Godnatt

Nu ska jag bara förbereda inför morgondagen innan jag ska krypa ner under täcket och sova. Behöver plocka fram en sjalett som ska med till jobbet, samt lite smink så man kan förvandlas till en påskkärring när man kommer till jobbet.. Det är faktiskt lite påskfirande imorgon, då vi ska vara med och gå den stora påskparaden i uddevalla med barnen. Känns i alla fall skönt att inte börja jobba förrän klockan 10 imorgon.

Sista jobbdagen imorgon, innan långhelgen. Skönt. Blev ju en kortvecka för mig. Sjuk i måndags, jobb tisdag, semesterdag idag pga omtentan och sedan jobb imorgon med då!

Ser fram emot den kommande helgen!

Ladies Night 2010

Nu är äntligen årets artister till Ladies Night helt klara. Trion som kommer följa med hela turnén består av:

Andreas Johnson
Brolle
Måns Möller

Martin Stenmarck kommer enbart följa med till vissa städer i år.
Självklart kommer han till Göteborg!

presenter

Har hunnit med att träffa Johanna nu på morgonen. Fick då ett litet försenat födelsedagspaket ifrån tjejerna. Blir så när man knappt setts sedan examen! Usch vad tiden gått fort sedan dess!! Fick i alla fall muggar, tekoppar och fat som jag faktiskt kollat på tidigare från sidan mamsellk.se. Fungerar inte att lägga in bilderna här i bloggen, vet inte varför. Men följ länkarna så ser ni. Fick muggarna och faten i rosa. Underbart!

Muggarna hittar ni HÄR
Tekopparna & faten HÄR



Onsdag 31:e mars

Har tagit ut en semesterdag idag. Hade väldigt mycket hellre jobbat.
Omtenta om typ 2 timmar.

Håll tummarna nu! Tredje gången gillt.

Knäckebrödsdansen

Satt och kollade runt på youtube lite och fann detta klippet igen! Skrattade lika mycket nu som jag gjorde sist jag såg det. Tycker det är klockrent. Hoppas det kommer något lika roligt i årets "Talang"!


Tisdag 30:e mars

Idag blev det till att jobba, efter gårdagens hemmavistelse på grund av magkatarren. Var riktigt härligt att få träffa alla mina underbara barn igen. Man hinner allt sakna de på tre dagar.

Sedan jag kom hem har jag i stort sett bara hunnit med att sitta i telefonen. Först pratade jag med Malin. Sedan med mamma, sedan ringde Sofia, och sedan Malin igen. Haha! Har nu fått veta vad hon ska göra för tatuering härnäst. Kan bara säga det att jag tror det kommer bli superfint. Eller jag VET att det kommer bli superfint. Killen som tatuerar är en väldigt duktig tatuerare! Och farfar kommer älska den!

Idag låg det efterlängtade i brevlådan. Nämligen brevet från skatteverket. Jag älskar när beskedet är bra;) Blir bara bättre och bättre för varje år som går typ! Får väl se vad man unnar sig med för dessa pengar när de åker in på kontot.

Nu ska jag se till att göra lite nytta här hemma!

Godnatt

Nu börjar ögonen gå i kors, så jag ska krypa till kojs.
Blir självklart lite Bella&Edward-historia (Twillight-bok) innan det är dags för att sova.

Imorgon blir det jobb 8-16.

Väska

Som sagt, när man var med i bikinitävlingen på nelly.com fick man 50kr att handla för. Varför känner man alltid att man måste utnyttja det erbjudandet direkt? Det skulle annars vara aktivt till 4.e april. Men det är ju faktiskt inte så långt dit och jag kände att jag lika gärna kunde skicka hem något billigt och bra. Det blev denna väska. Gick på strax över hundralappen när man hade rabatt. Jag verkligen hoppas det är axelband med. Men det ser ju ut som det ligger i väskan på bilden om man kollar i hörnet. För jag & kuvertväskor går nog inte ihop.

Vad tycker ni?


Bikinitävling

Surfade in på nelly.com, där jag hittade att man kunde vara med och tävla med att designa en bikini. Du får då med 50kr att handla för på Nelly. Jag var inte sen med att nappa på det. Vinnaren får:

  • Ett presentkort på en solresa från Destination (värt 20.000kr)
  • Bikinin kommer designas och säljas på nelly.com
  • Presentkort på 10.000 hos nelly.com
  • Den vinnande bikinin
  • Ett kit med Hawaiian tropic solkit

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Kärlek

Mina sötnosar! (Bilderna går att förstora)!




Tänk vad mycket kärlek man kan känna för dessa små liven. Alva & Alvina!

Måndag 29:e mars

Har haft magkatarr lite smått sedan förra veckan. Men inatt och imorse hade jag jätteont, så jag sjukskrev mig från jobbet idag. Ibland måste man lyssna på kroppen. Nu känner jag mig lite piggare och från ordentlig värk har det nu gått till lite molande värk (heter det molande). Men jag kommer ändå ta det lugnt hela dagen och se till att vila kroppen. Imorgon får det bli jobb igen.

Kanske borde passa på att ringa lite viktiga samtal som hinns med nu när jag är hemma?

...

Oh vad irriterad man kan vara på sig själv. Jag skrev ju omtenta för ett tag sedan, och fick reda på att jag misslyckades IGEN! Jag som har sådana prestationskrav på mig själv kände väl mig allmänt kass och misslyckad. Fick hem tentan på posten nu i veckan och lästa lärarens kommentar och kunde inte begripa vad hon mer vill jag ska kunna om detta ämne (bedömning i skolan). När jag nu sätter mig för att läsa på ännu mer (om det var möjligt) så ser jag en anteckning hon gjort på min tenta där hon skrev vad jag gjort fel och vad för svar hon ville ha. Och det enda jag gjort, det är att ha haft en tanke i huvudet, men skrivit ner den helt fel, så den missuppfattas. Jag menar alltså det svaret hon vill ha, men skriver en helt annan sak, blir man arg på sig själv då eller?! Jaja, omtenta på onsdag, och kunskapen har jag väl då, men får tänka på hur jag formulerar mig tror jag ;)

Dags för mat!

Mat på gång här hemma. Idagg blir det en het mexicansk kycklinggryta.


Bild från tasteline.se

Jag har faktiskt inte lagat någon mat med kyckling här hemma sedan jag fick glas i kycklingen. Hoppas jag slipper det idag!

Söndag 28:e mars

Igår blev det inget bloggande eftersom jag hade fullt upp hela dagen. Men det var bara roliga saker, så det var bra! Jag & Malin åkte ner till Göteborg för att gå på Resemässan: "TUR2010". Det var mycket folk, så man fick knö sig fram därinne. Alltid kul att gå runt och kolla vad det finns för olika resmål och så. Visst blir man sugen på att resa, det blir man. Jag som har ett sug efter det hela tiden blir ännu mer sugnare efter en sådan dag på resemässan. Finns ju hur mycket tävlingar som helst där med, så nu hoppas vi på att vinna resan till australien som vi är med och tävlar om;)

När jag kom hem på kvällen var jag bara hemma och vände i princip. Begav mig sedan hem till Sandra. Hon går ju en manikyrutbildning just nu, så igår var det min tur att få manikyr. Otroligt vad duktig hon var! Man kan inte tro att hon precis börjat göra manikyr. Kommer definitivt bli ständiga återbesök för att få fina och fräscha naglar kan jag lova er. Just nu har jag ett väldigt naturligt skinande lack som jag bara älskar. Så fint! Efter maikyren bjöd hon på mat med. Underbart gott. Och sedan var det bara prat och skratt hela kvällen. Fler sånna kvällar tack!

Idag är det tvättning som står på schemat. Men mest ska jag bara njuta av sista lediga dagen. Men jag har en kortvecka på ingång. Jobb måndag och tisdag. Semester på onsdag, sedan jobb torsdag och sedan långhelg. Härligt!

Fredag 26:e mars

Denna dagen har änna gått i ett. Började med en tur till Uddevalla (som alla andra vardagar), men eftersom vi hade stängningsdag idag på förskolan, så var all personal från uddevallas förskolor på en föreläsning. Den handlade om Coaching för arbetslag och så. En intressant föreläsning som väckt många tankar i ens arbetssätt och sånt. Men det är bra, det är ju sådant man behöver för att utvecklas som förskolelärare. På luchen gick vi till "Krogen" och åt lunch.

När dagen i Uddevalla var slut gick jag raka vägen till bilen och brummade hem till Trollhättan och raka vägen till Friskis&Svettis, där schlagerpass stod på schemat. Bästa passet på väldigt väldigt länge. Hoppas de kommer köra det en gång till. för då kommer jag vara där igen!

Nu är det jag och tv.n som gäller några timmar till innan det blir till att sova. Imorgon åker jag och Malin till Göteborg för att ta oss en sväng på Resemässan. Och imorgon kväll beger jag mig hem till Sandra. Ska få manikyr. Underbart!

Lön

Såg för en stund sedan att lönen går in som den ska imorgon. Kommer känns härligt med lön och inte CSN:) Firade självklart med att göra en beställning på H&M... blev de kläderna jag visade för några dagar sedan här i bloggen, minns ni? Blev nästan alla de kläderna i alla fall. Tyvärr är det inte så många som kommer nu i första leveransen, utan en del kommer i slutet av april, början på maj. Men det är väl bara att vänta.

Nu blir det sängen! Supertrött!

Torsdag 25:e mars

Äntligen hemma efter en lång dag på jobbet. Började 9 imorse, och jobbade till 17. Därefter har vi haft planering mellan 17.15-19.15. Var hemma runt 20. Känns skönt att det är fredag imorgon med. Och då är förskolan stängd eftersom vi ska iväg på föreläsning hela dagen. Det blir nog intressant. Om jag inte minns helt fel så handlar det om coaching för att få ett bra arbetslag!

Men imorgon kl 16 tar jag helg och åker raka vägen hem till Trollhättan för att gå på ett medelpass på friskis&Svettis med schlagermusik. Härligt! Nu blir det slappande i soffan och sedan sova. Godnatt! =)

Onsdag 24:e mars

Sitter just nu och kollar på filmen "Horton". Lånade den av en arbetskamrat efter att vi lät barnen kolla på den i fredags som fredagsmys. Eftersom jag inte hade sett den så tyckte jag nu att det är på tiden. Tyvärr somnade jag mitt i den och sov bort en tid, men det var faktiskt en söt film!

Filmen är snart slut och då ska jag se till att fixa lite kvällsmat. Har fått tillbaka min magkatarr, så då är det väl extra viktigt att få i sig bra mat. Tycker det är extremt jobbigt med magkatarr, men mår mycket bättre när jag håller igång. Då märker man det inte lika mycket. Under dagen på jobbet mådde jag tusen gånger bättre än sedan jag kom hem. Då har jag mest legat i soffan och slappat och sovit om vartannat. Brukar vara så när man får det.

Har även suttit på eniro och kollat vägbeskrivning till stället jag ska till på fredag. Vi har nämligen stängningsdag på förskolan på fredag, och då skall all personal på föreläsning hela dagen. Och därefter åker jag raka vägen till Friskis&Svettis för att delta i Schlagerpasset:) Det ser jag fram emot. Ser fram emot att kunna börja med träningen igen. Så länge magkatarren håller sig lugn är det ingen fara!

Jag hittade ett så fint halsband igår, som kommer från spadbarnsfonden.se.... egentligen är det nog till för spädbarn som gått bort, men jag funderar att införskaffa mig detta halsbandet för att alltid ha farfar nära mig.

Farfar kommer alltid älskas av oss alla... och han kommer aldrig glömmas bort av oss. ALDRIG!


Tisdag 23 mars

Sitter och inväntar att "Cougar Town" ska börja. Tyvärr är det över en timma kvar, och mina ögon går redan i kors. Dagen har verkligen gått i ett idag. Så jag ser bara fram emot att få bädda ner mig i sängen och sova tills klockan ringer imorgon. Imorgon blir det jobb 8-17, sedan funderar jag på att åka hem och ta tag i att stryka alla kläderna som ligger i en hög i garderoben och väntar på det! Men nu ska jag återgå till att försöka hålla ögonen öppna!

Håkans bar

Nu har jag precis suttit och kollat på "Håkans Bar". Nämner inte ens att jag längtar tillbaka som en tok, för det vet ni nog redan vid detta laget. Men lite roligt är det när man sitter och ser folk man själv träffade för två månader sedan, även om det är sisådär på andra sidan jordklotet. Rätt som det var så swischade allas vår thai-tiger (Malins benämning på killen, inte jag) förbi på tv-rutan. Han servade oss som f*n inne på "Håkans Bar" och var väl lite väl på om ni frågar mig. Men alltid kul med folk man känner igen:)

Känd från tv.... haha!


Mums

Nu ska jag hoppa in i duschen. Och efter det ska jag gotta ner mig i soffan med fruktsallad & glass. Mumsigt!

Måndag 22:e mars

Usch vad måndagar kan vara sega att komma igång på. När klockan ringde imors kändes det som det var mitt i natten. I själva verket var klockan 05.45. Så det var bara att hoppa upp ur sängen. Eller okej, jag snozzade en halvtimma och hoppade upp ur sängen när jag endast hade 15 minuter på mig att göra mig klar för att åka och jobba. Tur att kläderna redan låg framme och att jag äter frukost på jobbet. En borste genom håret och lite mascara kan göra underverk kan jag lova;) Men när jag väl kom till jobbet vaknade man till liv lite mer. Men visst märks det att det är måndag. Barnen har varit hemma en hel helg och har så mycket energi de behöver springa av sig och massa skrik som de behöver skrika ut. Behöver jag nämna att jag har huvudvärk idag? ;)

Ballar av stål

Ni missar väl inte kvällens nöje?


Söndagen går mot sitt slut

Haft en lugn dag. Hade syster här på pannkaksmiddag!
Blev även ett besök borta på lagret med pappa,för att grejja lite med bilen.
Nu är det jag och söndagskvällen som gäller. Slappa!
Börjar 7.15 imorgon.

Söndag 21:e mars

Söndagsmorgonen har varit extremt lugn. Älskar en sådan start på dagen. Åt frukost framför ännu ett avsnitt av "Supernatural". En riktigt grymt bra serie. Tur att syrran har 4 säsongen på dvd-box. För snart går jag in på säsong två.

Nu ska jag se till att ta en omgång med damsugaren här hemma, innan jag hoppar in i duschen för att bli människa. Hade planer på att gå bort och lägga mig i solariet idag faktiskt, men tar det imorgon efter jobbet tror jag. Färgen man fick i Thailand är så gott som bortblåst vid det här laget. Och det är dags för mig att lägga grunden inför vårsolen;) Ska även börja äta mina "Solarin" igen. Är inte lika lätt att bränna sig för min del då!

Resten av dagen ska jag väl bara förbereda mig för en ny vecka och allt den har att erbjuda. Jobb, fika, föreläsning... ja lite allt möjligt. Denna veckan slutar jag bara tidigt på måndag. Segt, men det får gå. Då blir det antagligen bättre nästa vecka, har inte mitt schema i huvudet:) Just det, ska även försöka hinna med ett besök hemma hos Sandra och få manikyr:) Underbart!

Dete slog mig just att det är mars nu. Vilket innebär att det är april nästa månad (smart jag är ibland).... är det inte i april som uteserveringarna får sättas upp? Förra sommaren LOVADE jag mig själv att det skulle bli sista våren & sommaren i denna lägenhet, då jag verkligen inte orkar bo mitt emot den uteserveringen jag gör. Jag är otroligt lättväckt under vissa perioder och vaknar av minsta lilla ljud. Och på den uteserveringen är det inte tyst speciellt ofta. Mycket fylla och skrik. Och det innebär att jag sover otroligt kasst under sommaren. Jag får anpassa sovandet utefter när folket går hem från krogen mitt emot. I alla fall.... nu inser jag att jag inte kommer hunnit få tag på en lägenhet innan sommaren. FAN!

New moon

Klickade precis hem filmen "New moon" från cdon. Passade även på att klicka hem första säsongen av "Vänner", då jag haft i tankarna att samla på mig alla säsonger av den serien. Nu har jag de bara brända. Och det saknas en del skivor som försvunnit. Så när jag fick tag i första säsongen för 99kr så slog jag till;)

Nu längtar jag efter att få hem "New moon". Har ju inte sett den ännu, seg som jag är. Men tror den är super.


The Baseballs

Städar och lyssnar på "The Baseballs". Riktigt härlig tolkning av låtar!




Shoppingsug

Satt precis och kikade runt lite på H&M:s hemsida. Känner hur shoppingsuget inom mig var nära att ta över där ett tag. Men jag har lovat mig själv att inte klicka hem någon innan jag vet hur mycket lön jag får denna månaden. DÅ kan jag klicka hem lite. Men önskan är att få hem detta till min lägenhet:

Denna Cardigan för 199kr älskar jag. Har kollat på den flera gånger.

En ny vårjacka är jag i behov av. Tycker denna är snygg. 299kr.

En enkel jeansklänning. Söt om ni frågar mig. 199kr

Världens sötaste kjol. 99kr

En vanlig enkel topp. 49.50

Ännu en enkel topp. 99kr

Härlig längre topp. 149kr

Träningsbyxor 149kr

Ja, önska kan man ju=) Men lite av dessa saker kommer definitivt komma hem till mig om några veckor:)


Lördag 20:e mars

Underbart med lördag! Hade sett fram emot en ordentlig sovmorgon, men vaknade redan klockan åtta. Oh no! Men gick och hämtade tidningen i dörren och gick sedan och la mig igen och läste den. Efter det somnade jag faktiskt om till typ klockan 10, men gick inte upp förrän närmare halv elva. Underbart! Det händer inte ofta att jag ligger kvar så länge i sängen längre. Blev en lugn start på dagen med frukost framför ett avsnitt av "Supernatural".

Dagen har faktiskt inga speciella planer alls. Först var tanken att jag skulle åkt ner till Göteborg och spenderat en tid på stan med Linda. Men vi avbokade det då Linda skulle iväg på dagen och det skulle kännts lite stressigt. Så vi får helt enkelt sikta in oss på en annan dag att ses. Ett måste nu, alldeles för längesen. Vi kom fram till igår att vi nog inte setts sedan Ladies Night förra året, alltså i oktober. Undra om det verkligen kan stämma???!!! Skrämmande! Så nu får vi skärpa oss!!

Resten av dagen kommer jag faktiskt ta som det kommer! Har inget planerat alls och jag älskar verkligen sånna helger. Har väl haft några sånna på raken nu, men det skadar aldrig! Nästa helg blir det i alla fall ett besök på Resemässan i Göteborg. Och det besöket kommer ju inte göra min längtan efter en solresa minre kan jag väl lova, haha! Men den som väntar på något gott... väntar alltid för länge. Cypern hade jag kunnat tänka mig... eller Kroatien:)

För 2 månader sedan befann jag mig i paradiset. Resan till Thailand är den absolut bästa resan jag någonsing gjort!


Fredag 19.e mars

Är verkligen sjukt trött idag. Man känner verkligen att man jobbat en vecka nu när fredagen är här. Slutade jobbet kl 14 idag och åkte då ut till Överby för att fixa lite saker, passade bland annat på att fylla på katternas matförråd! Kom hem runt 15.30 och har sedan dess inte haft energi till något. Men på fredagar får man faktiskt vara väldigt slö och seg.

Har spenderat kvällen framför "Så ska det låta" och nu vilar jag ögonen på "Solsidan"... önskar jag kunde förstå varför alla är så hysteriska över den serien. EN gång har jag skrattat till det programmet! Men nej, jag förstår inte hysterin faktiskt, sorry alla "Solsidan"-fans! Känner jag mig rätt så sover jag inom de närmaste timmarna. Sovmorgon imorgon, underbart!

Torsdag 18:e mars

Känns verkligen att veckan börjar nå sitt slut. Jag är verkligen helt slut. Idag har jag varit på jobbet mellan 8-19.30 typ. Men jag klagar verkligen inte, älskar mitt jobb. Och tillslut vänjer man sig väl att torsdagarna oftast blir långa dagar. Hade jag fått välja hade jag bäddad ner mig framför tv.n direkt när jag kom hem förut och bara slöa innan det var dags att sova. Men nej, jag har fredagsfikat imorgon på jobbet. Så just nu håller jag på att bakar, vilket inte sker allt för ofta här hemma vill jag lova! Det blir i alla fall en sockerkaka med en vaniljkrämfyllning som är underbart god. I alla fall när mamma gör den... Så nu kan vi ju hålla tummarna att även jag lyckas! Men nu ska jag bege mig ut i köket och städa upp lite och sedan koka mig en kopp te i väntan på att kakan ska gräddas i ugnen. Imorgon är det fredag, och jag slutar relativt tidigt. Underbart!

Onsdag 17:e februari

När jag vaknade imorse hade min mamma skickat ett sms där det stod att det var blixthalka i Uddevalla. Ska jag vara ärlig så trodde jag nog inte att det var så farligt, så jag kör som vanligt till jobbet. När jag kommer strax innan Gustavsbergsbacken ser jag en lååång rad med bilar och förstår att det måste hänt en olycka, eftersom jag bara ett par minuter innan hade mött en ambulans med blåljus. Så jag förbereder mig på att stanna och få sta där och vänta ett bra tag innan de släpper på trafiken igen. Men det var verkligen blixthalka och bromsarna tar inte för fem öre när jag bromsar. Bilen bara kanar sin egen väg... jag ljuger inte när jag säger att det var centimerer ifrån att jag körde in i bilen framför. När jag väl fått stopp så ser jag bilen bakom mig kana minst lika mycket och jag gör mig redo att få en bil inkörd i min bil! Men det hela slutade bra, även om jag var väldigt skakig efteråt. Ringde i alla fall jobbet och sa som det var och att jag skulle bli sen eftersom jag fick vända om och köra runt hela uddevalla så jag kom ifrån andra hållet. Men, jag blev enbart 15 minuter sen. Rätt bra jobbat ändå tycker jag.

Nu ska jag kolla på veckans avsnitt av Andra Avenyn och mumsa på en apelsin tänkte jag! Sedan får jag nog sova. Lång dag på jobbet imorgon. Jobb 8-16 och sedan planering 17.15-19.15. Sedan blir det raka vägen hem och ställa sig och baka inför fredagsfikat som är min tur denna vecka.

Ha en bra kväll!

Bästa!

Ni missar väl inte "Cougar Town" på kanal 5, klockan 21.55


Tisdag 16:e mars

Har precis fixat till lite chokladpudding såhär på tisdagskvällen. Så nu står den på stelning i kylen. Gottit! Så det blir att bädda ner sig framför tv.n hela kvällen tänkte jag, och bara ha det gott! Är helt slut idag och hade nog kunnat sova från och med nu och tills det är dags att gå upp imorgon bitti. Tror mest det är förkylningen just nu som gör mig såhär extremt slö. Den ger liksom aldrig med sig, utan blir snarare värre och värre. Tråkigt...

Blev riktigt arg... och rädd, när jag åkte hem från jobbet idag. När jag körde på huvudleden är det en tant som slänger sig ut från en annan väg och det är precis så jag hinner bromsa och väja undan. Aldrig har 70km/h känts så snabbt som idag. Hade inte min reaktionsförmåga varit så snabb som den var då så hade det garanterat smällt! Skrämmande!

Håkans bar

Har precis kollat på "Håkans Bar". Vad jag längtar tillbaka till Thailand!


Ny jacka?

Ni anar inte hur shoppingsugen jag är just nu. Måste ge mig själv en eloge att jag hållt så bra i pengarna som jag gjort sedan jag gick ur skolan och inte haft någon direkt inkomst. Men denna månaden får jag äntligen en lön, och jag ska faktiskt unna mig lite shopping då. Det är man väl värd;) Känner att jag skulle behöva införskaffa en ny jacka, och har fastnat för denna från H&M som jag funderar på att klicka hem faktiskt. Vad tycker ni?



Fast den finns i en andra färger och jag funderar på denna:


Ska fundera ett tag till och sedan blir det nog att jag klickar hem den om jag känner mig rätt!

Måndag 15:e mars

Måndag och nu vecka nu då! Imorse var det faktiskt riktigt svårt att gå upp när klockan ringde. Men på något sätt lyckades jag befinna mig på jobbet i tid! Och det är väl huvudsaken. Älskar att jag slutar redan klockan 14 på måndagar. En mjukstart på veckan helt enkelt.

Resten av dagen ska jag faktiskt bara vara hemma och greja med en massa saker jag behöver få gjort. En lugn och skön måndag med andra ord!

En fullspäckad dag!

Idag har jag hunnit med lite av varje. Strax efter 11 i förmiddags åkte jag & Malin ner till edet. Där umgicks vi med familjen och jag åkte bil med Jimmy för första gången sedan han fick körkort. Och ja, han körde bra! Får se om han ska överta min lilla pärla nu eller inte. Jag ska ju byta bil inom en snar framtid. Därefter passade vi även på att äta middag där hemma. Och efter maten gick vi syskon upp till Jimmys rum för att kolla på tv. Men av någon anledning tyckte inte vår kära bror att vi var något bra sällskap eftersom båda stensomnade, haha!

Vi besökte även farmor med. Första gången jag såg hur det blev med alla möbler i hennes nya lägenhet. Och det blev bra! Tror hon kommer få det toppenbra där. Hundarna var på världens bushumör med, sötnosarna! När vi var klara hos farmor åkte jag & Malin ner till vår faster med familj och snackade lite skit. Alltid trevligt. Och vilken tur jag hade. Min dvd-spelare har varit kass ett bra tag. Nu är den värre än värst. Jag ska vara glad om jag kan se en film på den utan att den krånglar. Och ja, de hade en över och frågade om inte någon av oss behövde en dvd-spelare. Och det passade ju mig perfekt. Så man tackar så mycket! Nu blir det att koppla in den nya imorgon och bort med den gamla.

Nu är det dock dags för mig att krypa ner under täcket och läsa lite innan det är dags att sova. Börjar jobba 7.15 imorgon. Go´natt!

Söndag 14:e mars

Tycker det är en riktigt bra låt vi skickar till Oslo i år:)


Inför melodifestivalen

Ikväll är det dags för final i melodifestivalen 2010. Wihoo! Och i år tycker jag faktiskt att det är ett otroligt starkt startfält. Kan gå hur som helst.

1. Darin - You´re out of my life
Han har en riktigt fin låt med mycket känslor i. Jag kan definitivt tänka mig att skicka honom till Oslo i år. Han är en av de som enligt mig har en chans att kunna konkurera ut andra länder i Eurovision song Contest. Hela hans framträdande var perfekt. Lugnt och mycket känslor.

2. Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
Detta är enligt mig den låten som mest berör riktig schlagermusik. Så de som alltid klagar på att det inte är schlagerlåtar med längre, tror jag kommer rösta på denna. Detta är en låt som kan funka bra på dansgolven ute i sverige. Men om jag vill skicka den till Oslo.... nja, inte direkt! Men visst, lite klämkäck är den ju!

3. Andreas Johnson - We can work it out
Detta är verkligen en av mina favoriter. Jag bara älskar denna låten, och har gjort det sedan jag hörde den första gången. En riktigt kärleksballad med mycket känslor som jag tror många kan känna igen sig i, på ett eller annat sätt. Och Andreas framför den på ett underbart sätt. Jag gillar verkligen Andreas Johnson, och detta är en av hans bästa låtar faktiskt. Eller nej, det ÄR hans bästa låt. För mig får den gärna gå till globen.

4.  Timoteij - Kom
Ja... när jag hörde denna första gången så var jag väldigt förvånad att den kunde gå direkt till finalen. Och jag står fortfarande för att det fanns bättre låtar som kunde tagit en plats i finalen. Men sedan måste jag även erkänna att den har blivit bättre med tiden. Tyvärr känns det lite väl mycket Sarek över denna grupp. Men det känns som en typisk sommardänga...

5.
Peter Jöback - Hollow
En fin låt. Men för mig känns det lite väl musikal-musik över det. Eller så är det för att jag förknippar det med det, eftersom han har hållit på mycket med musikalmusik. Det är i alla fall en av de svagare låtarna ikväll, enligt mig.

6. Ola - Unstoppable
Ja, ni som känner mig vet väl redan vad jag tycker om Ola? Har alltid gillat Olas musik, men mycket beror nog på hur han verkar vara som person med. Denna låten hade jag mer än gärna skickat till Oslo. Och går den inte till Oslo så kommer den spelas flitigt i sommar, speciellt på uteställen.

7. Jessica Andersson - I did it for love
Självklart får man hoppas att det går bra för Jessica ikväll. Hon bor ju i samma stad som mig - Trollhättan, och visst hade det varit roligt om man skickade en Trollhättebo till Oslo. Tyvärr tror jag inte att den har en chans om man skulle låta denna vinna. Men det är en otroligt fin låt och även den innehåller så mycket känslor som jag tycker framkommer tydligt i både låt och framträdande.


8. Salem al Fakir - Keep on walking
Detta är väl en av favoriterna enligt många omröstningar. Jag vet att många tycker detta är en toppenlåt. Själv tycker jag att den är helt okej, men inte mer. Har väl aldrig varit något stort Salem al Fakir-fan. Men en helt okej låt i vilket fall.

9.
Anna Bergendahl - This is my life
Missade delfinalen när hon gick vidare. Men läste på nätet att hon gick direkt till final och blev först förvånad faktiskt. Första gången jag hörde låten kändes den väldigt seg och tråkig. Men den inställningen har ändrats och jag älskar den! Har även upptäckt att den är perfekt att sjunga med till när man står i köket och ska diska!

10.
Eric Saade - Manboy
Denna låten kan bli riktigt farlig ikväll. Finns nog många tjejer som lägger sin röst på denna kille. En söt kille med en klämkäck låt. Om jag ska förknippa låten med ett ord så är det ENERGI. Känns som man får sådan energi direkt när man hör den. Den har räddat många tråkiga stunder i bilen påväg till eller hem från jobbet. Och kan även meddela att det inte enbart är tonårstjejer som älskar denna låt. Barnen på jobbet älskar den och vill lyssna på den om och om igen.

Jag hoppas att vi skickar någon av följande till Oslo:
Darin - You´re out of my life
Andreas Johnson - We can work it out
Ola - Unstoppable
Eric Saade - Manboy

Dessa fyra har varit mina favoriter hela tiden. Men vill även lägga till en till på den listan nu:

Anna Bergendahl.

Lördag 13.e mars

Härligt att få sova ut tills man vaknade idag! Underbart. I och för sig så vaknade jag redan 8.30, men ändå, man känner sig utvilad. Nu håller jag på att tvättar för fullt. Första maskinen ligger i maskinen. Skönt när det är färdigt iaf. Senare i eftermiddag ska jag åka ner till edet och bara ta det lugnt med familjen och självklart kolla på melodifestivalen. Spännande spännande. Denna helgen ska jag bara kurera mig och försöka bli helt frisk. Funderar på om det var så smart att dra iväg och träna igår, eftersom halsen är tusen gånger värre idag;) Jaja, te och halstabletter är bra saker!


fredag 12:e mars

Äntligen helg!
Inleder helgen med ett träningspass på friskis&svettis!

Mycket ansvar

Undra när jag ska bli ordentligt frisk igen...? Denna förkylninen jag har nu har suttit i hur länge som helst känns det som. Jag blev ju någorlunda bra i lagom tid för att börja det nya jobbet. Men det räckte att gå in i barngruppen så var det kört igen. Nu ikväll har halsen blivit värre än nånsin och nu har jag ont i ena örat med. Härligt... eller inte. Skönt att jag bara jobbar mellan 6.15-13 imorgon i alla fall! Härlig fredag!

Hade förresten apt-möte idag, och nu börjar man känna att man faktiskt kommit ut på riktigt i arbetslivet, när man får sina ansvarsområden. På min lott så blev det följande:

* Barnskyddsombud
* Delaktig i krisgruppen
* miljöombud
* Samt månadsbrevsansvarig då...

Herregud, nu har man en del saker att sätta sig in i. Men det är bara positivt och kul!

Nu ska jag faktiskt snart krypa ner under täcket och fortsätta läsa "När jag hör din röst", andra delen i Twillight-serien. Har hållt på med den ett bra tag nu, men när jag väl lägger mig för att läsa så somnar jag efter ett kapitel typ;)

Sov gott!!

Mycket ansvar

Undra när jag ska bli ordentligt frisk igen...? Denna förkylninen jag har nu har suttit i hur länge som helst känns det som. Jag blev ju någorlunda bra i lagom tid för att börja det nya jobbet. Men det räckte att gå in i barngruppen så var det kört igen. Nu ikväll har halsen blivit värre än nånsin och nu har jag ont i ena örat med. Härligt... eller inte. Skönt att jag bara jobbar mellan 6.15-13 imorgon i alla fall! Härlig fredag!

Hade förresten apt-möte idag, och nu börjar man känna att man faktiskt kommit ut på riktigt i arbetslivet, när man får sina ansvarsområden. På min lott så blev det följande:

* Barnskyddsombud
* Delaktig i krisgruppen
* miljöombud
* Samt månadsbrevsansvarig då...

Herregud, nu har man en del saker att sätta sig in i. Men det är bara positivt och kul!

Nu ska jag faktiskt snart krypa ner under täcket och fortsätta läsa "När jag hör din röst", andra delen i Twillight-serien. Har hållt på med den ett bra tag nu, men när jag väl lägger mig för att läsa så somnar jag efter ett kapitel typ;)

Sov gott!!

Torsdag 11:e mars

Hemma! Slutade jobbet kl 14. Tanken var att jag då skulle åka och storhandla, men trött som jag var så skjuter jag upp det till morgondagen. Jag är rätt bra på att skjuta på saker. Tyckte faktiskt att det lockade mer att åka hem och ta igen sig en stund, innan det är dags att åter åka till jobbet för apt-möte. Ska försöka få i mig något att äta här nu innan det bär av igen.

Igår skrev jag ju om att jag fick ett sms av min lillebror där det stod att han hade klarat teoriprovet. Idag fick jag ett sms där det stod: "Jag klarade uppkörningen :)!". Så jag säger bara:

Grattis Jimmy till det efterlängtade körkortet. Nu är det bara att tuta och köra!

Onsdag 10.e mars

När jag kollade min mobil på rasten på jobbet idag så hade jag fått ett glatt sms av Jimmy, min lillebror. Han hade klarat teoriprovet! Så grattis Jimmy. Nu har du bara uppkörningen kvar och jag håller tummarna för att du klarar det!!!

Nu ska jag krypa till kojs för att sova. Eller i alla fall läsa lite. Imorgon är det en fullspäckad dag. Först jobb 7.15-14, sedan hemmåt för att storhandla. Och sedan ska jag vara tillbaka på jobbet mellan 17.15-19.15 för att ha apt. Jag har nog aldrig varit så trött som jag varit under dessa två veckor på jobbet, men jag har nog aldrig känt att det är så roligt att gå till jobbet som jag känner nu. Okej, det är väl inte så att jag flyger upp på morgonen, det erkänner jag. För jag är verkligen ingen morgonmänniska. Men så fort jag stigit upp så går det undan här hemma. Nu börjar man ju komma in i rutinerna med och vet när man ska göra vad, beroende på vilken tid man jobbar.

Sov gott på er!



Dove VisibleCare

Häromdagen var jag och hämtade ut mitt paket jag fått från Buzzador.com. När man är medlem på den sidan så kan man helt enkelt få vara  med att testa nya produkter innan de ens kommer ut på marknaden. Inte nog med att man får testa de själva, man får även med ett antal provexemplarer som man kan dela ut till vänner, familj, jobbarkompisar med mera. Så även de får vara med och tycka till.

Innehållet i detta paketet var en ny duschcreme från Dove:  Dove VisibleCare. Det sägs att man ska känna skillnad på sin hud efter endast 7 dagar. Jag har använt den ett par dagar nu och älskar den redan. Det ser ut som silke när man pressar ut det ur flaskan. Förutom en stor flaska, fick jag även med 12 mindre flaskor på 55ml som är meningen att jag ska dela ut till er som vill testa. Om denna produkten redan finns ute eller ej i affärerna vågar jag faktiskt inte svara på, men jag fick även med ett antal rabattkuponger på denna produkt. Intresserad, säg till!

Vill du bli Buzzador, precis som jag? Surfa in på www.buzzador.com och vill du hjälpa mig att få lite rekryteringspoäng så skriver du att det är jag som rekryterat dig. Mitt användarnamn är TheJennyssen


Tisdag 9.e mars

Nu sitter jag och inväntar att "Cougar Town" ska börja? Har ni inte sett det, så kan jag tipsa om att se det. Har hittils bara visats 2 avsnitt, så ni hinner nog komma in i det! Jag fick flera goa skratt under de två avsnitten. Älskade ju Courteney Cox i "Vänner", och man bev inte besviken. Kändes nästan som det var självaste "Monica" ibland som var med i "Cougar Town".

Efter jobbet idag så mötte jag upp Sandra & Johanna för en fika på Mejeriet. Himla trevligt. Sandra träffar jag ju titt som tätt=) Men Johanna träffar jag absolut inte så ofta. Har väl inte umgåtts sedan gymnasiet typ, så det var riktigt trevligt. Det får vi göra om tjejer.

Nu blir det som sagt tv, och sedan sova. Go´natt på er!

saknad...

Att förlora någon nära är inget man kommer över hur som helst. Farfar försvann från oss den 16.e januari och saknaden är fortfarande lika stor, och det kommer den alltid vara. Min farfar var den bästa farfarn! Och den dagen jag får barn kommer jag berätta för dem vilken underbar gammelfarfar de har.

Denna låten spelades på farfars begravning. Och den väcker alltid starka känslor efter dess... hörde den senast för några minuter sen och då gjorde saknaden sig påmind:


Söndag 7:e mars

Idag ligger jag bara hemma och myser av att det är söndag. Egentligen borde man väl inte gilla söndagen, eftersom helgen snart är slut och vardagen drar igång igen. Men jag har faktiskt alltid gillat söndagar. Det är verkligen min absoluta vilodag. Att bara gå hemma och mysa. Egentligen skulle jag tränat idag, men eftersom jag är förkyld och har redigt ont i halsen IGEN så hoppar jag över det. Däremot är jag väldigt sugen på att traska bort och lägga mig i solariet, men hoppar nog över det idag med. Istället kanske jag traskar till affären och köper något smaskigt att tugga på frammåt kvällen. Klockan 18 tänkte jag se reprisen av "Cougar town" med underbara Courten Cox i huvudrollen. Malin pratade ju väldigt gott om den serien, så får väl ge det en chans!



Lillebror kampsportar

Jimmy ville skryta lite över sin taekwondo-dräkt han nyss fått. Resultatet blev följande:


Myslördag!

Sitter hemma i edet nu och har övertalat lillebror att kolla på Andra Chansen med mig. Ikväll hejar jag nog på Jessica Andersson. Tycker hennes låt blir finare för var gång man lyssnar på den. Samt att jag inte minns de andra låtarna så jättemycket, vilket inte blir ett så bra resultat alltså;) Sedan är det väl alltid roligt om en trollhättebo hamnar i finalen tycker jag!

Nu ska jag börja förbereda inför kvällen. Vi började uppladdningen med pizza... nu ska jag sätta igång och slänga ihop en dip till chipsen. Och inte nog med det... jag tänkte göra detta med:

 www.tasteline.se

250gram frysta hallon
2,5dl kesella gourmet (vi tog med vanilj istället)
Vaniljsocker
Råsocker (vi tog vanligt socker)

1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät konsistens.
2. Servera genast med lite hallon som dekoration.

Sedan tänkte vi göra en dubbel sats med:) Mumsigt.

Hoppas ni får en trevlig lördagskväll!


Lördag 6:e mars

Ni anar inte vad skönt det var att få sova ut ordentligt idag! Underbart! Har bara tagit det lugnt sedan jag vaknade. Sitter och lyssnar på musik och njuter av ledigheten. I eftermiddag åker jag ner till edet för att umgås med lillebror. Tänkte få han att kolla på andra chansen med mig. Kan ju inte missa den. Missade ju faktiskt förra veckan så mer kan jag ju inte missa, melodifestival-nörd som jag är. Men min syster är betydligt värre;) De flesta låtar finns nu att lyssna på via Spotify. Härligt. Jag hoppas att någon av följande tar vinsten i globen:












För att ha en chans i Oslo tror jag på antingen Ola eller Eric Saade, så det så:)

Fredag 5:e mars

Jag orkar faktiskt inte skriva så mycket idag. Jobbade stängning idag och har därför inte ens varit hemma två timmar. Jag är helt slut efter denna veckan;) Därför tänker jag nu gå ner och hämta en pizza jag beställt och sedan bara gotta ner mig framför tv.n och njuta av att det är helg.

Ha en fin fredgaskväll!

Sen nyhet

Jag är nog jättesen med detta, men tycker det är lite roligt eftersom jag kom på det idag. Ni vet Neo som gått till andra chansen i årets melodifestival. Om ni inte vet vem det är så är det i alla fall denna kille:

från svt.se


I alla fall, tänk er honom med lite kortare hår. Är det bekant? Detta är killen från sb12-reklamen på tv. Eller den går nog inte längre, men ändå!

Nu ska jag krypa ner under täcket och läsa lite. Ska även se till att få skrivit de sista barnens veckoböcker som ska med de hem imorgon, så slipper jag stressa med det imorgon. Skönt med fredag imorgon, för nu behöver jag nog en helg:)

Torsdag 4.e mars

Sitter här hemma och känner att det hade varit väldigt gott om klockan var sisådär 21-22 ikväll så det är okej att gå och lägga sig. Men i själva verket är klockan inte ens 15. Jag känner verkligen hur ovan jag är att jobba nu, längesen man hade praktik och så med. Idag skulle jag dessutom vara på jobbet i uddevalla 6.15 eftersom jag hade öppningen. På något sätt lyckades jag komma upp ur sängen och var på plats i rätt tid. Men jag måste erkänna att jag gillar öppningarna på en förskola ändå. Allt är så mycket lugnare och barnen är (oftast) lite lugnare och det är allmänt mysigt. Iaf, slutade kl 13, men min dag är inte slut än bara för det. Ska tillbaka och ha Apt-möte kl 17.15. Men när jag kommer hem lär det inte dröja så länge innan jag sover gott. Får sovmorgon imorgon med eftersom jag inte börjar förrän klockan 10. Härligt.

Nu ska jag snart bege mig ut i köket och värma lite mat. Jag har sådan lyx att Malin fixat mat till mig. Hon satt här hemma hos mig igår och skrev något skolarbete under dagen, eftersom hennes dator är sönder. Och när jag kom hem hade hon lagat mat och lämnat kvar en låda i kylen. Det tackar vi för! Då slapp jag att tänka på det.

Såg att "Sveriges värsta bilförare" börjar ikväll igen. Nästan så man får kolla på det. Lite komiskt program tycker jag. Ibland känns det nästan som jag själv skulle kunna platsa i det. Haha! Nää, så farligt är det inte. Men vet med mig att jag kan bli lite stressad då jag hamnar på ställen jag inte är van att köra vid:)

Onsdag 3:e mars

Åkte ut till överby en snabbis påvägen hem från jobbet förut. Gick in på Coop och handlade lite. När jag kom till hyllorna som innehöll kakor i alla dess former kunde jag inte motstå att köpa "Ballerina kladdkaka" som alla tjötar om är så himla gott, speciellt om man doppar det i mjölk. Detta har jag nu precis testat, och min slutsats är: Inget speciellt med det alls. Blev faktiskt besviken.

Nu ska jag invänta att Andra Avenyn börjar. Och när det är slut ska jag sova. Börjar 6.15 imorgon. Jag är verkligen ingen morgonmänniska. Men bara man har kommit upp ur sängen (som alltid är extra gosig på morgonen) så brukar det gå bra. Det sköna med att börjar tidigt är att jag slutar kl 13. Fast imorgon har vi möte 17.15-19.15 så morgondagen känns inte så himla go ändå! ;)

Sov gott när det är dags för det!

Unga föräldrar

"Det finns ingen ålder på en mamma"

De orden som står här ovan, sades av en medverkande i ett program i "Outsiders" som handlade om unga mammor. Det visades nog för ett tag sedan, men jag såg det via webben. Dessa ord stämmer så bra in. Det gör så ont i mig när människor klagar på folk som får barn i tidig ålder. Självklart förstår jag om en mamma blir chokad och orolig då hon får reda på att hennes 16åriga dotter väntar barn, det gör jag verkligen. Det är väl kanske ingenting man önskar. Men det är verkligen ingen som säger att den blivande mamman på tillexempel 16 år skulle vara en sämre mamma än en kvinna som är runt 35. Mognaden sitter inte i åldern.

Under de senaste åren då jag både vikarierat och haft praktik på några ställen, så har jag självklart kommit i kontakt med unga mammor. Jag har verkligen inga negativa åsikter om dessa, utan snarare tvärtom. Efter att ha sett detta avsnittet i Outsider kände jag att jag var tvungen att skriva detta inlägg, då jag kan bli otroligt frustrerad på folk som klagar på unga mammor (och självklart pappor med). Unga föräldrar för mig, då syftar jag på människor under 18 år.

Jag vet att åsikterna är många kring dessa, men hur mycket kärlek en mamma kan ge till sitt barn sitter inte i någon ålder. Tänk på det!

Tisdag 2:e mars

Herregud vad trött man är nu om kvällarna. Känns att det var ett tag sedan man hade praktik eller vikarierade. Men det är jäkligt gött att vara igång med arbetet. Hade det underbart gott i förmiddags med barnen ute på gården. Solen gassade rätt gott och man bara stod och njöt. Perfekt jobb när sommaren kommer kan jag lova er!

Håller på att tvätta för fullt! Sista maskinen ligger iochförsig i nu... sedan är det jag och tv.n resten av kvällen kan jag lova er;) Tar nog ett tag innan man kommer in i jobbandet:)

Godnatt

Efter att ha varit igång hela dagen med jobb först, sedan träningen, så kände jag nu när jag satte mig framför tv.n hur trött jag egentligen är. Tar på krafterna att sätta sig in i ett nytt jobb, och framförallt en ny barngrupp! Men roligt är det! Men nu ska jag lägga mig och få min skönhetsömn. Lovar även mig själv att skärpa mig med sov-vanorna nu när jag inte är ledig längre. Vet ju med mig själv att jag mår som bäst om jag lägger mig vid kl 22 och läser i typ en halvtimma som max. Nu är klokcan snart 22.30 så jag ligger efter nu;) Men börjar med det imorgon.

Förresten är det lite synd om mig. Förra veckan gick en nagel av, väldigt långt ner. Och jag fick ju klippa av nageln så gott det gick, men inte lätt att komma åt när den är av så långt in. Och just nu gör det väldigt ont där den gick av. Synd om mig!

Godnatt!

Måndag 1.e mars

Måndag och ny vecka. Jag var inte speciellt nervös inför min första arbetsdag idag, inte förrän jag skulle gå och lägga mig igår, då kom nervositeten. Men det var bara att intala sig själv att man faktiskt inte behöver vara nervös. Att arbeta med barn har jag gjort i över 4 år nu. Och nu är jag dessutom utbildad förskollärare. Nog borde jag väl ha lite kunskap inom vad jag skulle möta på min nya arbetsplats? Men nervositeten försvann direkt när jag klev in på förskolan klockan 7.15 imorse. Personalen verkar vara en superbra grupp och man känner sig verkligen välkommen. Barnen är en livlig liten grupp, och med livlig menar jag en grupp med väldigt mycket energi. Men mysiga barn med. Så bra personal och mysiga ungar... tror detta kommer bli toppenbra. Rektorn (chefen) har jag gillat ända sedan jag var på min första intervju med henne, fast på en annan förskola. Och hon ringe tillochmed förut för att hälsa mig välkommen och fråga så allt kändes bra. Jag känner mig verkligen välkommen dit! Men kan erkänna att det kändes skönt att enbart jobba 7.15-14 idag. Mycket nytt som ska tas in, vilket gör att man känner sig trött och sliten nu.

Men tröttheten ska inte få vinna idag. Istället ska jag, Malin & Sandra iväg och köra ett medelpass på Friskis&Svettis. Som vanligt tar det emot nu innan, men när man väl är där så fungerar det bra, och det känns bra när man kommer hem igen. Då ska jag förövrigt bädda ner mig framför tv.n med en god och mumsig fruktsallad och kolla på "Spårlöst". Vet inte om jag nånsin kollat på det programmet utan att tårarna har flödat...


RSS 2.0