Gott nytt år

Önskar alla ett GOTT NYTT ÅR!

Nu ska jag alldeles strax bege mig mot Björndalen för lite firande!

Och ja, jag ska lära mig min kamera bättre, jag lovar. Ett nyårslöfte inför 2011? ;)

Nyår

Årsresumen kommer imorgon istället. Inte hunnit klart med den än. Och nu ska jag göra mig redo för kvällens nyårsfirande.

Tack Malin förhjälpen med naglar och hår!

Fredag 31.e december

Håll utkik! Håller på att förbereda en års-resumé för fullt. Den dyker upp här under dagen!

Onsdag 29.e december

Ledig i hela fyra underbara dagar. Det firar jag med att städa i klädgarderoben. Lagom kul!


Elsas värld!

Tror faktiskt jag ska bädda ner mig och försvinna in i "Elsas värld".
Inte många kapitel kvar nu!
Längtar redan till bok nr 2.


UNICEF

Fick ett mail idag om att min blogg nu ligger uppe på UNICEF:s hemsida. Visst kändes det bra att surfa in och hitta sin länk där bland de andra som är "Bloggare för varenda unge". Kan väl säga att jag inte varit allt för aktiv inom det ämnet, men det ska förbättras. Jag är glad för det lilla jag kan göra. Sidan för "Bloggare för varenda unge" ska tydligen förbättras under början av nästa år, nu är den bara i uppstarten. Men ni hittar den på följande länk:

http://www.unicef.se/stod-oss/bloggare-for-varenda-unge/vi-ar-bloggare-for-varenda-unge

Scrollar ni ner till bloggarna som börjar på J så hittar ni min blogg.

Kan även passa på att infoga en text från UNICEF:s sida. Har haft med den förr, men inom detta område tåls det att upprepas!


Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller" facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.
Du kan göra större skillnad än du tror.

Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!


Tisdag 28:e december

Efter jobbet idag åkte jag och hämtade upp Karin, sedan halkade vi oss hem till Sandra & Fredrik. Oh vad Wille växer och blir stor. Världens sötaste unge!

Nu ska jag göra nått mindre roligare. Plocka in tvätten som hängt på tork i ett antal dagar;)

Måndag 27.e december

Hade ställt in mig på att åka ut till Överby efter jobbet idag för att shoppa lite på rean. Min tanke var ju att de flesta skulle jobba när jag kom ut vid 14-tiden. Men oj vad fel jag hade. Tror alla andra hade samma tanke som mig. När jag inte ens fick en parkering gav jag upp rätt snabbt och åkte hem. Istället blev det en tur in till stan med Malin. Fick handlat lite i alla fall. Nu är jag äntligen ägare till en "Sex And The City"-box. Passade även på att köpa Andreas Carlssons nya roman: Dandy. Ser fram emot spännande läsning. Någon som läst den?


Söndag 26.e december

Nu är även snart annandag jul över och imorgon börjar jag jobba igen. 04.30 ringer klockan. Lagom härligt. Men nu jobbar jag bara tre dagar och sedan är jag ledig i fyra dagar, så man ska väl inte klaga.

Mellandagsrean är i full gång och imorgon efter jobbet tänkte jag svänga förbi Överby en sväng oh se om jag hittar något som är värt att ha! Lite shoppingsugen är man, och visst är julklappspengarna till för att shoppas med? ;) Surfade in på bubbleroom.se precis och kunde inte riktigt hålla mig ifrån deras rea heller. Detta är påväg hem till mig nu:

Allt detta för en väldigt billig peng! Härligt!

 




Lördag 25.e december

Då var julafton över för i år, och jag hade en mysig dag tillsammans med familjen och släkten. Och många fina paket blev det. Tack för dem!

Men idag däremot är jag trött. Vaknade halv fyra i natt av att mamma & pappas hemtelefon ringde. Och jag tror de flesta förstår hur man känner sig när en hemtelefon ringer vid den tiden. Man vet att det hänt något. Sedan var jag vaken tillsammans med mamma & pappa fram till sextiden imorse och väntade besked. Men kunde liksom inte somna om ordentligt efter det, utan vaknade flera gånger. Nu hoppas jag att allt kommer bli bra! Är i vilket fall som helst alldeles för trött för att hitta på något ikväll, utan kommer bara vara hemma i hemmets trygga vrå och bara vara=)

Hoppas alla har haft en mysig jul!

God jul!

Hoppas att alla får en riktigt mysig julafton. Vi har haft förmiddagsfika hemma hos mamma & pappa tillsammans med mormor, morfar, mammas kusin, min syssling och hennes man.

Nu inväntas såklart Kalle Anka och sedan beger vi oss hem till farmor för julbord och träffa släkten.

Vill önska er alla en riktigt god jul. Det gör jag genom att lägga in min absoluta favoritsång bland jullåtar. Har alltid älskat denna sång.


Onsdag 22.e december

Nu tar jag julledigt i hela fyra dagar. Härligt. Känns faktiskt behövligt fast jag nyss hade semester, hehe!

Minns ni sist gång, när jag bad er hålla tummarna? Typ i början av december? Det gick inget vidare då. Så nu ber jag er hålla tummarna för mig ännu en gång. Det gör ni va?

Idag är jag helt slut. Hade egentligen en massa saker jag hade tänkt göra efter jobbet. Men jag skjuter faktiskt upp allt tills imorgon. Ibland får man lyssna på vad kroppen säger. Så nu ska jag fixa lite kvällsmat och kolla på "One Tree Hill". Och klockan 21 ska jag självklart se sista delen av miniserien "Morden i Sandhamn" på fyran. Tycker faktiskt den var riktigt bra.

Me som sagt, nu blir det kvällsmat!

Måndag 20:e december

Så jävla snygg klänning! Ursäkta ordspråket.


Examensbeviset??

Oh, måste bara dela med mig av min glädje. När jag kollade posten nu när jag kom hem idag, så låg det en avi där. På den stod det att jag hade ett rekomenderat (heter det så?!) brev att hämta ut på posten. Och jag är till 99,9 % säker på att det är mitt examensbevis som kommit. Som många vet så drog det ut på tiden för vår c-uppsats. Och under en lång period så arbetade både jag & Johanna heltid (väldigt olika tider med) och skrev en ny uppsats samtidigt. Ett tag ville jag bara ge upp, byta yrke till något som inte behövde en utbildning. Det var helt enkelt tufft en länre period. Dagen vi fick godkänt på c-uppsatsen är världens underbaraste dag. Men på nått sätt har jag kännt att det inte är klart än. Tror jag behöver hålla mitt examensbevis i handen innan jag inser att jag faktiskt är färdigutbildad förskolelärare! En väldigt bra sådan med, hihi. Nä, så får man väl inte säga om sig själv... eller får man det? Världens bästa yrke har jag i vilket fall som helst!

Men nu ska jag kolla ett avsnitt av One tree hill och sedan krypa till sängs. En nackdel med yrket skulle väl vara att det innebär en del tidiga mornar. Imorgon ringer klockan 4.30. Härligt! Fast att sluta klockan 13 är inte helt fel! Så jag ska inte klaga!

Godnatt!

Söndag 19.e december

Hemma igen efter några dagar i mysiga Sälen.
Men jag är otroligt trött, så kommer tillbringa kvällen i soffan.
Bloggar mer imorgon:)

Tisdag 14.e december

Kommar vara väldigt borta från denna bloggen fram till söndag!
Istället kommer jag njuta av semester!

Ha det gott tills dess!

Måndag 13.e december

Lång dag på jobbet idag. ikväll har vi haft lucia-firande med alla barnen och deras familjer. Vilka duktiga barn vi har på förskolan. Man blir riktigt stolt över att vara deras fröken. Och vilken jättefin blomma jag har med mig hem, ifrån alla barn och föräldrar. Och en god chokladask. Härligt att vara fröken ibland;)

Nu däremot ligger jag i soffan och kollar på "Svenska Hjältar" och tårarna flödar. Tyvärr har jag missat en del. Först hemma sent från jobbet och sedan kom jag inte åt min parkering pga de stängt av en del av gatan för snöröjning av tak. Borde man inte bli informerad om det?!?!?! Tur för dem att jag kände mig glad, annars hade jag nog kunnat skälla lite. Men nu har jag fixat in min bil på sin lilla parkering.

Hoppas ni haft en mysig lucia!

Söndag 12.e december

Ska alldeles strax möta upp Malin och bege oss ut till Överby för att fixa våra julklappar. Känns rätt skönt att inte behöva lösa allt sådan,t själv. Sedan flera år tillbaka köper alltid jag, Malin & Jimmy julklappar tillsammans. Fråga mig inte varför det alltid är jag & Malin som får inhandla dessa;) Så efter idag hoppas jag att alla julklappar är klara. Då har jag bara en kvar, men den kan jag inte fixa idag, eftersom hon är med!

Resten av dagen kommer jag ägna åt att tvätta. Åker ju bort på onsdag och vill då inte ha en massa tvätt som väntar här hemma. Oh vad gott det ska bli att få njuta av några dagars semester i Sälen. Under tiden kommer Malin bo här och hålla ställningarna! Kattvakt med andra ord!

Återkommer mer senare!

Lördag 11.e december

Hade en trevlig kväll i Uddevalla igår. Blev lite after work med Camilla & Erica. Stannade till och tog oss ett glas på "Köket". Kul att se ett nytt ställe där jag inte varit innan. Är ju inte en jättevan Uddevalla-minglare om man säger så. Sedan promenerade vi raskt hem till Camilla och bänkade oss framför Idol-finalen tillsammans med chips & vin. I ärlighetens namn tyckte jag detta var den svagaste finalen i Idol hittils. Inte pga artisterna, vet inte vad det var som drog ner det. Eller så var det helt enkelt för att vi snattrade på rätt så bra där i soffan och var kanske lite ofokuserade på vad som skedde på tv.n.

Jay vann! Och ja, det hade nog varit bra vem av dem som än vann, men tycker nog att Minnah gjorde vinnarlåten mycket mycket bättre än vad Jay gjorde. Men grattis till honom i alla fall. Han är ju grym!



Årets vinnare i Idol!

Torsdag 9.e december

Herregud, klockan är 21.20 och jag är hur trött som helst. Tror faktiskt jag ska gå lägga mig alldeles strax. Har ju en härlig dag att se fram emot imorgon:) Först jobb 8-16 och sedan invänta att Camilla stänger på jobbet. Då blir det en liten after work med Camilla & Erica, för att sedan bege oss hem till Camilla och se Idol-finalen och avnjuta nått glas vin sådär;) Efteråt får vi se vad som händer. Sitta kvar hemma hos Camilla? Utgång? Hemgång? Vem vet... :) Har i alla fall en snäll syster som kommer och hämtar mig imorgon kväll!

Godnatt

Underbar dress

Hur svårt ska det vara att få tag på denna klänningen? Allvarligt talat? Den är i princip slut överallt! Nu bor jag nästan inne på Tradera i hopp om att någon köpt fel storlek eller liknande, och försöker sälja den där! Vill ha, vill ha, vill ha, vill ha!


Klänningen är alltså från H&M. Så skulle någon råka springa på denna skönhet i någon h&m-butik så säg gärna till;)

Såg den först bara på reklam och hoppades att den skulle vara fulare i verkligheten, haha. Men en arbetskamrat tog med sin och visade igår, och jag vill ha den!

Onsdag 8:e december

Åker bort till friskis&svettis för ett spinningspass!


Längtar

I dessa vintertider känns 13 månader alldeles för långt bort!


Måndag 6.e december

Varför är det alltid extra sent att stiga upp ur sängen på måndag morgon? Men tillslut kom jag upp imorse och kunde bege mig mott jobbet. Skönt att sluta tidigt. Nu har jag precis vaknat efter en liten powernap på soffan här hemma. Stensomnade, det var ju kanske inte direkt tanken, men.

Ska faktiskt åka tillbaka till jobbet om ett par timmar. Vi ska ha avslutnings-apt. Det kommer bestå av promenad och sedan middag på Butlers i Uddevalla. Jag klagar inte, värre kan man ha det!

Så underbar berlock!

Satt precis och kollade in webb-butiken för Thomas Sabo. Älskar verkligen smyckena därifrån. Och hur underbar är inte denna berlock till armbanden? Vill ha berlocker som betyder något för mig. Och jag älskar ju klänningar. Dock kostar den 498kr i nypris. Tur att tradera finns ibland. Dyker den upp där kommer jag definitivt buda. Håller faktiskt på att buda på en annan berlock där nu, som också föreställer en klänning. Men den är långt ifrån så underbar som den här är.

 

Vill ni kolla in smyckena så finns de på:

http://www.thecharmsshop.se

 

Tomten, har jag varit snäll i år?


Ny klänning på g!

Igår fick jag ge bort en klänning till min syster. En klänning jag kollat på hur länge som helst innan jag beställde den. Och ja, den var alldeles för stor för mig. Har levt i hopp om att mamma skulle kunna hjälpa mig att sy in den, men tyvärr så var det inte det enklaste att göra, så jag fick helt enkelt lämna bort den till min syster. Tur att den klänningen kan glädja någon i alla fall.

Som plåster på såren så klickade jag hem en ny klänning från Bubbleroom. Och ja, jag älskar klänningar. Har ett x antal som hänger i garderoben som jag aldrig ens använt. Längtar redan till sommaren, så jag kan använda klänningen jag inhandlade nu senast i spanien!

Detta är i alla fall klänningen som är påväg hem till mig nu:

 

Tror inte den blir fullt lika kort på mig. Och med ett par tunna svarta strumpbyxor under så blir det perfekt!

 

Bild från bubbleroom.se


Söndag 5.e december

Jag älskar verkligen söndagar. Man kan ta dagen lite som den kommer. Inget stress alls. Just för tillfället så har jag precis kört igång första maskinen med tvätt. Denna gången var det väldigt fullt i tvättkorgen. Så det är sjönt att börja beta av den! Ska även greja med lite saker här hemma. Få ordning i vitrinskåpet bland annat. Kommer även tillåta mig att bädda ner mig framför tv.n och köra ett "One tree hill"-avsnitt, eller två. Hoppas ni med får en skön söndag!

Lördag 4.e december

Nu var det många dagar sedan jag upptaderade här inne. Men bloggen har helt enkelt hamnat lite i skymundan. Är inne i en period då det händer saker hela tiden. Jobbet tar upp en hel del tid nu såhär i utvecklinssamtalstider bland annat. Och sedan har jag varit väldigt trött om eftermiddagarna/kvällarna när jag kommit hem. Så förlåt, men ska bättra mig! Men för att kunna blogga behöver man ha inspiration till det. Och vem vet, nu när jag varit ifrån bloggen i några dagar kanske inspirationen kommer tillbaka. Hoppas på det i alla fall.

Så nu lovar jag att det inte dröjer flera dagar tills nästa gång. Lovar minst en upptadering till idag!

RSS 2.0