Onsdag 31e augusti

Vet tyvärr inte om den där "Kan Jang"en fungerar.... fast å andra sidan kanske jag hade mått ännu sämre utan den, man vet inte;) Blev iallafall att sitta på bänken och kolla på Malins första pass som friskisledare idag. Men jag tycker att hon skötte sig finfint;)

Men nu gör jag allt för att bli bättre tills på fredag (fast blir det inte värre så är det absolut ingen fara). Snart sova, klockan ringer 04.45. Suck! Go´natt!

Tisdag 30e augusti

Jahap, ny barngrupp, nya bacilusker.... som sagt. Jag mår väl sådär. Varken jättedåligt eller jättebra. Men nu har jag inhandlat Kan Jang för allra första gången. Hoppas på en mirakelkur nu! Någon som kan yttra sig om följande produkt? Bu eller bä? ris eller ros? Hiss eller diss?


Ordning på sovrutiner

Nu är det dags att få ordning på rutinerna igen. Det funkar inte att vara uppe länge på kvällarna om klockan ringer 04.45 på morgonen. Nej, från och med idag ska jag se till att vara i säng i tid. Lycka till säger vi till det. Men det behövs.

Har förövrigt haft en tjuv nere i tvättstugan. Den tjuven har tagit min lilla plupp jag använder till att boka tvättid? Blev lite paff när jag kom ner förut och den var borta. Hur kan någon, utan min nyckel, få tag på den? Ja jag har ingen aning. Och nej, jag har inte tagit med den upp till lägenheten. Mysko mysko. Ja ja, hyresvärden skulle fixa en ny, så egentligen är det väl inget problem... tycker bara det är lite konstigt.

Nu däremot säger jag godnatt.


Måndag 29e augusti

Råkade få nys om att H&M har halva priset på reapriset just nu.
Tog mig en sväng in och shoppade loss lite.
Allt detta fick jag för 280kr.


En blå cardigan



En vit, enkel cardigan



Randig tröja


en enkel jeanskjol

 

 

En klänning som får hänga i garderoben fram till Thailand

 

Skjorta

 

 


Bok-mys såhär på kvällskvisten

Nu bäddar jag ner mig och börjar läsa denna bok. Jag har fått för mig att det är en väldigt rolig bok. Rätt eller fel?

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann


Söndag 28e augusti

Ännu en helg till ändå, nåja, snart i alla fall!

Har en väldigt lugn söndag. Malin har nyss gått hem... vi åt tacos och kollade film. Jag fick även presenter från turkiet. 2 träningslinnen & ett par träningsbyxor. Jag skulle se det som en pik (?!). Undra om det menades att jag faktiskt ska hålla igång med träningen nu? Jag tror det? Jag hade ju dessvärre planerat in att måndagar & onsdagar skulle bli mina träningsdagar nu i höst. Men då finns det inget pass som passar mig på måndagar. Sista passet börjar 18.30 och jag slutar jobbet i Edet 18.00... det funkar liksom inte. Så jag får tänka om!

Nu däremot ska jag sätta mig och betala in räkningarna! Sedan ska jag även försöka få igång mitt trådlösa internet. Fick ett paket från ComHem för några veckor sedan. Först tog det säkert en vecka innan jag hämtade ut paketet. Och nu har det stått här hemma i en vecka, oöppnat. Så nu känner jag att det är dags. Jag är väl en av få som fortfarande har en internetsladd till min bärbara dator:P haha!

Ha en fin söndag. Det ska jag ha. Funderar på att kolla en till film lite senare.

En gripande och fin film

Ikväll har jag legat i soffan och kollat på en film. En film som fastnade hos mig direkt. En film jag tycker alla ska de. Den erbjöd både skratt, ja tillochmed gapskratt, glädje, och sorg. Ja, mina tårar rann rätt bra där ett tag. Men det finaste i filmen är deras livsglädje. Se den, om ni inte redan gjort det. Och har ni sett den, men inte tycker den är bra, se den igen och låt era tankar flöda. Alla människor har samma värde!



Hur många Lingon finns det i världen

Berlock

Var en sväng in till stan förut.
Vet inte riktigt varför,men valde att gå in på "Svenssons guld".
Äntligen hittade jag följande berlock till mitt Thomas Sabo-armband.
Vart på jakt efter denna länge, men den har alltid varit slut.


Fredag 26e augusti

Dagarna går och bloggandet uteblir. Men dagarna blir liksom fullspäckade. Sedan sist så har jag ju då varit iväg på hemlig utflykt med jobbet bland annat. Vi hamnade i vänersborg, där det blev femkamp & sedan grillbuffé. En toppenkväll helt enkelt. Känner att det var kul att träffa de nya kollegorna utanför arbetet med. :)

Helgen bjuder antingen på edetfestivalen imorgon, eller någon lugnare aktivitet. Vad kan man säga... ny barngrupp, nya åkommor? Haha, halsen känns verkligen inte som den ska, näsan känns inte som den ska, och huvudet känns tungt. Så vi får helt enkelt se hur det blir imorgon. Får känna efter imorgon när jag vaknat och hunnit vara uppe en stund.

Haha, måste ju bara dela med mig... under den hemliga resan fick vi varsin liten present med. En kylskåpsmagnet med några ord som beskriver personen i fråga. På min stod följande:

Veni, vidi, visa
Jag kom
Jag såg
Jag shoppade

Haha, under inte ens tre veckor hade de helt enkelt luskat ut mitt stora intresse;)

Hemlig resa!

Imorgon eftermidag/kväll blir det hemlig utflykt med jobbet.
Undra vad detta kan bli? Spännande.

Let it rain

Sitter och kollar på det nya programmet på tv3, "True talent". Tänkte väl att det skulle vara ett "idol"-plagiat... men jag måste erkänna att jag gillar det. Och ja, känslig som jag är så har tårarna rullat både en och två gånger, haha! Tårarna rann som mest då tjejen som framförde "Let it rain" gick vidare. På tal om den låten så blev jag glad när jag hörde den. Tycker inte man hör den allt för mycket, och den har varit en favoritlåt för mig i många många år! Amanda Marshall gör den helt underbart bra, och den spelas lite titt som tätt här hemma!


Måndag 23e augusti

Vet inte vad som fick mig att känna som jag gjorde idag, om det var något speciellt som spelade in. Jag saknar farfar & mormor för var dag som går, men idag när jag satte mig i bilen och skulle åka hem, kände jag en enorm saknad efter dessa två fina människor. Så jag åkte raka vägen och köpte två blombuketter, sedan svängde jag upp till farfars kyrkogård i Lilla Edet. Därefter åkte jag upp till trollhättan och till mormors kyrkogård och satte blommor där. Kändes skönt att då åka till dem. Men helt ärligt, känns det fortfarande overkligt att de inte finns kvar hos mig här! Men minnena kommer alltid finnas kvar.



VAKNA!

De dagar då jag börjar lite senare på jobbet älskar jag att slå mig ner i soffan med frukosten, och kolla på "Vakna med the Voice" på kanal 5. Bästa morgonprogramet enligt mig. Men nädå, nu har göteborgsområdet (som tydligen jag tillhör) ett morgonprogram med "Mix megapol"... jag bytte kanal efter max 3 minuter imorse. Ge mig tillbaka "Vakna med the Voice" tack!


Måndag 22e augusti

Ligger helt däckad i soffan, och ska snart förflytta mig till sängen. Klockan ringer 04.45 imorgon bitti, så det är väl på tiden att krypa ner under täcket.

Var i allafall iväg och tränade efter jobbet. Ett jympapass med mycket styrka i. Ett väldigt tufft pass över lag och redan 15 minuter in i passet hade jag en nära-döden-upplevelse. Jag kan redan nu känna vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon bitti. Haha!


Shopping!

Några smakprov på inköpen idag.


En blå pippitröja från Gina tricot. Har redan en likadan vit, samt en som mamma stickat till mig. Men jag älskar dem. Och jag försöker övertala mig själv om att det INTE var onödigt med ännu en till;)


Ett rött linne från Vero Moda. Brottarygg på det. Tanken är att använda denna tillsammans med ett par ljusa jeans och min nya kavaj (som tyvärr inte finns bild på).

Söndag 21e augusti

Åkte ut en sväng till Överby med Malin förut. Tanken var att jag skulle inhandla en kavaj jag spanat på ett tag. Men ja, det blev ju lite mer än bara kavajen. Men inget onödigt i alla fall (eller enligt mig var det inga onödiga saker i alla fall). Men än en gång så tar jag lite paus i shoppandet, då det helt enkelt börjar bli för fullt här hemma. Måste ta en dag och totalrensa garderoben. Sedan vet jag med mig själv att jag inte shoppar lika mycket under hösten/vintern:)

Men jag kanske visar lite bilder sen.

Nu däremot bäddar jag ner mig framför tv.n och kollar på "Dear John" och hoppas det är en bra söndagsfilm att vila ögonen på.


Fredag 19e augusti

Helgen är här, och jag slutade tidigt idag. Kan ju inte bli bättre. Tyvärr har jag varit helt slut idag. Dels för att klockan ringde redan 4.45 imorse, dels för att jag knappt sovit inatt, eftersom grannen mitt emot (på andra sidan gatan) envisades med att ha efterfest tills jag gick upp imorse. Men jag tröstar mig med att han såg ut att må allt annat än bra förut när jag såg han genom köksfönstret;)

Kvällen kommer att spenderas med att göra precis ingenting alls. Precis vad jag behöver. Det mest ansträngande jag gjort idag efter jobbet är att tvätta. Insåg att tvättkorgen svämmande över. Men nu blir det film. Var iväg och hyrde några förut på "Hemmakväll". Bra fredagskväll detta!

Tisdag 16e augusti

Klockan ringde 04.45 imorse! Kan ju säga att det var fem veckor sedan sist den ringde så tidigt, och det kändes vill jag lova. Stenslocknade i soffan när jag kom hem och sov någon timma. Härligt!

Nu däremot sitter jag och är irriterad över att min adapter till mobilladdaren aldrig kan komma. Än en gång står det att reperationen är avbruten när jag klickar in mig och kollar hur det går för den. Och än en gång blir jag mer och mer irriterad. Och ingen svarar i telefonen heller när jag vill få klarhet i vad som pågår. Så fick snällt skicka iväg ett mail!

Tänk vad små saker kan få en irriterad när man är trött! Men jag vill ha min laddare nu! Så jag slipper ladda via datorn hela tiden.

Färdigtränad

Då var premiärpasset efter semestern gjord!


Nostalgi-serie!

Har på senare tid börjat inse hur roligt det är med sällskapsspel. Igår var jag som sagt hemma hos Petra, även Rita & Fidane var där. Det blev en jättetrevlig kväll, med bland annat just sällskapsspel, lite vin, tjejsnack, ja allt som gör en riktigt tjejkväll toppen. Så tack tjejer för en mycket trevlig kväll!

Nu däremot ska jag göra mig en kopp te, krypa upp i soffan, och njuta av den sista stunden av söndagen, innan det är dags att sova!

Ha en mysig söndagskväll! Jag för min del tänkte tillbringa den med Dylan McKay! Haha, är helt inne i första säsongen av "Beverly Hills". Det är nostalgi av nått!


Bestulen!

Kan inte folk se skillnad på mitt och ditt?
Jag & min syster har haft en gemensam cykel nu det sista.
Min var den enda som fungerade och jag använder den typ aldrig. Därav en gemensam cykel.

Den cykeln verkar vara ett minne blott.
Någon jäkel som snott den!



Hiss eller diss, blev tillslut en hiss!

Måste bara visa er ett av plaggen från shoppingturen i Göteborg förra helgen med Malin & Karin. Jag har nog varit lite skeptisk till detta plagg, men ju mer jag kollat på den i garderoben, ju mer gillar jag den! Nu väntar den bara på att få invigas.



Såhär ser den ut på:




Samtliga bilder från hm.com

Det som jag har svårt för är nog att den är så genomskinlig, men men. Fast det framkommer inte på bilderna!
Men efter många tycken fram och tillbaka så har jag kommit fram till att jag gillar den!!!

Hiss eller diss, blev tillslut en hiss!

Måste bara visa er ett av plaggen från shoppingturen i Göteborg förra helgen med Malin & Karin. Jag har nog varit lite skeptisk till detta plagg, men ju mer jag kollat på den i garderoben, ju mer gillar jag den! Nu väntar den bara på att få invigas.



Såhär ser den ut på:




Samtliga bilder från hm.com

Det som jag har svårt för är nog att den är så genomskinlig, men men. Fast det framkommer inte på bilderna!
Men efter många tycken fram och tillbaka så har jag kommit fram till att jag gillar den!!!

Lördag 13e augusti

Inledden denna helgen med en go sovmorgon. Kom inte upp ur sängen förrän runt 10-tiden, men det var behövligt. Sedan blev det en låång och härlig frukost framför tv.n.

Idag har jag några saker på agendan. Först och främst ska jag krypa upp i soffan och ta en go kopp kaffe till innan jag ger mig ut och möter dagen. Sedan ska det inhandlas lite kattmat, så de små liven har mat! Och därefter rullar jag ner mot edet och familjen. Ska på kalas hos min farbror (eller ingifta farbror säger man väl om det ska vara rätt?). Sedan blir det raka vägen upp till Trollhättan och vinkväll tillsammans med Petra, Rita & Fidane. Det gillar vi! Ha en underbar lördag allesammans!

Vill ha!

Ska det vara så svårt att få tag på någon av dessaa berlocker till mitt Thomas Sabo-armband??


Börjar ge upp! Vore väldigt nöjd om de kommer ut på Tradera, för en billigare peng. Tycker de är lite väl dyra i butik. I alla fall den med de små "diamanterna" ;)

Nu däremot ska jag göra mig redo för att bädda ner mig framför tv.n (oj, minns knappt när jag såg ett program på tv.n sist) och kolla på "En andra chans" på SVT. Handlar om fyra personer som varit med om svåra olyckar, men mot alla odds fått en ny chans här i livet. Sedan kanske jag kör något avsnitt av "Beverly Hills" innan det är läggdags. Har sovmorgon imorgon. Börjar inte förrän kl 11.30. Hur lyx är inte det??

Onsdag 10e augusti

I måndags och igår hamnade jag i soffan direkt efter jobbet, och där låg jag kvar resten av eftermiddagen/kvällen. Idag kände jag att det inte höll i längden, så slängde iväg ett sms till Louise (som även hon arbetar nere i edet) för att kolla om vi skulle fika. Sagt och gjort. Kändes skönt att vara lite social efter jobbet med! Men nu sitter jag här i soffan igen. Det tar verkligen på krafterna att sätta sig in i en ny arbetsplats, det märker jag det. Så bloggen kan bli lidande. Men sedan vet jag av erfarenhet att inom någon vecka så kommer man vara mer inne i arbetet, och man har då mer energi när man kommer hem på eftermiddag/kvällen. Men just nu längtar jag till fredag, då jag har sovmorgon ända till klockan 11.

Ger mig denna veckan ut att vara slapp. Nästa vecka är det nog dags att börja få en fungerande vardag igen. Kanske, men bara kanske, borde komma igång med träningen då med? Börjar faktiskt sakna träningen. Ett spinningspass hade varit gott.

Förresten, någon mer än jag som håller med om att det känns som om hösten är på ingång? Usch vad tråkigt! Fast jag tänker njuta lite till av sommaren. Ska ut i köket och lägga upp en stoooor skål med jordgubbar!


Saknaden efter mormor

Sitter och slökollar på "Allsång på Skansen". Just för tillfället spelas "Drömmens skepp", och det räckte de började med den, så kände jag hur hela jag log. Just den låten spelade Paul (Paljett) Sahlin på mormors minnesstund efter begravningen. Han spelade den så otroligt fint och den låten förknippar jag med världens finaste mormor.

Kanske lät lite konstigt att jag fick ett leende på läpparna. Men jag har kommit till den punkt då jag kan minnas mormor utan att bara fälla en massa tårar, utan jag minns henne med glädje. Min fina lilla mormor!

Måndag 8e augusti

Första dagen på nya jobbet idag. Kan väl säga att det blev en väldigt lugn start, med väldigt få barn. Men det var nog bra, för det är många nya intryck man ska ta in. Just nu sitter jag i soffan och vet knappt hur jag ska orka hålla ögonen öppna, haha! Men jag kan nog säga, utan att tveka, att jag kommer trivas hur bra som helst på min nya arbetsplats. Känns väldigt bra!

Nu gottar jag ner mig i soffan och bara slappar resten av kvällen!

Kommande tv-serie

Läste precis om att följande bok ska bli tv-serie, eller snarare webbserie.
Det ser jag fram emot!


Erkänner!

Ja, jag bröt mitt shoppingförbud, jag erkänner!
Men anser att 1,5 vecka var bra jobbat.
Och från och med nu kommer jag bara inhandla sådant som jag verkligen behöver.
Alltså inte klicka hem nya kläder var och varannan vecka!

Kanske även skulle försöka att göra mig av med saker jag inte behöver.
Testa att sälja på Tradera kanske?

Söndag 7e augusti

Den absolut sista lediga dagen idag, innan det är dags att börja jobba igen imorgon. På ett sätt hade det ju såklart varit gött att fortsätta vara ledig... Men samtidigt ska det bli så otroligt skönt att komma in i vardagen och rutinerna igen. Dessutom är det ju en ny arbetsplats som gäller för min del, så det känns spännande!

Igår var det en toppendag. Först shopping med Malin & Karin nere i Göteborg, och sedan utgång på kvällen här hemma i Trollhättan. Idag däremot känner jag mig lite seg, så det blir en lugn hemmadag utan några måsten alls. Låter som det passar mig perfekt idag!

Torsdag 5e augusti

Från och med idag rullar min bil igen som den ska. Åkte med pappa tidigare idag för att hämta hem det däck som skulle på min bil. Så nu sitter det där det ska, och bilen är åter i rullning som den ska. Skönt, för från och med måndag är jag ju i stort sett beroende av bilen igen, då börjar jag jobba! Efter att däcket kom på plats blev det pizza med pappa!

Nu under eftermiddagen har jag spenderat lite tid i telefonen, med bolaget där jag både har telefonen, tv.n och bredbandet. Två samtal blev det. Det hela handlade nämligen om att jag behövde nya sladdar, då katterna vid något tillfälle varit på dessa, så lika bra att byta ut dem. Visst, jag vet att de flesta kontakter finns att köpa via affärerna. Men jag vet med att det blir billigare via bolaget i fråga, samt att jag har noll koll på strömkablar hit och dit. Vill ju göra det så bekvämt som möjligt för mig såklart. Men kvinnan i första samtalet tyckte inte att de behövde hjälpa mig alls... hon ville bara skicka internetsladden (vilket är en av de sladdarna som är hela), men den hade jag ju ingen användning för (och ja, jag är nog en av de få som fortfarande inte har trådlöst internet).

När vi hade lagt på tyckte jag att hon behandlat mig helt fel och otrevligt, så jag ringde upp kundtjänst igen. Hamnade istället hos en kille. Berättade situationen, och han bara skrattade åt katterna. Det hela slutar med att han skickar ett helt nytt modem till mig, med trådlöst internet i, man tackar man tackar! Så idag har jag dragit slutsatsen: En del passar att arbeta inom kundtjänst, andra passar verkligen inte till det!


Torsdag 4e augusti, riktigt arg på mig själv

Kan man bli mer arg på sig själv?!
Kunde jag inte bara väjt undan den där jäkla trottoarkanten???

Jaja, jag har haft körkort i 7 år. Någon gång ska väl vara den första...



Det är i alla fall tur att jag har världens bästa pappa. Tack för hjälpen idag!

Onsdag 3e augusti

Spenderade dagen ute på Gardis tillsammans med syster.
Vi hade tur som slapp ösregnet!
Nu håller jag tummarna att det blir uppehåll ikväll, så vi kan musicquiza på Nitlotten, men det är väl ingen chans.


Trivdes bra på land! Vattnet däremot var iskallt!

Lärarlegitimationen!

Känner mig aningens förvirrad. Sitter och försöker läsa om lärarlegitimationen som träder i kraft idag. Alltså kan man från och med idag ansöka om den. Detta ska väl bidra till att statusen ökar bland lärare, vilket jag kan tycka som bra! Men just nu känns det mest rörigt. Jag har arbetat den tid som krävs för att få lärarlegetimation. Plus lite till, men däremot fick jag ju ut mitt examensbevis en bra bit efter att jag gick ut skolan, pågrund av den där uppsatsen som jag inte ens vill nämna.

Jaja, det kan ju bli intressant och se om jag får legitimationen eller inte!

Måndag 1e augusti

Nu håller jag verkligen tummarna att vädret fortsätter att vara såhär fram tills jag börjar jobba nästa måndag. Eller det får självklart fortsätta att vara lika fint efteråt med. Idag tänker jag gotta mig ute på balkongen. Har ingen lust att göra något större projekt till att ta mig någonstans för sol och bad. Väljer att sitta hemma och njuta av solen i lugn och ro, med en kopp kaffe och en bra bok (som tyvärr snart är utläsen). I eftermiddag åker jag ner till Göta för att hälsa på Ninne med familj. trevligt.

Igår förresten så fick jag hem mina två nya fina sängbord. De passade väldigt bra in i rummet och sovrummet börjar kännas färdigt. Fick även upp en tavla som väntat på att bli upphängd. Det som saknas nu är en sängram. Men jag har redan kollat ut vilken jag ska ha. Tyvärr känner jag inte för att kasta ut dem tusenlappar som krävs för att få den just nu, så om några månader så är den min, och då kan jag tillochmed säga att sovrummet är så gott som klart. Det tar tid att komma iordning helt och hållet vill jag lova. Men jag börjar bli riktigt nöjd med lägenheten nu!

Augusti månad är igång. Och det innebär sista månaden på sommarhalvåret. Vart tog sommaren vägen??


Bild tagen från promenaden förra veckan kring "Hälsans Stig"

RSS 2.0