Årsresume juli-december 2009

Då fortsätter jag min lilla årsresume!

Juli.
Juli inleddes med några riktigt varma dagar. Så varmt är vi inte vana att ha det. Och eftersom jag tillbringade många dagar inne på fabriken på jobbet, så kan jag meddela att vi hade det ännu varmare. Vissa dagar kände jag att jag verkligen svimmar snart... men man får göra det bästa av situationen och vi drack mycket vatten för att orka dagarna. Fast det var varmt som i en ugn vissa dagar så roade jag & Tanya oss på jobbet på bästa sätt.

I juni hade jag även en vinkväll tillsammans med Sofia, där hon visade bilderna från hennes och Björns Thailandsresa, och jag kan ju lova er att jag längtade ännu mer till Thailand efter att ha sett dessa bilderna. Speciellt till Monkey Beach. Älskar apor, haha. Denna kvällen avslutade vi på Butlers, som under detta året blev mitt nya favoritställe i stan. Lipz har man tröttnat rejält på! Men det blev mer party, och detta nere i Göteborg. För en gång skull jobbade jag inte då det var dags att fira Lindas födelsedag. Hade en riktigt rolig kväll med förfest hos Linda och sedan utgång. Kom hem till henne igen när det började ljusna ute.

Den 15.e juli var jag på sverigepremiären av "Harry Potter och halvblodsprinsen". Som jag längtat efter denna film. Jag är nog en Harry Potter-nörd när det gäller filmerna. Böckerna har jag inte läst...än. Men det kanske man borde göra? I alla fall... denna filmen innehöll mycket mer humor än vad de andra har haft, och folk har haft olika åsikter kring detta. Från min sida så gick det hem med mer humor... man fick sig några goa skratt.

Något annat som inträffade i Juli var Trollhättans höjdpunkt (?), nämligen Fallens dagar. Det blev fest två dagar med vännerna. Hade två toppenkvällar tillsammans med de bästa. Först förfest här på fredagen och sedan begav vi oss ut på stan. Men innan vi gick ut fick jag mig ett trevligt samtal från Sandra, som hade gått och blivit mamma till lilla Wille, som valde att titta ut den 17.e Juli. Världens sötaste lilla pojke som jag ser fram emot att få följa i hans utveckling. Lördagen blev det förfest en trappa upp, hos Victor, och sedan utgång på stan igen. Jag säger som jag säger alla år om Fallens dagar. Det är kul när det börjar, men det är riktigt skönt när det är över med.

Något annat som hände i juli var att jag besökte mitt smultronställe, mormor och morfars stuga, för allra sista gången. Nu är den stugan såld och det är självklart att jag kommer sakna denna gula stuga, då jag praktiskt taget är uppväxt där om somrarna.

I slutet av månaden begav jag mig upp till Stockholm för att tillbringa några dagar hemma hos min kusin Caroline. Det blev självklart en hel del shopping, som det brukar bli när jag åker dit upp. En av dagarna åkte vi även ut till skärgården, Sandhamn. Det kändes som en äkta "skärgårdsdoktorn-ö". Jättemysigt.



Augusti.
I början av månaden fick jag träffa lille Wille för allra första gången. Och han gick rakt in i hjärtat på direkten. Sötare charmtroll får man leta efter. Denna månaden hann jag även med två familjeutflykter. En gick till Liseberg där vi spenderade dagen med att åka lite karuseller (som man brukar göra där) och självklart spela på hjul. Jag lyckades kamma hem stjärnvinster på filmhjulet, något Malin inte alls tyckte var kul eftersom det inte var hon som vann. Den andra utflykten gick till Borås dhttp://publishme.se/699716/entries/article/new/jurpark, haha. Och det var tillochmed min idé. Man var alltid där när man var liten så jag tyckte väl det var dags att återuppleva barndomsminnen. Det var trevligt, och hos Aporna hade jag kunnat sitta hur länge som helst och kollat. Jag & apor alltså...

Den 15e augusti drog friidrottsVM igång med dunder och brak. När jag inte var på jobbet och slet, så spenderades mycket tid framför tvn där jag följde friidrotten. Och vem kan ha missat Usain Bolts framgångar? Vilken skön människa... många tycker nog att han var alldeles för mycket, men jag gillar hans spexande! Go Bolt!

Sedan var det dags för Edets stolthet (?), nämligen Edetfestivalen. Hade en toppenkväll på fredagen. Kul att träffa alla man inte träffar annars. Under den helgen kommer nämligen i princip ALLA edetbor som inte bor kvar, de kommer hem den helgen. När jag vaknade upp på lördagen mådde jag INTE bra. Kom inte upp ur sängen förrän kl 17. Var först förvånad över att jag var så bakis, men visade sig sen att jag faktiskt hade gått och blivit sjuk. Så lördagen för mig tillbringades i soffan, inget festande för mig inte. En annan kul sak var att tjejerna i klassen bokade våran kryssning. Det var kul så länge det varade. Tillslut blev det hela inställd, men det är sådant som händer.

September.
Denna månaden bjöd på lite av varje. Bland annat mycket mycket c-uppsatssrivande. Mitt liv kretsade kring det helt enkelt. Jag levde i stort sett tillsammans med Johanna. Skriva skriva skriva och sedan lite läsa läsa läsa. Det var mycket annat som kom i kläm på grund av all den tid som uppsatsen tog. Men de flesta av kompisarna förstod varför man kanske inte var lika närvarande som man brukar. Tack!

Denna månaden lämnade jag även telenor-träsket och blev kund hos tre. Det bästa valet jag någonsin gjort. Allt velande Telenor har hållt på med så var det otroligt skönt att kunna lämna dessa bakom sig. Varenda gång Telenor nu stoppar en på gatan och vill försöka få mig som kund är jag såååå sugen på att säga precis vad jag tycker om dem. Nej, tacka vet jag Tre.

Även denna månad blev det en liten familjeutflykt. Brukar bli sådana denna tiden på året. Denna utflykt gick först till Grebbestad... men det märktes att vi var där när säsongen var över, för det var helt öde där. Istället åkte vi vidare till huvudmålet, nämligen Tanumstrand där vi skulle fynda lite i deras sportbutik som hade storrea. Och lite fynd blev det, bland annat ett all-väderställ som är perfekt när man arbetar på förskola. Eller när man ska jobba på förskola i framtiden, kanske man ska säga.

Det blev även en bio denna månad. Nämligen premiären av "Flickan som lekte med elden". En toppenfilm helt enkelt. Både böckerna och filmerna i Stieg Larssons triologi är ju helt och hållet underbara. Det var jag & Malin som gick på denna bio. Jag & Malin hamnade även i Ullared denna månaden, för att shoppa loss lite. Härligt. Och sjävklart så fyllde Malin 21 år denna månad.

Oktober.

I oktober firade vi farfar som blivit 75 år. Och när jag skriver detta så är det med ett leende på läpparna eftersom jag har världens finaste och bästa farfar. Det är som sagt tufft det vi går igenom nu, men huvudsaken är att farfar får en bra sista tid nu. Älskar min farfar och kommer alltid att göra det! När vi ändå är inte på far-föräldrar så kan jag gå över till morföräldrar. Min mormor blev sjuk denna månaden och det var det jobbigaste jag gått igenom (iaf ditills, då visste jag inte vad som skulle hända med farfar). Skolan och livet i övrigt fick ta lite stryk. Det var många känslor och tårar som kom under denna tiden. Men idag är mormor relativt pigg och befinner sig i hemmets trygga vrå. När vi ändå är inne på dessa tråkiga saker så inträffade en trist sak till. En dödsolycka på pappersbruket som gav min många tankar och funderingar....

Nu till något roligare...Jag, Petra & Rita bokade biljetter till Magnus Betnérs show här i Trollhättan, som är i februari. Och Petra hade sin 25årsfest med Hollywoodtema. Riktigt kul att få klä upp sig lite extra!

Höjdpunkten denna månaden var helt klart Ladies Night. Hade verkligen en superduperkväll med alla tjejerna som var med. Repris nästa år hoppas jag!!!



November.
Denna månaden började med bowling med en del från klassen. Efter bowlingen blev det mat på Buddys. Hade en kanontrevlig kväll verkligen. Men det var många som skippade utgången denna kväll. Skolan hade väl helt enkelt tagit kål på oss...

Denna månaden var vi iväg på 5-kamp tillsammans med tjejerna i klassen. Det var Petra som hade fått detta av oss i 25årspresent. Skitkul var det verkligen. Och kvällen avslutade vi med music-quiz på Butlers. Hur trevligt som helst.

Resten av månaden bestod mest av skola och praktik. Men sedan vaccinerade jag mig emot den fruktade svininfluensan. Men fyfasen vad dålig jag blev av det vaccinet. Fick en släng av influensan som biverkning. Minns faktiskt inte ens när jag mådde så illa...

December.
Inledde månaden med praktik. Min slutpraktik. Var verkligen blandade känslor när jag lämnade barnen sista dagen. Det är ett helt underbart ställe som jag kommer sakna massvis.

Månaden bjöd även på att julkänslan kom alldeles för sent, en twinrix-spruta inför thailand, bio: Luftslottet som sprängdes, och fest med de bästa på juldagen.

Men denna månaden har min farfar fått den mesta tiden i mina tankar. Vissa perioder i livet är självklart tuffare än andra.

Det var min resume. Hoppas nu att ni får en toppenkväll när ni firar in det nya året. Jag kommer fira tillsammans med kompisarna hemma hos Fredrik. Det blir middag och fest!

Nyårsresume januari-juni-2009

Nu är det slutet av 2009, då är det väl egentligen dags att göra en årsresume. Och den gör jag med hjälp av tidigare inlägg i min lilla blogg, men även från den gamla bloggen, då denna bara har funnits sedan maj.

Januari.
Började med att fira det nya året hemma hos Sofia och Björn som då bodde borta på Stavre. Vi kunde inte bestämma oss i tid vart det nya året skulle skålas in, så det blev mitt emellan deras hem och stan, med andra ord vid bussgaragen. Men det var lika trevligt för det. Annars spenderades mycket tid på skolarbete och även praktik. I skolan gjorde jag en redovisning jag aldrig trodde jag skulle klara av, nämligen att redovisa inför 140 pers, men jag klarade det och oj vad stolt jag var. Lugn stund, vad är det? Arbetade även både på fritids och förskolan, men även borta på lagret. Förutom skola och jobb hann jag faktiskt med att roa mig med. En del svängar ute på stan här i Trollhättan, men även en tur till Göteborg där det vankades vinkväll med Linda & Anna. Där spelades det Buzz och stojade till Singstar. Toppenkväll, flera sånna 2010 tack! I Januari hann jag även med att fylla 23 år. Den kvällen spenderades med Malin & Louise som bjöd på ostbricka. Morgonen efter åkte jag, mamma, pappa, Jimmy och vår hund till Sälen för att tillbringa en vecka! Lite bilder från Januari. Klicka för att få de större.


Februari.
Denna månaden började med några dagar i Sälen som sagt. Spenderade dagarna ute i en härlig vintermiljö. En del skidåkning och långa härliga promenader. Lyckades även, för andra gången, ta mig runt "Kalven runt"... ett längdskidspår på strax över en mil. Inte illa inte! I februari fyllde även Jimmy 17 år. Han börjar bli stor nu! På tal om syskon så var jag med min syster Malin när hon tatuerade in sin fågel fenix över hela sidan. Aj aj aj säger jag bara. Men snygg blev den.

I februari blev det en kväll till med Linda & Anna i gbg. Jag blev firad lite i efterskott i form av Bowling. Innan det var vi på after work. En riktigt trevlig kväll. minns inte om vi gick ut efteråt eller hur vi avrundade den kvällen! Man kan inte minnas allt. I denna månad bokades även biljetter till Ladies Night i Oktober. En grupp tjejer på 8 st, men medlemmarna förändrades lite under tiden, men det blev bra tillslut ändå! I denna månad hade även Sofia & Björn avskedsfest, eftersom de skulle ut och resa i 3 månader. Lyllosar. Men trist att säga hejdå till goa människor. Men en rolig fest var det i alla fall!!! I samma veva kom den stora nyheten: Att Sandra & Fredrik skulle bli föräldrar.

Även denna månad flöt både skola & jobb på bra. Vi arbetade med Storyline i skolan, och kan väl i ärlighetens namn säga att den hör till en av de dåligaste kurserna i skolan, men rollspel fick vi träna på i alla fall:) Och nu för tiden har jag inte speciellt svårt att tala inför stora folkgrupper!



Mars.
Det första som gjordes denna månad var att boka biljetter till musikalen "Rent"  som skulle vara i april,nere i Kristianstad tillsammans med Malin. Passade även på att boka hotell med. Sedan ägnade jag den första tiden av mars till praktik på förskolan. Ett par veckor. Hade även en liten fest med några tjejer från skolan, hemma hos Malin i Vänersborg. Kan väl egentligen säga att det var första festen med några av dessa tjejerna, men fler skulle det bli! Lyckades även tappa kameran inne på Lipz samma kväll, men ibland har man tur, den blev upphittad och jag kunde få tillbaka den. Tack för det.

Sedan följde jag med Malin när hon avslutade sin tatuering på sidan. Säger det igen, aj aj aj, men fin blev den. När vi ändå pratar om Malin kan man nämna att jag fick henne och hennes katter som en liten inneboende några dagar, då hon inte kunde bo i sin lägenhet. Då var det bara för katterna att gilla läget och försöka komma överens. I samma veva kastrerades Alvina och gick runt med sin lilla tratt här hemma. Det tyckte hon inte alls var kul, men det fungerade bättre än när Alva hade sin.

Jag & Malin åkte ner till Göteborg tillsammans med moster & morbror för att besöka resemässan. Ojojoj vad sugen man blev på att resa då. Och oj vad mycket pennor man kunde roffa åt sig, och tävlingar man kunde delta i... men inte något vann vi.Trist.

Även här i mars så lämnade jag & Johanna in till lärarna på högskolan vad vi ville skriva vår C-uppsats om. Det blev om hur man kan underlätta skolgången för barn med neuropsykiatriska funktionshinder.

April.
Började månaden med att känna att jag inte alls ville bo kvar här, då restaurangen mitt emot satte upp sin uteservering. Väsen till långt in på nätterna var att vänta. Men jag och Malin åkte ju iväg till Skåne ett par dagar så då slapp man det ljudet. I skåne hade vi det toppen och njöt av att komma bort lite. Och musikalen var superduperbra. Fick även träffat Skåne-emelie en snabbis där nere. Lite shopping hann vi såklart med när vi var där nere med. Och visst är det underbart att bo på hotell?! April betydde även att jag fick upp ögonen för Stieg Larssons trioligi, med den första boken "Män som hatar kvinnor". Skulle inte dröja lång stund innan jag var fast
vid hans böcker. Underbara.

Detta året bestämde jag mig för att ha en lugn påskafton. Jag & Louise blev bjudna på påsklunch hemma hos Malin. Mumsigt. Kvällen spenderade jag nere hos mamma & pappa i edet, och stannade faktiskt där över natten. Skönt med en lugn påsk!

En annan bra sak jag gjorde var att anmäla mig som fadder inom Plan. Så sedan april är jag fadder åt en liten tjej i Benin. Och det har jag inte ångrat någongång. Tyvärr tar det ett tag för brev att nå fram till varandra, men när jag väl får något brev av henne så läser jag det med ett leende på läpparna. Det är så kul att få läsa om hennes framtidsplaner och jag hoppas verkligen hon lyckas med det.

Under denna månaden stundade det även bröllop mellan Alexandra och Joakim. Oj vilket fint bröllop med en tillhörande bröllopsfest. Hade verkligen skitkul hela kvällen och jag hoppas att Alexandra och Joakim var nöjda med sin dag, men det kan jag inte tro något annat.

Och i slutet av månaden var även c-uppsatsen igång på allvar. Vet inte om jag visste hur stor tid den skulle ta upp av mitt liv då... är nog glad att jag inte visste det då.



Maj.
Den 4.e maj bokade jag & Malin resan till Grekland, Lefkas. Avresan skulle bli den 1.e juni. En månad att räkna ner då. Men att ha denna resan att se fram emot gjorde att man stod ut relativt bra i skolan med allt vad c-uppsats hette. Nu var det skriva skriva skriva som gällde, samt att göra våra intervjuer. Det tillbringades mycket tid tillsammans med Johanna, men vad gör det, för så kul jag har tillsammans med henne så kan även de jobbigaste stunderna med uppsatsen bli roliga.

Denna månaden blev det även klart att jag skulle tillbringa ännu en sommar på pappersbruket i Lilla Edet. Sjätte sommarn för min del. Nytt för i år var att man var tvungen att lämna ett drogtest, men det var ju inget man behövde oroa sig för eftersom jag aldrig tagit någon drog i hela mitt liv. Men minns att jag var lite orolig eftersom jag var ute och festade på lördagen, och skulle göra testet på måndagen. Man vet ju aldrig.... För sjätte gången var jag även på introduktion på pappersbruket, där det handlade om säkerhet... som alla andra år. Men efter vad som händer lite senare under året 2009 så förstår jag varför man skall gå på dessa år ut och år in. Det återkommer jag med framåt slutet av året.

Erika hade även bott nere i Göteborg i ungefär ett halvår (?) innan hon valde att bege sig upp mott norrland igen. Men innan hon for iväg så passade jag på att träffa henne nere i gbg och shoppa och umgås på stan. Är så glad att jag fått den människan i mitt liv, men ibland önskar jag att vi bodde närmare varandra, och jag MÅSTE komma upp till dig någongång och uppleva norrland!

Under denna månad passade vi på att fira mormor & morfar som fyllt 80 båda två. Vi hade bjudit in hela tjocka släkten typ till ett ställe ute i buschen där vi skulle äta:) Jättemysigt ställe, minns tyvärr inte vad det heter eller vart det låg. Utanför Grästorp i alla fall. Mormor och morfar trodde bara det var vi som skulle vara där, så ni kan ju ana vad överraskade de blev. Det var en fin dag, både för dem och för oss. Jag älskar verkligen min mormor och morfar såååå mycket, så ni anar inte.

Nu när sommaren var på ingång blev det även några kvällar på "Strandgatan", Trollhättans mysigaste Cafe. Där kan man sitta av flera timmar på en kväll om man har trevligt sällskap. Sitta med en cider och prata en massa strunt, det är livet det! Och när jag inte satt där så spenderade jag månaden med att stressa upp mig inför flygresan som var på ingång. Mardrömmarna kom titt som tätt.

Juni
Den första Juni åkte jag & Malin till Grekland för att vila upp oss under en vecka. Det var verkligen en skön vecka som bestod av 100% vila... förutom den långa promenaden vi tog upp till vattenfallet, men det var en trevlig utflykt. Vi fick många nya "vänner". Eller vad säger du Malin, Löjliga familjen var fint folk det. Och vi fick vara vittne till en liten kärlekshistoria med, hihi. Ibland kan jag fundera på hur det gått för dem:P Inte många som fattar, typ bara Malin.

Även denna månaden blev det en del kvällar på Strandgatan. Mysigt. En av dessa kvällar spenderades med Emelie & Cornelia, men även med Sofia. Herregud, vi hade ju inte träffats sen i februari. Så det var verkligen jättekul den kvällen. Den avslutades på Butlers. Toppenkväll. Det blev allt mer fest den månaden. Bland annat Fredriks utflyttningsfest. Kanonskoj den med. Där gick sängar sönder, ibland går det vilt till, men kul var det. Gillar när alla är på hemmaplan. Det händer egentligen bara på sommaren och vid jul. En annan kväll på Strandgatan, eller eftermiddag kanske det var, spenderade jag tillsammans med Skåne-emelie som var uppåt landet tillsammans med sin familj. Det blev en cider på strandgatan och sedan en sväng hem till mig. Trevligt när man väl kan ses. Får bättra oss med det:)

I mitten av Juni var det även dags att återgå till pappersbruket och jobba skift igen. Var med blandade känslor jag återvände dit, men relativt snabbt kändes det bra igen. Skillnaden för i år var att jag aldrig kom in i att jobba skift, utan att jag var ständigt trött. Innan brukade jag kunna ställa om kroppen rätt bra, men inte i år. Midsommarnatten spenderade jag på bruket. Men för mig gjorde det inget, man tjänar så otroligt bra den helgen, så jag var mest glad. Och midsommar firade jag hemma hos mamma & pappa innan det var dags att gå ner och jobba.

Något som ingen kan ha missat denna månaden är självklart Michael Jackssons död. Man är uppvuxen med hans musik, och helt plötsligt finns han inte mer. Sånnt är tragiskt. Men hans musik kommer alltid vara lika stor som när han levde. Det behöver man inte tvivla på.

Men till något roligare då. Den 24.e juni bokades min drömresa till Thailand. Jag, mamma & Malin bokade resan som skall avgå den 19:e januari 2010.



Detta var en del av året. Närmare bestämt halva 2009. Ska försöka lägga in resten imorgon innan vi slår om till 2010, för nu orkar jag inte mer. Detta har tagit längre tid än jag trodde det skulle göra. Men nu vet ni hur mitt första halvår var!

Yes!

Woohoo, minns ni klänningen jag skrev om för ett par dagar sedan? Jag fick hem den redan idag, så nu är nyår räddat!

Onsdag 30:e december

Oh vad irriterad jag blir när jag suttit och skrivit ett inlägg, och på någon konstigt sätt lyckas jag raddera allt. Då är det bara att le och börja om antar jag ;)

Har haft mamma, malin & Jimmy här på besök nu. Även Malins katter var med och busade lite. Vet inte hur populärt det var från Alva & Alvinas sida, men det är lika bra de vänjer sig... för när vi åker till Thailand ska de bo tillsammans alla fyra, med Jimmy.

Nu när de har gått så hamnade jag framför tv.n, där Saltkråkan visas. "Skrållan, Ruskprick och Knorrhane". Det är grejer det. Saltkråkan är ett sådant program man kan kolla på hur gammal man än är. Jag minns att jag älskade Saltkråkan när jag var liten. Hemma i edet har vi nästan alla program inspelade på VHS. Synd bara man knappt använder VHS nu för tiden. Men jag får väl köpa på mig alla avsnitt på DVD, så har jag något att sysselsätta mig med, haha. Mitt favoritavsnitt har iallafall alltid varit då de leker sjörövare allihopa, och de ska fånga den där stenen, minns ni?

Resten av dagen har jag lite småsaker att pyssla med. Behöver ge mig iväg och handla lite saker till maten med, men orkar inte traska in till stan så det blir nog en sväng upp till konsum bara. Men det får bli när Saltkråkan är slut, hihi. klockan ett tror jag. Tills dess ska jag bara ligga här under filten och vila ögonen på detta. Alvina har lagt sig bredvid och är påväg att somna. Mys på hög nivå detta!

Tankar....

Idag har det varit en extremt labil dag. Känslorna har svajat hej vilt, men det är väl så det kommer vara den närmaste tiden... Och jag måste låta det vara så med!

Började i alla fall dagen med att promenera bort till Johanna för en fika. Härligt att träffas utan att behöva ägna tiden åt skolarbete. Vi pratade om precis allt och det kändes så skönt att få annat att tänka på. Att få skratta och ha kul:) En sann vän i vått och torrt!

Resten av dagen har jag faktiskt bara varit hemma och pysslat och donat. Självklart funderat en hel del. Det går inte att låta bli just nu. Nu är det snart dags att slå över till 2010 och jag hoppas innerligt att det kommer bli ett bättre år än vad detta har varit. Eller iaf vad detta halvåret har varit.  Innerst inne försöker jag även övertala mig att detta är något som kommer stärka mig när jag lyckats ta igenom mig det. Det kommer ta tid, det kommer det göra. Och det kommer få ta tid. Jag är så tacksam att jag har jullov just nu, för jag vet inte om jag hade pallat skolan annars. Tanken är att börja arbeta bort en del arbeten redan imorgon, så att jag har tid att vara ledsen sen, då det jag inte vill ska hända, kommer att hända.

Mitt bloggande är inte det gladaste just nu... men jag skriver faktiskt blogg för min egen skull med. Jag vill kunna gå tillbaka och läsa om hur jag kände då det var som värst. Jag vill kunna gå tillbaka för att minnas. För även om detta är tufft, så vill jag inte glömma det. Farfar är, och kommer alltid vara en del utav mig. Även om han inte är här.... när tiden är inne för honom, så kommer han sitta uppe på ett moln och kolla ner på sina barn och deras familjer med ett leende. Han kommer inte missa något, han kommer vara med under varje stort tillfälle i våra liv... om inte närvarande, så i alla fall i våra hjärtan.

Tisdag 29:e december

Måste gratulera Monica och hennes Erik till deras lilla dotter Filippa!!!

Måndag 28:e december

Har klickat hem denna klänning från Nelly.com



Tanken är att ha den på examensfesten den 15.e Januari! :)

Söndag 27:e december

Jag har sagt det förr, och jag kan säga det igen. Detta halvåret har varit det värsta hittils i mitt liv. Först mormor, men hon har piggnat till bra och det är jag så extremt glad för. Tyvärr verkar inte farfar må lika bra och jag håller just nu på att inställa mig på det värsta. Jag tror vi räknar dagar nu.

Jag vet inte hur man hanterar sådant här. Jag har aldrig varit med om detta innan. De senaste dagarna har det kommit mycket tårar, och det kommer jag tillåta att det fortsätter att göra. Det är nog mitt sätt att bearbeta. Även att skriva av mig lite här är en bearbetning. Var och hälsade på honom idag på sjukhuset, och det var... jobbigt. Men samtidigt kändes det bra att följa med dit.

Hur detta än slutar så kommer jag ha de finaste minnena med mig hela livet ut, de kommer sitta fastklistrade i hjärtat på mig. Och jag skriver som Malin skrev i ett av sina inlägg: Min farfar är den bästa farfarn ett barnbarn kan ha.

Lördag 26:e december

Nu är julhelgen över för i år. Denna julen firades lite annorlunda... Vi var inte på de ställena vi brukade vara pågrund av att mormor varit sjuk en längre tid denna höst & vinter, och är fortfarande inte helt okej. Sedan är även min farfar sjuk, så det har kännts tufft. Men vi försökte göra det bästa av det ändå, och jag tycker vi lyckades bra!

På julafton åkte jag & Malin ner till Lilla Edet. Vi plockade även upp mormor och morfar och tog med de ner. Julfika stod på schemat hemma hos mamma och pappa. Mammas kusin, min syssling och hennes man kom dit med. Var riktigt mysig start på julafton! Därefter åkte vi vidare till Trollhättan och hem till min moster med familj, för att äta julmat! Mumsigt! Dit var även mormor och morfar med. =) När klockan närmade sig 15 började folket droppa av därifrån. Men jag, Malin & Jimmy stannade kvar och kollade Kalle Anka tillsammans med Carro och min morbror. Vi var de enda som var kvar. Moster hade begett sig till jobbet. Men man kan väl säga att det var Malin & Jimmy som kollade på Kalle Anka, vi andra passade på att ta oss en powernap framför tv.n ;) Man blir trött av all julmat.

När Kalle Anka var slut åkte jag & syskonen ner till Lilla Edet för att fira resten av julaftonen tillsammans med familjen. Det blev julklappsutdelning och mys i vardagsrummet. Trots att det inte alls blev som en vanlig julafton så tycker jag att vi gjorde det bra ändå, jag är nöjd.


1. 2. 3. 4.

5. 6.

1. Max öppnar julklappar
2. Anderssons egen tomte
3. Pappa är trött efter att ha firat jul hela dagen
4. Granen
5. Mamma, lagom glad att vara med på kort
6. Max julklapp från mig ;)

Sedan var det dags för juldagen. Den blev väl inte som man önskat. Farfar fick åka in till sjukhuset igen och är nu inlagd där. Det känns tungt, men samtidigt vet jag att han får den vård han behöver och vill ha. Men ja, det är jobbigt just nu, mer behöver jag inte säga om detta.

När mamma kom hem från sjukhuset så åt vi julmat innan jag & Malin begav oss hem till Trollhättan igen. Ett jäkla snöoväder var det. Skönt att det var Malin som satt bakom ratten och inte jag. När jag kom hem var det dags att göra sig redo för kvällen. Förfest hemma hos Sandra stod på schemat. Kan i ärlighetens namn säga att jag inte alls var speciellt laddad för det, på grund av förmiddagen som hade varit och man oroade sig för farfar. Men jag hade väl inte kunnat gjort mer nytta genom att sitta hemma och grubbla. Utan jag begav mig på förfest och umgicks med bra folk som gjorde att man kopplade bort allt det jobbiga för en kväll. Man behöver det. Jag hade en toppenkväll verkligen!  Kom dit tidigare än alla andra och passade på att busa lite med Wille som var där en stund, innan hans mormor kom och hämtade honom för att vara barnvakt. Skönare unge får man leta efter! Kvällen avslutades på Butlers!

1. 2. 3. 4.

5. 6.

1. Mina solstrålar:)
2. Fredrik är laddad
3. Det är Sandra med!
4. Festfolk
5. Festfolk
6. Karin var glad!

Och idag då, annandag jul. Har inte gjort så många knop. Tog en sväng på stan med Malin, det är det enda. Ska inte göra några knop nu ikväll heller. Utan bara vila och ta det lugnt!

Onsdag 23.e december

Tror faktiskt det blir en vit jul i år. Idag när jag vaknade låg snön fortfarande vit på backen. Undra när vi hade en vit jul senast??? det var längesen i alla fall.

Hunnit med en hel del idag. Städat klart här hemma, så nu är jag redo för att lämna lägenheten imorgon för att fira jul nere i Lilla Edet. Stannar där över natten. Har även hunnit med en sväng på stan där jag inhandlade en massa gott inför uppesittarkvällen som drar igång om några timmar. Ska tillbringa kvällen nere hos Louise, tillsammans med henne och Malin. Funderar på att vinna storvinsten på Bingolotto i år, visst är det frestande alltid! Förra året var vi ju så otroligt nära att kamma hem en Thailandsresa;) Men nu ska vi ju dit ändå, så en resa till hmm, Florida kanske, vore mer än välkommet.

Sitter och väntar på att Sandra ska komma förbi. Sedan ska jag med henne till Systembolaget (och trängas med alla andra som är ute i sista stund), och därefter blir det en fika på stan. Mysigt mysigt. Tänkte även passa på att överlämna Willes julklapp.

Hoppas ni får en mysig uppesittarkväll!

Välkommen hem

En så JÄKLA fin låt!


Tisdag 22:e december

Nu har jag jullov!

Återvänder inte till skolan förrän den 7.e januari. Har egentligen föreläsning den 4.e, men då är jag i Sälen. Såhär ser mitt schema ut:

7:e Januari: Obligatoriskt seminarium
13:e Januari: Salstenta
15:e Januari: Redovisning, Examensdag. Avslutningsfest.

Jag tror jag ska stå u de där tre dagarna. ;) 3,5 år till ända!

Nytt i boksamlingen

Har suttit och klickat hem lite böcker nu ikväll från cdon.com. Blev följande:

Den jag ville ha - av Sheila O´Flanagan
Det här är berättelsen om de två vännerna Darcy och Nieve, bästisarna som alltid ställde upp för varandra ända fram till den dagen Nieve förförde Darcys pojkvän. Tio år går utan att de har någon som helst kontakt, men så en dag dyker en bröllopsinbjudan upp hemma hos Darcy. Nieve ska gifta sig och vill gräva ner stridsyxan. Men Darcy har något annat i sikte, vad hon egentligen längtar efter mest av allt är att få hämnas vad som i hennes ögon var ett oförlåtligt svek. Hon kan inte släppa drömmen om det liv hon kunde ha haft...

Den jag ville ha är en roman om vänskap, svek och om att lära sig inse vad man egentligen vill med sitt liv. Det handlar om de stunder i livet vi ibland kan se tillbaka på och tänka "om bara", eller "om inte" tillfällen som vi gärna vill tro att de kunde ha förändrat våra liv om vi då gjort ett annat val.


Luftslott - av Sheila O´Flanagan
Carey Browne jobbar som flygledare på Dublins flygplats och är van vid att hantera oförutsedda händelser. Så när Ben Russel, en man hon känt i bara fem minuter, friar, tar hon hand om situationen lika lugnt som vanligt - och tackar ja! Till hennes vänners skräckblandade förtjusning...

Trots vännernas tveksamhet och ett kyligt mottagande från Bens syster, Freya, så är Carey fast besluten om att få äktenskapet att fungera. Hon vet att hon funnit sin själsfrände. Om folk bara kundelämna dem ifred.

Men det verkar som om Ben inte har varit helt uppriktig om sitt förflutna och Carey börjar snart undra om hon inte begått ett stort misstag. När allt kommer omkring så måste det bara vara för bra för att vara sant.



Om jag kunde drömma - Stephenie Meyer Är dags för mig att ta mig an dessa böcker:)
Sluta genast, Bella! Mina muskler frös till is. För det var inte Jessicas röst som tillrättavisade mig den här gången. Det var en ursinnig röst, en välbekant röst, en underbar röst len som sammet, trots att den var så upprörd. Det var hans röst jag var noga med att inte tänka hans namn och det förvånade mig att ljudet av den inte slog omkull mig och fick mig att krypa ihop på asfalten i plågad sorg. Men jag kände ingen smärta, ingen alls. I samma ögonblick som jag hörde hans röst klarnade allt. Edward är allt för Bella hon är beredd att offra sitt liv för honom. Men att vara kär i en vampyr är farligare än Bella någonsin hade kunnat föreställa sig. Edward har redan räddat henne ur klorna på en ondskefull vampyr men när deras kärlek hotar dem som de älskar mest inser de att deras problem bara har börjat


När kalla nätter plågar mig med minnen om hur det var - Jessica Andersson
Hur gick det till när sångerskan Jessica Andersson hamnade i Fame Factory? Hur kändes det när hon som nybliven mamma med duon Fame helt otippat gick och vann Melodifestivalen? Men framför allt, med tanke på den framgångsrika artistkarriären: Varför har Jessica Andersson aldrig riktigt glada ögon?
Blicken röjer minnen från en otrygg barndom. Jessica och hennes syskon växte upp med sin missbrukande mamma och mammans mer eller mindre våldsamma män. Syskonskaran splittrades när de placerades i olika fosterhem. En enda sak har Jessica Andersson alltid varit säker på. Att hon kan och vill sjunga. Att hon ska
sjunga. Jessica skulle visa dem som sa att hon "skulle sluta som sin mamma". Så blev det också.


På grund av Leon - Jenny Leeb
En gång i tiden var Maja och Angelica bästisar. Leon och Maja var ett par, och de tre vännerna var oskiljaktiga. Men så åker Maja till USA för att gå en språkkurs och det är då allting går sönder. Något händer därhemma, något ingen av dem kan ändra på i efterhand. Något som gör att Maja väljer att stanna kvar i Los Angeles. Sex år senare, när Leon hastigt dör återvänder Maja hem till Stockholm. De två forna vännerna möts på begravningen. Frågan är om vänskapen någonsin kan bli vad den en gång var. De har båda förändrats, Angelica är snart färdig läkare, Maja å andra sidan har inte riktigt följt någon rät linje i livet. Hon har författardrömmar men jobbar som servitris för att få ihop till hyran. Att träffas igen skakar om deras respektive värld. Charmiga Maja och duktiga Angelica - kanske skulle de tjäna på att ge varandra en ny chans? Men det är inte alltid lätt att se vad vänskap kan vara värd när rivalitet och svartsjuka står i vägen.

Texterna under titlarna är kopierade från cdons sida. Nu ska jag väl klara mig ett tag med läsningen:)

Brittany Murphy

En av de bästa skådespelerskorna har avlidit. Brittany Murphy dog av hjärtstillestånd. Endast 32 år gammal. Usch! Har alltid gillat henne som skådespelerska.

Måndag 21:e december

Godmorgon på er! Ställde klockan på åtta idag, men det gick verkligen inte att komma upp då. Kände att en sovmorgon hade suttit fint, men icke idag! Har tusen saker att göra idag känns det som. Imorgon är planen att kunna gå på jullov, och då krävs det att ha avklarat vissa saker innan. Har bland annat ett seminarium imorgon förmiddag, där artikeln är på engelska. Good luck Jenny. Kanske lika bra att börja med den?

Behöver även ut en snabb sväng på stan idag! Hade varit goare att vara kvar inomhus hela dagen, för det är väl svinkallt ute. Men lika bra att vänja sig, för om 9 dagar beger jag mig till Sälen, och där lär det väl med vara kallt. Men samtidigt så klär man ju sig på ett helt annat sätt där uppe. Mitt andrahem!


Kortet är från Sälen förra året. Hade tänkt lägga in något kort på vinterlandskapet... men hittade inget på datorn, undra vart alla de bilderna är? Dags för frukost nu!

Anna Anka vs. Kalle Anka

Det gick faktiskt riktigt bra med pluggandet idag. Fick gjort det jag hade tänkt att göra, nämligen hälften av arbetet. Imorgon går jag upp relativt tidigt och avslutar det sista. Gött!

Nu ska jag strax hoppa in i duschen snabbt och sedan krypa upp framför tv.n. Tänkte faktiskt se Anna Ankas jul :P Man må tycka vad man vill om henne... men då har man i alla fall något att skratta åt såhär på kvällen. Men en sak kan jag med säkerhet säga... att på julafton kl 15 är det KALLE Anka som gäller och inte ANNA Anka. Vet inte de tänkt där, om de skulle kunna utplåna Kalle Ankas tittare på julafton. Det roliga är ju att det heter "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul" och "Anna Anka och hennes vänner önskar god jul".... ja ja, Jag sviker inte Kalle Anka på julafton, det säger jag bara ;)



Vad väljer ni? :)

Söndag 20:e december

Ännu en helg snart till ända. Och man kan väl säga att vintern har kommit för att stanna. Jag hoppas på att vi får en vit jul i år, det var verkligen längesen vi hade det. Känns som man alltid hade en vit jul när man var mindre, men inte längre!

Idag ska jag bara vara inne i värmen, ska inte gå utanför dörren. Bara vara inne och mysa. Tänkte sätta igång med arbetet som ska vara inne den 15e januari... hoppas på att få klart det imorgon så jag kan ha jullov utan dåligt samvete sedan ;) Tre sidor ska det vara, så det ska väl gå an antar jag. Jag ska även bläddra runt lite på cdon och se om jag hittar några bra böcker att packa med till Thailand. När jag reser utomlands är böcker ett MÅSTE när man ligger på stranden. När jag & Malin var i Grekland i somras plöjde jag igenom tre böcker på en vecka. Nu får jag ha i åtanke att jag ska vara borta i två veckor. Så har ni boktips, så tipsa gärna!

Kan även meddela att jag har en del roliga saker som jag räknar ner till just nu! Först är det Sälen över nyår. Valde att åka med familjen dit upp för att vila upp mig lite. Känner alltid en sådan ro när jag kommer upp dit. Har ju varit där uppe minst en gång sedan man var liten. Eller liten, vad kan jag ha varit när jag började åka dit... mellanstadieålder någon gång? Känns i vilket fall som ett andra hem.

Därefter är det dags att ta examen från lärarprogrammet, då jag är utbildad förskolelärare. Den känslan att vara klar med skolan går inte att beskriva i ord. Kommer kännas sååå skönt!

Och sedan kommer nog höjdpunkten: THAILAND! Har alltid varit en dröm att få åka dit, men pga flygrädslan har jag trott att den drömmen skulle förbli en dröm. Men nejdå, om 30 dagar bär det av. Drömmar är till för att uppfyllas!

Nedräkningar:
Sälen: 10 dagar kvar
Examen: 26 dagar kvar
Thailand: 30 dagar kvar

Torsdag 17:e december

Har varit lite off här, ännu en gång. Det beror på att mina tankar har varit på andra håll. Varit orolig för min lille farfar bland annat. Nu har vi diagnosen, och vet vad det är med honom. Önskar jag kunde säga att det känns lättande, men nej, det gör det inte. Vill inte skriva mer om det här.

Nu är det i alla fall snart äntligen helg igen. Har ett litteraturseminarium imorgon förmiddag, sedan är det helg. Gött! Blir en relativt lugn helg. Ska nog ner till familjen imorgon kväll tror jag. Lördag kväll ska jag umgås med Sandra. Tror hon kommer hit och kollar lite film. Och någon av dagarna ska jag till sjukhuset och hälsa på farfar med hade jag tänkt. Har även planer på att skriva klart ett arbete som ska in den 15.e januari. Då kanske även jag får lite jullov;) hihi.

Idag åkte jag ner till förskolan i edet för att hämta mitt omdöme från praktiken. Och blev väldigt nöjd över min handledares ord där på pappret! :) Det värmer i hjärtat att höra hur omtyckt man är av barnen. Härligt. Lyckades pricka in besöket bra... först mitt i kafferasten, så det fick bli en kopp kaffe. Och sedan blev jag erbjuden att stanna kvar och äta julbord tillsammans med alla barnen. Hur mysigt som helst.

Nu ska jag ställa mig och sortera tvätt. Har tvättid imorgon. Sedan ska jag hoppa in i duschen innan jag bäddar ner mig framför tv.n hela kvällen!

Tisdag 15:e december

Sitter och gottar mig framför tv.n. Passar även på att kolla runt på nätet om jag hittar någon klänning att ha på examensfesten den 15.e januari. Dags att börja fundera på vad man ska ha på sig :P Jag lär ju vela ett bra tag innan jag hittar vad jag vill ha. Eller så väntar man till mellandagsrean drar igång och kikar på MQ eller något liknande, de brukar ha klänningar i min smak. Herregud, här sitter jag och skriver om examensfesten. Känns helt sjukt att ta examen om en månad!

Måndag 14:e december

Ska snart bege mig till skolan. Har seminarium 13.15. Rätt gött att slippa gå upp allt för tidigt imorse. Men klockan åtta var jag ändå uppe ur sängen, för att läsa lite inför seminariet på fredag. Så på latsidan har jag faktiskt inte legat! Känns skönt att man hunnit åstakomma något under förmiddagen.

Igår var ju jag & Malin på bion "Luftslottet som sprängdes". Den var bra den, men får nog säga att "Flickan som lekte med elden" är den bästa filmen i den triologin. Men denna kommer på en självklar andraplats. Och Lisbeth Salander är bara så grym, det tror jag de flesta tycker!

Nej, nu vankas det skola!!

söndag 13.e december

Hade en lyckad utekväll igår!! Lagom av det mesta, vilket resulterar i att jag faktiskt mår prima idag. Skönt. Hatar att vakna upp och knappt komma ur sängen! Började kvällen med förfest hemma hos Johanna med tjejerna. Hur trevligt som helst. Massa prat, skratt och Twister-spelande. Sedan bar det av in mot stan där målet var Olerays. Hade en toppenkväll verkligen!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan bege mig ner mot edet för att hälsa på familjen. Hörde att det vankas kinamat. Inte mig emot! Ikväll blir det bio med Malin. Ska se "Luftslottet som sprängdes". Har sett fram emot den filmen!



Förresten, det är ju Lucia idag. Har ingen Lucia-känsla alls. Förr var man alltid hos släkten och firade lucia och lussade. Det var tider det. Idag känner jag knappt av att det är Lucia....

Fredag 11:e december

Idag gjordes sista dagen på praktiken, slutpraktiken, vilket faktiskt känns lite sorgligt. Kan inte beskriva i ord hur bra jag har trivts på det stället. Men ska ju vara med på deras tomtefest på tisdag kväll, så idag slapp jag ju att säga hej då till alla barnen. Iofs kan det väl hända att jag vikarierar någn dag framöver, och om inte annat kommer jag hälsa på. Så tycker det är onödigt att säga hejdå precis som att vi inte kommer ses något mer.
Tackar min handledare och övrig personal för den fina blomman jag fick!


När jag kom hem från praktiken åkte jag med Malin till Willys för att handla inför kvällen. Vi ska nämligen kolla på Idol-finalen hemma hos Malin. Även våra kusiner Sofia & Rebecca kommer dit, så det ska bli skoj! Heja Erik!

Onsdag 9:e december

Idag har jag spenderat dagen på praktiken. Julpyssel med barnen. Blev även julpyssel för min del såklart. Kunde inte låta bli att göra en jättesöt tomte ;) Så söt så! Nu har jag bara 2 dagar kvar på praktiken. Denna gången känns det extra trist. Under ett par års tid har jag haft mina praktikperioder där, men även vikarierat en hel del. Nu gör jag min allra sista praktik på min utbildning, och jag har även svårt att tro att jag kommer hinna vikariera innan jag tar examen. Får jag inget jobb däremot kommer jag ju självklart kunna fortsätta hoppa in lite då och då... men det känns faktiskt trist att sluta nu:/ Kommer sakna både personal & barn! Är i alla fall inbjuden på barnens tomtefest på tisdag kväll, och självklart ska jag gå på den. Känner att det är ett bra tillfälle att säga hej då till barnen!

Kom på ideén idag att jag kanske borde baka ett pepparkakshus här i lägenheten denna julen. Jag är inte den personen som bakar och har mig, och vet inte hur pysslig jag är egentligen. Lär ju tappa tålamodet innan jag ens hunnit klistra ihop två väggar på huset. Och sedan dekorationen... herregud, jag blir trött bara jag tänker på det, hihi! Men ska absolut fundera på detta....

Update

Får väl uppdatera en gång till här idag då. Min lillebror ringde hit förut, och ansåg att jag är en dålig bloggare som sällan uppdaterar. Så nu gör jag det ännu en gång idag. Har precis fått i mig lite kvällsmat och halvligger i soffan och kollar på "2½ män". Är lagom matt, har pluggat på rätt så bra idag. Fått klart de två uppgifterna som är till på måndag, så nu kan jag släppa tankarna på det i helgen.

Nu ska jag strax vispa upp lite grädde och bädda ner mig framför tvn med lite fruktsallad och grädde. Mums!

Update

Får väl uppdatera en gång till här idag då. Min lillebror ringde hit förut, och ansåg att jag är en dålig bloggare som sällan uppdaterar. Så nu gör jag det ännu en gång idag. Har precis fått i mig lite kvällsmat och halvligger i soffan och kollar på "2½ män". Är lagom matt, har pluggat på rätt så bra idag. Fått klart de två uppgifterna som är till på måndag, så nu kan jag släppa tankarna på det i helgen.

Nu ska jag strax vispa upp lite grädde och bädda ner mig framför tvn med lite fruktsallad och grädde. Mums!

Tisdag 8:e december

Blev hemma idag, av den anledningen att man faktiskt måste tänka på sig själv i första hand! Har varit en hel del det sista nu, som tar på krafterna. Och mitt i allt så finns inte tiden till allt som bör göras, och då drabbas min sömn eftersom jag bara ligger och grubblar, och när jag är stressad så mår jag inte bra. Därför valde jag att vara hemma och ta hand om mig själv idag.

Begav mig i alla fall till Uddevalla imorse, för att ta den första Twinrix-sprutan. Som vanligt blir jag lite nervig precis innan nålen sätts in... Men han som tog denna (och även influensavaccinet) på mig är extremt duktig och jag kände verkligen ingenting alls. Så jag kommer allt se till att det är han som tar de andra två på mig med.

Nu har jag suttit och skrivit klart en av uppgifterna jag har på praktiken, som vi ska ha seminarium på nu på måndag. Efter maten och så tänkte jag faktiskt sätta mig och skriva klart den andra så att jag kan släppa det helt och hållet. Har jag orken (vilket jag nog inte kommer ha idag) kan det nog hända jag börjar på arbetet som ska vara inne i januari. Men vi får se. Nu är det först och främst mat som står på schemat!

Lördag 5:e december

Äntligen helg. Har sovit ut idag, vilket kändes väldigt efterlängtat! Inga måsten alls som står på schemat denna helg, vilket känns ännu bättre såklart. Igår kväll låg jag bara hemma och njöt av att det var helg. Kollade självklart på Idol, och vilken rysarkväll det blev. Men Erik & Calle i final... Blir nog en spännande final!

Erik   Calle...bilderna är från tv4.se

Idag under dagen ska jag bara vara hemma och mysa i min lägenhet. Inte göra något speciellt alls. Ikväll beger jag mig mot Skoftebyn för att kolla in Sandra & Fredriks nya lägenhet. Blir film med Sandra och hennes lille Wille. Myspys. Underbart att ha henne nära igen. Göteborg var alldeles för långt borta ;)

Onsdag 2:e december

Kan ju börja med att meddela att jag kom in i bilen imorse. Woohoo. Fick däremot varmköra den ett bra tag innan dörren gick att stänga igen. Men men, då slapp jag stå utanför och frysa i alla fall! Min bil har lett till ett hett samtalsämne bland barnen på förskolan. Räckte att jag steg innanför dörren imorses så kom en av killarna och frågade: "Jenny jenny, så du kom in i bilen idag, för idag kom du innan vi åt frukost, det gjorde du inte igår"... hehe. Och vid maten idag diskuterade vi hur jag fick gå till väga igår när bilen hade frusit, och när jag sedan berättade att jag blev inlåst i bilen med, ja då var skratten höga. Jag älskar att jobba med barn, ibland blir de sååå glada för så lite. Och jag får MINST likamycket tillbaka från dem, om inte mer. Behöver jag säga att jag har seperationsångest till tusen just nu... nästa vecka kvar, sedan lär jag varken jobba eller praktisera där mer. Får jag inget jobb efter skolan är det självklart jag fortsätter att hoppa in vid behov.

Sitter här hemma och känner mig frusen. Varit ute en hel del med barnen idag. Har ju faktiskt varit underbart vinterväder, och klär man sig bara rätt (som man faktiskt får göra när man jobbar på förskola), så fryser man inte speciellt mycket. Däremot, kunde jag faktiskt inte låta bli att skänka en tanke till Sofia & Björn som faktiskt är i Thailand nu... IGEN!

Nu ska jag göra mig redo och sedan möta upp pappa på lagret. Han ska greja lite med min bil med tror jag!


Tisdag 1:e december

Vilken dag. Känns som vintern kommit och det var varken jag eller min bil beredd på. Gick som vanligt bort till parkeringen imorse, för att hoppa in i bilen och köra ner till Lilla Edet där jag har min praktik. Men när jag kom till bilen så var det självklart helt igenisad och det gick inte att komma in i den. Hepp... fort raskt hem igen för att hämta låsolja & låstinare. Men självklart fungerade inte det då heller, den var ju igenfrusen verkligen, hehe. Det fick helt enkelt bli bussen ner till edet.

När jag slutade på praktiken för dagen, traskade jag vidare hem till mamma & pappa. Drack en kopp kaffe och fick sedan skjuts med Malin hem. Tackar man för. När vi kom tillbaka till parkeringen gjorde vi ett försök att låsa upp den. Och låstinaren hade räddat mig. Jag kom in i bilen.... men självklart är det annat som ska krångla, då gick den inte att stänga igen. Suck. Var bara att börja varmköra bilen. Gick in och satte mig och drog igen dörren så gott det gick. Malin hade jag skickat upp till hennes lägenhet. Hur nytta gör två styckna vid en igenfrusen bil? Satt där inne i bilen ett bra tag. Försökte med jämna mellanrum att stänga igen dörren. Utan resultat. Men efter en väldigt lång stund, ja då gick det! Ni anar inte vad glad jag blev då. Att äntligen få stänga av bilen och gå hem till mig och bara gotta mig. Men då gick det inte att öppna dörren inifrån helt plötsligt. Där satt jag som ett fån... instängd i min egen bil. Slutade med ett samtal till Malin: "Jag tror du får komma ner, jag är inlåst i bilen". Yeah yeah, slutet gott, allting gott. Nu är jag hemma!

Till en annan sak. Minns ni att jag skrev att jag funderade på att lägga ut min favoritjulsång, men tyckte det var för tidigt. Idag när jag satt på bussen spelade det julsånger, och då kände jag verkligen julstämning. Därför anser jag att jag visst kan lägga ut min favoritlåt. Det är ju faktiskt december nu. Så här har ni den. Älskar den!


RSS 2.0