Lördag 31:e juli

Snart ut på stan och möta upp Karin, och eventuellt Malin med.
Blir en tur till Strandgatan!

Hmm, imorgon går vi redan in i augusti... och min sista semestervecka för denna gång. Sedan får jag snällt jobba tre veckor innan det blir spanien.

Griffeltavla

Yes. Har varit ute efter en griffeltavla till nya köket. Och en säljare på Tradera har en massa fina saker. Och hur många fina griffeltavlor som helst. Men jag har aldrig vunnit någon auktion av dem, förräns nu. Så denna ska pryda mitt kök:)

Jag gillar verkligen den stilen på saker, nämligen "Shabby Chic New England lantlig stil".


Fredag 30:e juli

Vilken seg dag. Segaste dagen på länge. Men jag skyller på vädret. Regnet öser ner verkligen. Gick bort till systemet förut. När jag kom hem kom jag på att jag behövde handla lite saker i matväg med, men orkade verkligen inte gå in till stan i regnet, så sprang bara upp till konsum en snabbis. Kan lova er att jag var en tränkt katt när jag kom hem. Jeansen hänger fortfarande på tork och har gjort det de sista 4 timmarna.

Jag är trött med, mörkt i hela lägenheten och det känns som klockan är mer än halv sex. Men jag tror jag fortsätter denna dagen i samma tecken. Har ingen större lust att hitta på något denna regniga dag. Ska tydligen regna hela helgen med.

Denna dagen får mig att tänka på låten som jag har här nedanför. Lärde barnen på jobbet den en regnig dag här innan sommaren. Slutade med att de ville sjunga den på alla mina samlingar, även då det var sol och 30grader ute. Ja, men klart man ställer upp för de små liven.



Filmkväll

Lyx-kvällsmat. Ugnsbakad Ciabatta, eget vitlökssmör, ost & gurka.

Tänkte även mysa med en film ikväll. Filmväder. Får bli den som visas på tv6 nu klockan 21, "We are Marshall". Vet dock inte hur smart det är att kolla på den just nu. Den handlar om ett fotbollslag  vid ett universitet som omkommer i en flygolycka, och sedan försöker hela orten bygga upp ett nytt fotbollslag. Bra film för en flygrädd person, som faktiskt ska flyga om ca 4 veckor?


Regnet det bara öser ner...

Idag är en riktigt såndär mysdag. Regnet öser ner utanför fönstret och man kan pyssla lite med vad man vill. Bara gå inne och småpyssla med lite av varje. Regn behöver inte alltid vara negativt.

I förmiddags åkte jag ner till Edet för att äta kinamat med mamma & Jimmy. Mumsigt! Sedan åkte jag hemmåt och har småpysslat med lite av varje sen dess. Packade precis ner alla skolböcker i en flyttlåda. Men funderar på om det kanske får gå två lådor till dessa? För den går typ inte att rubba 1 millimeter äns. Får låta pappa känna på den när han kommer;) Han är nog lite starkare än mig, haha. Nu ska jag ta mig en paus innan köket får sig en städomgång. Ett vänneravsnitt nu skulle kanske sitta fint?

Ikväll 18.30 sitter jag spikat framför tvn i alla fall. Då hoppar Linus Thörnblad höjdhoppsfinal:)

:(

Idag går alla mina tankar till de som ska göra något som man inte ska behöva göra,
att ha begravning för sin 7åriga son.


packelipack

Känns gott att faktiskt ha kommit igång lite smått med packningen, även om det är ett tag kvar tills flyttlassen går. Men varför vänta in i det sista;) De saker jag inte behöver kan lika gärna packas ner nu. Så alla värmeljus och ljustakar/ lyktor är nerpackade (det behövdes en hel flyttlåda till det). Samt vinterjackorna. Gott. Hade varit enklare om jag inte hade två katter som skulle leka med lådorna hela tiden.

Men nu tycker jag att jag jobbat på bra och tänker bara slappa en stund innan det är dags att sova. Tänkte faktiskt inte bli så sen idag. Tänkte komma upp i tid imorgon. Ska ner till edet och luncha med mamma & lillebror med. Mysigt!

Måste bara visa er vad mycket smarrigt jag har hemma nu. Påväg hem från Ikea stannade jag och Malin till vid Bräckeboden i Kungälv. För er som inte vet det så är det en liten butik som man kan köpa kex som kommer från "Göteborgs kex". Dessa kan inte säljas i vanlig butik av någon anledning. Som tex. fel på förpackning osv. Detta fick jag med mig hem:

Fast jag var faktiskt snäll och gav bort ett ballerina-paket till mamma & pappa som arbetade och slet borta på lagret förut.

 


Ikea

Hemkommen från en Ikea-tur. Köpte faktiskt bara för ett par hundra där inne. Lite småplock som ska med till nya boendet. Men inget speciellt sådär. Men jag passade även på att kolla lite möbler, och har faktiskt hittat en hel del som jag skulle vilja ha, och en del av det kommer jag med största sannolikhet köpa med. Vill ni se?

Ett soffbord. Tror jag skippar svarta möbler. Funkar med gyllenbrunt med.
tv-bänk
En ljus sängstomme. Och min säng är redan hög, så det kommer bli snyggt.

Sedan har jag inte bestämt mig för vilket nattduksbord det blir. Kan bli något av dessa:



Kanske har hittat ett köksbord med. Men är fortfarande lite osäker på det.

Onsdag 28:e juli

Åker till Ikea med Malin idag! Kanske kan få lite inspiration till nya lägenheten. Börjar känna mig smått stressad över möbler. Kommer ju vara bortrest precis innan jag flyttar med och vill ha så mycket som möjligt fixat innan det. Har en hel del möbler att välja ut med. Bland annat:

  • Soffbord
  • Tv-bänk
  • Bokhylla till vardagsrummet
  • Vitrinskåp
  • Köksbord
  • Sänggavel
  • Nattduksbord
  • Skrivbord
Ja ni ser, det är en hel del. Skönt att soffa & säng är avklarade i alla fall. Och självklart behöver jag inte ha alla möbler innan det är dags att flytta in. Lite olika prioriterier på de ovannämnda!

Igår anmälde jag i vilket fall till Comhem att jag byter adress, alltid något att pricka av i att-göra-listan. Varför känner jag mig stressad. Är ju 5 veckor kvar innan jag får tillgång till den. 5 veckor exakt, idag!!!

Nostalgi

Nostalgi eller vad? :) Man hittar mycket på youtube


Hejja hejja

Har nästan precis kommit hem från älskade mormor och morfar. Gick dit förut för att träffa dem lite och dricka lite kaffe:) Slutade med att vi hamnade inne vid datorn och satt och kollade en massa kort, både gamla som nya. De gamla var roligast att kolla på. Känns som jag har en liten bättre bild på hur släkten på mammas sida ser ut nu:) Och herregud vad lik Malin och mamma var, när de var mindre. De är lika nu med. Men då var de kopior.

Nu sitter jag bänkad igen framför tvn. Väntar på att klockan blir 19.10 så Linus Thörnblad kan gå in och kvala in sig till finalen. Tror faktiskt inte att det blir så stort problem för honom. Han är riktigt bra och har en toppenkarriär framför sig. Tycker även det är kul att Carolina Klüft kvalade sig vidare till finalen. Dock ligger hon väl inte så bra till om man jämför dem hon möter, men hon är i final i alla fall. Synd att alla har klankat ner på henne så inför detta Em. Gör det bättre själv isåfall säger jag!

Oh vad jag hade velat vara i Barcelona nu och se allt på plats.

Barcelona är förövrigt den storstaden som jag mest av allt vill besöka. Så är det någon som är sugen på att uppleva Barcelona med mig så hojta till;)

Tisdag 27:e juli

Morning!

Fast jag har allt varit vaken ett tag. Ställde klockan så jag skulle vara redo att bänka mig framför friidrott-Em som drog igång idag. Älskar att sitta och kolla på friidrott... tror mycket ligger i att jag höll på med det själv förr. Som vanligt så hoppas jag att Johan Wissman kommer lålngt. Många tycker väl att han inte alls platsar, men jo, han har nått i sig och en dag tror jag han kommer göra ett enastående lopp. Så honom hoppas jag på.

Men jag får nog säga att det är många nya svenska med i år, som jag inte sett innan. Kul när nytt kommer in. Men visst saknar man de gamla. Jag menar, vad slår en höjdhoppsfinal med Stefan Holm som frontfigur?

Nu ska jag koka mig en kopp kaffe och skära upp en bit av den chokladfudgekakan som jag bakade igår, och fortsätta njuta av friidrotten!

 


Pippitröja

Oh, känner mig i shoppartagen just nu. Därför väntar jag nog lite med att klicka hem det jag är sugen på nu. Nämligen denna tröjan:

Har kikat efter en sådan här ett tag. Men tyvärr finns de mest i barnstorlek. Men nu hittade jag (eller skåne-Emelie hittade) en sida på internet som hade för vuxna med. Endast 498kr, och med frakt och sådan går den i och försig på 580 kr. Och jag som snart ska flytta och behöver köpa nya saker... jag borde kanske avstå denna? Svårt...svårt!


Thomas Sabo

Jag har velat ha ett Thomas Sabo-armband ett tag. Sagt och gjort, promenerade bort till stan och köpte mig ett. Tycker de är så otroligt fina att ha bara som de är, men ännu finare med alla de berlocker som finns till. Man kan verkligen utforma det precis så som man själv vill ha det. Att ha berlocker som representerar sin egen personlighet och det liv man lever. Berlockerna är verkligen inte billiga. Suttit och kikat runt lite nu i både den katalog som jag fick med när jag köpte armbandet. De kostar allt från 198kr och uppåt. Surfade även in på en hemsida där du beställer berlocker och andra Thomas Sabo-smycken. Hittade då en duva med ett rött hjärta i. Thomas Sabos fredsduva. Kände direkt att den fick mig att tänka på farfar. Den berlocken kostade "bar a"598kr. Som hittat;) Surfade sedan in på tradera och hittade samma berlock där. Helt ny. Säljaren är registrerad som företagare och arbetar alltså en hel del med att sälja dessa berlocker på tradera. Jag fick den duvan för 162kr med frakten.


Denna berlock kommer jag bära för att hedra minnet av farfar. Jag vet inte varför den påminner mig om honom, men det gör den.


Måndag 26:e juli

Det fick bli en sovmorgon idag. Vaknade strax innan 10,men låg kvar i sängen en bra stund efter det. Orkade verkligen inte gå upp. Men som första semesterdagen tänker jag tillåta mig själv att bara slappa gärnet hela dagen.

Helgen som var har varit helt underbar. Så skönt att komma bort ett par dagar. Det är man alltid i behov av då och då. Så i fredags åkte jag & Karin ut till Sandras stuga för att tillbringa helgen där. Vi var ute runt 20.00. Vägen dit var verkligen inte rolig att köra. Tråkig väg så det skriker om det, och den sista vägen bestod enbart av kurvor. Vi fick höra att det var sisåder 360 kurvor på den vägen som var ca 3 mil. Härligt. Så det var skönt när vi kom fram. Vilket underbart ställe att ha sommarstuga på. Där kände man verkligen att man saknade mormor och morfars sommastuga:) Så mysigt. Första kvällen vi var där firade vi med ett glas vin och en massa prat inne i köket. Mysigt.

I lördags begav vi oss iväg till en handverksmässa i närheten. Var riktigt mysigt att gå omkring där och kolla på massa fina saker. Köpte ingenting. Men vilka fina smycken det finns på sånna ställen. Tyvärr är de ju långt ifrån gratis när de är handgjorda. Men de var i alla fall fina at titta på! Efter vi varit där åkte vi tillbaka till stugan och fikade lite innan vi åkte in till Halden. Jag har aldrig varit i Norge innan, så det var första norgebesöket för mig. Där blev det en tur till en fästning. Därifrån hade vi nog utsikt över hela Halden. Sedan var vi inne i samhället och kikade lite. På kvällen där satt vi ute och drack lite vin till långt in på natten. Blev riktigt kallt det sista där, så mina fötter var som isbitar när jag gick och la mig.

Igår när vi vaknade så föll regnet ner och det blev bara mer och mer under dagen. Så vi gjorde inte speciellt mycket. Dels var vi sega sedan kvällen innan, men vädret gjorde nog sitt med. Så gårdagen bestod av slappande hela dagen. Lite filmtittande och så. Och självklart lite bus med världens goaste ettåring: Wille.

Anlände hem till min lägenhet vid 21 igår. Somnade rätt gått när jag la mig. Men tack Sandra med familj för en jättemysig helg. Kommer gärna tillbaka dit:)

Lite bilder från helgen.

 

En trädgård precis vid sjön. Underbart fint.

 

Sandra & Karin på handverksmässa

 

Utsikt över Halden i norge.

 

Karin & Jag i Halden

 

Stugmijö

 


Söndag 25:e juli

Nu är jag hemma efter en underbar helg ute i Sandras stuga. Jag har iofs varit hemma ett par timmar typ... Imorgon ska jag berätta om min underbara helg, och vem vet, det kanske dyker upp lite bilder med. Men nu ska jag krypa ner under täcket och fortsätta min läsning av Marian Keyes bok "En förtjusande man".

Imorgon är min första semesterdag. Underbart.Tror jag inleder semestern med en sovmorgon och en härlig och lugn morgon. Morgondagen ska inte bestå av några måsten, utan bara en massa mys här hemma! Undra om jag klarar av två veckor utan några måsten? Ska försöka:) Ska bara ha det gott och göra saker som jag vill göra och som får mig att må bra. Är ju faktiskt min allra första semester någonsin. Stort;)


Men som sagt, nu blir det jag och boken ett tag, innan John Blund kommer på besök.



GODNATT!


Fredag 23:e juli

Packar inför helgen!
Ska bli sååå gott att bara komma bort och ta det lugnt!

Torsdag 22.e Juli

Sitter i en nystädad lägenhet. Jaa, jag vet att jag inte ska anstränga mig, men jag har tagit det i etapper under hela dagen. Det värsta jag vet är att lämna en lägenhet stökig, för att sedan komma hem några dagar senare till en lika stökig lägenhet. Och imorgon åker jag & Karin ut till Sandras stuga för att spendera helgen där. Ska bli underbart skönt att få komma bort några dagar. Jag får se det som ett litet rehab för mitt revben. Haha.

Skulle egentligen packat ikväll med, men det orkar inte kroppen just nu, så det får jag ta imorgon. Åker inte förrän imorgon eftermiddag ändå. Karin jobbar ju innan. Vilket jag med skulle gjort om jag kunnat.

Nu ska jag plocka fram godispåsen och kolla några avsnitt av "How I met your mother".


Tisdag 20:e juli

Vaknade imorse av att mamma ringde och frågade om jag inte ville med till mormor & morfar och hälsa på. Sagt och gjort. Nog för att jag är sjukskriven, men lite måste jag kunna röra på mig med. Men undviker alla lyft som finns i närheten. Även vissa rörelser, så som att böja mig är ett helt företag att klara av. Men den smärtstillande medicinen hjälper i alla fall en hel del. Skönt det.

Efter vi hade varit hos mormor och morfar åkte faktiskt jag & Malin ner till mamma & pappa i edet. Blir att äta mat här med. Jag gör väl inte allt för mycket, sitter mest still. Skönast så! Blir väl kvar här ett tag idag. Malin har nämligen påbörjat någon möbelmålning.

Förresten, jag har precis upptäckt förtjusningen av Tradera. Har alltid varit lite skepptisk till det. Men för tillfället budar jag på en snygg griffeltavla som jag skulle vilja ha i mitt nya kök. Bild kommer om jag vinner budgivningen. Den slutar på söndag, men än så länge leder jag. Har även planer på att buda hem ett Thomas Sabo-armband. Älskar dem. En tjej på jobbet har det och jag är helt såld.


Detta är ett sådant armband. Man börjar med enbart länken och köper därefter till berlock efter berlock och utformar sitt eget smycke. Till nypris går vissa berlocker upp mot 500-lappen. Men det finns i nyskick på tradera med. Tåls att tänka på. Älskar i alla fall dessa armband och ska äga ett inom en snar framtid.


Härlig fråga

Under de få timmarna jag var på jobbet så fick jag höra en av de goaste frågorna på länge.

En tjej 6 år:

-Fröken, finns det laktosfria kor?

Ny köksklocka?

Fick hem höstkatalogen från Jotex idag. Hittade en klocka jag skulle vilja ha i mitt nya kök. Vet dock inte vilken färg jag vill ha den i.


Creme-färgat eller grönt?

199 kr kostade den i vilket fall:)

Måndag 19.e Juli

Jahap, blev en trist start på veckan. Har ju som sagt väldigt ont vid revbenet. Men åkte i vilket fall till jobbet och var på plats 6.00 för att öppna. Började lyfta ner stolarna från bordet och ville egentligen bara skrika av smärta,  vilket jag iofs nästan gjorde. Ringde och bokade telefontid med vårdcentralen. 8.20 ringde de och det blev bestämt att jag skulle komma på deras drop-in-tid. De tyckte inte jag skulle vänta till en annan dag, så det var bara att lämna jobbet och köra tillbaka till Trollhättan (Aj vad ont det gör att dra ner kopplingen, det går som en il ända till revbenet).

Jag var på vådcentralen 9.30 och fick vänta i lite över två timmar innan det var min tur. Tålamodet med min smärta är inte det bästa, men det var bara att bita ihop. Inte blev det bättre av att läkaren sedan klämde så jag trodde jag skulle svimma;) Men men, värktabletter utskrivna, och rådet att ligga hemma en vecka blev det. Tyvärr gör man inget mot trasiga revben (?!).... jaja. Jag höll dock inte med om att ligga hemma en vecka, utan börjar med ett par dagar för att se hur mycket bättre jag blir.

Spatserade in till apoteket efteråt, men där fick jag bara tag i den hostmedicinen jag skulle ha. Vilket jag är lite skeptisk till. Hon i kassan varnade att man kunde känna en lätt trötthet. Men Malins kompis stensover tydligen efter en kvart och kan inte ta den när hon jobbar eller så, pga tröttheten. Värktabletterna jag skulle ha fanns då inte inne... Så Malin körde ut mig till apoteket på överby. Där fanns de inte heller... men fick något liknande, som ska motsvara det jag skulle haft. Jaja, vi får väl se hur detta går:)

Nu blir det en kopp kaffe och nått avsnitt av "How I Met your mother"

Aj!

Ännu en helg till ända. Denna slutade lite halvbra sådär. Har hostat så mycket så jag troligtvis hostat sönder ett revben, om hon på sjukvårdsupplysningen har rätt. Började känna av det redan igår, men nu har jag så ont så jag knappt vet vart jag ska ta vägen vissa stunder. Tyvärr fick jag inte komma till akuten, men hon rådde mig att kontakta min vårdcentral imorgon. Så hoppas på att få en tid där imorgon eftermiddag, eftersom jag jobbar 6-14. Bara att bita ihop, men ska undvika tunga lyft. Sedan fick jag även lite tips på vad jag ska göra för att undvika en punkterad lunga (hjälp) eller lunginflamation. Hoppas det låter värre än vad hon menar..... blir ju rädd och orolig.

Nä, om man ska släpa sig till sängen och sova lite.... Lär ju iofs inte vara någon ide eftersom det är fyrverkerier kl 23, som avslut för Fallens Dagar. Förra året hittade jag mina små katter bakom soffan när jag kom hem och hade kollat på fyrverkerierna. Så iår blir jag hemma med dem.

Host host

Igår var jag inte alls pepp på ännu en utekväll igen. Två-dagars är långt ifrån min grej. Men när klockan var sådär 16 typ hoppade jag i lite kläder och traskade bort till Petra, där även Rita & Ingemar var. Blev några glas innan det var dags att bege oss ner till öltälten för att se till att få någon plats. Och det fick vi. Så tillbringade kvällen i Butlers öltält. Hade riktigt trevligt, fram tills det blev så jäkla mycket folk att jag nästan fick panik. Kunde inte röra sig en centimeter typ. Så när klockan blev 23 så gav jag upp och gick hem. Haha. Börjar jag bli gammal tro? Skönt att vakna pigg idag.

Nu lagar jag lite mat. Spaghetti och köttfärsås får det bli idag... haha! Och så tycker jag faktiskt synd om mig med. Har haft en hosta alldeles för länge. Och sedan igår så har jag sjukt ont i sidan när jag hostar. Känns som man hostat sönder halva kroppen typ. Vill nästan bara skrika av smärta. Gör tillochmed ont när jag går. Synd om mig? Ja!

Söndag 18.e juli

Idag har jag födelsedagsbarn i lägenheten. Lilla Alva fyller 3 år idag!



En av mina två sötnosar detta!

Orättvist

Ibland är livet helt jävla orättvist! Och det gör mig så arg! Finns inget mer hemskare än när små barn går bort alldeles för tidigt. 7 år är ingen ålder!

Sänder en tanke till de berörda!

Lördag 17.e juli

Vaknar upp och inser att regnet öser ner. Hade allt velat ta en sväng på stan nu, men det kanske inte alls blir så. Får se hur vi gör. Känner att jag snart borde laga lite mat med i vilket fall. Något enkelt, typ köttfärssås och spaghetti. Lätt och gott!

Kan inte solen komma fram... bara lite.

Ikväll blir det självklart fest igen. Man kan ju inte sitta hemma när det är folkfest ute på stan!

Hade i vilket fall en trevlig kväll igår!

Karin, Sandra & jag igår!


Farfar

Idag har det förövrigt gått ett helt halvår sedan världens finaste människa lämnade jorden.

Farfar, du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta och det går aldrig en dag utan att jag tänker på dig och den underbara människa du var.

Hade velat besöka dig idag med en fin blomma, men åker förbi askgraven till veckan med en blomma till dig.

Älskar dig. Nu och för alltid!

Nu för tiden minns jag dig med ett stort glädje på läpparna och kan prata om dig utan att tårarna rinner. Istället pratar jag gärna om dig och berättar vilken superfarfar jag verkligen hade. Din lilla ketchupgubbe;)

Fredag 16:e juli

Nu är denna jobbveckan över, och jag måste erkänna att även om det kändes väldigt motsträvigt i början av veckan att jobba på den nya förskolan under två veckor, så känns det faktiskt väldigt bra. Och jag trivs faktiskt:) Det har även hjälpt mig ännu mer att komma på att jag faktiskt vill jobba på en resursavdelning i framtiden. Att möta barn med olika former av funktionshinder. Så det hoppas jag att få göra i framtiden.

Nu håller jag på att göra mig redo inför kvällens party. Det blir två-dagars i helgen... de få gånger det blir två-dagars för min del så ligger jag verkligen helt slutkörd på söndagen, men det är faktiskt bara Fallens Dagar en gång om året.

Bild från förra året!



Samma kväll vi fick beskedet att lille Wille kommit till världen :) Den lillgrabben fyller 1 år imorgon. Sjukt fort det går!

Onsdag 14.e juli

Sitter just nu och kollar på SVT1 av firandet av kronprinsessan, trots att hon inte är på plats! Börjar fundera på om han som leder det är dålig, eller om jag bara inte förstår hans humor? I vilket fall, när det är slut sedan är det raka vägen att hoppa ner i sängen och hoppas på att somna fort. Klockan kommer ringa 04.45. Inget kul alls...

Har insett att jag har grymt mycket kul att se fram emot de kommande månaderna.

  • Fallens dagar
  • Spendera en helg i Sandras stuga
  • Semester
  • Göteborgs-helg med tjejerna
  • Spanien
  • Flytt till större lägenhet
  • Ladies Night
Längtar....

Nya Soffan


Denna soffan köpte jag igår. Eller ja, beställde i alla fall.






Måndag 12:e juli

I går (söndag) hade jag planer på att bara vara hemma hela eftermiddag & kvällen för att bara slappa och vila upp mig inför veckan som väntade. Men när klockan är sisådär 15.30 ringer mamma och berättar att hon har 4 biljetter till Diggiloo-turnén som var vid Läckö slott igår kväll. Så det slutade med att jag, mamma, Malin & Eveliina stressade (med betoning på stressade) iväg i bilen mot Lidköping. Till råga på allt hade vi lyckats få Vip-biljetterna med, där mat hörde till. Gratis är gott. Tyvärr hann vi inte fram i tid till maten, men det fick vi i pausen istället. Sak samma:) Men vilket roligt avslut på helgen det blev. En riktigt bra show med bra artister. Mindre lyckat att komma i säng halv ett inatt och klockan ringde klockan 06. Yeah yeah. Men jag klagar inte. Vi fick en toppenkväll sådär lite spontant, helt gratis:)

Läckö Slott

Mojje - Var ligger landet där man böjer bananerna?

"Timotej".... eller?

Som sagt, en toppenkväll igår, mindre toppen när klockan ringde imorse... Men jag kravlade mig upp, sådär i sista minuten. Och iväg till jobbet. Dessa två kommande veckorna kommer se lite annorlunda ut rent jobbmässigt. Nu jobbar jag på sommarförskolan. Pust och stön. Många barn och mååånga nya namn. Men det blir nog bra. Första dagen klarade vi helt okej tycker jag. Men nu är man seg. Men ser positivt i det hela. 9 arbetsdagar kvar till semestern. Läängtar.

Förresten... direkt efter jobbet åkte jag och skrev på hyreskontraktet för nya lägenheten. Underbart. Funderar bara på vad jag ska göra med allt utrymme. Förråd i hallen, klädlammare, garderober i sovrummet, städskåp med mera. Fick veta idag att jag har både källarförråd OCH vindsförråd med. Ännu mer underbart. Har även fått en ny parkeringsplats. Mycket billigare än vad jag har nu. Bra!


Marilyn Monroe

Det var riktigt härligt att ligga på stranden idag. Varmt var det. Men i vattnet var det iskallt verkligen. Så det blev bara fotbad idag. Inte fy skam det heller. Min näsa är väl i rödaste laget, men det brukar den vara när jag varit ute i solen, så inget nytt där.

Har även fått en ny erfarenhet idag. En del klänningar ska man inte ta på sig om det är minsta lilla blåst ute. Det kan lätt bli att man gör en Marilyn Monroe då. Jag gjorde det mitt på drottninggatan idag. Tur att det inte var så mycket folk där just då. Tror tillochmed att jag klarade mig utan publik alls. Annars är det väl någon som har väldigt roligt åt när jag stressat försöker få ner klänningen igen;)

Nu ska jag se till att göra mig iordning det sista för att sedan möte upp Karin, Malin & Sara för lite vin ute i det sköna vädret! Gäller verkligen att ta vara på de härliga dagarna!

Ha en härlig kväll!

Lördag 10:e juli

Åker till stranden för sol och bad. Eller i mitt fall, sol och sol.
Jag är verkligen en badkruka. Badar i stort sett bara utomlands!

Only hope

Med hjälp från min syster hittade jag låten jag pratade om i föregående inlägg. Det visade sig att det inte var från "Walk the Line", utan istället från filmen "A walk to remember".

Mandy Moore - Only Hope. Lyssna och njut!


Fredag 9:e juli

Underbart med fredag. Idag var sista dagen innan stägningen på jobbet. Måste erkänna att det hade varit väldigt skönt att gå på semester tillsammans med resten av mina arbetskamrater idag. Men jag får vackert kämpa på två veckor till på sommarförskolan. Ja ja, det går säkert bra:) Därefter blir det två veckor semester till att börja med. Sedan jobb igen i tre veckor, och till sist blir det en veckas semester i spanien.

Dagen på jobbet var i vilket fall trevlig. Men man märkte allt att det var sista dagen. och oj vad vi har ätit. Barn som ska sluta har haft med både det ena och det andra som de bjudit på. Kändes som jag skulle rulla hem efter jobbet. Precis när jag skulle åka hem från jobbet hade mamma skickat sms och frågat om jag inte ville komma ner till edet och grilla lite. Så jag rullade raka vägen ner dit och åt grillat med mamma, pappa & Malin.

Nu har jag kommit hem och sitter och småkollar på filmen "Walk the line". Minns  inte om jag sett den eller inte, i så fall var det längesen. Har dock för mig att det ska vara med en låt i denna film som jag bara älskar. Ska söka och se vad jag hittar. En ballad ska det vara... där en tjej sjunger. Förslag?

Äntligen har StyleByStars fixat så min räkning försvinner. Tänker då inte betala för något jag fått hem. Men med detta velande tänker jag ringa på måndag och dubbelkolla ändå!

torsdag 8.e juni

Oh, på bara några dagar har jag börjat avsky måsar...!!! Detta beror nämligen på att några måsungar slagit sig till ro på min parkering. Inte exakt min ruta (eller jo, men mer om det senare) utan lite varstans. Och ovanför parkeringen kretsar måsmamma & måspappa. I vilket fall så drar jag den slutsatsen att det är måsmamman och måspappan.

Så nu går det till såhär när jag ska till bilen. Innan jag vågar sätta fötterna på parkeringen måste jag först leta upp vart dessa ungar håller hus. Sedan letar jag upp en bra väg att få, för att inte komma för nära dessa små liven (som faktiskt är väldigt söta när de är ungar), och sedan går jag i lite snabbare takt än normalt. Eller i en väldigt högre hastighet tillochmed kanske. Samma sak när jag ska ur bilen och hem. Vart är måsungarna, och sedan leta en bra flyktväg. Det minsta jag vill är ju att bli attackerad av måsarna i luften, som skyddar sina ungar.

Idag däremot, när jag kom hem från jobbet och skulle parkera bilen, så såg jag först inte ungarna. Andades ut och inbillade mig att de faktiskt lärt sig flyga. Men så fel jag hade... en av ungarna var på MIN parkeringsruta. Fick tänka kvickt och insåg att min syster inte skulle vara hemma med sin bil förrän imorgon. Tyvärr har hon ju parkeringsrutan bredvid mig. Men den lilla måsen hoppade ner i diket bredvid parkeringen och jag slängde väl mig i stort sett ut ur bilen, hämtade kassen i baksätet och satte benen på ryggen och sprang därifrån.

Jag gillar inte måsar!

Onsdag 7:e juli

I eftermiddag har verkligen energin försvunnit. Jag somnade tillochmed en sväng när jag kom hem från jobbet, vilket verkligen inte hör till vanligheterna. Hade ju planerat att hinna göra en massa saker idag, men ja, det ser ni hur det gick med det. Jag har knappt gjort mer än att diska. Jag funderar att fortsätta med det jag gjort sen jag kom hem: INGENTING. Man behöver sånna dagar ibland:)


Grattis

Linda fyller 24 idag. Grattis!



Kortet är från en glöggkväll för ett par år sedan=)

Måndag 7:e juli

God kvällen:) Dagen har änna försvunnit väldigt snabbt idag. Började såklart med jobb, som alla andra vardagar=) När jag slutade klockan 14 åkte jag raka vägen hem. Sprang nästan från parkeringen. Finns två fiskmåsungar där nere på marken, och deras mamma som cirkulerar runt i luften. De har varit där sedan imorse. Så jag gick hem och ringde hyresvärden och bad de kolla över detta. Vi kan ju inte springa i panik till/från bilen;) Tur min bil inte är nära där de håller till.

I samma samtal med hyresvärden kommer vi överens om att en tjej ska komma och kolla på min lägenhet. Okej säger jag, och kollar mig runt omkring i panik. Det blev städning i rekordfart, men fint blev det, och nu sitter jag i en nystädad lägenhet.

När jag hade visat lägenheten för tjejen, som för övrigt verkar vilja ha den, så promenerade jag & Malin bort till mormor och morfar och hälsade på. Det var längesen nu, så det var väldigt trevligt att träffa de igen:) Bästa mormor och morfar! ! ! Tror till och med morfar är inne här ibland och läser:)

Nu är den rena tvätten sedan helgen sorterad och vikt, och jag ska bara handtvätta en matta innan jag går in för en slapparhelg. Ska mumsa lite jordgubbar.


Framkalla kort

Kände att jag var tvungen att komma ut lite förut. Suttit inne i lägenheten hela dagen, och kan ju säga att det varit varmt. Så det var skönt att komma ut en sväng. Promenerade upp till affären bara och köpte lite gott till kvällen. Och har även fyllt på glassförrådet. Det behövs om vi får en sån där varm vecka;)

Passade även på att köpa tidningen "Amelia" eftersom de bjuder på 100 bilder att framkalla hos "Fuji". Så nu ikväll ska jag sätta mig och framkalla Thailandskorten!

Om 8 veckor är jag i Spanien förresten;) hihi!

Söndag 4:e juli

Igår var det en trevlig inflyttningsfest hemma hos Petra! Kan ju inte mer än längta tills det är min tur att flytta. 8½ vecka kvar!


Jag, Petra, Sussie, Jessica

Idag har jag inte några speciella planer faktiskt. Kommer ta dagen som den kommer. Vädret är trist och grått. Regnar gör det med. Så idag kommer jag nog bara vara hemma och njuta av sista lediga dagen.


Sommartider

Har börjat göra mig redo för kvällens fest hemma hos petra. sminkningen är klar! Alltid något. Bara håret kvar... kläderna har jag i alla fall valt ut redan, så det stressmomentet slipper jag. Sitter och spotifyar med... en sån här underbar sommardag känns det helt rätt att låta Gyllene Tiders låtar strömma ut från datorn. N u ska jag se till att fixa håret och smutta lite på min cider som jag precis öppnat. Borde ringa Johanna med och veta när jag ska möta upp de i stan. Ha en underbar lördag!

Toy

Igår kände jag mig lite gammal när jag & lillebror skulle gå ut från Ikea och jag får se att de sålde tuggumit Toy i butiken utanför kassor. Konversationen gick typ såhär...

Jag: Oh Toy, det måste jag köpa

Jimmy: Jaha?

Jag: Ja

Jimmy: Jag vet inte ens vad det är...

Trodde alla visste vad Toy var. Och vem har inte hört: Ta´t lugnt, ta en toy!


Lördag 3:e juli

Det sägs att det skulle bli riktigt riktigt varmt idag. Jag håller nog med. Rinner bort här i min lägenhet. Men tänker snart lämna den... ska bara vänta på tvätten som ska bli klar. Sedan rullar jag ner mot Lilla Edet och lägger mig ute i mamma & pappas trädgård och solar.

Ikväll däremot blir det inflyttningsfest hos Petra. Det ser jag fram emot!


Torsdag 1.e juli

Jag fattar verkligen inte vart tiden tar vägen. Det är redan juli. Och innan vi vet ordet av det så är det höst;) Okej, nu går jag väl lite händelserna i förväg, men det känns nästan så. Dagarna bara springer iväg. Känns som det var måndag igår. Idag är det torsdag. Hej och hå! Jobbat långdag idag. Först i barngrupp mellan 8-16 och sedan möte med arbetskamraterna. Det var schemat inför hösten som stod på agendan. Och jag är supernöjd med nya schemat. Nu kommer det vara rullande schema ALLA dagar i veckan under en 5veckorsperiod. Det schemat jag går på nu är i själva verket inte alls bra!

Nu ska jag se till att varva ner lite här hemma innan jag ska sova. När jag slutar jobbet kl 14 imorgon åker jag raka vägen ner till Lilla Edet och hämtar upp Jimmy. Han får följa med mig en tur till Ikea! Tänkte kolla lite inspiration till nya boendet!

Ha en fortsatt trevlig torsdagskväll!

RSS 2.0