Thai

Min kommande sysselsättning på torsdagskvällar kommer vara precis det bilden nedan beskriver. 7 mars börjar jag läsa thailändska. Känns inte som det lättaste språket, så ett lycka till kan behövas!


Tips på bra tv-serie

Som jag skrev sist så hoppades jag att sömn skulle hjälpa mot magkatarren. Tji fick jag. Idag efter jobbet la jag mig i sängen och funderade på om jag orkade träna eller inte. Beslutade mig för att bita ihop och åkte iväg. Helt sjukt, magen har mått bra ända sedan träningspasset startade. Läste faktiskt att träning var bra när man hade magkatarr, men tvivlade lite. Då vet jag det till näst gång!

Nu däremot borde jag sova egentligen. Klockan ringer tidigt. Men imorgon jobbar jag bara 7-13 så det är lugnt. Onsdagar har nämligen blivit en favorit när det kommer till tv-serier. Så jag måste ju hålla mig vaken. Kan lätt tipsa om "Chicago fire" på TV3 kl 22.00. Handlar om personalen på en brandstation. Riktigt bra!


Måndag 21 januari

Klockan är strax efter nio och jag ligger redan till sängs. Tampats med magkatarr de två sista dagarna, men känns som den börjar ge med sig. Jag resonerar som så att lite sömn kanske hjälper! Sovmorgon imorgon med, börjar inte jobba förrän 9.30!

Blev en sväng hem till familjen mellan jobbet och planeringskvällen idag. Vet att det blivit en del bilder på Ludde, men måste dela med mig av ett till som togs idag. Han är verkligen superfin ju! Godnatt på er!


Onsdag 16 januari

Trots årsdagen av farfars bortgång så har det varit en bra dag. Idag när jag tänker på honom så tänker jag ju på honom med ett leende. Så denna dagen har faktiskt inte känts jobbig (trott eller ej) utan snarare lite tvärtom. Jag har tänkt tillbaka på stunderna med farfar med ett leende. Häromdagen berättade jag på jobbet om honom, om hur snäll han var. Som på en inspelad film vi har från när vi var med farmor och farfar i Slottskogen. Och man hör i filmen om hur jag & Malin vill åka det där turisttåget som fanns då. Farfar sa vänligt men bestämt nej. I nästa "scen" som filmas sitter farfar med mig och malin på tåget. Ja, han var nästan för snäll helt enkelt.
 
Annars idag så slutade jag tidigt på jobbet. Åkte direkt till Primärvården och fick besöka en arbetsterapeut för min tumme som krånglat de sista månaderna. Fick diagnos triggertumme. Det är jag och mamma. Så nu ska tummen vara inlindad och stöttad av en skena de kommande veckorna fram till återbesöket i mitten av februari. Sedan kan det såklart bli längre. Jag var trött på den redan efter två timmar.
 
Man kan väl säga att jag känner mig lagom klumpig just nu med tummen. Suck!
 
Jaja, nu kan det ju bara bli bättre! Förhoppningsvis räcker det att jag stabiliserar denna tumme i några veckor framöver.
 
Men det känns som en bra kväll. Har skickat iväg ett viktigt mail som kan ha med min framtid att göra. Är fortfarande lite hemlighetsfull kring detta! Men blir det något av det, kommer jag mer än gärna berätta om det!

Saknad

Idag är det tre år sedan världens finaste farfar somnade in.
Saknaden är lika stor nu som då.

Lördag 12 januari

Helg igen. Första veckan på den nya terminen har bara rusat iväg och vi är igång med inskolningarna för fullt! Känns rätt skönt med helg då!

Redan hunnit med en tur in till stan. Kattmat stod på schemat! Kallt och härligt ute! Om en stund kommer syster och hämtar upp mig, så blir det möte för alla funktionärer borta på friskis&svettis. Så innan det tänker jag gotta mig med en kopp kaffe och försvinna in i bokens värld en stund!

Kolla vilken sötnos jag träffade igår!


Thai-kurs

Nu är veckan och den nya terminen i full gång. Härligt. Inskolningarna är redan påbörjade och man är sådär lagom trött när man kommer hem ifrån jobbet. Precis som det ska vara.
 
Insåg att jag har en rätt så obokad våratt se fram emot. Inga större utsvängningar än så länge. Så istället för att deppa så förenar jag nytta med nöje. I dagarna ska jag boka in mig på en språkkurs, inte vilket  som helst, utan thailändska. Spännande. Ser fram emot att lära mig språket (för framtida bruk kanske? En del vet om mina planer, andra inte). Jag pratade ju tyska bättre än vad jag pratar engelska. Kanske blir samma här!

Söndag kväll!

Helgen börjar gå mot sitt slut, men det gör inte så mycket. Nöjd med min helg. Igår kväll fick jag besök av Malin och Sanna. Det blev vin, kex&ost, grönsaksdipp, samt en massa prat.

Nu tänker jag kolla klart filmen på sjuan ("the back-up plan") innan det är dags att sova. Imorgon är alla kollegorna tillbaka på jobbet. Ska bli skönt att allt återgår till vardagen!


Lördag 5 januari

Vilken mysig förmiddag jag haft. Mötte upp Petra, Rita, Emelie & Jessica, samt några härliga barn. Blev en promenad runt Spikön, där vi även stannade för att mata ankorna, till barnens stora förtjusning. För min del har jag insett att jag verkligen tycker fåglar i flock är läskiga! Sedan avslutade vi med lunch i stan. Perfekt start på helgen!


Bosch Tassimo

När jag har bestämt mig för något, så vill jag alltid ha det så fort som möjligt. Som nu... jag har alltid varit en liten motståndare för alla dessa kaffemaskiner som finns nu för tiden. Men det var fram till i helgen, då jag drack Tassimo-kaffe för första gången.
 
Nu har jag bestämt mig för att köpa en sådan maskin. Fick ju julklappspengar av morfar, och vill köpa något ordentligt för dem. Så just nu lutar det åt en Bosch Tassimo t20. Kan ju vara gott att lyxa till det med en sådan kopp kaffe/choklad/the emellanåt. Men med den mängden kaffe jag dricker så vet jag ju redan nu att jag inte kan brygga sådant kaffe hela tiden... Så min vanliga hederliga kaffebryggare får allt finnas kvar här hemma med.
 
Men i dessa rea-tider verkar den vara slut näst intill överallt. Får uppta jakten imorgon efter jobbet.
 

1 Januari 2013

Då var man hemma efter en liten tripp till Nyköping. Vi var ett gäng härifrån som bilade upp, för att hälsa på hos Sofia och Björn över nyår. Blev en riktig mysig och lyckad nyårsafton i goda vänners sällskap. Precis som det ska vara. Hoppas ni med fick ett bra avslut på 2012 och en bra start på 2013.
 
Nu tänker jag vila och njuta av de sista lediga timmarna, innan det är dags att börja jobba imorgon igen. Men som det känns just nu, så ska det bli skönt att komma tillbaka till verkligheten och allt vad det innebär. Har haft en jobbig förkyldning och inte vågat träna den sista veckan. Och helt ärligt så har jag haft en lång svacka innan med. Så från och med nu så ska jag försöka köra två pass i veckan. Vet ju att jag mår så mycket bättre av det. Så på torsdag drar jag igång med första passet 2013.
 
Nyårsdukningen klar.
 
 
GOTT NYTT ÅR!!

RSS 2.0