Fixar och donar inför resan!

Håller på att fixa inför resan, för fullt! Det mesta är nerpackat.... men plockar i lägenheten med. Alltid gott att lämna lägenheten i gott skick när man reser bort. Nu ska jag i alla fall snart hoppa in i duschen. Sedan blir det kvällsmat framför "Söndagsparty med Filip & Fredrik". Efter det blir det nog att kolla på en film jag lånade av Malin: "Picture This". Vet med mig att jag ändå inte kommer somna om jag lägger mig tidigt. För då oroar jag mig bara för flygresan. Bättre att lägga sig när man är riktigt trött!
Känns som det är en sån där riktigt tjejfilm. Hoppas det, för det är jag sugen på idag!

Söndag 31:e maj

Idag är det riktigt varmt ute... men jag klagar inte. Fast jan ju ärligt säga att det skulle kännas bättre om regnet öste ner, när jag åker mot grekland imorgon eftermiddag! Fast framåt tisdag ska ju vädret bli sämre här ändå så;) Här ser ni vart jag ska spendera kommande veckan. Havet ligger bara ett par hundra meter bort! Underbart!


  
Bilderna är lånade från ving.se

Får passa på att grautlera mamma på mors dag! Världens bästa mamma!! Idag blir det först middag hemma hos farmor & farfar. Sedan fika hemma hos mormor & morfar. Måste även hinna fixa det sista inför avresan imorgon! Nema problemas! Men först ska jag ut och njuta lite av solen!

God natt

Sitter hemma hos mamma & pappa nu. Valde att stanna här över natten! Känner mig i stort behov av sömn, och hemma i stan är det crusingen! Så det fick bli en natt på "landet". Har inte gjort så mycket här... suttit ute på deras nya altan och njutit av solen, ätit grillat, kollat på finalen av Robinson. Men nu går snart ögonen i kors, dags att nana!

Imorgon är det mors dag, så ni som firar det, glöm inte det!


Jag kan flyga, jag är inte rädd, jag kan flyga....

På måndag ska jag ta mig an en av mina stösta fobier. Nämligen att flyga! Jag känner mig än så länge nästan oroväckandes lugn! Känns inte riktigt än som jag faktiskt fattar att jag har sommarlov och ska bege mig mot varmare breddgrader. Men jag kan lova er, att det inte hade förvånat mig om jag skulle råka ut för något sånt HÄR när jag ska upp i luften. Visst hade det varit typsikt.

Lördag 30:e maj

Tack tjejer för igår! Hade en riktigt trevlig kväll, där vi firade att vi fått sommarlov! Great! Började kvällen hemma hos Petra, för att sedan fortsätta ut på stan, där vi hamnade på Butlers. Träffade en massa folk man kände med, så det var kul! Bjuder på lite bildregn ifrån kvällen:

  
 

Bilderna går att göra större genom att klicka på dem!

På något sätt, när vi skulle gå ut ifrån Petra, så hade porten gått i baklås (sista bilden).... såg framför mig där ett tag att vi skulle bli kvar där läääänge. Sedan kom vi på den briljanta ideén att gå genom garaget. Det var inte heller så lätt att få upp den porten till en början med, men tillslut så!

Var hemma vid två inatt och var alldeles för trött. Såg fram emot en sovmorgon! 11.10 ringer det på dörren, som en galning. Det var då Malin som tröttnat på att vänta på att jag skulle vakna, så hon tog saken i egna händer och kom och väckte mig. Hmm... jaja. Var bara upp och hopppa.

När jag hade duschat och vaknat till liv tog vi med hennes katter + Alva och traskade bort till parken och lät dem springa av sig lite!

Nu ska jag snart bege mig ner mot Lilla Edet. Ikväll blir det grillning.

Fredag 29:e maj

Blir ett snabbt inlägg!! Har inte haft tiden alls för datorn idag. Jobbade till 13.30 nere på förskolan. Just denna årstiden har man verkligen valt rätt yrke. Kunna vara ute i solen hela dagen, samtidigt som man får betalt... haha, underbart!
Men oj vad trött jag var när jag kom hem. Stensomnade och sov ett par timmar. Nu börjar det bli dags att hoppa in i duschen och göra sig klar för kvällen. Blir lite party med Fidane, Rita & Petra (eller har jag missat någon) för att fira vårat sommarlov. Undra vad jag ska ha på mig???

Film

Har kollat film med Louise ikväll. Det blev "Bröllopsduellen". Måste säga att det var en riktig Jenny-film!
Nu dröjer det nog inte så länge innan jag bäddar ner mig för natten. Ska jobba på förskolan imorgon. Halvdag bara, men alltid något.

Sommarlov



Äntligen, nu är det sommarlov!

Torsdag 28:e maj

Ska möta upp Johanna om 1,5 timma för att göra våran sista intervju. Sedan åker vi in till skolan för att skriva rent den. Och efter det, då har vi SOMMARLOV! Hur underbart klingar inte det ordet i era öron?? Sommarlov!!!

Igår tillbringade jag ett par timmar nere på SCA och hade introduktion inför sommaren. Lika bra att inse det, jag har varit där alldeles för många år;) Av alla som var där, så var det jag som varit där mest. Veteranen vet ni!

Tvätten är i full gång. Sista maskinen håller på där nere nu. Skönt! Och klockan är bara halv nio. Tänkte lämna över tvättstugan till Louise sen nämligen. Nu blir det sminkning & sedan kaffe!

Söka jobb!

Intervjuerna är klarskrivna och jag tar ledigt från skolan resten av dagen. Skönt!
Surfade in på ams.se för en liten stund sedan. Där var en annons som lockade väldigt. En nyöppnad förskola. Ringde till kontaktpersonen och pratade lite. Om de har tur kommer de kunna öppna en avdelning redan nu till hösten, annars till våren, lagom tills jag går ut. Men i vilket fall som helst tyckte hon att jag skulle söka. De har 15 platser att tillsätta. Och en dröm för mig är att få vara med från början på en förskola. Så nu ska jag söka mitt första jobb inom det jag utbildar mig som. Spännande!

Onsdag 27:e maj

Jag vaknade upp som ett nervvrak idag. På den sista tiden har jag vaknat för minsta lilla ljud. Vet inte vad det beror på. Känns som jag kanske sover oroligt. Finns två saker som kan vara en förklaring för det:
1. Oro över c-uppsats (fast det inte finns någon anledning att oroa sig)
2. En väntande flygresa om några dagar (har ju en extrem flygrädsla), även fast jag känner mig någorlunda lugn över det.
Jaja... får väl ta mig en powernapp idag då. Blev en hemmadag idag i alla fall. Johanna hade problem med deras husvagn. Och ska jag vara ärlig så känns det rätt gott att få vara hemma idag. Imorgon gör jag sista dagen innan sommarlovet!

Nu ska jag sätta mig och skriva rent en intervju!

Vår skola!

Måste bara skriva av mig lite! Vet ni hur frustrerad jag kan bli?? Vår c-uppsats handlar om barn med neuropsykiatriska funktionshinder. Genom att arbeta med denna uppsats har man fått en ännu större inblick i hur det ser ut ute på våra skolor. Jag kan bli så grymt irriterad på att det inte finns resurser för dessa barn i skolorna. Självklart ska de inte bli behandlade på ett särklassat sätt, men de ska även ha rätten att bli behandlade utefter deras egna behov!!!!

Varför dra ner på personal inom förskola, skola & fritids??? Är det inte dessa barn som blir framtiden? Har inte barnen rätt till en värdig skolgång. Detta gäller ALLA barn. På fritids till exempel, är det rätt att man är 1 pedagog på 20 elever? NEJ! Tiden på förskola/fritids ska verkligen inte vara som barnpassning. Det ska ge barnen en elev att utvecklas! Men barnpassning är precis vad det är på vissa ställen. I så fall kan man ju lika gärna slopa läroplaner och allt vad det heter! Nej usch... vad regeringen och kommuner än ska dra ner på, så se till att det inte är skolan som blir drabbad!!

Under arbetet med uppsatsen, så har man sett några skräcksceniarie kan jag lova er!! På en sådan skola vill man verkligen inte hamna sedan när det är dags att börja jobba!

Tisdag 26:e maj

Mina ögon går i kors! Haft en intensiv dag i skolan med två intervjuer, samt renskrivning av intervjuer. Men nu börjar det ta på det. Imorgon ska vi sitta i skolan och skriva rent intervjuer samt skriva på uppsatsen. Torsdag har vi den sista intervjun och ska även skriva rent den. Fredag har jag SOMMARLOV!

Gick bort till parken med Malin förut, med katterna. Alva var kvar hemma dock. Bosse blev attackerad av en fiskmås. Stackarn. Undra om den katten kommer våga sig ut något mer??

Specialpedagogik

Måndagen är till ända. Hade en riktig bra intervju idag. Väldigt intressant faktiskt! Och ju fler intervjuer jag gör, desto säkrare blir jag på att jag kommer vilja läsa till specialpedagik, för att sedan arbeta med just barn med neuropsykiatriska funktionshinder eller som lekterapeut på sjukhus.

Hade ju även handledarmöte, och det känns riktigt bra just nu. Fick en massa beröm och han sa även att vi ligger väldigt väldigt bra till. Det gillar vi!!!

Måndag 25:e Maj

Usch, redan vaken. Ska inte vara i skolan förrän 9.30. Men har ett bar viktiga samtal att ringa... Ett till lärarförbundet, ett till länsförsäkringar, och ett till Plan. Så det är väl bara att sätta igång, så jag hinner detta innan skolan. Tjing!

Söndagsparty

Håller på att packa ner allt som ska med till skolan imorgon! Börjar dagen med handledarträff! Sedan skriver vi på vår c-uppsats, och klockan 15 har vi en intervju inbokad i Uddevalla. Så det blir en heldag. Känns ändå rätt lugnt att det blir en tuff vecka i skolan. För vi räknar med att gå på sommarlov torsdag eftermiddag. Så klaga kan man väl inte göra?

Alldeles strax börjar "Söndagsparty med Filip & Fredrik", som jag har tänkt att se. Orkar inte så mycket mer. Har kännt mig bakis hela dagen... haha. Vilket är helt omöjligt eftersom jag endast drack en cider igår. Men det beror nog mer på att jag är så trött så jag känner mig bakis. Sov ju bara tre timmar i natt. Usch & fy. Direkt när "Söndagsparty" är slut, ska jag krypa ner under täcket och sova tills klockan ringer imorgon bitti.

Förresten, vad tycker ni om min nya design nu då? Jag tackar Sofia för hjälpen, jag är supernöjd! Jag är faktiskt lite osäker på om mina gamla läsare har följt med mig till den nya bloggen? Kommentera så jag vet att ni är med mig;)

En trött Alvina

Som sagt, så har jag varit väldigt trött idag. Så det fick bli en powernapp mitt på dagen. Den varade lite över en timma. Men en som hade svårt att komma upp från täcket, det var lilla Alvina



Söndag 24:e maj

Blev en trevlig lördagskväll igår ändå. Åkte först hem till Tanya och kollade in hennes nya lägenhet. Sedan begav vi oss till "Strandgatan"... Efter ett tag kom Emelie & Co med. Riktigt gott att bara sitta där med en cider och ta det lugnt. Var faktiskt duktig och var hemma redan 23.30. Klockan skulle ju ringa 6.30 idag. Tyvärr somnade jag inte förrän 03.30, fråga mig inte varför, så jag har varit väldigt trött hittils idag.

Blev i alla fall upphämtad av pappa & Jimmy vid 8.00. Då begav vi oss bort till lagret för att jobba lite. Måste bara dela med mig av min och pappas konversation. Jag tycker den var rolig i alla fall. Jag är ju nämligen riktigt sugen på att lämna denna lägenheten för något större.

Pappa: Men du skulle inte kunna tänka dig ett litet hus ute i Öresjö?
Jag: Va, Öresjö? Vad ska jag där och göra?
Pappa: Nä, men det är fint där, och de har små hus till bra pris.

Vid detta tillfälle kollade bara jag & Jimmy på varann. Jag ville ju inte flytta till Skogshöjden tillslut, på grund av att det låg för långt utanför stan. Vad skulle jag då göra ute i Öresjö?

Vi började i alla fall jobba. Och vi pratade inte mer om det, förrän jag kom på att:

Jag: Det fanns faktiskt en riktigt snygg lägenhet ute på hemnet, mitt i stan.
Pappa: Jaså, hur stor är den då?
Jag: Det minns jag inte, men det var tre rum i alla fall.
Pappa: 3 rum, det var väl lite stort?

Undra vad det är för hus han vill jag ska bo i?? En skokartong? Vill nog inte ens veta.... Vi får väl se vart det bär av när det är dags för flytten! Nu ska jag vila och ta igen lite sömn tror jag!

Lördagsmys

Det blir allt en cider, eller två, på "Strandgatan" ikväll!

Mammas älgar

Sitter just nu nere hos familjen i Lilla Edet. Kände att jag lika gärna kunde åka ner hit ikväll, istället för att sitta hemma. Ska snart äta lite gott med. Mumsigt. Sedan blir det nog en lugn kväll. Kan eventuellt bli ett par glas på "Strandgatan", men blir nog att jag står över det. Tråkig man kan vara va? ;) Men ska faktiskt infinna mig borta på lagret imorgon klockan 8.00 för att jobba ett par timmar! Alltid gott med lite extra-pengar!

Haha, måste bara dela med mig av detta. För det är roligt... nu var dock inte jag med när det inträffade, men har hört historian återberättad. Det är nämligen så att vår mamma ALLTID varnar oss för att vi ska akta oss för älgar när vi kör hem till Trollhättan eller nått. I morse vid halv sex, när familjen hemma i edet låg och sov, vaknade de av ett pang-ljud! Eller nått liknande i alla fall. Mamma hade tydligen flygit upp ur sängen. Hennes första tanke var att det var en älg som hade sprungit igenom uterummet. Haha, som jag garvade. När hon sedan förstod att det inte var en älg, hade hon sprungit upp till Jimmy för att fråga om det var han som hade gjort något. Det visade sig att det "bara" var en stång i en garderob, med en massa galgar, som hade rasat! Det var ingen lugn morgon i deras hus imorse!!! Haha!


                    

Lite trippar man kan se fram emot!

Jag är en sån människa som mår så mycket bättre om man har lite resor och dylikt att se fram emot, när man kämpar på i vardagen. Det gör att man orkar med skolan och jobb så mycket enklare, för man vet att det kommer något roligt i slutändan. Just nu är dessa resor planerade:

  • Grekland, Lefkas 1/6-8/6, med syster. Underbart
  • Stockholm 27/7-30/7, för att hälsa på min kusin
  • Ev. Östersund i slutet av Augusti, för att hälsa på Erika. Norrland here i come.
  • Thailand i Januari 2010, 2 veckor, Varken bokad eller bestämt datum än.

Erkänn man har mer ork till allt när man har en rolig framtid framför sig.


Fredag 22:e maj

Nu mina vänner, nu blir det snart en fin design på bloggen. Jag får nämligen hjälp av min snälla klasskamrat Sofia, som är duktigt på sådant! Tack!

Började min dag väldigt lugnt, med frukost framför ett par avsnitt av "Vänner". Älskar den serien. Men sedan lyckades jag spilla kaffe över sängkläder, bord, golv & matta... då var det inte lika mysigt längre. Men nu är mattan tvättat i badkaret och hänger på tork. Jag säger då det! Ska väl alldels strax hoppa in i duschen, så får man se vad dagen bjuder på sedan. Blev tyvärr inte att träffa Sandra. Men det tar vi nästa helg!


Hörs!


Bondefru? Njaaa

Sitter och slökollar lite på Bonde söker fru. Under tiden får jag sms efter sms utav Malin (syster för er som inte vet). Hon har fått för sig att hon ska skicka in mig till en där, igen! Nej tack! I alla fall... jag blev så full i skratt. När de intervjuar den ena killen, så visar han sin bil. Då får jag ett sms av Malin där det står:

"Med den bilen kommer du vara på bb på nolltid"

Snacka om att min syster har framtidsplaner för mig. Men jag får nog vackert tacka nej till ditt förslag Malin! Sorry

Ny på blogg.se

Hej på er!
Har nu bestämt mig för att återgå till blogg.se. Har inte bloggat här sedan 2006, utan har istället funnits på en annan bloggida, men eftersom jag inte varit helt nöjd med hur det funkar där, så väljer jag att återgå hit. Känns faktiskt lite trist att lämna sin blogg sedan några år tillbaka, men den kommer ligga kvar här. Jag hoppas i alla fall att mina gamla läsare hittar hit med. Designen kommer jag fortsätta arbeta med, men jag är ny när det gäller att designa bloggar, så ni får ha tålamod. Lite för mycket olika färger just nu, men det kommer snart en bättre!

För nya läsare som hittar hit kommer lite snabbfakta: Jag är en tjej på 23 år, som bor i Trollhättan tillsammans med mina två katter Alva & Alvina. Jag läser till förskolelärare, och är färdigutbildad i januari 2010. Som jag längtar. Gillar att umgås med kompisar & familj, fika, en och annan fest då och då.

Håller just nu på med min c-uppsats för fullt, tillsammans med Johanna. Vi har valt att skriva om barn med neuropsykiatriska funktionshinder och hur man kan underlätta skolgången för dem. Jätteintressant! Men snart är det dags för "sommarlov". Vet inte om man kan kalla det så mycket lov, eftersom jag ska jobba hela sommaren. Kommer jobba 5-skift,
 
Sommarlovet börjar med en Greklandsresa tillsammans med min syster Malin. Allt hade varit frid och fröjd om jag inte tampades med en extrem flygrädsla. Men för en gång skull känner jag mig inte lika nervös, som jag brukar. Det är värt att utstå en flygresa, för att få lite sol & bad. Kan även nämna att sedan många år har alltid Thailand varit ett drömresemål. Det har varit något som alltid känts så långt borta för mig, pga flygrädslan. Men vet ni, som det ser ut nu, så kommer jag åka dit i Januari. Knappt jag kan fatta det själv!


                                          Mina små sötnosar
Detta var väl lite om mig! Hoppas ni följer med även här!

RSS 2.0