Fredag 27:e augusti

Haft ett trevligt dygn tillsammans med mina arbetskamrater ute på "Lökeberg konferanshotell". Åkte ut igår eftermiddag. Då blev det till att bada badtunna, dricka lite vin och bara umgås. Kvällen avslutades med en riktigt god middag och många skratt. Idag startade vi med en god hotellfrukost och sedan har vi haft planering hela dagen. Tog givetvis paus för både mat och fika. Känns som jag skulle kunna rulla fram just nu.

Ikväll får jag ägna mig åt att förbereda mig inför resan. Fråga mig inte varför jag just nu håller på att städar. Visst älskar jag att komma hem till en ren och fin lägenhet efter att ha varit ute och rest, men jag flyttar ju dagen efter jag kommer hem. Så nu ger jag nog upp städandet faktiskt. Bättre att ge mig på packningen;)

Nu blir det nog ingen mer upptadering här mer innan jag åker. Ha det gott!

Onsdag 25:e september

Dagarna bara springer iväg just nu. Och jag kommer nog vara väldigt frånvarande här på bloggen ett tag framöver (men med det menas inte att jag kommer sluta blogga), dels kommer jag vara borta med jobbet torsdag-fredag. Ska bli riktigt trevligt att komma bort lite med arbetskamraterna. Så imorgon blir det roligheter och på fredag ska vi dock jobba, med lite av varje. Bland annat den nya läroplanen!

Och sedan kommer jag ju faktiskt befinna mig i Spanien en vecka tillsammans med min mamma. Tror inte att jag kommer blogga något därifrån. Då ska jag ha semester från allt vad elektronik heter;) Mobilen får följa med, men den kommer mest ligga inlåst i saftyboxen:) Ska verkligen ha semester!

Direkt efter resan så flyttar jag ju. Tanken är att jag ska ha tv, telefon och bredband direkt när jag flyttar in. Men jag kan i ärlighetens namn säga att jag blir förvånad om jag har det. Känns som om sånt där brukar strula en del. Men vi får se, håller tummarna.

Nu däremot får det bli att sova. Ska upp tidigt för att jobba på förskolan innan vi åker iväg.

Måndag 23:e augusti

Är sådär lagom road efter att ha skrivit ett långt blogginlägg och det bara försvinner. Istället bjuder jag på låten som spelas flitigt här hemma just nu. Återkommer mer ikväll, nu ska jag iväg och träna!


Nya gömställen

Ibland är det spännande att flytta. Man upptäcker skåp man aldrig varit i innan!



Man kan tillochmed leka båda två här inne



Alvina har hittat nya favoritplatsen.






Söndag 22.e augusti

Spenderade hela förmiddagen nere på IKEA tillsammans med mamma & pappa. När jag åkte ner var jag rätt så säker på vad jag skulle ha med mig hem. Det jag prioriterade var ett soffbord oh tv-bänk. Men jag kom hem med:

  • Soffbord
  • Tv-bänk
  • Vitrinskåp
  • Bokhylla
  • Köksbord med stolar
Så det blev liiite mer än vad jag faktiskt trodde jag skulle komma hem med. Dessutom var det inte någon av möblerna jag kollat in innan. Nej, hittade lite annat snyggt som jag bara älskar. Alla möbler som ska vara i vardagsrummet är i samma serie & samma färg. Snyggast så tycker jag. Kan bjuda på ett litet smakbord.


Detta vitrinskåpet älskar jag verkligen. Resten av möblerna får ni se när ni kommer och hälsar på mig i den nya lägenheten. Vill bara det ska bli flyttdax NU NU NU.

Nu ska jag ställa mig ute i köket och ta disken. Imorgon efter jobbet kommer tjejen som ska överta denna lägenheten, för att mäta lite här. Därefter får jag kila in till stan och växla lite pengar till spanienresan. Och måndagen tänker jag avsluta med ett poweryoga-pass på friskis. Minns inte ens när jag var på friskis senast. Dags att skärpa till sig lite!

Omorganisering

Känner att det är dags att fixa lite med bloggen. Som tillexempel använda mig mer av kategorier! Just nu ligger de flesta inlägg under kategorin "Allmänt". Men istället ska jag vara duktig att välja lämplig kategori till lämpligt inlägg. Inte bara för er skull, så att ni ska kunna hitta äldre inlägg (om ni av någon anledning vill detta), utan även för min skull, så att jag ska kunna gå tillbaka lättare och se vad jag skrivit. Ibland kan det vara skönt att gå tillbaka och läsa en del inlägg om hur man kände sig vid en speciell tidpunkt i livet. Ett exempel på det är att jag ofta går tillbaka och läser inlägget om när farfar var sjuk, eller när han precis gått bort. Det hjälper mig att minnas hur jag kände just då. För vissa känslor vill man bevara, trots att de är jobbiga.

Vet även att jag har några som läser denna blogg, som kanske inte är sådär väldigt insatt i dator, internet, bloggar med mera;) Men även fast inläggen ligger under olika kategorier så kan man läsa bloggen precis på samma sätt som man gör nu.

Nu ska jag kolla ett avsnitt av danska Paradise Hotel. Senare ikväll ska jag försöka få upp en bild på halsbandet jag köpte idag. Ju mer jag kollar på det, ju mer älskar jag det:)

Söndag 21.e augusti

Nu är jag hemma igen efter vårat besök i Göteborg. Har i och för sig varit hemma i typ 3 timmar, så helt nyhemkommen är jag inte.

Hade i vilket fall som helst en toppenvistelse i Göteborg. Härligt tjejsnack, dans, mat, vin och underbara vänner! Känns absolut som om en sådan här helg bör göras om, eller vad säger ni tjejer?














Torsdag 19.e augusti

Kass upptadering idag. Jobbade till 19.30. Imorgon blir det jobb och sedan raka vägen ner till Göteborg. Hoppas på en toppenkväll i storstaden;) Återkommer på lördag!

Onsdag 18.e augusti

Känns som om jag har grus i ögonen. Klockan ringde 04.45 idag. Men tror ni inte jag vaknade klockan 03 inatt och låg vaken i stort sett fram tills klockan ringde. Detta har inneburit att jag inte fått gjort det jag tänkt göra idag, utan känner att det är dags att rycka upp mig nu, efter min lilla powernap. Ska fylla i lite papper angående mitt jobb och promenera upp till konsum där det finns en brevlåda, så jag får iväg papprena innan jag glömmer bort det. Får försöka se förbi tröttheten helt enkelt. Det är inte helt omöjligt att jag köper med mig en chokladbit hem när jag ändå är vid affärn. ;)


Kärleksvisan

Har tv.n på i bakgrunden när jag håller på och fixar och donar. Allsång på Skansen. Just nu är det Sarah Dawn Finer som uppträder. Det är en låt som växer varje gång jag hör den. Jag fullkomligt älskar den.

sarah Dawn Finer - Kärleksvisan


Tisdag 17.e augusti

Dagen har gått i ett idag. Jobbade till 17.00. Då åkte jag raka vägen och mötte upp mamma vid "Mio" och där tog vi oss en sväng. Hittade dock inga möbler i min smak (eller inte i den prisklass jag tänkt i alla fall). Usch vad svårt det är att veta vad man vill ha för något.

Efter besöket på "Mio" åkte vi hem till mig och drack lite kaffe. Sedan kom även Malin hit! Tillsist gick vi bort till min kommande nya lägenhet. Kände att jag behövde mäta lite och så inför flytten. Nu är jag hemma igen, och funderar på vad jag ska pyssla med nu. Borde kanske packa ner lite glas ur vitrinskåpet i en flyttlåda, för de lär jag ändå inte behöva innan flytten. Eller så kanske det får bli lite kvällsmat först. Blir i vilket fall till att sova tidigt idag. Klockan ringer 04.45, härligt;)

Saknaden

7 månader sedan idag.
Idag har saknaden varit väldigt påtaglig.

Världens bästa farfar, det var du!

Måndag 16.e augusti

Idag är en sån där dag då jag känner mig extremt sresssad. Jag vet inte ens varför jag är det. Förr hade jag väldiga problem med just stress, kunde må jättedåligt av det. Följden av stress visade sig alltid i antingen magkatarr eller migrän. Tillslut fick jag helt enkelt se till att sluta stressa över precis allting. Samma sak gäller nu. Jag får intala mig själv att jag inte behöver stressa. Så nu får jag se till att stressa ner. Tror droppen kom idag när mobilladdaren gav med sig helt och hållet, sisådär 30 minuter innan affären stängde. Så jag slängde mig i bilen och körde dit (varför traskade jag inte bara in till stan?). Men ikväll ska jag bara koka mig en kopp te och mysa.

Imorgon ska jag bort till min nya lägenhet och mäta lite och dona. Ska bli kul att se den igen:) Och på söndag blir det Ikea för att köpa lite möbler jag kollat ut. Men innan det ska jag kolla in på Mio imorgon och se om de har möbler i min smak.


Helgen börjar ta slut...

Ännu en helg börjar nå sitt slut. Jag har placerat mig framför tvn och vilar ögonen på filmen "Girl next door", som går på kanal 5. Den duger en sån här slapparkväll. Hade för mig jag sett den innan, men känner inte igen den just nu i alla fall. Har även kokat mig en kopp te. Under hösten och vinter blir det en hel del koppar te. Men under sommaren blir det inte så mycket. Men jaaa, blev så sugen på det förut när jag pratade med Lena och hon drack te:)

Har även varit kattvakt åt Malins små katter, medan hon varit i London. Så det har varit full rulle. I går var vi ju som sagt och busade hemma hos min moster och morbror. Skönt för kissarna att få springa av sig lite. Men nu är Malins katter hemma hos henne igen och det är lugnt och skönt här hemma;) Men visst är de mysiga. Jag tjänade tillochmed på att vara kattvakt. Fick en stor flaska Baileys av Malin som tack för hjälpen. Tack så mycket. Den får hjälpa till att fylla upp barskåpet!

Imorgon är det dags att vakna av klockan igen. Fast jag börjar inte jobba förrän 9.30 så ska absolut inte klaga. 9.30-17 närmare bestämt. Så lite sovmorgon får jag allt ändå. Jag gillar verkligen att man har lite varierade tider när man arbetar på förskolan. Antingen börjar man sådär alldeles för tidigt, närmare bestämt 6.15. Men som senast börjar vi klockan 10. Så det är ändå ett dagtidsjobb med varierade tider, vilket passar mig perfekt. Som nu på onsdag tillexempel när jag arbetar öppning. Då slutar jag redan klockan 13 och har hela dagen ledig sen. Underbart.

Nu ska jag se klart filmen och sedan blir det att försöka sova:)


Söndag 15:e augusti

Åter igen ställer jag mig frågan:
Hur mycket saker kan man samla på sig i en liten etta????

Ny klocka!



Nu är denna snygga klocka på väg hem till mig.
Inte så tydlig bild.
Det är i alla fall en klocka i svart läderarmband, som går två varv runt handleden.

Kommer dock få vänta ett par veckor, då den antagligen skickas från Hongkong.

Kollat på den ett tag, och nu är den påväg!


Korta leggings?

Nu i veckan tänkte jag ge mig ut på jakt efter korta leggins. Ni vet, sånna som nästan liknar cyckelbyxor mer.
Så vet ni vart jag kan finna sånna, så tipsa;)

Tanken är att jag ska ha de under klänningen nästa helg, ifall att det blåser det minsta lilla.
Känns som det räcker att ha gjort en Marilyn Monroe med den känningen;)


Lördag 14:e juli

Första arbetsveckan efter semestern är avklarad. Nu är det bara att göra på två veckor till innan det väntas en veckas semester och en tripp till soliga spanien med mamma. Ser verkligen fram emot lite sol och bad nu, och få lite färg igen! När jag är utomlands så mår jag verkligen som bäst:)

Idag däremot har jag det inte lika härligt. Inte just nu i alla fall. Jag städar och tvättar. Bra kombo. Skönast att städa på helgen med, så kommer man hem till en städad lägenhet under veckorna efter jobbet. Men nu är det iaf snart färdigstädat. I eftermiddag kommer min moster och morbror hit och hälsar på lite. Och hjälper mig att klippa katternas klor:) Och frammåt kvällen åker jag ner till mamma & pappa i edet. Det skulle bjudas på grillat fick jag höra:) Inte mig emot;)

Ha en fortsatt trevlig lördag!

Torsdag 12.e augusti

Sitter här och kollar tv och är helt slut. Men dagen har varit bra. Jobbade stängning, vilket innebar sovmorgon för min del. Skönt. Idag passade vi på att ta med barnen till Emaus (en lantgård, ett minizoo). Men ditvägen var en pers. Som jag slet. Bara uppförsbacke hela vägen. Med två barn i en dubbelsulky och uppförsbacke i 20 minuter kan jag säga att flåset kom. Det kom rätt tidigt;) Bra träning i vilket fall. Och vad mysigt det var att få klappa kaninerna där. Och kaninungarna var ju supersöta. Kul att se hur mycket barnen uppskattade den utflykten.

Efter jobbet åkte jag raka vägen hem till Sandra för att träffas och tjöta lite. :) Självklart blev det lite bus med Wille med. :)

Men nu är jag så trött så ska bara slappa framför tv.n innan jag ska sova!

Onsdag 11:e augusti

Att gå upp när klockan ringer 04.45 är verkligen inte min grej. Känns som man är sådär halvseg hela dagen. Men ibland har man inget val. Som de dagar då man har öppningen på jobbet. Så klockan 06.15 befann jag mig på jobbet. Lyckades även larma av för allra första gången sedan jag började i mars. Har haft turen att fritidspersonalen alltid varit där innan mig, men nu har fritids flyttat på sig, och det är enbart vi på förskolan som är kvar i byggnaden, vilket innebär att avlarmningen hamnar på vår lott. Jag var helt säker på att jag skulle dra igång larmet, men icke!

Sedan jag började jobba i måndags har jag varit otroligt seg. Men jag tror det beror på att dels är jag van vid sovmorgon sedan semestern, och så har vi knappt några barn än. Många föräldrar har fortfarande semester. Det är roligt, som förskolelärare klagar man ofta på att det är mycket barn i grupperna och att man inte hinner med allt som ska göras. Men nu, när vi typ har inga barn alls, då klagar vi för att det blir lite småsegt. Så nu ser jag faktiskt fram emot nästa vecka när alla barn kommer tillbaka och det är dags att börja med inskolningarna. Det kan också bli spännande, har aldrig hållt i inskolningar ensam. Men allt annat som man inte hade gjort ensam innan man började arbeta (som till exempel utvecklingssamtal) har ju gått bra, så varför skulle inte detta göra det? Gäller bara att lita på sig själv och att man faktiskt är duktig i yrket!

Nu när jag har börjat piggna till lite (efter både kaffe och en tupplur) ska jag börja göra mig iordning och fixa till mig lite. Sedan åker jag ner mot Lilla Edet. Ska iväg på lite kalas och fira min farbror (eller ingifta farbror då, om vi ska vara korrekta här), som blir 45 år idag. Grattis Johan!

Har även blivit kattvakt några dagar nu, då min syster reser iväg till London. Vill med till London... och till Barcelona, Rom, Paris... Ja, jag vill besöka en storstad snart tror jag. Barcelona är ett måste inom en snar framtid. Men vem vet, London relativt snart kanske? ;)


Måndag 9.e augusti

Första arbetsdagen efter semestern är avklarad. Har knappt sovit något inatt... blir alltid så om man varit ledig en längre tid tycker jag. Så allt som allt fick jag nog tre timmars sömn innan klockan ringde 05.45. Suck! Men det var bara att pallra sig upp och befinna sig på jobbet 07.15. Men jag ska verkligen inte klaga. Har haft världens lugnaste dag! Lite barn och mycket personal, för en gång skull;)

Oh, blev så arg på mig själv förut. Hade planerat att svänga in och handla lite snabbt i konsum innan jag åkte hem från Uddevalla. Tanken var även att stanna och tanka på vägen hem med. Men nu var det så att både bankkortet och körkortet låg kvar här hemma. Så det var bara att åka hem och hämta det innan jag fick bege mig till Willys och handla istället. Samt tanka. Men fy f*n vad det regnar ute just nu. När jag sprang från bilen och upp till lägenheten kände jag mig verkligen som en dränkt katt. Nu får kläderna helt enkelt hänga på tork. Istället har jag hoppat i myskläder och håller just nu på att laga lite mat. Korvstroganoff blir det idag. Sjukt längesen jag åt det. Gott!

Segare än segast

Idag är jag riktigt seg. Men det får man lov att vara när man har varit ute och rännt kvällen innan tycker jag. Ska packa en låda till med köksgrejjer (hur ska jag få plats här tillslut bland alla lådor), sedan in och duscha och sedan bara njuta av min sista kväll innan jobbet drar igång. Har tur som börjar med ett riktigt gott arbetspass 7.15-13.30. Jag klagar inte.

Låt dessa tre veckorna gå fort, för nu vill jag bara till Spanien.

Min nya klänning!

Oh, det finns en klänning på StyleByStars som jag kollat in ett väldigt bra tag. Men efter missen med min beställning där sist gång så vågar jag inte beställa något mer därifrån. Även om jag fullkomligt älskar denna klänning som jag pratar om.

Istället hittade jag en tjej på Tradera som sålde en sådan klänning i nyskick. Tror inte ens den var använd en gång. Och vem vann budgivningen om inte jag:) Så nu är den min min min. Äntligen.



150 kr MED frakten kan det väl vara värt. Såg nu att den har kostat 529 inne på StyleByStars, men nu på rean ligger den på 299. Så jag anser att jag gjort ett kap. Kan det bli denna skönhet som får följa med på Ladies Night i oktober? I så fall är det problemet löst!

Söndag 8.e augusti

Känner inte alls den där extrema söndagsångesten, som jag trodde jag skulle ha såhär sista dagen på semestern. Nä, snarare känner jag att det ska bli kul att komma igång och jobba igen, och få en vardag med rutiner igen. Att få träffa mina goa arbetskamrater och alla goa barn jag arbetar med igen. Däremot hade jag nog haft mer söndagsångest om jag inte hade en spanienresa att se fram emot om 3 veckor! Tror det underlättar!

Så imorgon när klockan ringer kl 6 så ska jag hoppa upp ur sängen och bara se glad ut. Lätt att säga nu;) Kommer nog snarare ligga och dra mig in i sista stund.

fest

Ha en trevlig lördagskväll! Det ska jag ha. Inväntar lite folk om sisådär 40 minuter.
Och senare ikväll blir det nog utgång:)

Lördag 7:e augusti

Åh, jag känner mig nästan som en zoombie. Har sovit riktigt dåligt inatt. När jag äntligen var påväg att somna, då klockan närmade sig 02.00, ja då parkerar en bil utanför och spelar musik. Inte nog med det, den bilen hade lika gärna kunnat stått parkerad bredvid min säng, för så högt spelade de musiken. Nu var det tyvärr ingen musik man känner för att vakna till mitt i natten. Låten var "Gamla kära tuffa tuff tuff tåget" med Flamingokvarteten. Nu när jag sökte på youtube gillade jag nog mest Larz Kristerz verision, så den får ni här.


Fredag 6:e augusti

Sista semesterdagen idag då (om man räknar bort helgen), och regnet bara öser ner. Trist! Men jag får väl se det som en anledning att vara inne och fixa en massa saker som behövs fixas. Men mitt i alla måsten så ska jag faktiskt se till att bara slappa med. Busa med katterna måste hinnas med också. Inatt vaknade jag av att Alvina försökte ta sig in i en av flyttlådorna, haha. Fast det gick inget vidare för henne kan man väl säga!

I eftermiddag ska jag först ner en sväng till Ninne och tjöta och umgås lite. Därefter åker jag till mamma & pappa och äter lax med dem ikväll. Mums!

Äh, funderar på att hoppa över alla måsten en stund, och krypa upp framför en bra film, med en kopp te?

Iväg och fika

Ska alldeles strax bege mig ut i regnet  för att möta upp Karin & Malin för en fika på stan. Trevligt trevligt. Skulle mötas vid 18 och jag sitter fortfarande här hemma i mjukisar och inte iordningsgjord för fem öre. Dags att börja fixa sig lite kanske.

När jag kommer hem ikväll så står två saker på listan to do.

1. Packa ner lite muggar & glas som inte behövs mer innan jag flyttar.
2. Sätta in Thailandsbilderna i album. Hittade ett stort album (med plats för massa bilder) när jag & Linda var i Henån i måndags.




Längtar!

23 dagar kvar.
Låt det gå fort!



Spanien!

Onsdag 5.e augusti

När man ska flytta, varför kan det inte bara vara att packa ner sina saker och bege sig till den nya lägenheten? Men nej, man ska adressändra (vilket inte är speciellt svårt, jag vet) och ändra el och abonnemang och dylikt. Jag är en sån person som tar lite åt gången. Mitt ComHem-abbonemang är anmäld för att flyttas. Och idag har jag tagit tag i elen. Vilket visade sig vara kämpigare än vad jag räknat med. Men efter fyra (?!) samtal fram och tillbaka så är det förmodligen fixat. Nu har jag nog el i den nya lägenheten från och med 1.e september. Och förhoppningsvis har jag el här med i september. Flyttar ju inte direkt när jag får nyckeln nämligen.

Nu behöver jag mat!

True Blood

Tänkte avsluta dagen med ett par "Vänner"-avsnitt innan jag går och lägger mig. Har packat och lyssnat på musik nu hela kvällen. Insåg idag att jag har MYCKET mer skor än vad jag trodde jag hade, och använder jag ens hälften?.

Avslutar med Soundtracket till tv-serien "True Blood". Tyvärr slutade jag kolla rätt snabbt på den, trots att den var bra. Den gick väl för sent för mig som somnar tidigt på vardagarna. Men denna låten är riktigt bra! Den är riktigt go på nått sätt.


Mums

Beroendeframkallande.
Händer då och då att jag köper hem ett 6-pack av dessa godingar.
Problemet är bara att man inte kan nöja sig med en, utan måste ta en till.



Underbart gott!

Elektrikern har varit här

Besöket av elektrikern gick ju fint, haha! I helgen när mamma & Jimmy var här så försökte de med allt när det gäller att få igång belysningen i badrummet. Vi åkte och köpte nya lysrör och något stift jag inte har en aning om vad de heter. Men i vilket fall så gick det inte. Istället har jag haft det mörkt där inne, haha!

Idag kom som sagt elektrikern, och jag ljuger inte när jag säger att han fixade det på en minut. Pinsamt. Men allt kan inte vara enkelt;) Det var tydligen bara att vrida lite på lysröret. Som om vi inte testade det?...eller? Hur som, nu lyser det igen och han var jättetrevlig och inte alls irriterad över att det var så enkelt.

I need coffee;)

Onsdag 4:e augusti

Onsdag.
Börjar inse att semestern börjar lida mot sitt slut. Men det gör faktiskt inte så mycket, jag ska ju snart ha en veckas semester till. Och sedan börjar man faktiskt sakna barnen på jobbet med. Självklart saknar jag personalen med:) Mindre lockande är ju att jag börjar 7.15 första dagen.

Just nu sitter jag och är irriterad över min mobil, som inte alls vill fungera som jag vill längre. Ibland kan displayen lysa i timmar, ibland vill den inte lysa alls, vilket innebär att man inte ser vem som ringer. Ibland när den ska laddas så startar den om istället utan att laddas... ja den har väl de flesta fel man kan tänka sig. Funderar på om jag ska ta mig till Siba nu någon dag och lämna in den och se vad de säger? Men det får bli när jag letat upp alla papper och så:)

Nu ska jag nog försöka få tag på hyresvärden. Behöver hjälp med saker i lägenheten. Då är det bra att ha en hyresrätt;)

Irriterad

Om man jobbar som veterinär så bör man väl vara trevlig mot djuren.
Oftast blir mina katter väldigt trevliga bemötta av veterinärena som ska vaccinera dem.
Idag sa inte veterinären ett ljud till lilla Alvina.

Dåligt tycker jag!

Lite böcker

Mina timmar på stranden i Spanien är räddade. Läser nog aldrig så mycket som när jag är utomlands. I Thailand hade jag med mig två av Sheila O´Flanagans böcker som jag gillade. Därför kommer en få följa med mig på den kommande resan. Sedan Är det "Elsas Mode". Den ser jag med fram emot att läsa. Har man en riktigt bra bok så älskar jag verkligen att läsa, att försvinna in i en annan värld för en stund. Underbart.


Tisdag 3:e augusti

Hade en riktigt trevlig dag igår! Som förståss började med ett godkänt på den där jä*la c-uppsatsen, som har varit till så mycket problem under en lång tid. Men nog om det, för nu är den ÄNTLIGEN godkänd och jag ska inte tänka nått mer på den nu!

Sedan vid 12tiden kom Linda upp till Trollhättan. Vår utflykt gick till Göksäter i Henån (ett mini-ullared typ). Jag som var helt säker på vart det låg fick ta tillbaka det när vi insåg att vi var på helt fel väg tillochmed. men tillslut kom vi fram. Shoppade faktiskt inte alls mycket, men skönt med en dagsutflykt sådär.

Dagen idag kommer bestå av:

  • Att tvätta (första maskinen ligger i).
  • Åka till Willys och handla på mig lite mat.
  • Ta Alvina till veterinären, så hon får sin vaccination.
  • Fika med Malin & Louise. Var tal om picknik nere vid slussarna, men frågan är ju om vädret kommer tillåta det ikväll?
Det är väl vad jag ska ägna denna dagen till. A just det, ska ringa hyresvärden med och kolla om de kan komma hit imorgon eller så, för att fixa lampan i badrummet. Den vill liksom inte fungera trots att vi bytt både lampa, och någon annan manick som jag inte ens minns vad det heter;)

Dags att skriva inköpslista (annars kommer jag alltid hem med alldeles för mycket) och göra sig till människa och se till att komma iväg till Willys. Skönt att få det avklarat tidigt på dagen.

Måndag 2:e augusti

Vilken lättnad jag känner just nu. Att ett ord kan betyda så mycket. Godkänd!
Från och med idag kan jag för första gången på riktigt, kalla mig förskolelärare!
Äntligen är denna jobbiga process färdig!

En förtjusande man

Som vanligt är Marian Keyes böcker otroligt jobbiga att komma in i, och det känns som man aldrig fastnar för den. Men sedan finns det alltid en vändning i böckerna med, så man helt plötsligt inte kan lägga ifrån den. Dit har jag kommit nu. Så nu säger jag godnatt och kryper ner under täcket och fortsätter att läsa min bok!

Äntligen:)

Äntligen fick vi får första (och enda) medalj i friidrotts-Em. Emma gjorde ju en toppeninsatts i höjdhoppsfinalen!

Bild lånad från svt.se

Söndag 1.e augusti

Hade en riktigt trevlig lördagskväll igår. Mötte upp Karin på stan, för att sedan gå ner till strandgatan och ta ett glas vin. Men tyvärr blev det rätt kallt där rätt så snabbt, och eftersom vi satt längst ut mot vattnet var det även vi som tillslut fick regnet på oss. Så vi gick vidare till Butlers uteservering och tog ett par glas. Dit kom även Malin (inte syster). Så det blev en riktigt trevlig kväll igår, tack för det tjejer!

Idag tog jag mig en sovmorgon, som jag typ unnat mig hela semestern, hur ska jag klara av att gå upp i tid när jag börjar jobba igen? Det får bli ett senare problem:) Har ju en vecka semester kvar. I vilket fall, efter jag klivit upp och fått i mig det viktigaste för att vakna till liv på morgonen, nämligen kaffe, så satte jag igång att städa lägenheten. Så nu är det så fint här hemma. Sitter och väntar på familjen som ska komma och hälsa på! :) En trevlig söndagseftermiddag med andra ord.

Ikväll åker nog cd-skivor och böcker ner i en flyttlåda.

RSS 2.0