Gott nytt år

Varit väldigt dåligt med bloggandet den senaste veckan. Men man kan väl säga att jag verkligen passat på att njuta av att vara lite julledig! Har verkligen bara slappat. Passat på att vara lite sjuk med, suck!

Hoppas ni får ett mysigt nyår. Själv ska jag fira med goda vänner!


God jul

God jul kära läsare! Hoppas ni får en mysig julhelg. Själv börjar dagen i soffan med frukost, tända ljus och Nyhetsmorgon. Sedan bär det av mot julafton med familj och släkt!


Dan före dopparedagen

Ligger för tillfället nerbäddad i sängen med en bok och en stor kopp kaffe. Livskvalité när det är som bäst. Njuter av att jag är ledig fram till 2 januari. Man behöver lite långledigt emellanåt.

Ikväll vankas den årliga uppesittarkvällen med syskonen. I år kommer vi vara hemma hos Malin. Som vanligt blir det mackor med köttbullar & rödbetssallad och självklart spelas det Bingolotto. Är det ikväll vi vinner lyxresan tro??


Femtio nyanser av mörker

Klickade precis hem en bok. Fick bli uppföljaren av "Femtio nyanser av honom".
Jag hade ju lovat mig själv att läsa klart alla andra böcker i bokhyllan först. Den fylls liksom på hela tiden.
Men jag får se det som så, att det finns gott om böcker att välja på när det är dags för en ny. Detta får bli en för tidig julklapp till mig själv!
 

Utrota Polio

Denna blogpost lägger jag upp här på min blogg för att jag är en "Bloggare för varenda Unge", hos UNICEF

En bloggpost för att utrota polio

Världsdel efter världsdel blir poliofri och möjligheten att helt radera den dödliga sjukdomen från jordens yta är inom räckhåll. Det är ingen lätt uppgift men det går. Och du kan hjälpa till. 

Foto: © UNICEF/Brian Sokol
Mayen är en månad gammal och ligger i sin mammas famn där han får en dos poliovaccin.

Förra året upptäcktes endast 650 fall av polio i världen. Det är inte många men bara några få fall gör att sjukdomen sprids och skördar barns liv. För att helt utrota polio krävs att man vaccinerar varenda unge i varje by. Det gör UNICEF. Genom världens största hälsokampanj ser de till att miljontals barn världen över får vaccin och skyddas mot sjukdomen. Köp vaccin och hjälp till att utrota polio!

http://unicef.se/ad/04AD71?target=/gavoshop/192-poliovaccin

För att barn ska få ett fullgott skydd behövs tre doser vaccin. I UNICEFs gåvoshop kostar 60 doser 72 kronor. Det räcker för att rädda livet på 20 barn.

 
 

Fjällsemester

Har haft några härliga dagar i Sälen. Åkte upp i torsdags och kom hem idag. Lite sådär lagom. Skönt att komma bort lite och ha några dagars semester. Nu för tiden blir det sällan utförsåkning. Anledningen är att jag helt enkelt inte tycker det är roligt längre. Men ändå uppskattar jag att komma upp dit emellanåt. Promenader, längdskidor, mys i stugan osv. Längdskidor blev det i fredags. Gick sådär. Sviiiinkallt och dimmigt. Men lite fick vi åkt i alla fall.
 
 

Fin hund

En hund som verkligen älskar snön! Lilla Ludde!


Trött katt

Ikväll är det inte bara jag som är trött. Klockan är inte ens 21 och jag är redan påväg att lägga mig! Alvina (katten) sover sedan länge!


Tisdag 11 december

Sitter och slöar i soffan med en go kopp kaffe. Börjar inte förrän 9.30 idag. Och jag får några minuter hemma, för nu är den nya vägen öppnad och det känns som jag är på jobbet på nolltid. Kan jag ens kalla mig pendlare längre? ;) nä, men jag sparar många minuter på varje resväg nu. Perfekt!

Tisdag idag. Jag jobbar bara idag och imorgon. Sen är det dags för ett par dagar semester. Som jag ser fram emot det. Visst får man säga att man är värd det!

Ha en härlig tisdag!


Dec. 06, 2012

Idag fick jag hem min nya berlock till mitt Thomas SABO-armband. Nämligen en fin fjäril. Velat ha en sådan ett bra tag, som ett minne till min fina mormor som inte finns hos oss längre. Och det finns självklart en anledning till varför jag valde en fjäril! När vi urnsatte henne, så flög det förbi en fin fjäril.

Självklart har jag även en berlock till minne av min fina farfar, som heller inte finns kvar hos oss. Han har fått den fina fredsduvan. Den symboliserar den godhet han alltid bar på.

Både farfar och mormor saknas enormt mycket!


Julen är här

Det har blivit lite av en tradition att jag lägger in ett youtubeklipp varje år runt samma tid, med samma sång.
Nämligen min favorit-julsång. Och precis som alla andra år så har jag fortfarande samma favorit, det ändras liksom aldrig.
 
 

Buzzador-kampanj

Idag fick jag hem ett paket från Buzzador. Bodylotion från Dove. Den är både alkohol- och parfymfri. Använde den första  gången idag. Får se vad jag tycker om den i längden, men Dove brukar ju ha bra produkter! Den stora flaskan är till mig. De åtta andra kommer jag "Buzza" ut. Det vill säga, berätta lite kort om produkten och låta nära och kära prova den. Visst låter det bra?
 

Tisdag 4 december

Snön yr utanför. Ja man kan väl lugnt säga att vintern är här nu.

Fick ha en extraöppning idag på jobbet. Imorgon har jag min ordinarie öppning. Är sådär sugen på ännu en öppning imorgon då jag behöver sova. Vaknade klarvaken kl 3 inatt, helt meningslöst!

Ja ja. Kvällen har i alla fall spenderats med Malin & Sanna. Glöggmys stod på schemat. Det kan man inte klaga på. En härlig kväll mitt i veckan! Nu säger jag snart god natt!


Lärarlegitimation på g?

Jag har varit seg med att ansöka om min lärarlegitimation. Men i fredags skickade jag äntligen in min ansökan via snigelposten.. Och idag (måndag) fick jag besked om att Skolverket behandlar min ansökan. Så nu är det bara att vääänta. En del får ju vänta ett år... Ja ja, den som väntar på något gott!


Måndag 3 december

Då var det måndag igen. Trots att det bara är den 3 december än, känns det som om det går i raketform fram till jul. Det är så mycket som ska hinnas med innan dess, som tur är så är det mest roliga saker. Som bland annat glöggkväll X2, en tripp till Sälen och mycket mer.

Idag blir det fullt upp. Jobb till kl 17, sedan blir det kalas för kusinen som fyller 15. Grattis!

Nu blir det att förbereda sig inför jobb. Lär få gå ut till bilen några minuter tidigare och borsta av snön från bilen. Måste även komma ihåg att packa ner paketet till adventskalendern med kollegorna. Det går ut på att ta med något man vill bli av med hemifrån. För min del blev det en bok! En bok jag inte ens tagit mig igenom.


Lördag 1 december

Herregud, redan första december. Tycker tiden bara rinner iväg nu. Ja ja, lagom till december så kom snön. Måste väl medge att det faktiskt är liiite mysigt. Men det behöver inte komma så mycket mer snö nu!

Idag har jag inte gjort många knop än så länge. Var på after work i Edet igår. Blev en riktigt trevlig kväll. Jag som aldrig känner av något dagen efter, vaknade dock med vääärldens huvudvärk. Suck. Men men, nu är huvudvärken så gott som borta, och jag ska börja plocka fram ljusstakarna. Min lilla adventsljusstake har varit klar i några dagar!


RSS 2.0