Måndag 31:e augusti

Nu har jag både hunnit med skola & ett besök på Willys idag! Bra jobbat! Fick nästan knö mig in på skolan imorse, bland alla nya studenter. Tre år sedan jag själv var ny. Jag & Johanna jobbade på bra i skolan idag, börjar förbereda oss inför handledningen på onsdag.

Nu har vi även bokat våran kryssning! Vi blir åtta tjejer som åker till Helsingfors. Då har vi något att se fram emot under denna hösten! Fattar inte att man inte åkt på kryssning innan, det är ju egentligen skitbilligt!! Men jag ska väl inte säga för mycket än, kanske är jag som ligger och är sjösjuk hela resan, och då har jag svaret på varför jag inte åkt innan, haha. Nädå, så ska det nog inte bli!

Nu ska jag bege mig ut i köket och laga mat. Ska testa mig på ett recept som Cattis tipsade om i sin blogg. Receptet hittas HÄR. Gott men enkelt gissar jag på!

Och som svar på Victor Upstairs kommentar:

Känner jag att jag har tiden att plöja massa avsnitt av det så kommer jag upp med en massa skivor till dig så du kan bränna:)


Hemma igen

Nu har jag orkat mig hem till Trollhättan igen. Orkade stryka en tröja jag hade tänkt ha imorgon, men direkt efter det så däckade jag i soffan. Har även unnat mig en stor tallrik med glass. Det ska man ha när man är sjuk har jag hört.

Har kollat på Finnkampen nu. Och sverige vann varenda kamp. Grymt! Det gillar vi! Nu vet jag inte vad jag ska göra resten av kvällen. Har väl inte så mycket ork. Kanske sätter på en film, kanske somnar i soffan, kanske läser lite. Får se vad jag orkar med.

Söndag 30:e augusti

Jag är vaken, men mer är det inte. Känns som jag har lite mindre feber idag. Soffan & Finnkamen nu kanske?

Lördag 29:e augusti

Det var inget bra att festa igår, när man legat sjuk dagarna innan. Det resulterade i en ännu mer sjukare Jenny. Gick upp runt 17-tiden idag. Legat och haft feber hela dagen, frossat! Nej fy. Förstod redan när jag vaknade att mitt tillstånd inte kunde bero på endast att vara bakis.

Har jag inte legat i sängen så har jag legat i soffan. Sov ju hos mamma & pappa inatt, har inte ens orkat åka hem till mig. Det får jag göra imorgon. Och jag hoppas innerligt att jag ska känna mig bättre imorgon. Har INTE tid att vara sjuk nu när jag skriver c-uppsats.

Nu ska jag bädda ner mig med en bok och ett glas vatten bredvid mig. Det är något jag alltid måste ha bredvid mig när jag är sjuk. Fråga mig inte varför, men vatten är extra gott när man är sjuk!

God natt.... om bloggning utgår nån dag eller så, så vet ni ju varför nu!

Fredag 28:e augusti

Fredag idag nu då, vilket betyder första dagen på "Edetfestivalen". Det ni! Kommer man från en liten liten ort som knappt finns med på kartan så kan man ju dra slutsatsen att det inte händer allt för mycket där. Men sista helgen i Augusti drar de till med en tvådagars festhelg. Kul! Det är typ enda gången på året alla återvänder till Lilla Edet samtidigt. Så denna helgen kommer jag spendera där nere.

Ikväll blir det att festa till det med Sandra Walter, och en utav hennes kompisar. Och imorgon kommer Issa ner och ska festa till det med mig. Kul ska det bli!

Åker ner runt 17-tiden. Innan det ska jag hinna till systemet, vilket jag inte gjorde igår. Laga mat, packa, dra damsugaren över lägenheten och duscha. Så det är väl lika bra att sätta igång nu så jag blir klar någongång.

På återseende!

Torsdag 27:e augusti

God morgon! Skulle ju egentligen inte till skolan förrän kl 13 idag. Men när jag vaknade fick jag ett sms av Johanna, där det stod att det var hennes tur att bli sjuk nu. Jag för min del mår lite bättre, men vi kom överens om att vi inte behöver ses mer denna vecka. Terminstarten är ju egentligen inte förrän nästa vecka, och än så länge känns det som vi har kommit relativt långt.

Hade fått ett mail från Ellos om deras HöstOutlet imorse när jag loggade in på mailen. Självklart surfade jag in en sväng för att kika vad de hade att erbjuda.


* Koftan fyndade jag för 99 kr. Den har tidigare kostat 399kr.
* Kjolen kostade 125kr. Den har tidigare kostat 245kr.
* Bikinin kostade 20kr. Den har tidigare kostat 178.

Sammanlagt, med frakten gick det på ca 280 kr. Rätt bra fyndat va? Och eftersom jag fick tre löner denna månaden kände jag att jag kunde unna mig detta ;) Inte rätt årstid att köpa bikini, men jag åker ju faktiskt till Thailand i Januari. Då åker den med!

Nu ska jag sätta mig och betala räkningar! Lagom kul!


True Blood

Känns som jag inte gör annat än att blogga idag. Blir så när man är soffliggandes!
Någon mer som ska se "True Blood" ikväll?  Ser faktiskt fram emot den och har höga förväntningar på den.



Om True Blood:

Sookie Stackhouse jobbar som bartender och har en telepatisk förmåga. Hon uppskattar sällskapet av vampyrer då de har en hjärnaktivitet som hon inte kan läsa. Sookie och hennes bror Jason blev uppfostrade av sin mormor efter att föräldrarna dött. Sookie försöker hålla sin telepatiska förmåga hemlig men hennes chef Sam Merlotte har också en hemlighet ...


Rolig post för en gång skull

Har för första gången orkat mig utanför dörren idag. Men så lång utflykt blev det inte. Först blev det till att slänga sopor, gå ned och stryka en tvättid jag har imorgon och sist men inte minst en sväng till postfacket. För en gång skull fick jag två roliga saker med posten. En lönelapp från Lilla Edets kommun som jag inte räknat med. Var lite pengar som kom retoraktivt. Gött! 3 löner denna månaden. Jag klagar inte!

Den andra roliga saken var min nya plattång från Babyliss. Har aldrig i hela mitt liv ägt en plattång, mot allas förvåning. Men nu har jag min egna. Kul kul! Rosa och fin är den;)

Nu var tanken att sätta mig och betala räkningar. Men jag funderar på att skjuta upp det till imorgon. Jag orkar verkligen inte. Tv.n ropar på mig. Täcket och kudden med för den delen. Imorgon får jag sovmorgon. Ska inte möta Johanna i skolan förrän klockan 13. Och klockan 17 ska tjejerna ses för att planera kryssning. Kul!

Slappare än slappast

Otroligt givande dag! Verkligen. Har suttit lite vid datorn, när jag orkat. Kollat lite tv. Sovit typ halva dagen i soffan. Har inte någon matlust alls, men tänkte ändå tvinga i mig lite köttgryta nu! Har även börjat kolla på "Män som hatar kvinnor", men fick pausa tidigare, eftersom John Blund kom på besök. Nacken värker. Mina vänner, jag mår inte bra! Men imorgon ska jag försöka vara på benen igen. Wiihoo!

Onsdag 26:e augusti

Har inte alls mått bra inatt. Ont i halsen, huvudet och antagligen feber med. Så vi ställde in skolan idag och satsar på imorgon istället. Båda två känner att vi ligger bra till ändå, så det är skönt. Får bli en soffdag för min del. Vila upp mig ordentligt.


Nytt avsnitt av vänner?



Jag vet inte hur det kan komma sig, men på 5.an just nu, går det ett avsnitt av "Vänner" från säsong 2, som jag inte har sett innan. Hur kan det komma sig? Trodde ju att jag hade sett alla avsnitt. Men jag klagar inte. Då har jag nått att roa mig med den närmsta tiden.

Nu till en annan sak. Jag kan erkänna att jag läser en hel del bloggar. Dels vänner, men sedan en del av "storbloggarna". Vissa tjejer som hör till den senaste kategorien funderar jag lite över. Jag nämner inga namn, men en del känns så otroligt överdrivna så man skäms när man läser deras bloggar. Ännu värre när det dyker upp en videoblogg. Man kan bli känd för lite olika saker... en del provocerar med sitt utseende, vad de har för kläder med mera. Andra blir kända över att hela tiden klämma in "mmm" i deras videobloggar.
Nej, hade jag varit en utav "storbloggarna" hade jag inte velat tjäna pengar för att "låtsas" vara någon, för visst måste de provocera en hel del? Jag hade velat vara mig själv till fullo!

Tacka vet jag storbloggarna som Stina-Lee och Kenza. Sedan kan jag faktiskt erkänna att Blondinbella känns helt okej nu. Hon har lugnat ner sig lite.

Tisdag 25:e augusti

Idag drog jag & Johanna igång med c-uppsatsen igen. Lite segt att komma igång igen efter 3 månader. Men det går. Om några veckor går vi upp med den i alla fall, och sedan kan man ju hoppas att bli godkänd på den relativt snabbt och kunna släppa taget om den.

Om ett par timmar åker jag iväg till veterinären med Alvina. Det är dags att vaccinera henne. Lillskruttan!

Tidig kväll?

Ikväll får jag nog lägga mig i tid. Sedan jag slutade jobba för typ en vecka sedan, så har det blivit sena kvällar, vilket har resulterat i att jag inte gått upp innan 10.30. Imorgon ska jag upp 7.30. Kan bli tufft! Får nog lägga mig tidigt ikväll. Somna till en film kanske, det brukar jag vara bra på=)

Måndag 24e augusti

Problemet med telenor är nu löst. Ringde imorse och var uppladdad för kamp. Men för andra gången på raken så fick jag en trevlig person att prata med. *peppar peppar, ta i trä*, och från och med 7e september är jag inte kund hos telenor mer. Skönt att ha detta ur världen.

Har även ringt ett annat samtal idag som jag dragit ut på. Tandläkaren. Jag vill inte. Jag får kalla kårar bara av att tänka på tandläkaren. Har inte haft problem för det innan, men de senaste åren har jag känt obehag. Kan man få tandläkarskräck på senare år? För det har jag. Nu har jag skrivit in mig hos en ny. En som har jobbat mycket med folk som har tandläkarskräck. Och fick reda på att hon själv lider av tandläkarskräck. Lite komiskt om man får säga det så. Men då vet hon i alla fall hur man känner när man ligger där.

Yeah yeah, förmiddagen spenderade jag & Louise på bakgården med en kopp te och massa snack. Sedan kom mamma upp till mig en sväng och vi delade en pizza. Mycket pizza det sista för mig. Slut på det nu! Och resten av dagen ska jag bara ladda inför skolstarten imorgon ;)

Fyfan vad arg jag är!!!!

Nu börjar jag tröttna på mitt telefonabonnemang rejält! Ringde í början av juni för att säga upp mitt abonnemang (eftersom det krånglat fram och tillbaka hela tiden). Så de skulle gå ut nu vilken dag som helst. Därför beger jag mig till Elgiganten idag för att kolla lite nya abonnemang. Ber killen där kolla upp en extra gång så det verkligen går ut då det ska! Han ringer upp bolaget och får till svar där att jag ringde den 6:e juni och sa upp mitt... men att jag sedan ringde lite senare och ångrade mig. Därför är det inte uppsagt!!!!!!! Tror ni jag är förbannad!

När jag kom hem nu så fick jag ringa kundservice. Som tur var så var det en trevlig kille som svarade. Hade det varit någon snorkig person, som man oftast får prata med annars hade jag gått i taket. Han kollade upp, och ser att jag ringt 39sekunder senare och ångrat min uppsägning... hallå??? På 39 sekunder hinner jag inte ens komma fram igen. Nu skulle jag återkomma imorgon, och få prata med någon lite högre personal. Får se hur detta slutar, jag tänker inte ge mig!

Söndag 23.e augusti

Gor morgon! Söndagsmorgon! Solen skiner ute. Gott! Sitter framför tvn och har precis ätit frukost. Nu blir det strax att hoppa in i duschen. Om några timmar kommer mamma & Jimmy och hämtar mig, så ska vi åka till överby. Jimmy skulle tydligen köpa nya t-shirtar. Och jag behöver ett nytt mobilabbonemang. Och ny mobil med.... men det tar jag en som är med i abbonemanget. Jag är inte så petig när det gäller mobil. Hade en diskussion med lillebror förut. Han tycker jag ska ha en med touch-screen eller hur det stavas. Jag tycker nog snarare de verkar lite för avancerade för min del. Vi får se vad det blir!

I eftermiddag ska jag, Sandra & lille Wille åka ner till min familj i edet, så de med får träffa lille Wille=) Ska bli kul att träffa det lilla underverket igen.

Magiskt VM

Usain Bolt... har pratat mycket om honom nu under VM. Jag tror många tycker han är lite för mycket i sitt sätt. Men jag tycker han verkar helt underbar. Man blir glad när han kommer in på arenan och spexar så som bara han kan. Och det räcker han kommer in, så reser sig hela publikhavet från sina stolar. Han är kung! FriidrottsVM 2009 kommer förknippas med:


Spotify

Suck, det är inget kul alls att städa. Men jag känner att jag vill bli klar med min storstädning idag... allra senast imorgon. Så det är väl bara att lägga på ett kål antar jag. Det är ju otroligt skönt sedan när det är färdigt....!!!

Riktigt lugnt här hemma nu. Alla katterna sover (är ju kattvakt åt Malins katter med). Nästan så jag med känner för att gå och sova. Men nej! Det får jag inte göra, då blir städningen aldrig färdig;) Lite spotify nu, så kanske det blir fart på det hela!

Lördag 22:e augusti

Idag står städning på schemat. Lagom kul lördag. Men det ska varvas med att bara ta det lugnt med. Skönt!
Igår städade jag bokhyllan. Kom fram till att jag inte behöver köpa mer böcker på väldigt väldigt länge. Har 15 st som står olästa där! Härligt!

Fredag 21:e augusti

Fredagskväll. Sitter hemma och kollar friidrotts-vm. Denna helgen kommer jag slappa fullt ut! Känner att jag behöver vila upp mig efter sommaren på bruket. Jag sover länge om mornarna ska ni veta. Det är jag värd.

I alla fall, var på anställningsintervju idag. Det var ju intressant! Nervös var jag i alla fall! Nu är det bara att vänta och hoppas, men jag räknar verkligen inte med något. Är mer inställd på att jag inte får det. Och det är väl tur kanske, då blir man inte besviken! När den var klar åkte jag ner till min faster med familj för at träffa dem. Och sedan hem och träffade mamma & pappa. Åt god lax med!

Funderar på om jag ska sätta på en film (och garanterat somna framför den), eller lägga mig i sängen och läsa ur min bok jag håller på med. Just nu lockar boken mer. Går lite segt med den för tillfället. Håller fortfarande på med Stieg Larssons "Luftslottet som sprängdes"... har ju inte funnits så mycket tid och ork till det i sommaren.

God natt mina läsare!

USAIN BOLT!

Jag finner inga ord i denna människa! Usain Bolt.... vilken människa.

Torsdag 21:e augusti

God morgon på er! Idag njuter jag verkligen av att inte jobba kvar på fabriken längre! Jag gick inte upp förrän kl 11.00 idag. Underbart! Nyss ätit frukost och druckit mitt morgonkaffe framför herrarnas stavhopp, varvat med lite 10-kamp! Jag älskar friidrottsVM verkligen;)

Igår kväll låg jag och kollade på en film: "Love in Manhattan". Underbar film. Tårarna rann både en och två gånger. Kan inte annat än att rekomendera den.

Nu ska jag alldeles strax hoppa in i duschen och göra mig redo att möta dagen! Ska iofs inte göra allt för mycket. Ska ner och jobba några timmar på förskolan bara. Tyvärr blev det inte att träffa Sandra & Wille idag, utan vi tar det nästa vecka, men då har man ju något att se fram emot! Men funderar på att åka hem och hälsa på mamma & pappa.... och självklart Jimmy med, efter jobbet! Förbereda mig mentalt för morgondagen. Nervositeten börjar komma. Har ju aldrig varit på en anställningsintervju innan så!

Just det, surfade in på Bellme.se idag för att se om de hade någon trevlig vara idag. Fann en plattång. Och nu mina vänner ska ni få höra... jag har köpt min allra första plattång... inte dåligt va? En rosa dessutom!

Nej, duschen var det ja!

Ingen Wissman

Jag har gått hela dagen och väntat på att se Johan Wissmans lopp i semifinalen för 400 meter. Men nejdå, det blev ingen start för Wissman, tyvärr. Jag trodde faktiskt att han skulle kunna ta en medalj i år, vilket hade varit så roligt för honom! Men tyvärr... han har varit skadad och antar det är därför han inte startar! Känns som alla de stora stjärnorna är skadade i år!

Nu ska jag återgå till städandet. Har beställt gardiner förresten hit till rummet. Det var på tiden!

Onsdag 19:e augusti

Nu var sista arbetspasset avklarat. Gick av 06.00 imorse. Världens segaste natt. kl 22.30 lade en av maskinernas motor av. Fanns det nya på lager? Nej! Så vad gjorde vi, satt av tiden och umgicks=) Kunde lika gärna stanna kvar och tjäna pengar när man ändå var där, haha!

Förmiddagen har spenderats med friidrotten. Linus Thörnblad hoppade ju sig till finalen. Det gillar vi! Och ikväll springer ju Johan Wissman semifinal. Det gillar vi det med!

Håller på att tvätta och städa lite smått. Ska väl även ställa mig och laga lite mat nu med. Börjar bli dags för det!

Imorgon blir det kanske att träffa Sandra & lille Wille en stund på kvällen. Ska även arbeta ett par timmar med, på förskolan!

Lite kommande resor

Jag har insett att jag har en hel del resor att se fram emot det närmaste halvåret. Vilket jag gillar otroligt mycket!

1. Först blir det nog en stockholmsweekend med Erika. Inviga hösten lite!
2. Därefter ser det ut att bli en kryssning med tjejerna i klassen!
3. Över nyår åker jag nog med familjen till Hamra! 
4. Och i mitten av januari åker jag, Mamma & Malin till Thailand. 

Det låter väl inte helt fel? ;)  


Tisdag 18:e augusti

Natten på jobbet var lugn, nästan för lugn. Tiden segade sig verkligen fram. Nu har jag bara en natt kvar, och det känns faktiskt skönt!

Tyvärr fick jag ett mindre roligt samtal klockan 06.00 imorse när jag slutade. Men detta kommer jag inte gå in djupare på i bloggen. Vissa saker får man ha för sig själv, eller inom familjen.

Idag ska jag bara vara för mig själv, kolla friidrottsVM och bara ha det gott!

FriidrottsVM

Johan Wissman vidare på 100meter!


Wiiieee

På fredag ska jag på arbetsintervju!
Spännande

Måndag 17:e augusti

Jag slapp jobba 12timmarspasset igår. När klockan blev 22 och det nya skiftet skulle gå på, visade det sig att det fanns folk ändå. Så jag valde att åka hem. Var ju redan så trött!

Nu har jag även kollat på 100metersfinalen för herrarna. Lite senare än alla andra, men vilket lopp Bolt gjorde. Helt otroligt. Såg så lätt ut för honom. Lägger in videon här nedanför. Det är sådana här tillfällen då man bara sitter med ett leende, som man kan se om och om igen. Det är nästan så att tårarna tittar fram med, när man ser hans glädje. Jag vet, jag är och kommer förbli en friidrottsnörd!


Och imorgon får jag gå upp tidigt efter nattpasset. 11.05 springer Johan Wissman försök på 400 meter. UNDERBART!

Söndag 16:e augusti

Idag kände jag mig faktiskt relativt utvilad när jag vaknade... det händer inte ofta! Men vad skönt det kändes. Och tur var väl det, eftersom jag tagit på mig 4 timmars extrajobb idag. Så idag ska det jobbas 14:00-02:00. Jaja, det ger ju resultat sen när lönen kommer, man får tänka så! Ska hem till mamma & pappa innan jobbet med, för att äta lite. Mums!

Lördag 15:e augusti

Kom precis på att friidrotts-vm drar igång idag. Så tv.n åkte på fortare än fortast. Tyvärr springer inte Johan Wissman förrän tisdag, kl 11:05. Och då har man jobbat natt. Men jag undrar om jag inte får gå upp tidigt för att kolla på det! Lutar nog åt det. Jag har ju gått upp mitt i natten för att kolla hans lopp förr så;)

Borde snart hoppa in i duchen och göra mig redo för ännu en dag på jobbet. Dessa tre dagar hittils har varit hemska. Ingenting har velat fungera. Men nu har jag bara fyra dagar kvar. Skönt!

Nej nu blir det duschen, och sedan friidrottsvm:)

Fredag 14:e augusti

God morgon!
Idag skiner solen ute. Lite annorlunda emot igår, då vi hade oväder (läs tidigare inlägg). Tyvärr jobbar jag 14-22, så jag lär ju inte få känna av solen allt för mycket. Jag får nog helt enkelt vänta till januari för att få sola igen;) Lika bra att inse.

Nu till något annat. Natten till onsdagen gör jag mitt sista arbetspass på sommarjobbet. Och det hör väl till att man tar med och bjuder på något i alla fall. Det tycker åtminstonde jag. Men det står still, jag vet inte alls vad jag vill bjuda på. Så nu tänkte jag be er om förslag!

Oväder

Hamnade i världens hageloväder när vi åkte hem från jobbet idag! HÄR kan ni läsa om det!

Trött!

Nästan precis hemkommen från en fika på stan, tillsammans med Sofia. Riktigt trevligt! Alltid trevligt att bara sitta och tjöta om en massa. Vi hann med en hel del samtalsämne.
 
En sak som slog mig är att jag verkligen inte varit ledig/haft semester sedan jag var 15-16 år. Det är fasen inte konstigt att jag är extremt trött!!! Nu i sommar har det verkligen varit värre än värst. Jag känner mig i ärlighetens namn helt slutkörd. Och jag kommer knappt hinna vara ledig nu när jag jobbat klart, innan c-uppsatsen drar igång igen. Jag hade faktiskt kunnat ge nästan vad som helst för lite ledigt just nu! Får jag jobb nu efter skolan kanske man inte kommer kunna ta full semester efter ett halvår. Och får jag bara vikariat nån termin eller så, så lär det bli bruket igen. Jag skulle behöva åka iväg och vila upp mig på rehab eller nått ;) Så illa känns det faktiskt just nu.... jag vill inte klaga. Vill bara få ur mig hur jag känner mig. Hade jag inte bara haft en termin kvar, så hade jag nog faktiskt fått ta ett sabbatsår.... jag orkar inte! 7 år utan ledigt.... men jag ska väl vara glad som har ett jobb! Känns som man inte får klaga i dessa tider. Men jag erkänner, jag är slutkörd!

Torsdag 13:e augusti

Nu mina vänner, som det verkar nu så börjar den 7.e säsongen av One Tree Hill den 14.e september. UNDERBART, eller vad;)


Onsdag 12:e augusti

Hade första arbetspasset på denna jobbperioden idag, som för övrigt är den sista för denna sommaren! Känns som jag har gjort mitt där nu för i sommar faktiskt. Inte alls kul att gå upp 04.20. Skönt att det inte var jag som körde idag i alla fall! Och maskinerna la av strax innan halv sju imorses, sedan har vår avdelning invaderats av elektriker och mekaniker. Så i det stora hela har jag inte gjort många knop idag. Lite halvsegt efter ett antal timmar! Och det lär kosta en heeeel del för företaget att stå stilla så länge. Men men, vill inte maskinerna så är det inte så mycket man kan göra, mer än att försöka få de att fungera!

Jag försökte faktiskt att hålla mig vaken efter jobbet, för att lättare kunna somna ikväll. Men när klockan blev 16 var jag bara tvungen att vila ögonen i en halvtimma typ. Så nu är man lite piggare, men inte speciellt mycket vill jag lova! Imorgon ringer klockan lika tidigt.... sista tidiga morgonen.... UNDERBART!

Tisdag 11:e augusti

Haft en mysig dag med familjen (minus Malin) i Borås idag. Sedan avslutade vi med grillning hemma hos mamma & pappa. Återkommer imorgon. Nu är jag så trött, så jag ska bara dricka lite te, kolla på "Sex and the City" och sedan sova. Klockan ringer 04.20 imorgon!

Backstreet boys

Sitter och kollar runt på ticnet.se. Visst hade det varit kul att återuppliva sina gamla idoler i december. Backstreet boys! Levde ju i stort sett för dem när jag var mindre!


"Ny" garderob

Nu äntligen har jag fått ordning bland mina garderober. Det är inte allt för lätt att bo i en etta ibland. KLicka för större bilder!

Före:
    

Efter:
  

Vad tycks? Mycket bättre va?

Måndag 10:e augusti

Gårdagen på Liseberg, i bilder! Vi klarade oss rätt så bra ifrån regnet i alla fall!

1.   2.  3.  4.

5.  6.  7.  8.  9.

10.  11.

1. Mina kära syskon gör sig redo för en dag på Liseberg
2. Jag & syster, hemma hos mamma & pappa
3. Påväg in på Liseberg
4. Malin & Jimmy ska åka Jukebox
5. Wiihoo
6. Jag påväg upp till Ben&Jerry-baren. Mums!
7. Jimmy åker uppskjutet. Usch & fy
8. Malin njuter ac Ben&Jerry-glassen
9. Malin fick snikit åt sig mammas vinst
10. Såhär glad blir man när man vinner en stjärnvinst!!! 6 filmer!
11. Såhär sur blir man när man inte vinner nått!


Miss Li - Dancing the whole way home

Älskar denna låten just nu! Den spelas flitigt här hemma!

Söndag 9:e augusti

Hade en toppenkväll med lite tjejer ifrån klassen igår! Förfest hemma hos Rita, där vi även fick följa polisdrama ute på gården. Okej, kanske inte lika mycket action som jag får det att låta som, men lite i alla fall! Därefter blev det taxi in till stan, där vi hamnade på Butlers! Kvällen avslutades med nattamat på Max. Låter bilderna tala för kvällen. Klicka på dem, så de förstoras!

1.
  2.  3.  4.

5.    6.  7.  8.

9.  10.  11.  12.

13.

1. Fidane & Martina hemma på Ritas balkong
2. Emelie
3. Alla vill inte vara med på kort, men får vara det ändå!
4.Snappsvisor i köket
5. Fidane gillade att ta kort på sig själv
6. Mys i vardagsrummet
7. Emelie & Jag
8. Petra & Martina
9. Jag & Rita fotar varandra!
10. Vi på Butlers
11. Yeah
12. Petra & Rita på Butlers
13. On the dancefloor

Snart tjejer, så drar vi på kryssning!

Dags att hoppa in i duschen och bli människa igen. Liseberg som står på schemat idag!

Wille!

Började dagen med en tur till Överby med Sofia.. trevligt trevligt! Fick faktiskt köpt mig ett par högklackade skor, det ni. Så nu ska jag träna med att gå in dem. Enligt Sofia såg det inte ut som jag stapplade fram, men jag vet inte. Övning ger färdighet.

Sedan fick vi ett samtal från Sandra som är på besök i Trollhättan. Hon frågade om vi inte ville komma och hälsa på henne och hennes lille son, Wille. Kan lova er att vi inte var sena att tacka ja till den inbjudan. Så vi åkte dit. Och gud, man blir ju helt sjuk när man ser de små liven. Såååå söt och så liten var han. Sötaste bebisen!!! Lille Wille! Tänk att en sådan liten människa växer och blir en stor människa. Sjukt! Kan finnas en liiiten chans att Wille kommer bli bortskämd av tant Jenny!

Hemmakväll

Ligger hemma och har en underbar hemmakväll! Minns inte ens när jag låg hemma en fredag och myste framför tv.n. Tror inte jag gjort det alls i sommar. Antingen har jag jobbat, eller så har jag varit ute på galej!

Var hemma hos mamma & pappa förut och jag börjar allvarligt fundera på hur vår Thailandsresa ska sluta. Jag är ju rädd för flyget och får redan panik för den (vi åker i Januari). Och idag lät min & mammas konversations typ såhär:

Jag: Men jag vill i alla fall åka till Phi Phi-öarna.
Mamma: Vad är det?
Jag: Men det är någon ö som alla säger är jättefin.
Mamma: Mmm, ja jag vet inte. Vi måste i alla fall kolla upp båtarna. Det är ju inte bara en båt som har kantrat i Thailand.

Undra hur denna resa ska sluta :)

Fredag 7:e augusti

Tanken var, att jag skulle gå upp tidigt idag efter nattjobbet. Hade ju tänkt åka ner till edet och sola! Men när klockan ringde kändes det som om jag sovit i knappt en timma, så jag låg kvar och snoozade alldeles för länge. Och det resulterade i att jag inte kommit speciellt långt i dagens planering. Det enda jag hunnit med är att ha fått i mig lite "morgonkaffe", alltid något. Tänkte ställa mig och steka pytt i panna nu. Sedan åker jag ner mot edet!

Har väldigt ont i min armbåge. Smällde i den rejält på jobbet inatt. Och nu när jag vaknade trodde jag nästan allvarligt att jag lyckats krossa den, så ont gör det! Men krossad får vi väl hoppas att den inte är ;)

Funderar även på att ta tag i renoveringen av min garderob senare idag med?!

Förändring här hemma

Blev till att jag beställde mitt namnhalsband förut. Men eftersom de beställs ifrån Danmark och de har semester nu, så tar det ett par veckor, men det gör inget. Så där blev jag 600kr fattigare. Tur att jag blir rik på mitt sommarjobb då ;) Blev även lite smycken inne på Åhlens. Såg lite fel när jag köpte örhängene, det var ju sådana där Clips! Så kan det gå. Tur jag har andra örhängen som passar till halsbandet och armbandet som också kom med hem.

Jag har verkligen kommit på att jag är beroende. Jag är beroende av smycken och av klänningar! Klänningar har jag börjat gilla de senaste åren. Men problemet är att jag inte får plats längre. Jag vet inte vart jag ska göra av mina kläder längre. Låter kanske inte som ett stort problem. Men det blir ju faktiskt det i slutändan... Men... nu slog det mig. Om jag gör en "skogarderob" där klänningarna & andra blusar och tröjor hänger nu, och en klädgarderob där jag har skor och jackor och sånt nu? Detta ska jag fundera på. Skulle det bli så, så lovar jag er före- och efter-bilder.

Dags att göra sig redo för jobbet. Imorgon när jag stämplar ut kl 06 så har jag ledigt i fem dagar. Jag längtar, bara 8 timmars jobb kvar

shopping

När jag begav mig till stockholm för någon vecka sedan, så hade jag en shoppingbudget. Och för en gång skull höll jag mig långt under min gräns. Därför tyckte jag att jag kunde unna mig lite shopping. Och det fick bli nätshopping på H&M. Köpen blev dessa:

 Ett gult baslinne!
 Denna klänning har jag velat ha, ända sedan jag såg den på kort hos Blondinbella.
 En vanlig vit tubtopp

Blev även ett till linne, som jag inte har bild på! Eller rättare sagt, fick inte in bilden här!

Och nu ska jag som sagt snart bege mig in till staden. Och ska nog äntligen beställa mitt halsband. Sånt där "Carrie-Halsband" som alla kallar det!

Torsdag 6:e augusti

God morgon på er! Jag har inte varit vaken allt för länge, knappt en timma! Så är det när man jobbar natten! Men det flöt faktiskt på rätt så bra i natt, inga större problem, vilket var tur! Jag var inte trött på det sättet att jag ville sova, utan mer att jag var så trött att jag glömde en massa saker och var en fara för både mig själv och andra! Haha, nja så farligt var det väl inte, men nästan! Nu har jag i alla fall bara en enda natt kvar, sedan 5 dagars ledigt! Det gillar jag!

Nu ska jag se till att hoppa i lite kläder och fixa håret, så man kan vistas ute bland folk. Första stoppet blir på Systembolaget, så jag är redo inför lördagen. Sedan har jag lite andra småärenden inne i stan att fixa med. Fast å andra sidan har jag inte ätit något än. Kanske bättre att laga lite mat, och gå ut på stan efter det. Det låter som en bättre idé tror jag!

See ya!

Aj vad klantig man kan vara

Dagen har spenderats nere i edet...precis som jag skrev tidigare! God mat hos farmor & farfar. Lämnade även ett par jeans där som farmor får sy upp:) Det tackar man för!

Har lärt mig en sak, man ska inte raka benen när man ens har liite bråttom. Jag gjorde det för en stund sedan. Och nu blöder det lite här och var på benen. Aj aj!

Och som svar på Sofias kommentar i förra inlägget, självklart är det dags att ses lite snart. Och nu har vi ju tillochmed bokat tid för det;) Bra bra... shoppingtur på lördag! Det gillar vi!

Onsdag 5:e augusti

Trots mitt dåliga humör igår, flöt dagen på relativt bra på jobbet. I alla fall fram till 17.30, sedan ballade maskinerna ur! Men men, då gick i alla fall tiden väldigt snabbt, vilket man inte klagar på en sådan dag. När vi sedan kom upp till Trollhättan efter jobbet skickade syster sms. De hade fest med sitt skift på jobbet hemma hos henne, och hon tyckte jag & Tanya skullr komma dit. Sagt och gjort... fort hem och slänga på sig lite kläder för att bege oss bort. Men vad möter vi då? Jo,då kommer allihopa och är påväg ut på stan. Då vände jag & Tanya hemmåt igen. Hon skulle upp och jobba och jag var då inte sugen på utgång.

Inatt fick jag typ 10 timmars sömn. Det behövdes vill jag lova, då jag i stort sett levt på sömnbrist hela sommaren. Underbart att vakna av sig själv, och ingen katt som jamade! Ringde sedan farmor för att be om hjälp med att sy upp ett par jeans, och blev då nerbjuden på mat hos dem! Så nu sitter jag hemma i familjens hus. Bara jag & Jimmy hemma, så vi ska bege oss till farmor & farfar om ett tag! Undra vad det kan bli för gott?

Inatt är det nattpasset som gäller!

Dåliga dagar

Vissa dagar kan man vakna upp och känna sig jättegrinig och väldigt nedstämd. Men man kan inte säga varför man känner sig så. Ingenting har hänt, utan man bara känner sig helt off. Tyvärr har jag en sådan dag idag. Känner mig trött, sur, grinig, irriterad, you name it! Jag får väl ta ut mig aggression på maskinerna på jobbet! Lunchdags nu!

Tisdag 4:e augusti

Har redan varit vaken ett bra tag. Gillar inte att jag alltid vaknar så tidigt, fast jag kan sova ut! Hmm... ja ja! Frukosten är på g. Väntar bara på kaffet som ska rinna ner, sedan blir det att äta framför ett avsnitt av "Sex and the city". Linda, du får tillbaka boxen nästa gång vi ses!

Gårdagen på jobbet var underbar, om man kan säga så om maskinerna?? Allt bara rullade på. Vi gick ut för att byta rulle i sin höjd, annars kunde vi slappa på rätt bra. Men det tycker jag vi var värda, efter helvetesdagen på jobbet, dagen innan! Vågar man hoppas på en lika bra dag idag, som igår? Nej det tror jag inte! Åker ju på omställningen i alla fall! Lagom kul! Men nu har jag bara denna eftermiddagen kvar, och sedan två nätter, därefter är jag ledig ledig ledig! I alla fall mellan fredag-onsdag! Och efter det har jag bara en arbetsperiod kvar av sommarjobbet, sedan är det tillbaka till skolan och avsluta den sista terminen där!

Måndag 3:e augusti

God morgon! Ni anar inte vad gott det var att slippa gå upp 04.30 imorse. Nu behöver jag inte gå upp så tidigt förrän nästa onsdag. Long time! Underbart! Börjar jobba kl 14 idag, så innan dess så blir det bara mys hemma. Regnet öser ju ner ute, så det finns inte så mycket annat att göra. Kanske borde fortsätta att ta del av Mikael Blomqvists & Lisbeths Salanders liv i "Luftslottet som sprängdes". Hinner ju inte läsa så mycket när man jobbar, så än har jag mycket kvar i boken!

Vet inte vad det är med mig denna sommaren. Detta är den sjätte sommaren som jag jobbar sånt skift som jag gör. Ni vet, både förmiddag, eftermiddag & natt under en sjudagarsperiod. Innan har jag aldrig haft problem med det, men i år känner jag mig trött och sliten precis hela tiden. Kan somna när som helst i stort sett. Undra vad det kan bero på, börjar jag bli gammal kanske? haha!

Ja ja, boken var det ja!

Recension

Sådär, då var bion avklarad... eller det var den ju faktiskt för ett par timmar sedan. Det fick bli den tidiga bion eftersom Malin skulle iväg och jobba natten, och Louise skulle upp tidigt och jobba. Alla kan inte ha sovmorgon till kl 14 som jag har imorgon ;) Filmen "Sommaren med Göran" som den heter (skrev nog fel i föregående inlägg) var helt okej, men jag hade nog alldeles för höga förväntningar på den, så lite besviken blev jag nog. Men helt kalrt sevärd!

Nu blir det ett "Sex and the City"-avsnitt, eller två, samt en kopp te med smaken rabarber-grädde. Mums

Söndag 2:e Augusti

Vilken dag jag haft hittils. Började ju arbeta kl 06. Och idag har verkligen ALLT krånglat. Klockan 12 åt jag frukost! Fattar ni att det varit och göra då eller? Känner mig helt speedad just nu! Och tur är väl det, då kanske jag hinner klart med all tvätt innan jag ska gå hemifrån 17.45.

Ikväll blir det bio med Malin & Louise. Vi ska se "En sommar med Göran". Hoppas den är så rolig som den verkar!


Potatisfråga

Undersökning!

När ni köper färskpotatis i affären, skalar ni dem, eller "skrubbar" de?

Jag råkade berätta för min familj att jag skalar dem och blev utskrattat... vad är grejen?

Lördag 1:e augusti

Imorse när klockan ringde 04.20 ville jag bara vända mig om och somna om... tyvärr gick inte det. Folk måste ha toa- och hushållspapper, så det var bara att göra sig redo för ännu en dag inne på fabriken. Men den löpte på rätt bra och nu har jag varit hemma ett tag... till och med hunnit vila lite.

Ikväll blir det att åka ner till edet för att grilla med familjen. Mysigt! Sedan blir det raka vägen hem för att sova... imorgon ska man upp igen. Gillar inte att jobba alla dessa helger inte. Men nästa helg är jag ledig, och då blir det fest med tjejerna från skolan! Wiiiee!

Förresten, nu är vi inne i augusti. Sommaren bara rinner bort!

RSS 2.0