Lördag 31:e oktober

Nyvaken. Somnade änna till i soffan. Blir väl så när man varit ute och svirat dagen innan. Hade i alla fall en toppentrevlig kväll på Petras 25årsfest igår. Tack tjejen! Blev inte så jättemånga bilder, och en del blev i dålig kvalite, men bjuder på lite bilder ändå. Som vanligt går de att klicka på för att få större.








Ha nu en fin lördagskväll! Det ska jag ha här i hemmets trygga vrå=)

Fredag 30:e oktober

Hemma efter att ha tillbringat lite tid på stan tillsammans med Johanna & Emelie! Köpt lite smått och gott inför kvällen. Det blir nämligen 25-årsfest för Petra ikväll. Temat för kvällen är "Hollywood". Och det vet ni väl, alla i Hollywood har garanterat sin egen stylist, så jag har med skaffat mig en. Malin! Hon kommer hit om någon timma för att hjälpa mig med lite av varje! Great! Ska bli så himla kul ikväll. Imorgon bjuder jag nog på lite bilder. Glitter & Glamour blir det en del av idag! Undra om man någonsin kommer ha känt sig så snygg som man ska göra ikväll?

Ha en fin fredag allihopa!

Onsdag 28:e oktober

Arbetet är inskickat till både examinatior och opponent. Får säga att det känns bra med både den vi fått som examinatior, samt vår opponent. Det blir nog bra i slutändan. Nu kan man verkligen andas ut lite, samtidigt som man ständigt sitter med tanken och undrar om man glömt att skriva något i arbetet. På nått sätt får jag fokusera på att lägga alla tankar åt sidan just nu och bara njuta av att den är inskickad i alla fall. Nu väntar vi bara på att få arbetet som vi ska opponera på.

Ska bege mig ut i köket och laga lite mat. Ungsbakad fisk klingar gott i mina öron idag. Sedan får vi se vad som hittas på. Ska ju som sagt läsa igenom en uppsats som ska opponeras på. Skulle egentligen arbeta lite borta på lagret, men hoppar det idag. Det känns som tiden inte räcker till för något just nu. Efter nästa vecka hoppas jag på att känna att man helt plötsligt har mycket tid igen=) Städa lite kanske vore på sin plats.....

nedstämd

Jag tror allvarligt talat att jag kommit in i en ond cirkel eller så. Eller säger man ens så? Skit samma.... mitt liv har alltid flytit på bra, sällan längre jobbiga perioder. Men nu känns det som ALLT, och då menar jag ALLT händer på en och samma gång. Jag vill bara vakna och inse att det mesta varit en dröm, men tyvärr är så inte fallet. Utan jag måste bita ihop och möta dessa saker, varken jag vill eller inte. Det är dags att inse att allt inte kan vara en dans på rosor....

Men samtidigt känner jag mig så otroligt lycklig, för jag har de absolut bästa vännerna, och världens bästa familj! När man har det lite kämpigt märker man verkligen hur mycket folk runt om en betyder för mig. 

Blir det lite dålig uptade och sådant här, så beror det på att lusten inte finns. Ge mig en tid, så är jag snart tillbaka på rätt spår. Nästa vecka är examensarbetet redovisat med, och då kommer man kunna slappna av på ett helt annat sätt!!!

Tisdag 27:e oktober

Nästan precis hemkommen från en liten tripp med Malin. Först åkte vi till Trestads djurklinik, där hennes katter vaccinerades. Sedan åkte vi vidare till Friskis&Svettis eftersom Malin skulle fixa ett träningskort där. Nu är jag hemma i alla fall. Har även kläder över hela lägenheten eftersom det inte hinner torka nere i tvättstugan ikväll. Varför kan ingen göra vår tvättstuga lite bättre?

Yeah yeah, slut på klagandet. Nu blir det kvällsmat. Kycklingvingar, aioli & vitlöktsbröd!

Shoppat

Har kvällshoppat lite över nätet. En klänning och ett armband fick det bli! Kanske en klänning som får följa med mig på kryssningen, vem vet!


Nej, nu är det dags att sova. Ska ju faktiskt vara i skolan kl 09.00 imorgon.

Måndag 26:e oktober

Igår inträffade en oerhört tragisk olycka på pappersbruket i Lilla Edet. En kvinna skadades i en av maskinerna och avled. Hon gick bort alldeles för ung. Det är många känslor som man har känt sedan man fick beskedet om vad som hänt. Först och främst så är man självklart ledsen över det som hänt. Ingen skall behöva gå bort på detta sätt. Hon hade hela livet framför sig. Känns konstigt, var ju inte längesen man hade en konversation med henne. Och helt plötsligt så finns hon inte längre. Jag sänder alla mina tankar till de på pappersbrukat som arbetade då detta hände, alla andra på pappersbruket som kände denna tjej... och självklart sänder jag en tanke till hennes familj och andra nära personer.

Jag vet helt enkelt inte vad jag ska säga om det som hänt. Samtidigt kan man inte låta bli att tänka på, att det skulle lika gärna kunna vara någon annan. Nu förstår man vilken respekt man ska ha för de maskinerna som finns där inne. Om jag återkommer till pappersbruket för mer jobb i framtiden, kommer jag möta maskinerna med en väldigt stor respekt.

Äh jag vet helt enkelt inte vad jag ska skriva mer om det inträffade. Jag vill bara avsluta med:

Annica, vila i frid!

Orättvist

Ibland är livet orättvist!
Skänker en tanke till alla som stod dig nära!

Skoltrött så det skriker om det

Jag är grymt stolt av mig själv just nu! Är i stort sett klar med den enskilda inlämningsuppgiften, vilket känns otroligt skönt. Ännu en sak man kan bocka från listan. Bockelibock. Känns skönt när man kan släppa saker och man känner hur fri man blir. Sista tiden har ju varit lite jobbig. Sjuka släktingar, samtidigt som man har mycket i skolan, samt att den där vanliga känslan jag får varje höst, att man inte orkar nått har krypit sig på. Men nu är den påväg bort och skolsakerna blir klara en efter en. Ni anar inte lättnaden!

Och om 2½månad typ slipper jag skolan. Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: Jag längtar till skolan är klar!!! Nu är jag extremt skoltrött. Ni som känner mig vet hur skoltrött jag var i gymnasiet, ungefär så skoltrött är jag just nu. Men vecka 47-50 är det äntligen praktik som gäller!

Söndag 25:e oktober

Jag hade helt glömt bort att ställa om klockan till vintertid. När jag vaknade imorse och klockan bredvid sängen visade 10.30 och mobilen visade 09.30 blev jag lite fundersam, men sedan kom jag allt på vad det berodde på.Vilken tur, jag som inte hade tänkt sova så länge idag. Halv 10 är ju ingen fara på en söndag. Men när klockan blir upp emot halv 11 brukar jag känna att jag sover bort hela dagen. Sådan är jag!

Blev en lugn morgon med frukost framför tv.n. Nu har jag även lyckats ta mig igenom en engelsk text till skolan imorgon. Tacka vet jag Google translate. Inte helt hundra översättning, men denna gången blev det faktiskt helt okej, så nu fattar jag innebörden i alla fall. Men kan i ärlighetens namn säga att jag inte kommer lägga så stor vikt på den texten. Litteraturseminariumen i denna kursen har inte varit speciellt bra, så varför skulle det bli det denna gång?

Nu får det bli en liten paus från pluggandet. Får se vad jag hittar på att göra. En kopp kaffe får det i alla fall bli. Tänk, för några år sedan drack jag inte ens kaffe, nu kan jag inte leva utan det. Så kan det gå. Gott är det i alla fall. Rätt lockande att vila ögonen en halvtimma eller två med. Sömnen inatt var lite sisådär. När jag väl somnade så vaknade jag lika snabbt av ett jäkla bråk utanför *ge mig en ny lägenhet tack*, och sedan har Alva haft spel hela natten, igen.

Har kommit in i en period igen då jag lyssnar på "Simple plan" så fort jag får stunden. Just nu är det denna låten som surrar ut från min spotifylista, lyssna och njut!


Lördag 24:e oktober

Har tillbringat dagen i Göteborg med familjen. Mysigt! Fick shoppat en hel del, lite mer än vad jag tänkt. Det som var planerat var en klänning till nästa helg, blev även smycken och annat smått och gott inför nästa helg. Ska nämligen iväg på 25årsfest då, för Petra. Och temat är "Hollywood". Skitkul tema. Ska bara lära mig gå i mina högklackade skor med.

Köpte även lite annat smått och gott med. En snygg sjal och ett par urmysiga vantar, samt en väska! Men jag tycker man ska unna sig saker lite då och då;) Hur kul vore det annars? Påvägen hem blev det till att stanna till på Mcdonalds i Ale. Tyckte faktiskt lite synd om en tjej där. Det kom in ett uppklätt par, som bara skulle låna toaletten. Killen går ut i förväg till bilen... När sedan tjejen kommer lite halvspringandes ut från toa för att skynda sig ut, så hade hon stoppat in kjolen innanför sina tunna strumpbyxor och visade det mesta.... men killen på bordet bakom uppskattade det, då han tillochmed ställde sig upp för att se när hon sprang utanför. Jaja, förhoppningsvis fick hon sig ett gott skratt när hon upptäckte sitt misstag!

Nu ska jag grejja lite här hemma, sedan mysa ner mig i soffan med chips och dipp och bara vara. Härligt!

Fredag 23:e oktober

Helt underbart att ha fått sova ut två dagar på raken nu, det hör då inte till vanligheterna. Har bara hunnit äta frukost än och gotta mig framför tv.n. Och även pratat i telefonen med Johanna! Älskar sådana här dagar utan några måsten. Efter att ha haft en hektiskt period uppskattar jag dessa dagar ännu mer nu tror jag.

Nu börjar jag tröttna på höstvädret här hemma. I början av hösten kan det allt vara mysigt, men nu har man tröttnat. Nu vill man bara till sol & värme. Men jag får vackert vänta i 88 dagar innan det är dags för mig att bege mig till Thailand. Fast det går nog snabbt dit. Bilderna är lånade från ving.se och är från hotellet vi ska bo.



Funderar på vad jag ska hitta på nu.... kanske städa lite? Skriva på den enskilda examinationsuppgiften i denna kursen, eller bara slappa? Svårt val, svårt val. Känner mest för att bara slappa, men borde väl kanske vara lite flitig nu under dagen.

Nej nu får jag ta mig i kragen och komma igång med något. Senare i eftermiddag åker jag ner till edet och umgås lite med familjen och kollar på "Idol" såklart!

Hemma igen

Hemme efter både tandläkarbesöket och besöket hos mormor. Uppskattade definitivt det sista besöket mest, även om jag helst hade sett att lilla mormor fick vara hemma och slippe sjukhuset. Men det kommer, det kommer! Under tiden så får hon våra besök lite då och då. Nu blir det nog inte att jag åker ditt förrän på söndag.

Sitter här hemma nu och njuter av att ha en lugn och härlig helg på ingång. Ska inte göra något jobbigt alls. Imorgon åker jag ner en sväng till edet är det tänkt, och på lördag blir det lite shopping i gbg, och söndag besöka mormor. Resten av tiden ska jag bara vara hemna och njuta av ledigheten! Great!

Nu blir det tv-mys!

Tisdag 20:e oktober

Imorse när klockan ringde trodde jag verkligen att det var ett skämt! Brukar alltid vilja gå upp relativt tidigt så man hinner äta frukost i lugn och ro framför tv.n. Det brukar gå rätt så bra, men idag var det ingen idé alls. Ville bara ligga kvar i sängen. Så jag kom upp ca 20 min innan jag skulle gå hemifrån. Fick helt enkelt bli att köpa frukost i skolan.

Efter skolan satt jag hemma och pluggade lite, innan jag, mamma & Malin åkte till sjukhuset för att hälsa på mormor. Åker nog dit på torsdag igen. Idag hade hon fått sin nya apparat för att mäta blodsockret med. Jag fick kolla mitt med, 5,4 hade jag, för den som är intresserad;) Så det var tydligen okej....

Nu sitter jag bara och kollar runt lite här på nätet. Surfade iväg och kollade lägenheter. Hittade en jag bara blev helt kär i. Så fin. Lite liten tyvärr och utan balkong, annars hade den allt. Kommer aldrig sätta mig i en lägenhet igen utan balkong. Instängt!

Nu ska jag se till att få lite kvällsmat i mig!

Måndag 19:e oktober

God morgon på er! Skulle egentligen befunnit mig i skolan nu, men kände mig inte allt för pigg när jag vaknade. Så jag beslöt mig för att faktiskt stanna hemma från den föreläsningen. Ska till skolan 13.15 istället för att ha seminarium. Lagom lockande! Men har faktiskt inte bara latat mig här hemma. Har påbörjat ett enskilt individuellt arbete, så jag kan få det ur vägen så fort som möjligt. Funderar på om jag kan ha sådan självdiciplin så jag verkligen kanske kan avsluta det imorgon? Försöka duger!

Alva & Alvina har haft marathon här hemma nu på morgonen. De har sprungit och jagat varandra ett bra tag. Lugn och ro, vad är det liksom? :) Men jag ska väl inte klaga, huvudsaken är att de har kul! Och det tvivlar jag inte på att de har=)

Mina sötnosar!

Söndag 18:e oktober

Kan erkänna mina vänner, att mina ögon går i kors. Hade i alla fall en toppenkväll igår! Ladies Night är bra saker det. En underbar show som bjöd på det mesta!!!! Helt underbart och trevligt sällskap! Sedan blev det utgång efter det... kan i ärlighetens namn säga att jag inte är något stort fan av att gå ut i gbg... men det var väl okej. Vi hade turen som hade vår egen taxichafför hem sedan med, så vi slapp buss. Tack Fredrik! Har nog aldrig varit så trött som när jag kom hem strax innan fem imorse.

Vaknade runt 10 tiden och satte nästan direkt igång med att kolla igenom det sista i boken till morgondagens seminarium, så nu är det klart. Skönt, slippa tänka på det. Nu ska jag göra mig klar och åka och hälsa på Sandra & Wille. Mysigt! Resten av dagen kan jag lova er att jag inte ska göra så mycket. Lite söndagsmys bara!

Lördag 17:e oktober

Ikväll smäller det. Ikväll entrar jag och sju andra tjejer Scandinavium för att avnjuta årets "Ladies Night". God mat och dryck och självklart en show utan dess like.

Martin Stenmarck, Andreas Johnson, Mikael Tornving & Magnus Samuelsson, here we come:)


Bild lånad HÄRIFRÅN

Piggare och gladare

Nu är jag hemma igen efter handledningen och jakten på att fixa sidnumreringen i arbetet. Och det fick vi gjort med hjälp av kunnig personal;) Handledningen gick toppenbra, fick väldigt mycket beröm för vårat arbete, det är alltid kul, och det känns bra att anmäla sig för redovisning nu!!!

Imorse kände jag mig allmänt orkeslös, som ni säkert kan förstod i mitt förra inlägg, men man har sådana dagar ibland antar jag, speciellt när man levt i stress en period, och när man känner sig lugn släpper allt och man hinner verkligen känna av hur trött man egentligen är.  Men nu har jag fått i mig ett par koppar kaffe och känner mig piggare och gladare.

Nu ska jag slappa lite och ta det lite lugnt! Ikväll blir det en sväng upp till Victor på fest. Men står nog fortfarande fast vid en väldigt väldigt lugn kväll för mig. Måste ju vara pigg och laddad inför imorgon!


Fredag 16:e oktober

Jag är så jäkla trött i hela mig (kan man säga så?). Med detta menar jag att huvudet känns helt off, kroppen känns som jag inte orkar någonting... helst hade jag velat ligga i soffan hela dagen. Det har varit så otroligt mycket det senaste känns det som... det tar musten ur en.

Nu ska jag i alla fall bege mig till skolan för att ha handledning, sedan hem och bara ta det lugnt. Ska på fest ikväll, men får nog se hur jag känner mig helt enkelt. I vilket fall som helst så blir det en relativt lugn kväll vad det än blir. Känner att det räcker med en dunderkväll denna helg, och den får bli imorgon då jag beger mig till "Ladies Night" i Göteborg med sju andra tjejer!

Men men, nu är det dags att bege sig ut i regnet, vilket snart antagligen slår om till snö. I uddevalla snöar det nu, så om nån timmar har vi väl det här.... snö... fy, inte än:)

Torsdag 15:e oktober

Jag är verkligen heeeelt slut. Känns som mitt huvud inte vill hänga med alls just nu. Suttit hemma hos Johanna och fått ner de sista raderna på papper!! Nu känner vi oss i stort sett klara med uppsatsen, endast lite finslip på språk och referenser kvar, no big deal! Hoppas våran handledare tycker samma sak imorgon, när vi träffar honom. Tror faktiskt inte vi behöver oroa oss speciellt mycket.

Sedan åkte jag, mamma & Malin för att hälsa på mormor igen. Tror hon uppskattar att vi kommer, inte speciellt kul att ligga stilla en hel dag inte. Tur vi roar henne då=) Såg även vår "spanienkompis" i korridorena... haha. Men den historien hör inte hit.

Men ja, eftersom mitt huvud inte orkar mer idag nu, så blir det tv.n. Ha en toppenkväll!

award


Fick en så kallad "award" av Malin, vilket går ut på att man ska berätta 10 saker om mig själv.

1. Lider av en fruktansvärd flygskräck, som faktiskt är värre än vad jag säger att den än. Kan inte beskriva hur dåligt jag mår när jag vet att jag har en flygresa planerad. Åker till Thailand i Januari, redan nu har jag vaknat två gånger av mardrömmar! Men den rädslan skall inte få hinda min resa, så det så!

2. När jag var liten var min dröm att bli AT-läkare. Ja, ni läste rätt, AT-läkare.

3. När jag gick i gymnasiet hoppade jag av Matte B, vilket min mentor inte var så smart, eftersom det hindrade mig kanske för vidare studier. Då lovade jag henne dyrt och heligt att jag aldrig skulle läsa vidare. Eller hur, idag har jag endast 3 månader kvar på en högskoleutbildning.

4. Min engelska är EXTREMT dålig. Pinsamt dålig....

5. Jag är nästan beroende av varma mackor med tonfisk. Kan äta det lite för ofta ibland.

6. Jag är en extremt känslig person som kan börja gråta för minsta lilla i vissa stunder. Skulle behöva tuffa till mig ibland tror jag.

7. Har haft otroligt svårt att prata inför stora folkgrupper, men detta har ändrats under min lärarutbildning. Gillar fortfarande det inte, och ser inte fram emot mitt första föräldramöte. Men under förra terminen hade vi faktiskt en redovisning för typ 120 pers, och jag gjorde det!!!

8. Avskyr att köra bil i områden jag inte känner till. Kan bli väldigt stirrig av mig då!

9. Älskar verkligen klänningar! Hade jag fått välja hade man använt klänningar varenda dag.

10. Det är inte alla som har kört in på en cykelbana i vänersborg, och fastnat där mellan snödrivorna utan att komma loss, men det har jag.... och Sandra gjort. I vilket sammanhang låter jag vara osagt. Och ut kom vi tillslut, utan en enda repa på bilen;)

Jag skickar vidare denna awarden till:

SOFIA L
SOFIA K
CATTIS
EMELIE D

ERIKA

Onsdag 14:e oktober

Efter uppsatsskrivandet idag känns det otroligt skönt, vi är så gott som klara. Imorgon blir vi nog klara helt, för att sedan rätta språket. Underbart.

Efter jag var klar hos Johanna begav jag mig ner till Edet för jag hade lite saker att hämta här. Har även passat på att ätit lite och självklart busat med bästa hunden.. MAX:) Nu sitter jag vid datorn och dricker en kopp kaffe innan jag ska brumma hemmåt igen.

Ikväll kommer Malin & Louise hem till mig, så ska vi frossa i kladdkaka och grädde;) Mums!

Myskväll

Nu ska jag ta tag i disken, och sedan mixa ihop en smothie och krypa upp under täcket i soffan. Ikväll blir det att kika på "Plastikkirurgerna" på tv4+, och sedan "Andra Avenyn". För mig är det avkoppling att mysa framför tv.n på kvällarna. Riktigt gött!!

Det var mysigt att hälsa på mormor förut! (Kerstin... ledsen att jag gjorde dig orolig, morfar berättade! Skulle även ha skrivit att mormor mådde helt ok kanske. Men nu vet nu hur allt ligger till!) Hon var så pigg så. Sedan gillar jag inte sjukhus. Och medan mormor åt så satt jag, malin, mamma & morfar ute i väntrummet och pratade. Då fick jag tyvärr se en sak som jag hoppades skulle slippa... men nej! Bara ett par meter bortanför mig rullade de ut en människa som inte var vid liv. Läskigt, som sagt, jag gillar inte sjukhus:(

Men som sagt, disken var det!

Måndag 13:e oktober

Jag tackar för tipset i förgående inlägg om vad yrseln kan bero på. Tåls att kolla upp!

Nyss hemkommen från skolan. Vilken dag... började förmiddagen med en föreläsning om lärarens yrkesetik. I och för sig så hade vi (enligt mig) en av skolans bästa och roligaste lärare, så det förlöpte ändå rätt okej. Men under eftermiddagen hade vi ett seminarium där vi skulle besvara vissa frågor.... och det var då ingen höjdare. Tyckte bara det var konstiga frågor och svårt att formulera fram bra svar. Nu är jag i alla fall hemma, och ska snart bege mig till sjukhuset med mamma & malin för att besöka mormor lite.

Nästa vecka ska man tydligen anmäla sig till att gå upp med sitt examensarbete... Nära nu!

Migrän?

Dagen blev inte alls som jag planerade, tyvärr. Hade en massa saker jag ville hinna med idag. Det jag hann med var skolan ett par timmar och på vägen hem hämtade jag ut biljetter till Magnus Betner, som jag, Rita & Petra ska på i februari.

När jag väl kom hem började jag känna att huvudet inte ville vara med längre, och bara minuterna senare så var yrseln här. Jag har lärt mig att känna av när det kommer. Då vet jag att det är lika bra att lägga allt man har åt sidan och lägga sig i soffan eller sängen. Så jag drog ner mina persienner och släckte ner hela lägenheten, för att sedan sova bort några timmar. Nu är yrseln borta... och då är illamåendet här, som vanligt. Så av erfarenhet vet jag att efter lite sömn så kommer jag må bra imorgon.

Säger varje gång att jag ska ringa läkaren när detta kommer... men då har typ aldrig vårdcentralerna telefontid, och orka besöka akuten? Men jag tror till 99.9%  säker på att detta är någon migränform. De kan ju yttra sig på liknande sätt... tror jag. Men det är obehagligt. Så nu är det nog dags för mig att bädda ner mig i sängen.... igen, och sova så jag är pigg till imorgon. Då ska jag först ha heldag i skolan, och sedan följa med mamma till sjukhuset för att hälsa på mormor. Måste ju besöka henne och underhålla henne lite!

Migrän?

Dagen blev inte alls som jag planerade, tyvärr. Hade en massa saker jag ville hinna med idag. Det jag hann med var skolan ett par timmar och på vägen hem hämtade jag ut biljetter till Magnus Betner, som jag, Rita & Petra ska på i februari.

När jag väl kom hem började jag känna att huvudet inte ville vara med längre, och bara minuterna senare så var yrseln här. Jag har lärt mig att känna av när det kommer. Då vet jag att det är lika bra att lägga allt man har åt sidan och lägga sig i soffan eller sängen. Så jag drog ner mina persienner och släckte ner hela lägenheten, för att sedan sova bort några timmar. Nu är yrseln borta... och då är illamåendet här, som vanligt. Så av erfarenhet vet jag att efter lite sömn så kommer jag må bra imorgon.

Säger varje gång att jag ska ringa läkaren när detta kommer... men då har typ aldrig vårdcentralerna telefontid, och orka besöka akuten? Men jag tror till 99.9%  säker på att detta är någon migränform. De kan ju yttra sig på liknande sätt... tror jag. Men det är obehagligt. Så nu är det nog dags för mig att bädda ner mig i sängen.... igen, och sova så jag är pigg till imorgon. Då ska jag först ha heldag i skolan, och sedan följa med mamma till sjukhuset för att hälsa på mormor. Måste ju besöka henne och underhålla henne lite!

Måndag 12:e oktober

Ibland önskar jag att jag bidrog mer till välgörenheten än vad jag faktiskt gör. Även ett litet bidrag kan göra stora förändringar i människors liv. Men som student anser jag att jag faktiskt gör vad jag kan just nu. Jag har ett fadderbarn från Afrika, och därmed donerar jag en viss summa pengar varje månad till deras område. En annan sak jag tycker är viktig att bekämpa är cancer. Varje år vid denna månaden köper jag ett speciellt band för att visa att jag stödjer bröstcancern... nämligen Rosa Bandet. Det tycker jag du med ska göra!


Söndagar är mysiga!

Nu blir det jag, soffan, tv.n, levande ljus, te & kvällsmat resten av kvällen. Självklart blir det "Ensam mamma söker" med. Och orkar jag så kikar jag nog även på "Wallander". Myspys. Älskar söndagar!

Söndag 11:e oktober

God morgon på er!! Jag har trots allt varit vaken ett par timmar. Skönt att vakna och inte vara bakis. Jag är lyckligt lottat med det där oftast;) Hade en utekväll igår med Linda & Fredrik som började här hemma, för att sedan avslutas på Lipz. Var tänkt att Linda skulle sova över här, men eftersom Malin (min syster) skulle köra ner och hämta lite folk i gbg på natten så packades Linda in i den bilen och kom hem till sig, vilket jag tror hon uppskattar då hon skulle jobba idag med. Blev lite mer tid att sova på. Men tyvärr insåg jag nu att hennes stövlar står kvar i hallen... så det får vi se till att lösa!

Idag ska jag väl inte göra allt för mycket har jag tänkt, har inte kommit så mycket längre än till tv.n. Ska dricka en kopp kaffe och kolla ett avsnitt av "One tree hill". Sen får vi se. Söndag för mig är en slappardag, så det så!!!
Blir nog en sväng bort till Ica och se om man kan fixa nått smarrigt till kvällen. Jag har ju fått dille på fruktsallad, så det kan eventuellt bli det.

Have a nice sunday!


Lördag 10:e oktober

HELG:) Underbart! Ska bege mig ut en sväng på bakgården med mina små katter.... Malin kommer hit med sina med, så det blir en liten katt-träff. Så medan de leker dricker jag & Malin te ute, gött!

I eftermiddag kommer Linda upp till Trollhättan. Blir väl lite vin och utgång ikväll! Ska bli riktigt kul! Men nu får jag se till att få på katterna sina selar:)

Ha en trevlig lördag!

Onsdag 7:e oktober

Äntligen kväll=) Känns som dagen gått i ett. Började ju med att bege mig hem till Johanna för att plugga.... och självklart dricka kaffe och snacka en massa skit=) Sedan åkte jag hem och inväntade Malin. Begav oss till banken och gjorde lite ärenden, vilket tog lite längre tid eftersom Malins ärende krånglade en del. Det kan inte alltid gå så smidigt som man vill.... hihi. Därefter blev det ett besök på kinarestaurangen. Den bästa i stan enligt mig... Phasa Thai eller vad den kan heta! Och efter det blev det lite jobbande borta på lagret. Jo, just det, hann även med att prata ett bra tag med en ombudsman på lärarförbundet. Visste inte att man kunde vara så trevlig i telefonen.... Han gjorde nästan min dag, haha! Och nu är jag lite mer på det klara med vad som gäller lite angående löneanspråk osv.

Nu ska jag göra mig en tallrik med youghurt och frukt, och koka mig en kopp te med smaken "Rabarber&grädde", för att sedan mysa ner mig framför första avsnittet av "Bonde söker fru". Mysig hemmakväll med andra ord!

Ha en fin kväll!


Core Bosu

Begav mig som sagt till friskis&svettis förut för att möta upp Alexandra och träna lite core... När vi kom fram visade det sig att den vanliga ledaren blivit sjuk och det passet ersatter med "Core Bosu"... ungefär samma som core (som fokuserar på mage & rygg), men här använde man sig av en balansboll istället. Insåg rätt snabbt att det inte var min grej, men är ändå väldigt impad av min balans. Tyvärr var det en tant som inte heller tyckte det var hennes grej, antar jag, då hon ramlade och fick hjälp ut ur salen... haltandes. Såg inte så bra ut.


Bild lånad HÄR

Torsdag 6:e oktober

6:e oktober idag, vilket innebär att jag har namnsdag... så grattis på mig själv;)

Började dagen med grupparbete i skolan, vilket blev klart väldigt väldigt snabbt. Känns som en nyttig kurs att gå, men fyfasen vad slapp den verkar med. Men jag klagar inte... desto mer tid får jag & Johanna till vår uppsats. När vi hade slutat idag begav jag & Fidane oss till Espresso House och tog oss en fika... så trevligt så!

Nu är det dags för mat. Har lite korvstroganoff som ska värmas. Och om några timmar beger jag mig iväg till friskis&svettis och tränar. Har blivit min lilla träningsdag på tisdagar. Behöver få in en dag till i veckan.... men tiden har inte funnits, men kanske nu!

Trött

Känner mig helt slut efter en heldag i skolan. Under denna tiden då vi skrivit vår c-uppsats har vi suttit halvdagar. Men nu var det pang på rödbetan igen, och visst känner man av att det var längesedan man var en heldag i skolan. Det blir säkert bra bara man kommer in i kursen, har ju inte så mycket tillfällen då vi är inne i skolan nu ändå så. Föreläsning en dag i veckan, och lite grupparbete på det, vilket innebär tid över till c-uppsatsen. Irriterande bara när den kursansvarige inte ens kunde svara på våra frågor utan skulle höra med andra lärare.

Det blir en lugn hemmakväll. Ska röja disken nu, sedan läsa "Luftslottet som sprängdes". Se ya!

Måndag 5:e september

Ställde klockan alldeles för tidigt idag, för att hinna köra ett par maskiner tvätt innan skolan. Har tvätt-tid idag. Här i huset har vi hela dagen, eftersom vi har EN enda seg maskin. Kommer ner sådär lagom yrvaken... vad inträffar då, jodå, maskinen går för fullt. Detta är nackdelen med att bo i lägenhet, när folk tar ens tvättider. Antagligen är det någon tant som tagit fel. Nu sitter en lapp uppe, och jag väntar på att den skyldige ska ge sig till känna. Är det hon som har imorgon istället kan jag gärna byta med henne, för tyvärr har jag det lite stressigt idag :P Fast samtidigt så finns det inga träningskläder tills imorgon isf. Ohhh, ta mig ifrån detta huset!

Nu ska jag i alla fall snart bege mig till skolan. Ny kurs som drar igång idag. Känns....lockande? Nej! Jag är skoltrött nu!

Söndagsmys

Söndagskväll nu. Det är så olika vad folk tycker om söndagar. Många avskyr den dagen, men jag måste erkänna att jag gillar den. En riktigt skön dag. Oftast inga måsten, visst att jag har en bok till imorgon som ska vara läst, men den har jag i stort sett betat av. Har lite till att kika igenom, men det går snabbt.

Har sorterat tvätt inför morgondagens tvättardag, samt strykit lite tvätt från förra tvättdagen. Nu ska jag bara njuta av denna kväll. Det går bli "Ensam mamma söker" samt ett par varma mackor med tonfisk på. Mums.

"Live to win - låtarna som skrev mitt liv"

Jag har verkligen lovat mig själv att inte köpa en enda bok till, förrän jag läst klart de som står i bokhyllan och väntar. Det vill säga ca 15 olästa böcker. Det går i perioder hur mycket jag läser. Nu sedan skolan började igen efter sommaren har det knappt blivit något. Håller fortfarande på med "Luftslottet som sprängdes", av Stieg Larsson. Men det ska bli ändring nu när c-uppsatsen börjar lugna ner sig.

I alla fall, fick reda på igår att Andreas Carlsson, ni vet, medlemmen i idol-juryn, han har släppt en självbiografi. Om bland annat hans svåra uppväxt och hur han har hamnat där han är idag. Jag vet inte varför, men han har fascinerat mig. Han har verkligen lyckats att komma dit han vill. Den killen kan bada i pengar, men han har slitit för att komma dit med. Så jag kunde helt enkelt inte motstå att klicka hem hans bok "Live to win - Låtarna som skrev mitt liv". Nu får jag se till att läsa klart boken jag håller på med, så jag kan slänga mig över denna när den kommer hem i brevlådan!


Söndag 4:e oktober

Goodmorning! Underbart att få sova ut idag. Somnade nog redan runt 23-tiden igår. Skönt. Och vaknade runt 10-tiden. Typ 11 timmars sömn, det var inte igår man fick det, så jag klagar inte. Nu har jag fått i mig frukost och ska sätta mig och läsa lite ur boken "Reflektion och praktik i läraryrket". Börjar ny kurs imorgon, och åker på litteraturseminarium det första jag gör. Lagom härligt.

Vid 14-tiden åker jag ner till edet för att fira farfar lite. Han blir 75 år imorgon! Min lilla farfar.... :)

Lördag 3:e september

Ligger i soffan och tycker synd om mig själv eftersom jag har huvudvärk från gårdagen ;) Så kan det gå... annars mår jag bra. Ikväll kommer Sandra hit, och självklart lille Wille med. Det blir pizza och film som står på schemat. Känns gott med en sådan lördagskväll! :)

Nu är det i alla fall dags att få i sig lite mat. Tacosrester ifrån gårdagen blir det. Gött!

Partydags

Nu beger jag mig hem till Johanna för en helkväll med tjejerna!
Ha en trevlig fredagskväll!


Fredag 2:e oktober

Måste bara dela med mig av en UNDERBAR låt. Älskar den. Kan lyssna om och om igen!

Brandi Carlile: The story

Texten:

All of these lines across my face
Tell you the story of who I am
So many stories of where I've been
And how I got to where I am
But these stories don't mean anything
When you've got no one to tell them to
It's true... I was made for you

I climbed across the mountain tops
Swam all across the ocean blue
I crossed all the lines and I broke all the rules
But baby I broke them all for you
Oh, because even when I was flat broke
You made me feel like a million bucks
You do and I was made for you

You see the smile that's on my mouth
It's hiding the words that don't come out
And all of my friends who think that I'm blessed
They don't know my head is a mess
No, they don't know who I really am
And they don't know what I've been through like you do
And I was made for you

All of these lines across my face
Tell you the story of who I am
So many stories of where I've been
And how I got to where I am
Oh but these stories don't mean anything
When you've got no one to tell them to
It's true... I was made for you

Oh yeah well it's true... that I was made for you

Barn ska få vara barn

Har precis kollat på första avsnittet av dokumentärserien"Inlåst", som handlar om killar i ungefär 16årsåldern, som helt enkelt har hamnat snett i livet. Det är droger, våld, huliganvåld, stölder, ja i princip det mesta som går att göra. 16 år och redan illa ute. De är bara barn. Eller ungdomar i alla fall. De är yngre än min lillebror....

Dessa killar få en chans att komma tillbaka till sitt värdiga liv. De skall låsas in i ett fängelse i 12 (?) dagar och känna av hur det är i ett fängelse. Jag var väldigt negativ först när jag hörde om denna dokumentären, men det tar jag tillbaka. De får helt enkelt känna på det liv som de är påväg in i. Den ena pojken klarade inte ens en natt i cellen utan bröt ihop och åkte hem dagen efter. Även en annan av killarna bröt ihop natten efter och tårarna rann på dem. Man fick se att det faktiskt fanns en "männsklig" och go sida av dessa killarna med. Det gör så ont i mig att se när faktiskt barn hamnar helt fel i livet. Det räcker med att börja umgås med EN person som är på fel spår, så kan man själv hamna där.

Jag hoppas verkligen dessa killar kommer tillbaka till ett värdigt liv och tar vara på ungdomstiden de har kvar. Tänk vad mycket de missar. Alla barn & ungdomar är värdiga en fin uppväxt utan det kriminella.

Jag hoppas att jag kommer kunna påverka många barn när jag börjar arbeta, och kanske hjälpa många att faktiskt inte hamnar där. Man säger faktiskt att barnens livsutveckling börjar faktiskt i förskolan, det är vi som banar vägen för de små liven.

Nej, jag blev berörd av att se den dokumentären. Det gör ont i mig..... Barn ska få vara barn!

Mormor & Morfar:)

Mormor & morfar, ni är underbara! TACK!

   


Torsdag 1:e oktober

Hello på er! Kass update igår, men jag hade fullt upp hela dagen. Först  och främst satt jag med Johanna på vårdcentralen, sedan hem till Johanna och dricka kaffe innan det var dags att bege mig mot Edet. Där hade jag tid hos Carina för klipp- och färg av håret. Härligt. Gör alltid gott att få ordning på håret. Och därefter begav jag mig hem till farmor och farfar och hälsade på, samt hem till mamma & pappa. Var ju tvungen att kolla in mammas nya hårfärg, och den var riktigt bra!

Förmiddagen idag har spenderats i skolan. Vi kom igång riktigt bra med skrivandet nästan direkt. Skönt när det flyter på.

Om ett litet tag ska jag iväg med Louise och storhandla. Känns som det behövs, mitt kylskåp är nästan tomt ;) Då är det dags att fylla upp det!

RSS 2.0