Rosa bandet-galan 2012

Känns som en bra dag idag. Jag har haft fullt med energi hela dagen, precis som det ska vara.

Fast regnet öste ner i förmiddags paltade vi på oss kläder och begav oss ut en sväng. Tror det bidrog till min energi idag, frisk luft gör mycket!

Nu däremot sitter jag instängd i lägenheten och kollar på Rosa bandet-galan! En gripande gala som kollas på varje år. Och som vanligt har jag införskaffat årets rosa band!


Johan Glans

 
 
 
 
Ikväll ska vi kolla på Johan Glans.
Ser fram emot en rolig kväll.
 

Söndag 28 oktober

Ligger fortfarande kvar i sängen, gött. Ställde ju om klockan inatt, så den är ju inte mycket alls, härligt!

Igår startade jag dagen med en fika på strandgatan, där jag även fick se bilder från ett härligt Miami. Nej Malin, inte alls avis;) därefter var jag och syster en tur på Överby för att uträtta lite ärenden. Sedan tog jag en lugn hemmakväll! Skulle egentligen iväg men fick ställa in det!

Såg ni "Så mycket bättre igår"? Jag tror Miss Li kommer göra årets hit i det programmet!


Ny kofta

Häromdagen när jag var hemma hos mamma & pappa och busade med Ludde så slutade det hela med att min långa gråa favoritkofta gick sönder. Eller ja, det gick helt enkelt en tråd i den, så den såg inte alls fin ut. Suck.
Men kvällen efter fick jag ett bra erbjudandemail fran La Redoute. Så nu har jag precis klickat hem koftan här nedanför. Den skulle kostat 529:- men jag får den för 264:-... rätt bra tycker jag!
 
www.laredoute.se

Sjuk

Legat i soffan hela dagen. Började må dåligt igår kväll. Insåg inatt att febern dykt upp. Så hela dagen har spenderats i soffan. Kommer vara hemma imorgon med. Förhoppningsvis blir det jobb på fredag.

Ikväll tänker jag kolla på Kalla Fakta. De granskar ju textilfabriken i Kambodja för en stor klädkedja här i sverige! Känns på ett sätt som man inte vill veta hur det egentligen är. ! Men samtidigt är jag en person som mår dåligt när man vet andra mår dåligt! Ska bli intressant att se faktiskt! Tror det sker mycket som man inte har en aning om.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan igen! Har varit en sån dag idag.


Måndag 22 oktober

Ny jobbvecka... Den startade jag och Lotta med att åka till vår förra arbetsplats och hälsa på. Alla dessa underbara barn. Det blev såklart kramkalas och skratt!

Efter en lång måndag var det skönt att komma hem. Som det lätt blir efter en hektisk arbetsdag tillbringades kvällen framför tv.n. Tårarna har trillat bra ikväll. Först kollade jag på "Sommarpratarna", där Gina Dirawi gjorde ett stort intryck. Därefter kollade jag på Jonas Gardells serie "Torka aldrig tårar utan handskar"... Även där rann tårarna. Tur jag hade min favoritchocklad som sällskap ikväll!


Lördag 21 oktober

Underbara lördag. Startade med ett tretimmars jympapass på Friskis, dvs 4 pass på raken (utan stretchdelen, bara sista som hade det). Efter andra passet funderade jag hur i helvete jag skulle överleva, men det gör man! Därefter blev det thai-lunch med gänget!

Ikväll har Petra varit här! Vin, tacos och tjöt. Härlig kväll. Nu har jag lagt mig i sängen och känner att träningsvärken är på ingång. Vill inte ens tänka på morgondagen. Då vankas det även familje-& juniorjympan... Herregud!

Godnatt på er


Fredag 19 oktober

Väldigt dåligt uppdaterat här inne under veckan. Men det har liksom inte hänt så mycket. Känns som det varit mycket på jobbet, vilket resulterade i att jag nu ligger helt utslagen i soffan och skulle nog kunnat somna nu! Skönt med fredag.
 
Tror det blir en bra helg. Imorgon beger jag mig bort till friskis&svettis för ett tretimmars jympapass. Så mellan 10-13  kör de. Ska bli himla roligt faktiskt. Kommer ihåg vilken träningsvärk jag hade sist gång jag var på ett sådant pass. Men det är det värt. Imorgon kväll får jag besök av Petra. Då blir det tacos, vin och skvaller.
Sedan är det söndag, och då är det familjejympan och juniorjympan, som kan bli spännande om man har sån där träningsvärk, haha!
 
Ha en go fredagskväll!

Väntan...

Jobbigt det kan vara att vänta ibland. Inväntar svar på ett mail. Ett mail som skickats till andra sidan jordklotet. Ett mail som har med en del av framtiden att göra. Jag gillar inte att vänta!


Astrid Lindgren

Idag är det måndag, och det känns verkligen. När jag kom hem runt femtiden var jag så extremt trött så jag var tvungen att gå och lägga mig en timma innan jag orkade upp igen. Pust & stön säger jag bara.
 
Nu däremot ska jag se till att gå gjort lite nytta, samtidigt som Astrid Lindgrens sånger strömmar ut genom högtalarna. Försöker skapa lite inspiration till ett eventuellt kommande temaarbete på jobbet. Jag hade verkligen velat göra ett riktigt stort Astrid Lindgren-tema. Tänk vad många som har växt upp med hennes sagor och sånger. Jag är en av dem. Tyvärr tror jag inte att hon är lika vanlig för dagens barns uppväxt. Eller har jag fel? Hade i alla fall velat göra något stort med barnen på jobbet.
 
Vill ni veta min absoluta favoritlåt från Astrid Lindgren-sångerna? Det är ett lätt val!
"Jag är fattig bonddräng". Gärna Tommy Körbergs verision!
 
 

Stickning

Det är många på jobbet som stickar både det ena och det andra, samtidigt som de pratar om hur rogivande det är. Så i veckan bestämde jag & Lotta att vi med ska lära oss! Igår införskaffade jag stickor och garn och åkte hem till mamma för en lektion. Nu är jag på gång! Tanken är att det ska bli en halsduk. Vana stickare kan säkert se flera brister i det lilla jag åstakommit. Men jag är nöjd! Målet är att den ska vara klar så den kan följa med mig till Sälen i december!


Världens barn

Ligger nerbäddad i soffan och kollar på "Världens barn"-galan. Tycker det är bra att sådant finns. Men det gör riktigt ont i mig att se hur barn har det. Sjuka barn,barn i krig eller föräldralösa barn. Det är sådant man inte vill ska finnas. Jag skänkte pengar senast igår till en man som stod med en världens barn-bössa utanför Ica igår. Och varje månad skänker jag 200kr till Plan. Samt att jag bloggar emellanåt åt UNICEF. jag önskar man kunde göra mer.

En kan inte göra allt, men många kan
göra lite, vilket blir mycket tillslut.
Alla barn borde ha samma rättigheter!


Torsdag 11 oktober

Ännu en härlig dag börjar gå mot sitt slut. Hunnit med lite av varje. Bland annat ett besök hos bildoktorn efter jobbet, så nu är jag ingen fara för mina medtrafikanter, nu har jag en fungerande blinkers igen.

Väl hemma hann jag även med en powernap på en(!!) timma. Nuförtiden brukar en halvtimma räcka. Men efter att ha vaknat klarvaken kl 4 imorse behövde jag nog det.

Nu ikväll har jag haft besök av Sandra och lille Wille, Malin och Sanna. Vi fikade och bara hade det gott! Härligt! Sånna kvällar behövs.

Go'natt på er


Måndag 8e oktober

Ibland har jag ett väldigt bra jobb. Idag var jag knappt på jobbet. Istället åkte vi iväg med några barn till Molekylverkstan i Stenungsund. Spännande! Utfärdade en massa experiment. Temat var kroppen. Både fysiskt och kemikaliskt. Kan rekomendera detta stället till alla som har barn eller arbetar inom förskolan. Kika in på http://www.molekylverkstan.com
 
Passade på att ta ett träningspass nu ikväll. Testade en av Friskis nyaste ledare... toppenpass. Kommer absolut gå på det passet flera gånger. Och vet ni vad... 20 oktober blir det ett tretimmars jympapass. Hoppas verkligen foten håller för det. Kände faktiskt lite idag... inte bra alls...
 
 
 

1 månad sedan

1 månad sedan du somnade in. Lilla lurvbollen! Saknaden är stor!


Stress!

Som jag skrev i förra inlägget så har jag en fullspäckad vecka. Jag började fundera lite förut. Jag är en sådan människa som kan stressa upp mig rätt rejält. Både utåt sett, men även en inre stress. Den inre stressen är värst. Detta har jag haft jätteproblem med, men arbetar ständigt med att hålla den under kontroll.

Men så lever jag ju med min almanacka (den i mobilen). Jag skriver upp precis allt i den. Jag lever efter den. Detta trodde jag var bra till en början. Att genom den kunna styra upp min vardag på ett bra sätt. Istället tycker jag näst intill att den bidrar med en inre stress. Jag har på senare tid känt mig mer stressad. Negativ stress. Jag vet inte ens varför, helt ärligt. Så från och med nu så kommer jag arbeta ännu hårdare på den biten. Allt behövs inte göras direkt. Ett exempel jag alltid drar: Det gör inget om disken i köket står odiskad till imorgon. Det händer liksom inte så mycket.

Har ni tips på att motarbeta stress så tar jag tacksamt emot. Jag tror det mesta löser sig bara man är medveten om sina brister.

Med dessa tankar säger jag god natt!!


Söndag 7 oktober

Premiären för Solsidan, säsong 3 var ju nu ikväll! Tror det blir en riktigt bra säsong! Tänk vad jag ogillade den serien från början. Tur man kan ändra sig.

Ännu en helg börjar gå mot sitt slut. Klockan ringer 04.30 imorgon, vilket känna sådär lockande, haha! Fullspäckad vecka på g. Den kommer innehålla kvällsplanering, ett par träningspass, utflykt till Stenungsund med jobbet, bakning, fikabesök, veterinärbesök m.m. Denna veckan lär bara springa iväg.


Lördag 6 oktober

Ibland behövs det inte mycket för att en dag ska bli helt perfekt. Redan igår bestämde jag mig för att ha en må-bra-dag idag, utan några måsten alls.

Det började med att jag vaknade vid 7.30 men unnade mig att ligga kvar och somna om i korta perioder, ända tills klockan blev 9.30. Då blev det frukost och "Sex and the city"-marathon i soffan ett par timmar.

Därefter besökte jag Malins nya lägenhet som i stort sett börjar bli klar. Fick även hämtat ut mina nya fina mattor till hallen, som låg på Ica och väntade. supernöjd. Sist, men absolut inte minst, så var jag på kyrkogården och tände ett ljus för fina mormor! Kändes skönt att komma dit igen! Var faktiskt på en annan kyrkogård igår med och tände ljus. Farfar skulle fyllt 78 igår!! Saknad!!

Kvällen här hemma har bara spenderats i soffan framför tv.n. En stor tallrik fruktsallad, med massa grädde gjorde mig sällskap! Nu ligger jag nerbäddad i sängen och ska försvinna in i bokens värld.

Go'natt!


Lite nya böcker

Klickade precis hem två böcker från cdon.com. Egentligen har jag böcker så jag klarar mig minst ett år framöver. Men jag älskar böcker. Även om jag just nu är inne i en lässvacka.... igen. Kollade mailen imorse och såg att jag fått ett presentkort från cdon eftersom jag har namnsdag idag. Då kunde jag ju inte motstå det.
 
 
Den första bocken "I nöd och lust" är uppföljaren till "Lyckan, kärleken och meningen med livet" som jag läste på stranden i Thailand. Och den andra boken är Carolina Gynnings bok. Ser fram emot (förhoppningsvis) bra läsning i höst.

Onsdag 3 oktober

Trött. Spenderat kvällen på ett informationsmöte med lärarförbundet angående det nya avtalet, gällande lärarnas löner. Men det kändes nyttigt att gå dit. Känner mig lite mer insatt i vad avtalet handlar om nu. Nu däremot är jag så trött, så jag säger nog godnatt nu.
 

RSS 2.0