Måndag 31:e maj

Idag när klockan ringde fick jag kolla ett par gånger extra så att tiden som klockan visade stämde. Det var så ljust inne i lägenheten, precis som jag vaknade mitt på dagen. Visst är det underbart när sommaren är på ingång. Imorgon är det ju faktiskt den 1.e juni, vilket innebär en sommarmånad. Jag gillar´t.

Känns som om denna dagen gått väldigt fort. Jobbade mellan 7.15-14, sedan hade jag ett utvecklingssamtal mellan 14.30-15.00. När jag kom hem började jag genast laga mat, och sedan stensomnade jag på soffan. Så kan det gå;) Men det ledde till att jag fick ännu mer energi, så nu grejjar jag för fullt med en massa saker.

Satt förresten och klickade runt på Spotify med. Och fann denna låten. Som jag & Sandra dansade gärnet till denna i spanien 2005;)



Bjuder på en bild från resan med:)

Söndag 30.e maj

Kan inte säga att jag kollade speciellt mycket på Eurovision Song Contest igår. Tycker helt klart att det är mindre spännande när inte sverige var med. Men småkollade lite. Såg ni människan som sprang upp på scen mitt under Spaniens låt? Haha vad tänkte han med? Läst iofs att han är känd för att göra det under större tillställningar. Det är liksom hans grej. Jaja, alla har vi olika intressen.... Tycker i vilket fall att Tyskland hade en helt okej låt, och att den förtjänade att vinna. Nu var jag ju inte så insatt igår, men av det jag såg så:)

Dagens att göra:

  • Ut till Överby med Malin, för att fixa lite saker.
  • Ner till Lilla Edet, grilla med familjen. Fira mamma som fyllde år i torsdags + mors dag idag.
  • Köra en snabbröjare i lägenheten.
  • Skriva inför morgondagens utvecklingssamtal
  • Skriva månadsrapport
  • Ladda inför en ny arbetsvecka:)
Ja, idag är det ju faktiskt mors dag. Jag kan väl inte säga att vi i vår familj brukar fira det sådär jättemycket. Brukar bli en present till mamma, och lite fika. Jag tror vår mamma vet ändå vad hon betyder för oss, och att hon är en toppenmamma. Samma sak är det med pappa på fars dag. Men självklart ska man uppmärksamma mamma lite mer idag, så.... här är min mamma inne på "Håkans Bar" i Thailand!

Thailandsredan jag gjorde tillsammans med mamma & Malin var den absolut bästa resan jag gjort. Under så många år var Thailand min högsta dröm. Och det var min mamma & pappa som såg till att den blev till verklighet. Kan inte beskriva i ord hur tacksam jag är över den resan. Och ja, jag fick som jag ville tillslut, ett besök på "Håkans Bar".... men tyvärr var det väl inget speciellt med det stället;)




Oroväckande

Jag var inne på aftonbladet.se för att kolla vad som hänt i världen förut. Och såg en artikel som fick mig att tänka många olika tankar. Artikeln handlade om 2åriga Ardi som röker två paket cigarettar om dagen. Hallå, ungen är 2 år gammal. Han blev tydligen beroende när han fick testa att röka en cigarett vid 18 månaders ålder. Mamman gillar det tydligen inte, men pappan däremot oroar sig inte, eftersom sonen ser hälsosam ut. Jo men visst....

Artikeln och filmklipp hittar ni:

HÄR


Lördag 29:e maj

Idag känner jag att jag är enormt uttråkad!!! Det enda jag gjort hittils är att ha tvättat två maskiner tvätt. Lagom kul start på lördagen. Blev sugen på en tripp till Ikea, men det  var ingen som kunde åka med, och jag tycker det är så trist att åka själv. Så skjuter upp det till någon annan helg. Var ändå inget speciellt jag ville ha där, utan bara traska runt och kolla lite!

Ikväll skulle jag egentligen varit hemma hos Rita och festat lite. Men det blev tyvärr inställt eftersom Rita blev sjuk:( Synd, men sådant som händer. Så nu får jag se om jag hittar på något annat eller bara är hemma. Känns rätt skönt att bara vara hemma också faktiskt.

Dagens att göra: Åka och storhandla på Willys. Ska försöka göra det relativt snart, innan stan invaderas av alla bilar. Det är nämligen den årliga cruisingen här i stan idag. Lagom kul... :)

Fredag 28.e maj

Hade verkligen bunkrat upp med en massa gott framför tv.n igår, för att se när Anna Bergendahl skulle ta sig vidare till finalen i Eurovison Song Contest. Men tyvärr gick det inget vidare för Sverige, eftersom Anna Bergendahl inte gick till final, vilket jag tycker är helt fel!!! Många konstiga låtar gick vidare, och vi slogs ut. Annas uppträdande var superduperbra verkligen. Hörde att det är första gången sedan 1958 som vi inte är med i finalen.

Idag ska jag och brorsan köra första springpasset... i ösregnet. Hej & hå!

Torsdag 27.e maj

Kasst bloggande de två senaste dagarna, i know. Men allting i min hjärna kretsar kring jobbet just nu. Dels väntar jag besked om jag kommer vara kvar till sommarn eller inte, sedan är det som sagt utvecklingssamtal, planering inför avslutningskväll med barnen, och ja, mycker mer därtill. Först nu känner jag pressen man har som lärare. Men men, jag försöker hålla mig lugn och inte stressa allt för mycket. Går sådär.

Nu ska jag i alla fall bädda ner mig framför tv.n med lite godis och huvudvärk. Det är ju semifinal 2 inför Eurovision song contest. Jag kollade inte på första semifinalen. Men ikväll är det ju sverige som tävlar. Hoppas vi går vidare, annars är det en skandal det kommer pratas länge om. Men jag tycker absolut det är en bra låt, som bör gå vidare utan problem. Vad tror ni?


Lite bildregn

Satt och kollade igenom A L L A bilderna på datorn, och ja, det är en hel del. Hittade några som jag tänkte dela med mig av, som är tagna vid roliga tillfällen:)

Sandra & Jag på fest hos Sofia & Björn

Tjejerna hemma hos mig på Fallens Dagar /09

Examensdagen 15 januari /2010

Eveliina & Malin på Ladies Night 2009. Snart dax igen;)

Jag & Louise under en bowlingkväll:)

 

Har verkligen sjukt mycket bilder på datorn. Funderar på att framkalla lite bilder med. Har alltid tyckt det är roligt att ha bilder i album. Först på listan står mina Thailandsbilder.

Kommer fler gamla bilder en annan dag:)

 


Tisdag 25:e maj

Oj, mina bloggbesökare var ett antal mer igår än i vanliga fall. Kul med nytt folk som kommenterar! Tyvärr verkar de inte vilja komma fram i bloggen än, men det kanske tar en liten stund. I vilket fall... undrar om min adress har synts någonstans eftersom det var så mycket nytt folk här inne igår? I vilket fall, kul! Hoppas ni stannar;)Gissar på att jag  det var på blogg.se:s framsida, med nya inlägg kanske?

Denna dagen har inte varit speciell händelserik. Det började redan igår med att jag kände av lite yrsel, vilket jag kan göra då och då. Tror det är en form av migrän. Har läst att det kan visa sig i form av huvudvärk och yrsel. Imorse när jag vaknade snurrade hela min lägenhet. När jag reste mig upp fick jag nästan ta tag i något som stöd. Och huvudet sprängdes nästan. I början gav jag mig fasen på att komma iväg till jobbet. Hade ju utvecklingssamtal planerat bland annat. Jobbigt att behöva avboka det och hitta en ny tid. Men efter bara några minuter fick jag lyssna på kroppen. Bäddade ner mig och ringde jobbet och sjukskrev mig. Fick helt enkelt bli så idag... Har spenderat den största delen av dagen under täcket. Men nu frammåt kvällen har jag kännt mig bättre. Orkade tillochmed skriva på c-uppsatsen. En eloge till mig;) Lever på vår handledares ord just nu: "Nu ser vi slutet på det hela". Den dagen vi lämnar in och får den godkänd, den dagen säger jag bara! LÄNGTAR!

Ohhh, nästa helg ska jag, syrran & moster kolla på "Sex and the City 2". Behöver jag säga att jag längtar?


Måndag 24:e maj

Måndag igen då. Imorse kändes det faktiskt inte riktigt lika segt som det brukar göra på måndagar... skönt! Kom faktiskt upp någorlunda snabbt ur sängen. Men visst hade det varit skönt att få ligga kvar och sova lite till;) Men det tycker man ju alltid när klockan ringer.

Slutade jobbet klockan 14... skönt att sluta tidigt. Hade varit ännu bättre om jag inte var tvungen att fortsätta jobba hemma. Dessa utvecklingssamtal.... men har haft två nu, bara fyra kvar. Mer jobb än vad man kan tro inför ett sådant. så nu ska jag snart sätta mig och förbereda ett till. Jaja, lika bra att få det gjort.

Fick sms att mitt sista paket från H&M (min order jag beställde för typ 2 eller 3 månader sedan, har kommit i tre olika sändelser) finns att hämta ut idag. Minns knappt vad jag hade i det paketet, men vet att det var en jeansklänning i alla fall, som jag ä l s k a d e på bilden, så hoppas den är lika fin i verkligheten. Om den är det, så kommer jag på i den under hela sommaren;)

Nu, åter till jobbandet

Läsning på g

Bäddar ner mig och läser lite i boken på bilden ovan. Usch, har blivit så seg med att läsa ut böcker. Samtidigt som det finns så många i bokhyllan jag bara vill läsa på direkten. Känner att en Marian Keyes-bok kanske står på tur efter denna. Var ett tag sedan jag fick en dos av den underbara författaren. Hörde förresten att hon hade någon ny bok på gång? Hoppas kan man alltid. Boken på bilden ovan - "Skändad" är en väldigt tung berättelse. Tror det är därför det tar tid att ta sig igenom den.

Men som sagt så får det bli sängen nu. Imorgon är det dags för en ny arbetsvecka! Ser redan nu fram emot nästa helg... då är det fest med tjejerna hemma hos Rita.

Sov gott!


Göteborgsvarvet

Okej, nu är det såhär.... jag har nog gått med på något idiotiskt. Men jag ska fanimej fixa detta=) Jag & min bror ska springa Göteborgsvarvet nästa år. Och jag ska ta mig igenom det om jag så ska åla i mål... jag menar, 21 km, hur svårt kan det vara? ;)


Ni hejjar väl på mig?

A Cinderella story

Sitter nere i Edet just nu. Spenderat dagen här tillsammans med familjen! Jag & Jimmy tog oss även en tur och hälsade på våran farmor! Och nu alldeles strax tänkte jag, Malin & Jimmy åka ner till vår faster med familj, för ett besök! Varmt är det idag... rinner nästan bort.

När vi varit och och hälsat på Ninne så ska jag bara brumma hemmåt och ta det lugnt resten av kvällen. Kl 21 börjar den mysigaste filmen jag vet... "A Cinderella Story". Fråga mig inte varför jag tycker den är så mysig, men det är den. Så den ska jag se ikväll:) Ska ni?


Söndag 23:e maj

Jag hade sett fram emot att åka ner till Edet tidigt idag, för att lägga mig ute i mamma & pappas trädgård för att sola. Det är nog rätt varmt ute, men solen är väl inget vidare idag. Så det blev inget med det... fast nu i skrivandet stund börjar solen komma fram mer och mer... jaja, kanske får bli lite fusksolning i solariet ikväll;) Ska åka ner till edet en sväng ändå om en stund. Äta lite och umgås med La Familia.

Men innan jag gör mig iordning ska jag faktiskt koka mig en kopp kaffe... ovanligt? ;)

Beställa eller inte beställa? Hjälp mig;)

Jag är riktigt sugen på att beställa denna klänning. Den kommer från Stylebystars.com och kostar 449kr. Vad tycker ni?



Funderar och funderar. Men gillar den verkligen!

Ugnsbakade chips...

Har ni testat dessa?


 

Ja, de vanliga chipsen är väl alltid godast i längden, men måste säga att dessa ugnsbakade  var riktigt goda. De ska få förgylla min kväll;)


lördag 22.e maj

Vilken underbar dag det är idag. Solen skiner och det är rena sommarvärmen. Jag och Malin begav oss till parken tidigare idag, tillsammans med våra katter. Jag hade dock bara Alva med mig.... Alvina kommer inte i sin sele längre. Hon har ju lagt på sig lite, och innan har hon bara haft selen som hon hade som kattunge. Men ja, nu får jag kosta på mig en ny till henne:) Kanske borde handla en idag... eller imorgon:)

Om det är lika fint väder imorgon ska jag åka ner till edet tidigt på förmiddagen, och ligga där och sola heeela dagen:)

Fredag 21:e maj

Fredagskvällar tycker jag ska vara lugna och goa. Och precis så kommer min bli. Sitter just nu och kollar på "Så ska det låta". Försöker klura ut låtarna innan deltagarna gör det. Går sådär. Har precis ätit lite kvällsmat med, och snart kanske det kommer fram lite chips. Men som sagt, det är fredag, och känner jag mig rätt så somnar jag snart framför tv.n. Är alltid så trött efter en arbetsvecka, och dessutom gick jag upp kl 05.00 idag. Jaja, sovmorgon imorgon. Underbart!

Amy Diamond är med i "Så ska det låta" ikväll. Kan verkligen inte tro att hon och Molly Sanden är lika gamla....Hade ju hellre sett Molly i programmet! Mer behöver jag inte säga...

Torsdag 20:e maj

Hemma från jobbet. Upp och hoppa igen klockan 05.00. Kan meddela er att jag längtar till klockan blir 13.00 imorgon och jag får åka hem och ha helg. Känns som jag behöver det just nu. Många tankar i mitt huvud om lite allt möjligt, som gör mig såååå trött och slö. Kan inte saker bara ske automaiskt ibland?

Lååång dag imorgon.

Nej nu går jag och lägger mig. Är så trött. Och imorgon blir en lååång dag. Jobbar 7.15-14. Klockan 14 har jag mitt första utvecklingsamtal. Räknar med att var klar runt halv tre. Då har jag 2,5 timmar ledigt innan jag ska befinna mig på jobbet igen för APT-möte mellan 17-19.30. Undra vad jag ska hitta på innan mötet? Antingen en tur ut till Torp och kika lite. Eller en promenad in till stan och kolla lite. Känns lite meningslöst att åka hem till Trollhättan där emellan;) Sov gott!

Onsdag 19:e maj

Vilket underbart väder det varit idag igen!!! Riktigt sommarväder ute... vi har varit ute i princip hela dagen på jobbet, förutom när vi var inne och åt lunch och vilade. Resten spenderades utomhus. Nu har lite härlig färg blossat upp, i alla fall i ansiktet.

Låt denna värmen få vara kvar nu, tack!

Jag är en astronaut

Nu är jag tröttare än tröttast!
Men snart börjar "Cougar Town":)
Därefter blir det till att soooova!

Haha, och just nu känner jag mig yrkesskadad. Idag hade jag miniröris med barnen på jobbet.. Det är alltså ett musikprogram ihopsatt av friskis&svettis, och så finns det rörelser som man gör till musiken tillsammans med barnen. Och ja, sedan dess så har jag gått och nynnat på denna låten i klippet nedanför hela dagen....Deta är med Linus Wahlgren, men på vår skiva tror jag det är Benjamin Wahlgrens verision. Vad nu det spelar för roll... Wahlgrenare som Wahlgrenare;)



Tisdag 18:e maj

Idag när jag kom hem hade jag ett brev från PLAN i brevlådan. Det var ett brev från mitt fadderbarn:) Allitd lika mysigt att få brev från henne. Och det känns så fint att göra något bra för en by på andra sidan jordklotet, och samtidigt ha kontakt med en liten flicka därifrån. Hon fyllde år för inte så längesen, och då skickade jag med en present i förra brevet. Och vad glad hon var över det:) Känns fint! Mycket av det man skickar i present går till hela byn, så jag antar att fler barn får ta del av den presenten! Och det är ju bara positivt!


Djävulsrallyt

Haha, jag sitter och kollar på Djävulsrallyt på kanal 5. Och jag måste säga att det är min humor, när de sätter in lilla lilla Johan Palm som inte ens har körkort, och aldrig kört bil innan, och inte ens kan växla själv... Ja detta är humor;)

Jimmy, ser du, lite provocering mot Johan Palm;)


Måndag 17:e maj

Varför är det alltid så extremt segt att komma upp ur sängen varenda måndag? Jaja, tillslut kom jag upp imorse och kom iväg till jobbet! Kan ju säga att det märktes att barnen varit långlediga, och när jag lämnade jobbet klockan 14 ville jag mest av allt gosa in mig i en filt med en kopp te i handen. Men nej, då var det bara att åka raka vägen hem till Johanna för att skriva uppsats (som faktiskt snart är klar). Själva pluggandet var inte kul, men att träffa Johanna var roligt. Och att busa med hennes supersöta vovve var också roligt!

När jag kom hem till min lägenhet och mina godingar (katterna) så tänkte jag tillochmed vara så duktig att jobba lite. Ska ju börja med utvecklingsamtalen, eventuellt redan nu i slutet av veckan, annars nästa vecka. Men jag började, sen gick orken ur mig. Får vänta med det tills imorgon helt enkelt. Spännande att hålla i sina första egna utvecklingssamtal:)

Nu, kvällsmat!

Godnatt

jahap, här sitter jag och hade bestämt mig för att kolla på "A Perfect man" på tv3. Den är slut runt 23, men det ansåg jag att jag skulle orka med. Men som vanligt när jag väl sätter mig framför tvn så blir jag sådär trött igen. Det är fullt omöjligt för mig att vara uppe längre än 22 när jag ska upp tidigt dagen efter. Haha. Så ja, nu ska jag gå och borsta tänderna och sedan krypa ner under täcket och sova...

Ett litet tips bara. Man ska nog inte gå för lättklädd ute om nätterna än;) Igår satt vi ute på krogens uteplats i bara partykläderna. Satt där nog längre än vad man tror, och detta har resulterat i en rinnande näsa och en värkande hals och en allmänt trött Jenny. Men efter lite sömn ska jag nog vara piggare imorgon, kan man ju hoppas i alla fall;)

Nu säger jag godnatt!

saknaden är enorm

Idag är det 4 månader sedan du försvann från oss.
Du har det bra där du är nu!
Men vi saknar dig, FARFAR!


Söndag 16.e maj

Hade en toppenkväll nere i Göteborg igår. Började kvällen hemma hos Linda, dit Anna också kom. Blev lite pizzabakande och sedan mumsade vi i oss den. Smarrigt! Förfestade och hade det riktigt trevligt där! Var väl inne i stan strax innan ett, då det blev ett besök till "Nivå". Blev helt klart en lyckad kväll med två av mina närmaste vänner som hängt med i flera år. Däremot är jag absolut inte van vid att ränna ute på stan till klockan fyra på morgonen, haha. Här i Trollhättan stänger ju uteställena klockan 2. Så jag är extremt trött idag. Sedan jag kom hem har jag i stort sett bara sovit. Startade "Mamma Mia"-filmen, men den sov jag ju bort. Får försöka hålla mig vaken några timmar till, för att sedan lägga mig för natten! Imorgon ringer klockan sådär tidigt igen. Men denna veckan har jag rätt bra tider, många tidiga tider, förutom att torsdagen blir väldigt lååång.

Måndag: 7.15-14
Tisdag: 8-16
Onsdag: 8-17
Torsdag: 7.15-14, Sedan APT 17-19.30
Fredag: 6.15-13

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!

Bloggcoaching

Sitter hemma hos familjen i Edet och väntar på att Linda ska höra av sig, så vi kan rulla ner mot Göteborg. Under tiden spenderar jag lite tid med min så kallade "Bloggcoach", min lillebror Jimmy! ´Tror denna blogg kan må bra av lite coachíng.

Mina planer är väl inte att förändra denna bloggen speciellt mycket, även om jag känner att den behöver piffas upp lite. Jimmy däremot anser att jag ska förnya bloggen i så kallad "Kissie-style"... men vem vill bli som henne;)

Vi får väl se om han blir en långvarig bloggcoach;)

Ikväll är det party som gäller i Göteborg!


Lördag 15.e maj

Sådär, nu har jag packat färdigt inför min göteborgstripp. För en gång skull känns det inte som om jag har med hela hemmet bara för att vara borta en natt. Nej, denna gången har jag verkligen organiserat min packning. Ser fram emot en supertrevlig kväll med mina barndomskompisar Linda & Anna! Gammal vänskap rostar aldrig;) Vi har kännt varandra i typ 18 år... herregud! Tänk vad mycket kul man hunnit vara med om i 18 år.

Säger bara det, Pennan, penfacket och suddit rockar;)

Om någon timma åker jag ner till Edet. Äter lite med mamma, pappa & Jimmy. Och sedan åker jag med Linda & Christian  ner till Göteborg!

Mina älskade hjärtan

Här satt jag, i lugn och ro, hemma en fredagskväll och surfade runt bland lite olika bloggar. Hamnade inne på en blogg där hon länkat till en film. Kan säga redan nu att jag inte kommer lägga upp den här, räcker att jag grinat som f*n. I filmen är det en katt som dött. Och kattkompisen står och "trampar" på sin kattkompis. Ni vet, som de gör när de ska bädda ner sig gott. Eller som de kan göra ibland på väldigt mjuka ytor. Man såg verkligen hur katten ville få liv i sin kattkompis. Såååå hemskt:( Mina tårar bara rann och rann och rann. En sak är säker... jag kommer aldrig dela på Alva & Alvina frivilligt.

Alva & Alvina är min lilla familj:) Förstår inte hur snabbt tiden går ibland bara. I sommar fyller Alva 3 år och lilla Alvina blir 2 år. I början trodde jag aldrig att det skulle fungera mellan dem, haha. De kom inte alls överens. Men nu lever de ihop 24 timmar om dygnet och de är mina små hjärtan. Vissa dagar lämnar de inte varandra alls, utan är tillsammans hela tiden. Kärlek!

Gosekatterna



Längesedan. Alvina vill nog leka mer än Alva;)

Nu tänker jag kolla på en komedie och glömma den där hemska filmen jag precis sett på den där bloggen. Gör ont i mig när jag tänker på den. Usch & fy.... ska även busa lite med mina egna små katter!


Rosig om kinderna

Tog mig som sagt en sväng till solariet förut. Och jag tror att kroppen känner av att det inte var allt för längesedan den fick riktig sol. Var ju i Thailand mellan 19:e januari och 4.e februari, och det är ju inte överdrivet längesedan. Kände att solningen tog liiite i alla fall, speciellt kinderna. De blev lite röda och nu har jag fått fram fräknarna igen;) Förr, när jag nyss upptäckte att jag hade fräknar så avskydde jag det. Men jag måste erkänna... lite gillar jag det allt;) Nu ska jag bara slappa och koka mig en kopp te!

Shopping

Tanken var att jag inte skulle handla något speciellt förut när jag & Sandra åkte ut till Överby för att kika lite. Sandra skulle shoppa lite och jag tänkte enbart agera smakråd. I bilen påväg ut förklarar jag klart och tydligt att någonting jag absolut inte kommer behöva inhandla i sommar är en ny bikini, för det gjorde jag i Thailand så det räckte. När vi traskade in på Gina Tricot blev jag helt kär i denna bikinin, så jag kunde helt enkelt inte motstå den!

Vill ha sommar nu.

Minns ni de vita tygskorna jag köpte för nån vecka sedan, eller om det var två veckor sedan? I vilket fall som helst, köpte ett par likadana, men svarta istället. Alltid bra.

Nu ska jag promenera bort till djuraffären en sväng. Tror faktiskt jag ska stanna till vid solariet med på vägen hem.

Fredag 14.e maj

Sitter här och lyssnar på Erik Grönwalls verision av "Run To the hills", som egentligen görs av Iron Maiden. Men kan man annat än gilla Erik Grönwalls verision? I love it!

Nu ska jag däremot stänga ner här och alldeles strax hoppa i skorna och möta Sandra. Det blir en tur till Överby. Jag ska nog däremot inte handla något sådär speciellt faktiskt. Bara lite småsaker som är ett måste:) Som typ sminkborttagning. Lagom roligt.... Hörs senare! Så länge kan ni ju alltid lyssna på "Run To The Hills" här nedanför:)


Torsdag 13.e maj

Hade en väldigt tankspridd dag igår om både det ena och det andra. Men idag känns det mycket bättre och på ett eller annat sätt så löser sig alltid saker sig till det bästa, eller hur? :)

Tog mig en ordentlig sovmorgon idag. Ja, att sova till kl 10 är väldigt länge för mig. På nått sätt känns det nästan som om jag sovit bort hela dagen, haha! Och vet ni vad, när jag kravlat mig upp ur sängen, kokat lite kaffe och fixat lite frukost så startade jag tv.n och hamnade framför programmet "Pantertanter", haha... Kollade alltid på det förr när man hade sommarlov. Och det kan ju tilläggas att det var många många år sedan, minns inte ens när jag hade ett sommarlov sist gång. Har alltid jobbat om somrarna. Men i vilket fall, minns ni de härliga "Pantertanterna"?


Humor eller vad? :)

förvirrad?

Känner mig väldigt förvirrad just nu.
Önskar att jag fick klarbesked om vissa saker här och nu!
Det är framtiden det gäller!

Onsdag 12:e maj

Jag är trött. Väldigt trött. Klockan är redan halv sju. Känner jag mig rätt så stensover jag om några timmar, haha! Dagen på jobbet har i vilket fall varit väldigt lugn. Och nu är jag äntligen långledig. Dessa ledigheterna gör att man får lite mer energi och mer ork:)

Ikväll ska jag bara vara hemma. Funderar på om jag borde rensa lite i min handväska som jag har till jobbet och överallt i stort sett. Varje gång mamma håller i den så frågar hon mig vad jag har i den. Jag kan väl i ärlighetens namn säga att den är lite tyngre än vad en handväska borde vara;) Men ni vet väl att en kvinna har allt i sin handväska;) Och på mig stämmer det nog! Känns som en tegelsten.

Kan även erkänna att jag sitter här lite besviken... hade hoppats på att få komma och kolla på en lägenhet, men tyvärr räckte väl inte min kötid nu heller. Jag har köat läääänge hos Eidar nu, och ville verkligen kolla på denna tvåan. En tvåa på 62kvm. Hade varit perfekt för mig. Men näädå, jag fortsätter att knö i denna skolåda... suck suck suck!

Tisdag 11.e maj

Nej, jag har inte slutat blogga, bara lite inaktiv ett par dar;)
Återkommer imorgon. Ögonen orkar inte kolla mer på skärmen!

Mer ekonomisk!

Som person är jag en väldigt gottegris tror jag. Jag köper hem väldigt mycket godis och sådant. Och jag vill inte veta hur mycket pengar jag skulle spara på att inte köpa en massa strunt! Men nu har jag bestämt mig, det ska bli ändring! Från och med imorgon börjar mitt nya liv där jag ska bli mer ekonomisk. okej, jag är nog rätt ekonomisk när jag tänker efter. Jag sparar undan en summa pengar och varje månad. Men ja, från och med imorgon är det slut på onödiga inköp. På helgen kan man lätt gotta sig med en godispåse, men där får det räcka! Så nu ska jag gå och köpa något gott i affären som ett avslut på mitt slösande;)

Dessutom känner jag att jag behöver komma ut en sväng. Har en förjävlig huvudvärk ikväll:(

Söndag 9:e maj

Sista dagen på helgen idag då, men vad gör det, det är ju faktiskt kortvecka på ingång. Skulle egentligen jobbat fredag med, men tog semester då, så nu jobbar jag bara måndag-onsdga. Skönt.

Igår kväll var jag & Malin nere i Edet, där det bjöds på grillat, mumsigt! Första grillningen i edet för min del i år. Och jag måste säga det att mamma & pappas grillning är svårslagen! Jag & Malin hade hoppats på att få träffat Jimmys Italienare som han har hemma nu. Han är med i ett sånt där utbyte mellan skolorna. Så nu har han en tjej från italien hemma i en vecka, tror hon åker tillbaka hem på onsdag. Och i oktober åker Jimmy hem till henne i Toscana. Jag hade då inte tackat nej till en vecka i Toscana kan jag säga. I vilket fall, så var de inte hemma igår kväll, så jag hoppas på att hinna träffa henne innan hon åker hem.

Nu ska jag dra igång med städningen i hallen. och då inkluderas alla garderober och sådant med. Blev lyckat resultat med badrummet igår, så hoppas på lika lyckat resultat med hallen. Funderar bara på vart jag ska lasta av allt innan det är dags att sätta tillbaka det i hallen. Blir väl kläder i hela tv-/sovrummet nu då;) Hmm, det lär ta sin tid, tror det får bli en pizza idag faktiskt:)

Grilltajm

Åker ner för att grilla med La Familia!
Första grillningen i edet i år, för min del!

Lördag 8:e maj

Puh, sitter här och tror nästan jag ska rinna bort. Vet inte vad det är med min lägenhet idag, för det är verkligen som en bastu. Okej att den brukar vara det om somrarna, men nu är det väl inte ens varm ute! Eller så beror det på att jag städar som jag vet inte vad just nu. Minns ni det där tipset jag skrev om, att ta ett rum i taget, och att ta ut precis A L L T man har där inne? Och storskrubba precis allt, för att sedan bära in sakerna igen. Då tar man en sak åt gången och funderar på om man verkligen måste ha den saken? Ett bra sätt att rensa. Så just nu ser mitt badrum ut som om jag håller på att flytta ut (och jag måste erkänna att jag längtar tills jag packar ihop allt här för att bege mig mot en större bostad, hihi).

Åter till arbetet.

Fredag 7:e maj

Äntligen Fredag. Blev en relativt lugn dag på jobbet, som fredagarna brukar vara. Nu ska jag snart köra ner Malin & Louise till Lilla Edet, där de ska på after work. Sedan åker jag upp till Trollhättan igen och hem till Sandra, för att umgås lite. Kan alltid hoppas att lille Wille är vaken så man får busa lite med honom med! Och inatt blir det att återvända ner till edet för att hämta hem Malin & Louise:) Hoppas ni får en trevlig fredag!

Torsdag 6:e maj

Nästan precis hemkommen från jobbet. anlände väl hem runt 20-tiden. Denna dagen har änna gått i ett. Började klockan 10. Jobbade, jobbade och jobbade. Sedan klockan 15 lämnade jag jobbet för att bege mig ut till en annan skola i Uddevalla, där jag skulle på ett möte med alla andra som är barnsäkerhetsombud. Detta var ju mitt första möte eftersom jag är ny i spelet:) Men det var väldigt intressant faktiskt och se hur det går till lite och så. När det mötet var slut var det bara att bege sig tillbaka till jobbet, för planeringsmötet som vi har varje torsdagskväll. Denna gången blev jag ensam från vår avdelning, då mina arbetskollegor befann sig på en kurs, och personalen på den andra avdelningen ägnade sig åt lite annan planering de behövde ha gjort. Så jag kände att det var dags att rensa i våran tambus. Inte klokt med sten och grus som hamnar på barnens fack. Men nu är det en helt ny tambur som möter barnen och föräldrarna imorgon;)

Ni vet ju att jag pratat om att jag drog igång en vårstädning här hemma för ett par veckor sen. Men som vanligt med mig så går det bra till en början, och sedan händer det inget mer. Med vårstädning så anser jag att det innebär lite mer än en vanlig städning, det vill säga att under vårstädningen så R E N S A R man bland allt onödigt man har i hemmet. När jag åkte till jobbet igår (tror det var igår) så lyssnade jag på" Rix morgonzoo" där Sofia Wistam hade fått in ett tips om hur man storstädar. Man tar helt enkelt ett rum åt gången och bär ut A L L A saker man har där till ett annat rum. Sedan ställer man tillbaka sak efter sak, samtidigt som man verkligen slänger allt man inte har använt på ett bra tag. Så ja, till helgen vet ni vad jag ska göra ;)

Tisdag 4.e maj

Har haft en fullspäckad dag idag. Härligt när man har att göra i alla fall! När jag slutade jobba kl 16 idag var tanken att åka och leta upp vart jag ska på föreläsning på torsdag eftermiddag. Ska på en föreläsning om barns säkerhet ute på lekgården bland annat, och det föll på min lott att gå på den eftersom jag är barnskyddsombud på min arbetsplats. Men det blir bra, vi ska ju få träna på Hjärt- och lugnräddning med, vilket passar mig som handen i handsken med eftersom jag inte fått något sådant i min utbildning. Hur man ska göra med vuxna har man väl någorlunda koll på... men att hjälpa barn är ju faktiskt rätt så mycket annorlunda.

På vägen dit var jag tvungen att åka igenom en rondell med två körfällt, och jag kan bara säga det att jag satt och skrattade för mig själv. Bilisterna som var ute och körde samtidigt som jag, kunde verkligen inte köra i rondell. Det stod bilar överallt och ingenstans, kors och tvärs tillochmed. Innan jag kunde köra in och igenom rondellen fick jag helt klart ett gott skratt.

När jag kom hem till Trollhättan igen var det bara i princip hem och vända. En fika med Sandra var inbokad! Och vi gick till mitt favoritfik i stan: Mejeriet. Så mysigt och hemtrevligt ställe. Blev mycket prat och skvaller. En riktigt tjejfika!

När jag kom hem ringde telefonen. Det var ingen mindre ön Alexandra, som jag inte pratat med på år och dar typ. Kul. Så nu ska vi se till att boka in en fika snart. Kul att man håller kontakten med folk även nu när alla hamnat på olika stadier i livet. Jag & Alexandra gick högstadiet ihop, så det är ju faktiskt ett tag sedan nu. Börjar bli gammal.... ;)

Nu ska jag invänta "Cougar town"... Bästa serien på länge. Och ikväll tror jag det blir superbra. Cortney Cox som spelar huvudrollen, slog ju igenom som "Monica" i serien "Vänner". I kvällens "Cougar town" får hon sällskap av ingen mindre en Lisa Kudrow, även hon en skådespelare från "Vänner".


Måndag 3:e maj

Imorse när jag vaknade flög jag upp, i tron med att jag försovit med. Anledningen var att det såg ut att vara mitt på dagen ute, med en sol som lyste så det stod härliga till. Men när jag kollade klockan var den bara 05.45 och jag kunde vakna till liv i lugn och ro innan jag drog mig upp ur sängen. Måndagar är väl alltid allt annat än kul att gå upp!

Man märker verkligen att våren/sommaren är på ingång. Då blir nämligen min lägenhet till en bastu och jag känner att den är på god väg nu. Men det är bara att bita ut och hoppas på att det snart dyker upp en lägenhet som passar mig fint!

Ibland känns framtiden oviss... men jag tror på att allt alltid löser sig på ett eller annat sätt:)

Världsförälder/fadder

Sitter just nu och kollar på "Humorgalan" på tv. Det är Unicef som samlar in pengar till välgörenhet. Där kan man bli världsförälder genom att skänka 100kr varje månad. För många är 100kr i månaden ingenting, så varför inte skänka den lappen till de som behöver pengarna mer? Jag är ingen världsförälder i Unicef, utan istället är jag fadder genom Plan. Är fadder åt en liten flicka på 6 år i Benin. Och det känns så otroligt bra. Det var tack vare min syster som jag blev fadder. Hon har varit det ett bra tag. Som fadder skänker jag 200 kr varje månad. Och ska jag vara helt ärlig så märker jag inte ens av att de 200 dra på autogiro varje månad.

Mina 2400kr om året kan rädda liv på barn. Det känns skönt att veta att man gör något för att hjälpa till. Nu när jag sitter och kollar inslagen i "Humorgalan" där de filmar dessa sjuka barn så gör det så ont i mig, och tårarna rinner. Hade jag kunnat hade jag hoppat på första bästa plan och åka ner och hjälpa till. Dessa barn har lika mycket rätt att leva, som vi har! Eller hur? Barnen är vår framtid!

Söndag 2:e maj

Nyss hemkommen från en shoppingtur med Emelie. Vaknade idag och kände att jag ville hitta på någonting idag i alla fall. Sagt och gjort... fick shoppat en hel del.


örhängen från jc. Somrigt fina!


Lite hårspännen ifrån Glitter


Vanliga enkla tygskor ifrån Skopunkten


vanlig enkel svart t-shirt, med en bröstficka. Svår att fota på ett bra sätt dock..


En likadan, fast i en annan färg


En söt liten skål. "Smått och gott"


Dessa följde typ med på köpet. Ska ta bort klistermärkena bara. Och ja, Alva ville vara med på bild!

Snart mat!

Nu sitter jag nere i Lilla Edet hemma hos mamma, pappa & lillebror. Inväntar mammas goda mat! Blir köttförs med ett täcke av creme fraiche och andra gottigheter. Underbart gott!


Är du vaken Lars?

Fredagskvällarna är ofta för mig en kväll att bara ligga hemma och mysa, vila efter en hård vecka. Okej, nu har jag varit ute och ränt två fredagar i rad, men det är verkligen ingenting som hör till vanligheterna. Nä, istället brukar jag ligga nerbäddad framför tv.n med en massa gott framför mig. Oftast blir det något program på tvn, runt åtta-tiden, som tillexempel "Så ska det låta". Men eftersom jag alltid är så sjukt trött på fredagskvällar så är det väldigt vanligt att jag brukar slumra till. Men det gjorde jag inte den veckan Timo Räisänen var med i "Så ska det låta". Den killen växer mer och mer i mina ögon. Detta klippet är ju underbart! Skrattar varje gång. Det underbaraste är ju att de själva inte kan hålla sig för skratt!


Lördag 1:e maj

Valborg i år blev riktigt lyckat. Kvällen spenderades hemma hos Emelie och Jesper, där vi firade Emelie som fyllde år. Först blev det grillat, mums. Finns det något godare än grillat egentligen? Årets första grillning för min del. Tyckte värdparet lyckades med maten riktigt bra, trots att regnet öste ner och grillningen blev lite drabbad. Men maten blev underbart god. De hade dukat upp ute i deras garage, supermysigt. Därefter förflyttade vi oss in i huset och fortsatte kvällen där. Singstar var självklart en höjdpunkt under kvällen. Så himla kul verkligen. Tyvärr tror jag inte att ett sådant spel skulle vara så uppskattat hos mina grannar, i ett rätt så lyhört hyreshus!

Lite bilder från gårdagen... Fidane verkar ha fastnat på de flesta korten, haha!

 


 

 


RSS 2.0