Nyårsafton 2011

Gott nytt år!
Hoppas ni får en mysig nyårsafton!


Nyår 08/09...läängesen

Som vanligt kommer jag komma ut med en årsresumé. Kanske imorgon, men har änna inte hunnit med det!
Men i år kommer jag ha 2 nyårslöften.

  • Fotografera mera. Gick igenom kortet på minneskortet. Pinsamt lite. Finns tillochmed kort där från spanienresan för sisådär 1.5 år sedan.
  • Shoppa betydligt mindre!

Tisdag 27e december

Julhelgen är över för i år, och idag blev det till att masa sig iväg till jobbet igen. 4.40 ringde klockan och jag var allt annat än pigg just då. Blåsten inatt gjorde väl att det blev sisådär tre timmars sömn, max. Men men, bara man kom upp så gick det allt.

Efter jobbet blev det ännu en tur till vårdcentralen. Fortfarande inte bra i örat, och igår kväll började det göra ont igen. Det kollades i örat igen. Lite blod och lite annat smått och gott på trummhinnan. Antagligen har den spruckit utan att jag märkt det... lika bra det kanske. Fortfarande MYCKET vätska bakom öronen och ja, jag är väl fortfarande döv med andra ord. Vi skulle ge det en vecka till ungefär. Blir det inte bättre får vi väl se. Men bara det blir bättre innan Thailand så är jag nöjd.

Ikväll blir det bio! "The Stig-Helmer Story".




GOD JUL KÄRA LÄSARE

Önskar alla en riktigt god jul!


Tisdag 20e december

Insåg precis att jag endast har en 5dagars vecka kvar att arbeta innan Thailand.
Resten är kortveckor.
Det gillar vi!



Kängtar efter att få spendera dagarna på en sandstrand!

Saab i konkurs

Då var det väl klart då. Var nyss inne på TTelas (lokaltidningen) hemsida och läste att Vänersborgs Tingsrätt beviljat konkursansökan för SAAB. Kanske lika bra, tror inte fabriken hade klarat sig speciellt länge ändå. Det hade nog fortsatt i samma stil. Att de klarar vecka för vecka, lönerna kommer inte när de ska osv.

Däremot tycker jag så himla synd om de anställda som drabbas. Känns inte som det är ett sådant besked man vill ha såhär mitt i julveckan! Och vad händer med trollhättan? Trollhättan var ju liksom SAAB och Film I Väst. Arbetslösheten lär ju inte bli mindre nu heller.... nej, fy vad tråkigt.

Som sagt, lider med alla drabbade. Det är ju inte direkt en person som drabbas om man säger så!

Måndag 19e december

Vilken natt! Det hela började med att jag fick ett ordentligt lock för örat igår kväll. Vilket jag inte tyckte var allt för konstigt med tanke på förkylningen som härjat i min kropp bra länge. Men sen, efter någon timma eller två, satte den värsta värk i öronen jag någonsin varit med om, igång. Jag låg och vred och vände mig i sängel hela natten. Fick max någon timma sömn. Blev sjukanmälan till jobbet, och sedan spenderade jag morgonen på vårdcentralen.

Om man säger såhär, hon som undersökte mig förstod att jag hade ont, och hon förstod att jag knappt hörde något på höger öra. Hela trumhinnan var väääldigt uppsvullen, samt att jag har fullt med blåsor på hela trumhinnan. Aj aj aj! Har fortfarande smärta så det skriker om det, men natten var värre.

Nu blir det en stark antibiotikakur i fem dagar och ett återbesök till vårdcentralen om ett par månader, för att se så det läkt som det ska! Kommer ta en hemmadag imorgon med, sedan hoppas jag på att jobba igen!

Ja, idag tycker jag synd om mig själv.

Söndag 18e december

Vad trött jag blir på mig själv! På torsdag ska jag ha hem lite vänner på glöggmys, vilket jag verkligen ser fram emot. Tänkte bjuda på lite olika glögger, bland annat Dufvenskrooks glögg med smak av Chili/choklad, som är supergod.

Så lite tidigare idag så åkte jag ut till Maxi för att köpa denna flaska. Har inte hittat den innan nämligen, men fick tips av Malin att den skulle finnas där. Antagligen var jag så fokuserad på att hitta just detta märke, så att när jag väl gjorde det tog jag flaskerna (fick ju köpa ett par, så jag kunde bjuda syskonen med, när de kommer på fredag) och gick till kassan. Vad tror ni jag märker nu när jag kommer hem? Att jag fått med mig "Dufvenkrooks orginal" hem. Suck. Blir en ny tur till Maxi på tisdag gissar jag på!

Gör om, gör rätt!!




Lördag 17e december

Är hemma i helgen och kurerar mig från den jobbiga förkylningen. Kvällen bjuder på en riktigt må-bra-film!


Torsdag 15e december

Lika förkyld idag som igår. Slutade klockan 13! När jag kom hem bäddade jag ner mig i sängen och somnade till en stund, det behövdes. Sedan vandrade jag ut i soffan och bäddade ner mig där. Ni hör vilken givande dag jag haft. Kände tillslut att det var dags att göra något vettigt. Inledde min "Operation rensa ur kläder från garderoben". Nu var det hårda bud som gällde. Jag svämmar liksom över med kläder just nu här i lägenheten. Nu sparar jag bara det nödvändigaste. Först ut på listan stod badkläder. Efter mycket övervägande insåg jag att jag inte behövde sisådär 12 olika bikinis. Ja, jag hör själv hur det låter. Jag slängde faktiskt hela 6 st som inte används de senaste 2 åren.

... som slutsats efter denna tuffa start i garderobsrensningen inser jag att jag har väääldigt svårt att skiljas ifrån kläder då denna procedur tog rätt lång tid, och jag spenderade mycket tid framför spegeln, haha!

Imorgon kanske jag får gå på kjolar och shorts! Detta ska bli bra tillslut. Har fortfarande hållt mitt löfte om att inte handla mer kläder detta året;)

Onsdag 14e december

Halva veckan avklarad, och tur är väl det... har åkt på en superförkylning igen. Det här med att arbeta på en förskola har absolut sina negativa sidor med. Känns som jag ständigt är förkyld, mer eller mindre åtminstonde. Skulle egentligen tränat idag, men istället fokuserar jag på att klara av veckan!

Snörvel snörvel


Brist på klädesplats

Var nere på Ikea i veckan som var, tillsammans med syster. Varför kollade jag inte efter en klädeshängare? Kollade deras hemsida på nätet nu, och det finns billiga och praktiska. Jag MÅSTE införskaffa mig en och knö in i sovrummet. Det är extremt trångt inne i min klädkammare och det går nästan inte att hänga in något mer. Måste ta mig en ordentlig rensare nu snart.

Men tror ändå det får bli en klädeshängare från IKEA. Får se det som ett inredningsmoment i sovrummet, där jag kan hänga mina finaste klänningar så de alltid får synas, haha!

129 ynka kronor på Ikea!


Söndag 11e december

Kanske börjar jag komma i julstämning trots allt?
Den har liksom uteblivit lite i år, varför vet jag inte.
På tisdag är det redan lucia, vad fort tiden går.
Jag har gått här hemma och nynnat på luciasånger hela morgonen.

På tisdag är det luciaframträdande på jobbet. Finns det något finare än när barn sjunger
dessa luciasånger? Ja, det är väl när barnen sjunger "Idas sommarvisa".
Då får jag alltid hålla tillbaka tårarna. Tror mest på att jag själv har så många fina
minnen till den sången som barn, och midsommarfirandet som barn.

Men som sagt, känner att julstämningen kommer sakta smygandes.

Och är det något jag längtar efter, så är det att se hur familjen Anderssons gran kommer se ut i år.
Jag tror ALDRIG jag kommit in i vardagsrummet och sett granen och sagt: WOW!
Fast det är väl charmen hemma hos oss. Granen ska vara lite gles, liten, knubbig, sned... ja ni fattar;)




Granen
Julen 2009


Nötkräm för att överleva!

Som ni vet så är jag en "Bloggare för varenda unge" för UNICEF. Nu vid jul har de en ny kampanj för att få ihop nötkräm som kan rädda barns liv. Genom att jag gör detta inlägget är jag med och ger 6 paket nötkräm till bättre behövande.


Den här bloggposten innehåller nötkräm


”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

 

Foto: UNICEF


Lördag 10e december

Spenderar en helg utan några större planer, vilket känns väldigt härligt. Det känts som det hänt något hela tiden, det senaste, så denna helgen var efterlängtad. Lugn och skönt!

Just nu sitter jag och kikar på Nobelfesten. Känner jag mig rätt så har jag bytt kanal rätt så fort, inte min typ av program. Men tänk vad kul att få klä upp sig ända till tänderna! Den delen hade jag gärna varit med om. Men att sedan få sitta vid middagen i tre timmar och inte få gå från bordet, nja, den delen hade jag nog inte klarat av, haha.

Hoppas ni har en hääärlig lördagskväll! Jag ska tända lite ljus och krypa ner i soffan och bara vara!

Måndag 5e december

Måndag igen! Idag slipper jag i alla fall åka ner till Edet för att jobba:) istället blir det kompetensutvecklingsdag på Högskolan och Innovatum här i stan! Jag klagar inte:)

Och bara för att tjata lite (för jag längtar så otroligt mycket) så är det idag exakt 6 veckor kvar tills flyget avgår till Thailand! Sitter här och väntar på att vårdcentralen ska ringa så jag kan boka vaccinationstid, sedan är jag redo för resan;)


söndag 4e december

Hade en riktigt trevlig kväll igår på Lena & Karins 25årsfest. Det var temafest: TEMA K. Jag hade riktigt trevligt som Doktor Kosmos!


Kvällens outfit;)

Nu går jag ut med vad jag kommer vara på kvällens temafest.


Lördag 3e december

Spenderat morgonen i soffan, framför tv.n. Tanken var att sätta mig där och äta frukost samtidigt som jag slökollade lite på tv. När jag satte på svt1 så var reprisen på "Sommarpratarna" där. Och vem var med om inte Brolle. Morgonen var räddad!


Sex and the city - the movie

Ikväll är det jag och denna film som gäller!


Torsdag 1e december

Nu är vi redan inne i december. Hur fort går det inte liksom? Sedan kan jag väl i ärlighetens namn säga att julkänslan inte har kommit för fem öre. Det enda skulle väl vara att vi sjunger luciasånger för fullt på jobbet sedan ett par dagar tillbaka. Och även att barnen fick öppna den första "luckan" i våran lilla adventskalender... men annars, vart är julkänslan? Men men, de senaste åren har jag bjudit på min dåvarande favorit-jullåt. Tänker göra samma sak nu. Denna låt har aldrig ändrats, samma låt varje år;) Men jag gillar den verkligen.

RSS 2.0