Tisdag 19:e januari

Idag åker jag till Thailand. Hemma i sverige den 4:e februari igen!

Måndag 18:e januari

Sitter och vilar ögonen på Idrottsgalan 2009, samtidigt som jag försöker få iordning allt inför morgondagen. Just nu sitter jag och ska betala in lite räkningar så att det är färdigt. Känner mig helt slut nu ikväll, så ska koka mig en kopp te snart och bara njuta av kvällen.

Spenderade förmiddagen på arbetsförmedlingen. Så blir det när man tar examen utan att ha fått tag i något jobb. Kändes som om det var jag och hela trollhättans befolkning som var där. Var nog där i typ 2,5 timma innan jag var klar. Blev bara mer och mer irriterad på att inte få komma in, så hoppas jag inte behöver ha allt för mycket kontakt med dem innan det är dags för mig att snika åt mig ett jobb.

Jag & Malin var hemma med våra katter hos vår moster förut, för att få hjälp med att klippa deras klor. Dessa katter gillar inte riktigt att klippa klor, så då är det tur att vi får hjälp. Och sedan är det ett ypperligt tillfälle att låta de springa av sig innan. De var även ute och busade i snön... våra sötnosar.

I alla fall.... när vi var påväg hem så började vi prata om älskade farfar. Och vi blev så fulla i skratt båda två när Malin påminnde mig om en sak som inträffade när vi var små. Detta finns på film, så jag tänkte försöka kolla på det när jag orkar och känner mig redo. Det var i alla fall när vi var i Göteborg och besökte Slottskogen. Malin & jag ville verkligen åka ett sådant där "Turist-tåg". Farfar påpekade flera gånger att nej, vi ska inte åka det tåget nu, utan vi ska åka hem. Vi hade ju redan fått göra så mycket. Men vi fortsatte att tjata på farfar och farfar fortsatte att tjata emot oss. Men när nästa "scen" på filmen kom så satt jag, Malin & farfar och åkte det där jäkla tåget. Det var sådan farfar var... världens snällaste människa som vandrat på denna jord. Saknar honom enormt mycket.


Farfar, du kommer alltid finnas med mig vart jag än går! Imorgon får du följa med oss till Thailand.

Söndag 17:e januari

Dagen efter det jobbigaste beskedet jag någonsin fått. Hade en riktigt jobbig dag igår som kantades av väldigt många känslor. Självklart har jag kvar mycket känslor och tankar idag med. Så fort farfar kommer i tankarna är tårarna nära, men jag är säker på att ju mer tiden går och farfar kommer upp i tankarna så kommer inte tårarna komma, istället kommer man minnas honom med ett leende och känna glädje när man tänker på honom.

Nu ska jag försöka få ordning på lite saker här hemma... dels är tanken att börja packa inför Thailand. Denna semestern känns just nu välbehövlig och jag kommer se till att njuta av varenda sekund. Det hade farfar velat.

Saknaden av farfar!

Idag är det en tung dag. Klockan halv åtta imorse fick jag ett telefonsamtal hem. Det var mamma... Hon ringde för att farfar hade somnat in inatt. Min älskade farfar. Allt har egentligen gått väldigt snabbt... Farfar har varit sjuk ett bra tag, men för en månad sedan fick vi beskedet cancer. Så efter cancerbeskedet har det gått snabbt, och det är jag glad för, så han slapp lida längre.

När jag fick beskedet att han gått bort kände jag självklart en lättnad för hans skull... men samtidigt kom känslan av saknad direkt. Att aldrig mer få träffa farfar, att aldrig mer få prata med honom. Jag kommer sakna farfar så mycket! Han är den mest underbara person som finns, och jag vet inte om det finns någon mer snällare person än vad farfar var. Skulle jag ringt honom och bett om skjuts upp till Kiruna så hade han kört mig dit, min farfar är sådan. Han skulle göra vad som helst för sina barnbarn, och jag hoppas han vet hur mycket vi älskade honom... och älskar ännu! Han kommer alltid finnas med oss!

Farfar... du kommer alltid finnas i mitt hjärta och mina tankar!

Tankar innan examen

Jahap, då sitter jag här kvällen innan examen och känner mig bara så lättad över att det är över imorgon. Att aldrig mer behöva sitta på en föreläsning eller ha litteraturseminarium. Känns helt sjukt att jag gått igenom 3.5 år på lärarprogrammet och faktiskt klarat det relativt bra. En del perioder har det varit jobbigt, men oftast har det gått bra. Under denna utbildning har jag fått så mycket mer än bara kunskapen om att jobba som lärare. Jag har lärt känna mig själv mycket bättre. Innan jag började högskolan var jag nog väldigt blyg, och rent av osäker på mig själv i vissa samanhang. Att läsa till lärare har gjort att jag känner mig mycket mer säker på mig själv! Innan jag började högskolan var det pest och pina att redovisa inför en grupp, hur liten den var. Nu har jag gjort en redovisning för sisådär 140 pers... och hade faktiskt inte så ont av det som man skulle kunna tro. Att hålla föräldramöten i framtiden känns självklart lite nervöst, men inte hemskt. Vem kunde tro att jag skulle säga det för 3,5 år sedan!

Förutom det som jag nämnt så har jag fått så otroligt fina vänner under utbildningen. Och man kommer hålla kontakten efter skolan, med dem man vill hålla kontakten med i alla fall. Det har blivit många nya vänner, men det finns en som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, som jag idag räknar som en av mina allra bästa vänner... min underbara Johanna Wadh! Henne släpper jag aldrig ska ni veta! Så bara så du vet det Johanna... mig slipper du aldrig!

Johanna har allt en tubtopp på sig=)

Johanna, denna låten är till dig, den beskriver hur en vän ska vara=)


Sovdax

Klockan börjar närma sig 23.00 och jag börjar fundera på om det är dags att börja förbereda mig för att krypa i säng. Insåg precis att jag måste ställe mig och bädda rent nu med, vilket jag inte har orken till eftersom ögonen går i kors. Men finns inte så mycket val då jag slängde sängkläderna i tvättkorgen inför mi tvättdag imorgon.

Imorgon är det mycket som ska hinnas med, så det får bli tidig uppgång:) Men inte lika tidigt som idag, då jag vaknade helt av mig själv klockan sex och var klarvaken ;)

Onsdag 13.e Januari

Tenta skriven. Nu får det bära eller brista.
Examen på fredag!

Finn den försvunna boken

För mig är det helt obegripligt hur en bok bara kan gå upp i rök. Hade varit bra om jag fann den innan salstentan imorgon. Vi får nämligen ha med böcker och anteckningar. Så ikväll ska jag inleda operation "Finn den försvunna boken". Skulle jag inte hitta den så tror jag det ska gå bra ändå=) Har ju en massa massa anteckningar och sådant. Tror även mycket på tentan handlar om egna åsikter och tankar! Nu har jag en och en halv timma på mig att leta, innan det är dags för Paradise Hotel ;) Ja, pinsamt, men jag kollar på det!!!

Tisdag 12:e januari

Nu har jag precis kommit hem från Uddevalla... jag och Malin var där och vaccinerade oss inför Thailandsresan. Så nu är man väl redo för att sätta sig på planet mot varmare breddgrader.

Nu ska jag snart palta på mig ytterkläderna igen för att gå ut och göra lite ärenden. Tänkte bland annat ställa bort bilen borta på lagret igen, så den kan stå där och bli varm. Sedan tänkte jag fortsätta bort till stan och fixa lite ärenden på banken. Därefter är väl tanken att jag ska hem och plugga inför tentan imorgon, men vet inte hur mycket pluggande det kommer bli. Tror mycket på tentan handlar om våra egna tankar, och dessutom får man ju ha med sig böckerna, så ja, det blir nog inte så mycket pluggande om jag känner mig rätt, hihi!

Vinterkörning

Ännu en dag till ända, typ i alla fall:P Har inte planer på att göra så mycket nyttigt resten av kvällen ändå så. Promenerade bort till lagret förut, för att hämta min lilla bil som stått där sedan innan julafton. Så det var ett tag sedan jag körde bil faktiskt, vilket inte gör mig något då jag AVSKYR att köra i vinterväglag. Malin säger att jag är som en pensionär bakom ratten ibland, vet inte vad hon menar med det :P Men idag fanns ingen återvändo, hade klipptid nere i Lilla Edet strax efter fyra... Så det var bara att sätta sig bakom ratten och brumma på. Och jag måste säga att jag var impad av min insatts, haha! Men imorgon ska vi till Uddevalla för att vaccinera oss inför Thailand och då får återigen Malin sitta bakom ratten ;)

Examen om 4 dagar, Thailand om 8 dagar

Måndag 11:e januari

Seg morgon. Men nu ska jag sätta mig ner och se till att få pluggat lite innan jag ska åka ner till edet och klippa mig. Motivationen finns inte alls idag, mina tankar är på annat håll. Jag har haft en bra period den senaste veckan då jag kunnat hantera det som händer med farfar på ett bra sätt. Idag känns det mindre bra och känslorna är många. En känsla säger att jag inte vill att han ska somna in, medan en annan säger att jag vill det ska ske så fort som möjligt... för farfars skull. Men ett liv utan farfar... världens finaste farfar, det känns inget bra alls.

I en annan del av köping

Usch vad frusen jag känner mig. Var borta och jobbade lite på lagret förut, och där inne var det ju nästan minusgrader. Inte riktigt kanske, men nästan! När jag kom hem mötte jag upp systeryster och köpte med pizza upp hit. Mumsigt. Nu ikväll blir det bara att slappa. Självklart ska jag kolla på "I en annan del av Köping". Tycker man blir så glad av de personerna som är med i den serien. Så mysiga personligheter! Håller ni inte med om det?


Imorgon går jag in på min examensvecka. Längtar verkligen tills på fredag då det är dags! Ska in till skolan på onsdag för att skriva en tenta... så har två dagar ledigt till. Skönt. Morgondagen ska spenderas i frisörstolen bland annat. Ska se till att gå klippt håret, färgningen får vänta till efter Thailand.

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll. Det ska jag ha :)

Söndag 10:e januari

Nu åker jag, mamma & Malin hem till Sandra, Fredrik och lille Wille. Myspys! Goare unge än Wille får man leta efter kan jag lova!

Funny Valentine

Nu ska jag bädda ner mig under en filt, tillsammans med en kopp kaffe och boken "Funny Valentines". Har bara hunnit ett kapitel in i den, så det passar bra såhär på lördagseftermiddagen!


Lördag 9:e Januari

Idag är det lördag hela dagen lång, vilket innebär att jag inte kommer göra någon ansträngning alls idag. Ska bara vara här hemma och mysa och ta det lugnt och ladda inför nästa helg som innebär examensfest för min del. Det mest anstängande jag ska göra idag är att sortera lite kort på datorn och lägga över på USB-minne (man vet aldrig när en dator kraschar), så ska jag även tömma kameran på kort så den är redo både för examensfesten och Thailandsresan. Och ja, till Jimmy & Malin: Jag ska se till att ändra inställningen på kameran med, så de inte blir rödfärgade kot ;)

Tack Sofia & Björn för er fina Thailandsguide jag fick på mailen, vad gulliga ni är. Jag lover er att jag ska följa den till punkt och pricka =) Mycket bra saker att ha med sig i "bagaget" när man åker.


seeg

Detta har faktiskt varit en väldigt meningslös dag. Hade planer på att plugga en heeel del, men eftersom jag mådde som jag mådde när jag vaknade så blev det inte lika mycket gjort. Känner mig i alla fall någorlunda förberedd inför morgondages litteraturseminarium. Även det sista litteraturseminariet på denna utbildningen. Underbart, för de brukar ju inte vara så givande av sig... eller?

Nej, jag skjuter upp lite av det som skulle göras tills imorgon. Börjar inte skolan förrän 13.15 så då hinner jag avsluta arbetet som ska lämnas in nästa vecka. Känns som jag vill ha det färdigt nu, är ju i stort sett klar, endast lite finslipning kvar. Imorgon eftermiddag ska jag fika med Sandra, Karin & Lena. Myspys, får passa på innan alla åker till sina nuvarande bostadsorter, Karin till Linköping och Lena till London. Jag & Sandra blir i alla fall kvar här i trollhättan;)

Dags att hoppa in i duschen, och sedan blir det en lugn hemmakväll!

Onsdag 6:e januari

Vaknade upp med en huvudvärk utan dess lika, samt ont i halsen. Men efter att ha levt på halstabletter och te under dagen känner jag faktiskt att halsen börjar ge med sig. Tyvärr har jag en väldigt huvudvärk idag, så jag har väl inte fått läst allt för mycket. Är klar med en bok till imorgon. Nu ska jag se till att få i mig lite mat, sedan ska jag gå och köpa en stooor påse godis, för det tycker jag man får när man är lite krasslig, och sedan ska jag väl läsa lite till.


Tisdag 5:e december

Kan börja med att svara på Lenas kommentar i ett av inläggen från årsresumen: Självklart ses vi i London!

Började dagen med att klockan ringde klockan 8.00. När jag gick och lade mig igår var tanken att jag skulle gå upp då. Tyvärr gick de planerna inget vidare. Jag låg kvar i sängen till 9.30. Då fick det bli lite frukost och telefonprat med Johanna. Sedan insåg jag att det inte fanns någon utväg längre. Jag var tvungen att ta mig i kragen och sätta mig för att skriva klart ett arbete. Sagt och gjort.... nu sitter jag med dokumentet öppet. Har en sida kvar att fylla med lite referenser och sånt, men det ska väl inte ta allt för lång tid till. Egentligen var jag ju nästan färdig med arbetet, men fick för mig att ändra aktivitet och sånt, så ja, då blir det såhär;)

Nu är det i alla fall paus i pluggandet. Ska promenera bort till banken för att beställa lite Bath. Vi har ju inget forex här i Trollhättan och den på Landvetter har stängt när vi kommer dit om exakt två veckor. Så det ska jag gå och fixa nu. Sedan ska jag även svängen om djuraffären för att köpa kattmat till de små liven här hemma. Och innan pluggandet drar igång när jag kommer hem igen får det självklart bli en kopp kaffe. Lär vara frusen när jag kommer in igen...

Måndag 4.e januari

Jag har redan varit vaken i två timmar. Gick alltså upp runt åtta. Så tidigt har jag nog inte gått upp sedan jag var i skolan sist, hihi. Alltså den 22.e december. Har verkligen njutit av detta jullovet. Idag ska jag försöka komma igång med vardagen igen. Men innan det ska jag med familjen och hälsa på min mormor & morfar! Var ett tag sedan jag var där nu, så det ska bli kul att komma dit. Ändå bor de bara 10 minuters promenadavstånd bort. =) Skönt att ha de så nära. När jag varit där ska jag hem till Johanna en sväng och träffa henne. Det ska med bli trevligt.

När jag kommer hem från mina besök ska jag isolera mig resten av dagen och plugga plugga plugga. Jag inser att jag kommer få plugga en del denna veckan, och även nästa vecka. Men det känns faktiskt inte alls betungande, eftersom jag tar examen nästa fredag. Helt sjukt! Känner jag mig redo att gå ut i arbetslivet... hmm, jo det gör jag faktiskt! Känner att jag kan det jag bör kunna, resten kommer när man börjar jobba.

Nu är det dags att hoppa i kläderna och göra mig iordning så jag är klar när familjen är på ingång.

Förresten... 15 dagar till Thailand!

Synd att du är så söt

Kom över denna låt på Spotify för en liten stund sedan, som även varit min ringsignal en gång i tiden. Hörde den första gången hemma hos Hanna i Göteborg. Hur söt är den inte då?


Söndag 3:e januari

Nyss hemkommen från Överby. Var där en sväng med Sandra... men jag måste erkänna att jag var duktig som inte shoppade något speciellt förutom nagellack. Bra jobbat Jenny. Nu ska jag snart koka mig en kopp kaffe och krypa upp i soffan och börja läsa en bok som är till torsdagsens seminarium i skolan. Nämligen boken "Tusen gånger starkare" Känns skönt att för en gång skull inte behöva läsa någon bok med enbart fakta i, med termer och teorier hit och dit.


Ikväll blir det bio. Bra avslutning på kvällen. Jag, Malin & Louise tänkte se "Göta Kanal 3". Vet inte om jag har några speciella förväntningar på den, men känns som man ändå borde se den. Återkommer med vad jag tyckte om den:)

Shopping

Sitter nere i Lilla Edet nu och kollar på när mamma slingar Malins hår. Hade ingenting att göra, så då kunde jag lika gärna åka med hit i snökaoset. Usch för vägarna idag! Stannade till på Ica i edet innan vi åkte hit, och vem kunde tro att man skulle springa på självaste Miss Inga utanför ingången där, i vår lilla metropol.

 Miss Inga!

När jag suttit här och kollat när de slingar håret har jag även passat på att klicka hem lite saker från H&M:

 Bikini som ska med till Thailand

Tumvantar - Flerfärgad  Ett par vantar. Och en sovmask som ska vara med på planet till Thailand;) Massa paljetter på, kommer sova med klass;)


Lördag 2.e januari

Då var vi inne i Januari 2010 då! Och jag hoppas verkligen att detta ska bli ett mycket bättre år än de senaste 6 månaderna har varit.

Igår gjorde jag inte alls mycket. Låg framför tv.n i princip hela dagen. Framåt sjutiden orkade jag mig upp och mötte upp Malin & Louise för att gå och hyra film. Det blev "Min stora feta grekiska semester". Jag gillade den, en småmysig film. Absolut sevärd i alla fall.

Nyårsafton då, den var bra den! Vi började kvällen hemma hos Fredrik där det blev en trerättersmiddag. Gott gott. En himla trevlig kväll med alla fina vänner. När klockan började närma sig tolvslaget började vi packa på oss kläderna och vandra ner mot kanalen där vi skulle fira in det nya året. När det nya året var insklålat så traskade vi hem till Victor & Malin och fortsatte firandet där. Jag kastade in handduken när några fortsatte vidare till en annan Victor vid tvåtiden, då kände jag att sömnen var bättre att bekanta sig med:) Men det var en lyckad nyårsafton i alla fall. Bjuder på lite bilder. Klicka för att få de större.

Så nu vet ni hur mitt nyår såg ut:)

RSS 2.0