Idol

Känner mig härligt trött i kroppen efter dagens Core-pass. Så nu har jag ätit kvällsmat framför Idol. Och igår gick ju i alla fall en av de vidare, som jag hoppades på. Men jag tror allt att Eddie kommer komma vidare han med, när det är dags för juryn att bestämma.

Ikväll var det fem tjejers tur att tävla, och favoriterna är:

 Erika

 Moa
Bilderna är lånade från tv4.se

Tyvärr får man ju vänta fram till klockan 22.40 innan man får veta resultatet.

Nu blir det "Andra Avenyn".


Tisdag 29:e september

Har suttit hemma och jobbat idag. Eller jobbat och jobbat, bråkat med datorn kanske är ett bättre ord. Har slitit som ett djur med att få ordning på innehållsförteckningen, men tillslut blev det bra ;)

Nu ska jag väl alldeles snart sätta igång med att laga mat. Blir fisk i ugn idag. Mumsigt. Ska även städa badrummet tänkte jag. Ikväll ska jag träna, det blir Core denna veckan med. Tyckte förra veckans pass var riktigt bra, så varför inte fortsätta! Men denna gången får jag bege mig iväg själv, då Alexandra glömde träningskläderna när hon åkte till jobbet imorse. Så kan det gå när man har bråttom!


Idol-kval

Suttit och kollat på första kvalet av "Idol 2009". Nu får man vänta fram till klockan 22.40 innan man får veta vilka som går vidare. Men efter ikväll så är mina favoriter dessa två grabbar:

 Eddie.

 Jon

/Bilder från tv4.se


Måndag 28:e september

Sitter här i soffan och nästan somnar. Jag är helt slut. Dagen började med skrivande på uppsatsen... som vanligt nu för tiden ;) Sedan tog vi lunch. Under eftermiddagen har vi hunnit med att gå på två uppsatsseminarium. Det är jobbigare än man kan tro, vill jag lova. Eller själva lyssnandet på seminariet är väl inte så jobbigt, men lite småsegt om man får säga så. Längtar tills det är vår tur att gå upp så man kan lämna den åt sidan, men samtidigt är jag glad att vi valde att vänta till vecka 45.

Kan ju lova er att jag inte kommer orka med så mycket vettigt idag. Blir Idol & Färjan ikväll. Synd de går på samma tid bara. Tur man kan kolla på internet i efterhand ;)


Kattleksaker

Idag när vi var på Ullared köpte jag ett helt kit med kattleksaker till mina små hjärtan. Alva har lugnat sig väldigt mycket sedan Alvina kom hit, hon är ju trots allt storasyster och ska alltid vara den visa av de två. När hon leker så leker hon aldrig speciellt länge, utan hon sitter mest och funderar och tittar på när Alvina leker. Självklart får de sina små frispel och springer över hela lägenheten, så hon är inte deppig om det nu låter så;) I alla fall... den ena leksaken som skallrar när den rullar på golvet, den har Alva fastnat för. Det har varit full rulle på henne ett bra tag nu. Stackars Louise som bor under. Men jag har inte hjärta att lägga undan den ju;) Eventuellt att den åker bort nu när det är dags för mig att sova!


Söndag 27:e september

Klockan 05.15 ringde klockan imorse.... på en söndag! Hade knappt sovit någonting. Kunde inte somna igår. Men men, det var bara att stiga upp och göra sig redo för ett besök i Ullared med systeryster! Trots att det är löningshelg så var det inte alls mycket folk, och redan efter ett par timmar ansåg vi oss klara. Tyvärr hittade jag inte så mycket i klädesväg som jag velat, men lite i alla fall. Blev en del saker till lägenheten i alla fall (hur jag nu ska få plats med det). Kanske fotar lite ikväll eller imorgon och lägger in, så får ni se!

Nu befinner vi oss nere hos familjen i Lilla Edet. Vi har ju inte firat Malin ordentligt än, hon fyllde 21år den 15:e. Så om några timmar kommer det hit lite släktingar. Trevligt.

Nu ska jag gå ner och vara lite social med familjen!

Blir sängen tidigt!

Klockan är 21.00 en lördagskväll, och jag ska bara kolla ett avsnitt av One Tree Hill, innan jag ska sova. Klockan ringer ju faktiskt 05.15 imorgon. Klockan 06.00 ska jag befinna mig borta på parkeringen för att möta upp lillasyster Malin! Då bär det av mot Ullared. Eventuellt att vi stannar upp i Lilla Edet och hämtar upp våran kära lillebror med.

Jag är sugen på shopping imorgon!

Godnatt på er!

Lördag 26:e september

Spenderade förmiddagen med Sandra. Först blev det lite tittandes i lite affärer. Blev en ny fonduation från Loreal, samt en tröja från Gina Tricot. En mysig vit kofta. Mysigt nu när hösten kommer smygandes. Idag åkte höstjackan fram, har dragit mig för det, men nu får jag väl erkänna: Hösten är här!

Sedan gick vi till högskolan, som hade öppet hus idag, för att kolla lite på ett program Sandra är sugen på att läsa. Passade även på att lyssna på Erik Segerstedt och team Uddevalla från körslaget som var där och spelade. Efteråt blev det en tur till cafét "Mejeriet", dit även Fredrik kom. Avslutade dagen på stan genom att säga hejdå till Sandra & hennes syster, och följde med Fredrik och letade skor till honom .

Nu har nästan precis Mamma & Jimmy åkt hem. De kom upp lite spontant och hälsade på. Ska alldeles strax hoppa in i duschen, sedan blir det mysig hemmakväll. Blir sängen tidigt idag, då jag ska befinna mig i bilen klockan sex till morgonen, då det blir Ullared!


Fredag 25:e september

Hemma ifrån handledningen! Kändes väldigt bra. Känns gott när han är så klar med att han faktiskt är nöjd med vårat arbete. Det ger en liksom lite mer ork och kraft! Både jag & Johanna är faktiskt riktigt nöjda med vår handledare, så det är skönt! Han vet vad han pratar om!

Nu inväntar jag Malin & hennes katter. Jag ska vara kattvakt under dagen då Malin ska ha upp Max (vår hund) i lägenheten. Max & katter är ingen bra kombination vill jag lova.

  Kort från senaste besöket hos Malin!

Vågar inte svara på om det bara är kort på Bosse, eller om det är Sivert på första kortet. Men Malins katter iaf.

Ikväll åker jag ner till edet för att umgås med familjen lite. Slapparfredag! Skönt!

25:e september idag förresten, vilket innebär både lön & csn. Lika bra att sätta sig nu på direkten och betala in månadens räkningar. Lagom kul!


Idol-favorit

Just för tillfället är denna kille, Erik Grönwall, min favorit i årets Idol. Han har en riktigt go röst. Och jag minns jag gillade honom redan första gången han sökte (Se den runda bilden).


Mina hjärtan

Några nya kort på mina små hjärtan!

 
Alla sätt att sova på är bra. Kan nu meddela att jag fått hänga in tröjorna i en av garderoberna, och inrett lådan med en filt till katterna. Haha!


Alva, min sötnos det!


Alvina leker titut;)


Alva på sin favoritplats.

 


Torsdag 24:e september

Är ledig från uppsatsskrivandet idag, vilket känns riktigt gott! Det behövs lite ledigt ibland, för att orka ta nya tag. Så idag har jag en mysig hemmadag. Tänkte faktiskt bara köpa pizza sedan, orkar inte laga någon mat idag. Ibland får man unna sig! Ska även hinna se nyaste "One Tree Hill" som inte hunnits med än, och även gårdagens avsnitt av "True Blood", som jag så fint somnade ifrån i soffan igår. Är man trött så är man.

Har inte gjort så mycket än idag. Det jag tillbringat mest tid med, var att prata i telefonen med Sandra, som är på besök i Trollhättan. Så på lördag ska vi ses, ta en sväng på stan, samt besöka högskolan som har öppet hus. Inte för min del... utan för Sandras. Och självklart ska man få träffa Söta Wille med!

Måste bara säga det att Sandra är en underbar vän. En sån vän alla borde ha!! Jag har en hel drös med kompisar, men Sandra är den som står mig allra närmast och som man kan prata med om allt. Skulle jag ringa henne mitt i natten och behöva prata, så vet man att hon skulle ställa upp! :) Och vad minnen jag har med henne... som tillexempel vår Spanienresa! Den slår det mesta. Även trippen till Stockholm var en hit! Får se vart vi far då vi fyller 25:)

Tack för att du är du=)


Torsdag 23:e september

Nyss hemkommen från lite jobb borta på lagret. Gött! Alla pengar är välkomna:) Nu blir det nog inte så mycket mer gjort ikväll. Slappa och bara vara typ.

Har en grinig katt här hemma idag. Alva. Hon väckte mig halv fyra imores. Uppmärksamhet till max var det som gällde. Tror ni jag fick somna om... nej! Det har handlat om uppmärksamhet precis hela dagen. Och till råga på allt så spydde hon ner hallen nu i eftermiddags... min lille katt. Imorgon ska de iaf ut en sväng och leka av sig!

Ha en bra onsdagskväll allihopa. Och vet ni... imorgon ska jag vara leeeedig!!!

Tisdag 22:e september

Suttit hemma hos Johanna hela förmiddagen och skrivit... teorier hit och dit, jag säger då det. Tyvärr kan jag inte säga att jag kanske var så engagerad idag. Händer lite saker runt omkring mig just nu som tar krafter ifrån mig. Kommer inte delge vad det handlar om, då detta är privata saker. Men jag känner mig arg, ledsen och...förvirrad. Så mycket kan jag säga. Så blir bloggen lidande så beror det på att jag inte känner mig manad för det.

Ska i alla fall iväg ikväll och träna Core med Alexandra. Snacka om att jag kommer ha träningsvärk i magen imorgon. Och enligt mig är träningsvärk i magen den värsta formen av träningsvärk.

Måndag 21.e september

Orkar inte göra något speciellt inlägg idag, och kommer heller inte göra det. Dåligt humör... då är det lika bra att hålla sig för sig själv!!!

Söndag 20:e september

Har precis suttit och bläddrat igenom två böcker som behövs i vår uppsats. Har två kvar att gå igenom lite snabbt sedan. Men först får det bli en liten paus. Det är ju faktiskt söndag!

Fattar inte hur saker bara kan försvinna. Min nya fina plånbok från Björn Borg har jag lagt här i lägenheten någonstans, och nu är den borta! Samma med min vanliga plånbok. Puts väck. Tur att mitt bankkort och körkort inte låg där i iallafall. Och nu är sladden till kameran puts väck. Det värsta är att jag VET att de finns någonstans i min lilla etta. Mysko! Dags att leta ordentligt idag kanske?

Känns otroligt skönt att ha haft en lugn helg i alla fall. Känner mig utvilad och redo för en ny vecka.... typ!

Snackade med Sandra för en stund sedan, i telefonen. Snart blir det filmkväll, det vet du=)

Nu blir det kaffe!

Lördag 19:e september

Kan inleda med att berätta att "Flickan som lekte med elden" var helt fantastiskt. Jag tycker den var hundra gånger bättre än första filmen. Man ville verkligen inte att den skulle ta slut. Ville se mer hela tiden. Kan lova er att den ska in i min lilla filmhylla när den kommer ut på DVD. Nu är det bara att vänta ett par månader på att den sista filmen kommer med.... Och den hoppas jag verkligen är bättre än boken. Handlingen är skitbra, men tyvärr tycker jag boken känns seg i vissa kapitel.

 

Just nu håller jag på att förbereda middagen. Mamma & Malin kommer hit och äter hos mig. Det får bli kebabgryta som tillagas i denna lägenhet för andra gången denna veckan. Detta beror på att jag har skrytit om den för mamma, så hon tyckte nog det var dags att få smaka på den. Men det gör inte mig något, jag älskar ju den!

Ikväll, eller ja, senare i eftermiddag tänkte jag åka ner till edet för att umgås med familjen lite ikväll. Bara ta det lugnt, äta tacos, busa med Max (hunden). Ja så får det bli!


Biodags

Nu beger jag mig till premiären av:
"Flickan som lekte med elden"


Fredag 18:e september

Nu beger jag mig alldeles strax mot IKEA!
Får se vad man kommer hem med!


Torsdagskväll

Sitter och kollar på "Comedy fight club" just nu... Tomas Järvheden som kör lite just nu. Honom gillar jag, men tyvärr ser han inte så bra ut i rakat hår:(

Louise har varit här en sväng nu i kväll. Druckit lite te och pratat om livet! Alltid nyttigt att göra det ibland! Undra hur mitt liv ser ut om ett år. Då har jag varit färdigutbildad i ca 9 månader. Helt sjukt. Undra vart jag jobbar, OM jag jobbar (jooo, det gör jag). En dröm har ju alltid varit att spendera en tid i Spanien. Tror dock aldrig jag kommer ge den drömmen liv. Men man vet aldrig. Man får helt enkelt se vart livet bär en....Blir nog sverige till att börja med i alla fall! :)

Men satt i alla fall och kollade runt för skoj skull på hyreslägenheter i Spanien. Hittade en liten lägenhet med separat sovrum. Exakt hur stor den var, det vet jag inte. Men den såg rätt nyrenoverad ut, och pool utanför. 400euro i månaden. Jag hade gett allt för en pool :P Ska höra med min hyresvärd om de inte kan bygga en pool på vår bakgård, den används ju ändå inte till något vettigt.... Och den är lagom stor för en pool.

Dream on....

Torsdag 17:e september

Ju mer man kollar på inredninssidor och liknande, så blir man mer och mer sugen på att flytta! Som ni redan vet så trivs jag ju inte helt hundra här, vilket beror på två olika saker:
1. Att bo mitt emot en krog som väsnas varenda jäkla helg är ingen höjdare, då jag vaknar väldigt lätt!
2. Jag bor för litet. 33kvm fungerar ett par år. Men är man uppvuxen i en stor villa så saknar man tyvärr lite utrymme!

Den dagen jag kan flytta härifrån och skaffa mig något större, den dagen längtar jag efter! Riktigt mycket faktiskt!


Nytränad

Hej & Hå! Nu har jag precis varit på mitt första träningspass sedan... Maj kanske? Och ja, behöver jag säga att jag var helt slut redan en kvart in på träningen. Men jag tog mig igenom det. Både jag & Alexandra kände oss lika otränade, men nu jäklar. Känns riktigt gott efteråt!

Nu har jag hunnit duscha, och hoppa i mjukiskläderna. Ska ta tag i disken efter middagen. Riktigt trevligt att ha Alexandra här på middag! Förhoppningsvis kommer vi ses lite mer nu när vi ska peppa varandra till att träna.

Nu blir det som sagt disk, sedan kvällsmat & soffan! Undra om jag kommer kunna gå upp ur sängen imorgon, eller om träningsverken kommer säga sitt?

träna träna träna

Snart dags för första träningspasset på väldigt länge. Ska väl vara glad om jag kommer upp ur sängen imorgon bitti!


Vila i frid

Förresten, igår var det ett år sedan Madeleine lämnade jordlivet, efter att ha kämpat emot cancer. Livet är bra orättvist när en 20åring får lämna jorden. Jag kände inte Madde, men jag vet många som gjorde det. Däremot följde jag hennes blogg, som ni hittar HÄR, i stort sett från att hon började blogga. Och Madde är en sådan tjej man har som förebild, vilken tjej!

Vila i frid!!!

Onsdag 16:e september

Ännu en ny dag=) Jag har sovit som en stock hela natten, om man bortser från den lilla stunden katterna fick spel och rev hela lägenheten! Men annars har jag sovit gott. Så idag är jag utvilad. Nu ska jag bege mig hem till Johanna och fortsätta skriva skriva skriva! Känns gott att man faktiskt har kommit en bra bit på uppsatsen. Är glad jag har Johanna att jobba med. Hade jag inte skrivit med henne hade jag nog skrivit själv faktiskt. För mig har det hela tiden varit lätt att skriva med någon som jag klaffar med till 110%. Och det blev väl egentligen klart väldigt tidigt i utbildningen att jag & Johanna skulle skriva.

Har tillochmed hunnit med att ringa ett samtal nu på morgonen. Det samtalet gick till Friskis&Svettis. Jag som annars brukar vara väldigt slö såhär på morgonen. Måste vara ordentligt utvilad.

Nu är det dags att fixa håret och sminka mig innan jag beger mig iväg!!

Träning på G!

Var som sagt och firade Malin lite förut med familjen. Även mormor & morfar kom förbi. Blev både tårta och kakor. Har insett att kakmonstret är min lillebror. Jimmy åt nog fler kakor än alla vi andra tillsammans, haha.

Kvällen har spenderats med lite pyssel här hemma. Och har även kollat på det nya "One Tree Hill"-avsnittet. Eller jag har faktiskt cirka 10 minuter kvar att kolla, men "Idol" började ju nu. Har även tillbringat lite tid med att skvallra lite med Alexandra i telefonen. Hon är ju hemma från hennes bröllopsresa nu. Kom även fram till att vi ska börja träna igen. Så imorgon drar vi igång. Medel-pass står på schemat kl 17. Innan det kommer Alexandra hem till mig när hon slutat jobba kl 14, så ska hon få lite mat här. Funderar på kebabgryta. *Mums*


Tisdag 15:e september

Ska precis sätta mig och äta min tonfisksallad, så man får lite mat i magen. Mumsigt! Blir nog att kolla på veckans avsnitt av "Andra Avenyn" samtidigt.

I eftermiddag ska jag hem till systeryster för att fira henne lite. Hon fyller 21 år idag. Grattis!


1000 nålar

Nu tänker jag alldeles strax lägga mig och mysa framför tv.n resten av kvällen. Just nu lyssnar jag på lite musik. Vill ni ha tips på en sjukt fin låt?
Martin Stenmarck - 1000 nålar



En helt sjukt fin låt. Jag beundrar denna artisten stort!! Hans röst, hans inlevelse, hans allt! Han vet hur man levererar. Ser riktigt fram emot när jag och sju andra tjejer ska på Ladies Night i gbg den 17.e oktober, där bland annat Martin är med som frontfperson!

Här kommer texten till låten:

Jag fick ett svar
Ett rakt besked
Nån dag kvar, inte mer
Det är så det e´
Jag andas tungt
Du sover lugnt
Mitt i en dröm
En sista sömn
Jag vet hur det e´
Det är så de e´

Håll mig hårt
En sista gång
Säg mitt namn
Älskling ljug, gör vad du kan
Se på mig, som du gjorde då
När jag var allt som du litade på
Det var då

Jag fann ett brev
54 ord 
Du skrev om vårt liv
Hur du tappade tro
Det är så det e´
Han tar och han ger

Håll mig hårt
En sista gång
Säg mitt namn
Älskling ljug, gör vad du kan
Se på mig, som du gjorde då
När jag var allt som du litade på
Det var då

Det känns som 1000 nålar
Jag går på krossat glas
Vi fann alla sätt att älska
Men ingen väg tillbaks

(Älskling ljug, gör vad du kan)
Se på mig, som du gjorde då
När jag var allt som du litade på
Och håll mig hårt
En sista gång
Säg mitt namn
Älskling ljug, gör vad du kan
Se på mig, som du gjorde då
När jag var allt som du litade på
Det var då
Det var då

Svårt val


Hemma igen. Blev en väldigt kort dag med uppsatsen idag. Men vi fick gjort det vi skulle, och ligger bra till i vårat tids-schema, så visst kan man unna sig en lugn och härlig måndag?

Jag har beslutångest. Jag har ju precis bytt över från telenor till 3. När jag hade telenor så betalade jag 299kr för abonnemanget. Plus 99kr för att skicka obegränsat med sms (eller om det var 3000 sms/månad). Sedan betalade jag även en summa för telefonen varje månad som jag TROR var ca 50kr. Därför hade jag aldrig en räkning under 450kr. På nått vis låg den alltid runt 480, men det är väl faktureringsavgigter och mms!

För tillfället på 3 så har jag en grundavgift på 199kr. Men där har jag även fria samtal & sms till andra med 3 för 49kr. Om jag fattar det rätt så dras de 49kr från min pott. Alltså har jag en samtalspott på typ 150kr. Och den lär man väl överstiga lite då och då. Men det gör inte så mycket. Sedan betalar jag ca 60kr på telefonen. Så minst så lär väl räkningen ligga på sisådär 250 kr kanske. Men jag känner mig rätt, jag är rätt så bra på att sms.a. Jag kan gärna sms.a istället för att ringa. Och visst, många kompisar har 3, men många har det inte. Så frågan är, ska jag välja bort tjänsten som kostar 49kr, och därmed ta bort fria sms & samtal till andra med 3? Och välja till fria sms till ALLA för 99kr/månaden? Hmm...svårt val!

Måndag 14:e september

God morgon! Alltid lika kul att vakna till en måndag... eller inte! Idag vaknade jag tillochmed av att telefonen ringde. Ännu värre. Flyger ju upp av den ringsignalen, eftersom jag inte vant mig vid den än... haha! Var om jobb det handlade om, men eftersom jag ska iväg hem till Johanna alldeles strax för att skriva vidare på uppsatsen, så blir det inget jobb.

Nu är jag riktigt taggad för att jobba några timmar med uppsatsen!!! Snart klar!!! Eller ja, inte ordagrant, men om några veckor borde vi känna oss relativt klara. Det tar på det!

När jag kommer hem, vid lunchtid någongång, så ska jag ägna mig åt tvätt, samt att omorganisera garderoberna. Skön dag!

Nothing Hill

Sitter framför tv.n nu och kollar på "Nothing Hill". Den filmen har man sett tusentals gånger, men man kan ändå se den igen. En riktigt mysig kärlekshistoria! Ska gotta mig med en kopp varm choklad nu tänkte jag. Inte allt för ofta man dricker det nu för tiden. De varma dryckerna som gäller för mig är annars kaffe eller te. Men choklad är inte att underskatta!

Det finns personer som man typ aldrig träffar. Man hörs av lite då och då, inte alls ofta egentligen, inte som förr. Men ändå, på något sätt så har den personen en speciell plats. Man kommer alltid bry sig lite extra om den personen. Sådant kan man inte ändra på. Det är fint!

Antar ni undrar vem jag syftar på i texten, och det kan ni få undra:) samtidigt tror jag många innerst inne vet det!


Bilder

Nu ska jag alldeles strax åka ner till ätet och hälsa på familjen. Blir även att äta middag där... men först lite bilder från gårdagen! Som vanligt går dessa att förstora!

1. 2. 3. 4.

5. 6. 

1. Malin & Louise hemma hos mig, innan bowlingen.
2. Malin & Louise
3. Jag!
4. Louise & Tomas bowlar
5. Man kan faktiskt skada sig när man bowlar med, det märkte Malin
6. Jag & Louise


Och till er som var nyfikna på namnhalsbandet jag beställde, och äntligen fått, såhär ser det ut:
 




Söndag 13:e september

Söndag! Känns gött... Efter två utekvällar på raken kan jag lova er att jag bara ska ta det lugnt idag. Ska åka ner till familjen i Lilla Edet om någon timma eller två. Äta lite söndagsmiddag med dem. Och i eftermiddag ska jag bara vara här hemma och njuta av sista lediga dagen innan en ny vecka drar igång. För pigg är man inte, men det känns gött att inte vakna och vara bakis iaf, har sluppit det båda dagarna. Jag är sådan att antingen känner jag ingenting från sviterna kvällen innan, eller så blir jag kanonbakis och knappt kommer upp ur sängen. Aldrig något mellanting. Och självklart föredrar jag att inte känna något alls!

Ni missar väl inte "Ensam mamma söker" ikväll. Mysigt program!

Förresten, mitt gamla nummer kommer komma igång igen imorgon!

Ännu en kväll=)

Nu blir det en kopp te och ett avsnitt av One Tree Hill innan jag börjar ladda för ännu en kväll på stan!!! Ha en trevlig lördag, kära läsare!

Lördag 12:e september

Hade en riktigt trevlig kväll igår med Rita, Petra & Christina. Vi började kvällen här hemma hos mig med vin & Baileys. Och sedan begav vi oss ut på stan, där stoppet blev Butlers. Tyvärr var det faktiskt väldigt lite folk där, om man jämför med hur det brukar vara, när man har riktigt kul! Så vi gick och åt på Max tidigt och redan 01.15 var jag hemma. Men det kändes skönt idag i alla fall när man vaknade. Känner mig faktiskt relativt pigg!

Nu blir det att ta det lugnt under dagen, och ikväll blir det bowling. Jag har faktiskt aldrig bowlat på Buddys, så det är väl dags att inviga det stället då=)

Känns riktigt bra just nu

Jag mår riktigt bra just nu. Vet att mycket handlar om mitt examensarbete just nu. Men det är i princip det man lever för just nu, den kommande tiden. I alla fall, vi hade handledningsmöte idag med vår handledare. Jag kan erkänna att man var lite nervös innan. Tänk om vi skrivit helt fel, blandat ihop rubriker, innehåll... eller helt enkelt gjort helt fel. Risken fanns ju. Inte alltid man skriver c-uppsats ;) Men när vi väl satte oss ner så kom det beröm hit och dit. Och allt kändes bara så bra. Nu är det bara att köra!!!

Nu ska jag bege mig mot överby. Och ikväll blir det lite fest med några tjejer från klassen!

Fredag 11:e september

Godmorgon! Har världens skönaste och slappaste morgon. Hur underbart är inte det? Och till råga på allt så är det ju faktiskt fredag:) Skönt. Ska möta upp Johanna i skolan klockan 11 och prata igenom oss lite inför vårat handledarmöte klockan 12. Efter det har jag helg.

Idag är det förresten den 11:e september. En dag som man aldrig kommer glömma.....

Saker överallt

Hann änna inte med att fixa garderoberna idag. Jag får ha det som projekt under helgen helt enkelt. Har grejat hela dagen, så tillslut stupade jag i soffan kl 20, lagom för att kolla "Idol". Nu vilas ögonen på "Lyxfällan". Just nu är de och kollar i en kvinnas källarförråd som har ALLT. Undra vad de skulle säga om mitt, kan inte ens gå in i det längre, haha!

Tror jag somnar snart! Säger god natt!

Idol 2009

Haha, fyfasen vad jag garvade igår när jag kollade på Idol!

Torsdag 10:e september

Nu har jag i stort sett helg. Typ i alla fall. Imorgon ska jag & Johanna ses i skolan klockan 11 för att förbereda och diskutera igenom oss inför vårat handledarmöte som börjar kl 12. Så runt 12.30 imorgon är det helg. 1½ timme i skolan räknas ju knappt.

Idag har vi i alla fall hittat en engelsk bok som vi använt oss av i vårat arbete. Men kan ju säga att det tog sin lilla stund. Nu har jag fått nog av engelska för denna dag!

Efter skolan gick jag raka vägen och köpte biljetter till filmen "Flickan som lekte med elden", som har premiär nästa fredag. Det skulle tydligen vara mingel innan, haha, jaja, det blir säkert bra!



Nu ska jag bege mig och handla lite inför morgonkvällen. Då kommer det lite tjejer från klassen hit. Närmare bestämt Rita, Petra & Christina! Då blir det lite vin och sånt. Mysigt mysigt. När jag kommer hem från affären ska jag även ändra om bland mina kläder igen;) denna gången är det jeansen och alla toppar som får byta plats. Kan lova er att detta är första och enda gången jag bor i en liten etta!

Onsdag 9:e september

Nu är jag trött! Spenderade första delen av dagen i skolan, sedan blev det raka vägen hem för att slänga ihop lite mat, som idag blev korvstroganoff.... hann äta precis innan Malin kom hit med sina katter. Sedan kom även våran kära morster hit, för att hjälpa oss klippa klorna på alla fyra katterna. Kan ju meddela att Sivert, Malins ena katt är ett ritkigt vilddjur. Filmade när vi klippte hans klor, ska se om jag kan få in det här på bloggen så ska ni få se.

I alla fall... sedan bar det av raka vägen till lagret för att jobba några timmar. Känns att jag inte varit där förrän innan sommaren. Ont i både händer, nacke, axlar och rygg.... haha. Men snart ska jag väl komma in i det igen!

Nu tänker jag hoppa in i duschen, och sedan slänga ihop lite kvällsmat som kommer bestå av varma mackor med tonfisk *mums*.

Ha en mysig onsdagskväll. Snart helg.... Det ser jag fram emot!

Tisdag 8:e september

Examensarbete, examensarbete, examensarbete.... det är typ det mitt liv kretsar runt just nu! Så är jag lite off här vissa perioder så vet ni varför.

Har i alla fall varit iväg och storhandlat nu. Och om en liten stund ska jag bege mig bort och hälsa på Emelie och kika på hennes nya lägenhet.

Ikväll blir det både Idol och Andra Avenyn, och lite tacos på det;)

Den 14e september flyttas mitt gamla nummer över!

Nostalgi

Än är inte mitt gamla abonnemang avstängt. Men än ska jag inte bli arg. De har.... hmm...  ca 7 timmar på sig innan dagen är slut. Är det inte avstängt imorgon när jag vaknar kan jag lova att de får ett argt samtal från mig!

Håller på att småpysslar med lite saker här hemma samtidigt som jag lyssnar på gammal barn- och ungdomsmusik. Ni vet, Backstreet Boys, Spice girls, Aqua... ja alla gamla godingar man växte upp med. Haha!

Backstreet Boys - Get down

Jag menar, vem minns inte denna? Den ger mig verkligen nostalgikänslor. Jag levde nästan ett tag för mina killar i Backstreet Boys. Favoriterna förnyades lite titt som tätt, men Aj, Nick & Brian var mina favoriter. Jag grät när jag fick biljetter i julklapp till deras konsert. Minns inte vilket år det var. Hela rummet var tapetserat med posters på dem. Och min kudde jag hade med Backstreet Boys. 

 


Måndag 7:e september

Relativt nyhemkommen ifrån skolan. Idag kändes det som mycket lossnade när vi skrev på vårat examensarbete. Dete flöt liksom bara på. Skönt. Nu hoppas vi på att det går som på en räls den sista tiden. Vill bara bli klar och lämna in det. Så nu ska jag snart sätta mig och bläddra lite i en bok jag inte hunnit med.

Förresten, var och hämtade mitt namnhalsband idag. Riktigt nöjd blev jag. Kul! Det var väl värt pengarna.

Idag kommer mitt vanliga nummer stängas av några dagar. Har nytt under tiden!

Andra avenyn

På tisdag mina vänner, så börjar Andra Avenyn igen. Det gillar vi!
Kommer även vara en nätserie som kommer gå dagligen... ska man följa den med tro?


Myssöndag

Nu börjar jag känna att jag borde ge mig med pluggandet. Har suttit två timmar nu och skrivit. Och nu är det faktiskt söndagskväll, vilket för mig alltid betyder vila! Så nu ska jag snart bege mig ut i köket och hacka upp fruktsallad och vispa lite grädde till det. Kl 20 är det dags att krypa upp i soffan och kolla säsongsstarten av "Ensam mamma söker". Tycker faktiskt det är mysigt! Och kl 21 börjar "Kärleken checkar in", eller heter den nått annat? Jaja, en film på tv3 i alla fall!

Söndag 6:e september

Nu har jag precis kommit hem. Haft en dagsutflykt med familjen. Först åkte vi ut till Grebbestad och kollade läget. Men som väntat så är ju säsongen över där nu, och det var i stort sett bommat överallt. Ett par gråa mjukisbyxor lyckades jag iallafall fynda för 100kr. Bra jobbat!

Därefter åkte vi vidare till vårat huvudmål: Tanumstrand. Skulle till deras STORA sportshop där, som hade halva priset på reapriset, på alla varor. Lycka. För min del blev det ett par träningsbyxor för 150. En enkel t-shirt för 50, en plånbok för 100, och det bästa av allt. Ett riktigt bra regn- och vindställ för 400kr. Innan hade det varit väldigt dyrt. Så jag är nöjd. Nu är jag ännu mer redo att bege mig ut i arbetslivet;) Som förskolelärare måste man ha kläder till ALLA väder!

Sedan stannade vi i Ljungskile på vägen hem och åt på "Laxbutiken" där. Har aldrig varit där innan, men herregud vad gott. Dit får jag åka flera gånger.

Nu ska jag sätta mig med en kopp kaffe och gå igenom en bok angående neuropsykiatriska funktionshinder!

Åskeliåska

Städar för fullt. Perfekt sysselsättning en fredagskväll eller? Njaaa, men tänkte köra någon timma till, sedan är det jag som bäddar ner mig framför tv.n med täcke och Ben&Jerry-glassen. Har en mysig hemmahelg, vilket kan behövas eftersom nästa helg verkar bli fullbokad!!

Var ju iväg och hälsade på Sandra & Wille förut, tillsammans med Malin. Asså, den ungen, vilken sötnos alltså! Helt sjukt att en sådan liten parvel växer upp och blir en stor människa! Jag ser fram emot att få följa Willes utveckling i alla fall:)

Usch, åskade rätt rejält här förut. Jag gillar verkligen inte åska, och har aldrig gjort det. När jag bodde hemma och det åskade på nätterna gick jag alltid upp och satte mig i soffan i vardagsrummet. Alltid var det någon som kom upp och höll mig sällskap. Ofta var det Jimmy, haha! Stackarn.... Men nu får man stå ut själv.. katterna är ju inte till mycket tröst, för de är ju räddare än vad jag är. Stackarna... Nä, åska kommer jag nog aldrig lära mig att tycka om.

Nu ska jag återgå till städandet i köket, en liten stund till! Ha en mysig lördagskväll!

Lördag 5:e september

God morgon! Vad skönt med lördag, och att få sova ut! Jag gillar lördagar. Idag ska jag bara vara hemma och ta hand om mig själv... och hemmet. Eller ja, först ska jag & Malin bege oss iväg för att hälsa på Sandra & lille Wille. Malin har ju inte fått träffa sötnosen än så.... =)

Men efter det så ska jag bara vara hemma. Ska bli riktigt gott faktiskt. Ingen stress, inga måsten! Det låter väl inte helt fel?! Tror tillochmed att jag ska skippa matlagningen idag, och beställa pizza istället.

Men nu ska jag dricka upp mitt kaffe (som vanligt) och sedan börja göra mig iordning!

Ny telefon



Min nya telefon! Känns som jag gett mig in på djupt av med det här när det gäller touch-skärm. Suttit en stund nu, och lyckats lägga in en kontakt.... haha! Bra jobbat.

I alla fall. Fram till på måndag använder jag både mitt gamla och det nya numret. På måndag försvinner mitt gamla nummer och tar några dagar innan det går över till den nya telefonen! Så säg till om ni vill ha det nya numret så länge!


Fredag 4:e september

Vaknade vid 7 idag och satte mig och bläddrade igenom en bok, till examensarbetet. Vid 9 mötte jag upp Malin och Louise för att äta frukost på EsspressoHouse. Ibland får man unna sig lite gott! Lyckades även snika åt mig en tvätt-tid idag, eftersom jag inte kommer vara hemma på söndag då jag har min tvätt-tid. Nu sitter jag återigen med böckerna till arbetet. Men ska bege mig ut till överby om någon timma och se om jag kan byta abonnemang idag, eller om jag måste vänta tills på måndag.

Ikväll åker jag & Malin ner och hälsar på familjen i edet. Ha en trevlig fredag:)

Torsdag 3:e september

Är verkligen helt slut! Suttit på uppsatsseminarium hela morgonen, och lyssnat på de som gått upp med sitt examensarbete. Tänk, snart sitter man själv där och "redovisar" sitt arbete. Känns lite konstigt. I alla fall, på eftermiddagen var det föreläsning.

Stensomnade verkligen när jag kom hem. Kändes som det behövdes. Men nu kan man ju fråga sig om man kommer kunna somna senare ikväll, det är frågan!

Förresten, såg andra avsnittet av "True Blood" igår. Står fortfarande fast vid att jag tror den kommer bli superbra!

Hemma igen!

Nu är jag hemma igen... Eller jag har varit hemma ett tag. Var och fikade med Sandra & Lena. Trevligt trevligt. Detta var nog sista gången man träffade Lena innan hon flyttar till London. Men... vi får åka dit och göra London med henne helt enkelt!

Nu har jag precis diskat lite (varför kan det inte vara lag på diskmaskin i varje lägenhet). Om en timma börjar "True Blood". Jag är redan hur trött som helst nu, men hoppas på att orka hålla mig vaken. I värsta fall vet jag ju att man kan kolla på SVT Play i efterhand, men det är inte riktigt samma sak!

Imorgon blir det heldag i skolan! På förmiddagen ska vi gå på uppsattsseminarium och på eftermiddagen har vi en föreläsning om Analys! Blir nog bra=)


Onsdag 2:e september

Hemma från skolan. Kan i ärlighetens namn säga att vetenkapliga artiklar står mig upp i halsen i dagsläget. Så därför är det nog pratat om det :)

Här hemma är det full fart. Köpte ett par nya kattleksaker förut, när jag ändå var i djuraffären för att köpa mat till mina sötnosar. Vilket resulterar i att jag har två katter som flyger över hela lägenheten, samt leksaker som flyger fram och tillbaka. Bäst att akta sig!

Nu ska jag nog sätta mig och bläddra igenom lite böcker som handlar om neuropsykiatriska funktionshinder, sedan äta lite, och ta det lugnt. Ska möta upp Sandra, Lena & Fredrik lite senare för en fikatajm. Trevligt!

Ni missar väl inte True Blood ikväll på svt?

Alvina bekantar sig med sin nya leksak.


Åttlingmamman

Har spenderat två timmar framför dokumentären på 5.an, om åttlingmamman. Och jag blev förbannad flera gånger. Faktiskt! Dels att hon väljer att skaffa så extremt många barn (på konstgjort sätt dessutom), utan att ha pengar att klara det. Hur fasen ska barnens utväxt bli? För alla barn är värda en värdig uppväxt. Min åsikt är att man inte ska skaffa fler barn än vad man klarar av att försörja.

Men okej, nu har hon valt att ha sammanlagt 14 barn, det är ju hennes val. Så egentligen ska jag inte yttra mig om det, jag hoppas bara barnen får en fin uppväxt. Så det andra som gör mig upprörd är hur alla papparazzi och dylikt står utanför huset, följer dem vart de än går ute, de kan inte ens gå till lekparken utan tiotals fotografer efter sig. Ska barnen behöva ha det så? Är inte fotograferna vuxna och vet att det inte är en bra uppväxt för barnen? Låt familjen vara.... Snälla!! Okej, det är deras jobb, men man får inte gå hur långt som helst, för guds skull, de är bara barn!

Jag har ingen anledning att prata skit om åttlingmamman, men visst blir man irriterad på vissa saker. Eller så är det helt enkelt så att dokumentären vänder det till det sämre? Jag vet inte......

Men som sagt, så hoppas jag att barnen får en fin uppväxt. De är människor, de är värda det!

Pizzabullar

Är i full gång ute i köket och bakar pizzabullar, med köttfärs- och champinjonfyllning. Mamma kommer förbi om en stund, innan hennes kvällskurs börjar borta på högskolan. Hoppas mina pizzabullar hinner klart innan hon ska iväg, så att hon får provsmaka!

Har öven satt upp mina nya gardiner nu. Vad effektiv jag är idag, och mer ska det bli!


Tisdag 1.e september

Sitter i soffan och njuter av en kopp kaffe, samtidigt som ett avsnitt av One Tree Hill rullar på min dvd-spelare. Dagen i skolan förlöpte bra. Nu är vi redo för vårat handledningsmöte imorgon.

Så snart kaffet är uppdrucket och avsnittet på tv.n är slut så ska jag sätta igång att grejja här hemma. Bland annat att byta gardiner här i rummet. Fick hem mina nya igår. Sedan ska jag bege mig bort till Ica och handla lite smått. Tänkte baka pizzabullar ikväll... gott gott. Kan väl inte vara så svårt ;) 

RSS 2.0