Måndag 30e april

Måste medge att det är skönt med en ledig dag imorgon, för jag är heeelt slut. Många nya intryck idag. Spenderade hela förmiddagen på nya jobbet. Planering i massor. Men jag tror jag kommer trivas bra! När vi var klara där spenderade jag eftermiddagen på mitt nuvarande jobb, där vi hade det alldeles för lugnt, vilket man blev trött av! Inte van vid lugn och ro på jobbet ;)

Så nu är det soffmys resten av kvällen. Tänt ljus i de nya ljuslyktorna. Nu luktar det orkidé i vardagsrummet, då jag även passar på att inviga doftljus från Thailand! Mysmåndag!


Härligt

Efter familjejympan blev det löpträning i fin natur.


gladare nu!

Ang. inlägget innan så kan jag väl säga att jag känner mig bättre nu. Jag hade en liten svacka imorse.

Ska se till att få i mig lite mat nu, och börja ladda inför dagens familjejympa borta på Friskis. Barn kan konsten att få en att känna glädje igen, de dagar man känner sig deppad. 


Söndag 29e april

Jag gillar inte att behöva fatta jobbiga beslut:( och jag vill inte behöva göra det. Men tillslut når man den gränsen då man inte orkar mer. Då ett beslut måste tas. Dessvärre är jag bra på att skjuta fram sånna beslut. Och känner jag mig rätt kommer jag även denna gång skjuta fram det. Även om det inte är rätt för någon.

Jag vill bara ha någon som tar dessa beslut åt en ibland! Men det går inte, det är bara jag som kan.


Lördag 28e april

Ligger i sängen med en kopp kaffe och en bok. Varit otroligt seg hela dagen. Men tror det beror på en tuff vecka på många sätt. Så jag tillåter mig en sån här dag. Om en liten stund åker jag hem till mamma & pappa. Det bjuds på grillat ikväll.

Men först, går jag in i bokens värld en stund. Boken påbörjades när jag var i Thailand. Alltså för 4 månader sedan. Dels var den väldigt segstartad, och sen har jag inte haft någon läslust! Men nu är det dags jag tar mig igenom den, innan jag återgår till mina chiklit-böcker!


Fredag 27e maj

Frukosten är intagen! Jag är alldeles strax på väg till jobbet. Skulle egentligen inte varit där förrän klockan 11. Men har man bokat in ett utvecklingssamtal så har man! I vilket fall som helst så är det fredag och jag ser fram emot en lugn och skön helg. Inte jättemycket planerat. Får besök av lillebror ikväll. Imorgon tänkte jag besöka familjen nere i Lilla Edet. Och söndagen bjuder på familjejympan borta på "Friskis". Så ja, en rätt lugn helg.


Onsdag 25e april

Sitter framför tvn och har ätit kvällsmat. Nu avnjuts en god kopp te. Härligt avslut på denna onsdagskväll. Och jag lär inte sitta här allt för länge. Redan trött, och klockan ringer 04.40 imorgon bitti. Trött bara jag tänker på det.

Ser fram emot måndag med för den delen (även om jag längtar efter helgen i första hand)... för på måndag ska jag besöka mitt nya jobb. Har väl egentligen inte berättat om det här på bloggen, även om många vet om det. Men efter att mitt vikariat går ut i juli, så har jag skrivit på en tillsvidareanställning. Samma arbetsgivare men en annan förskola. Det roliga är att vi i stort sett bara kommer vara en ny ihopsättning av personal på denna avdelning. Vilket innebär att vi får bygga upp verksamheten så den passar oss. Och ja, därför ska jag vara där halva måndagen för planering. Jag ser fram emot detta! Jag är glad att jag fått denna tjänsten, det gör att saker och ting faller på plats i mitt lilla liv. Jag känner absolut en trygghet inför framtiden. Att slippa ännu ett långvik och behöva oroa sig vad som händer efter det känns underbart.

Däremot, har jag REDAN en enorm seperationsångest inför att sluta där jag är nu. Kan man ens trivas så bra på ett ställe som jag gör nu? Jag hoppas jag kan svara JA på den frågan.

Men nu vet ni som inte visste innan, lite om vad som händer i mitt liv.


Måndag 23e april

Spenderade helgen nere i Halmstad. Jag, Malin & Sandra åkte ner tidigt i lördags, för att hälsa på Sofia. Kan bara säga att det varit en väldigt bra helg med många goa skratt. Hoppas på en favorit i repris till sommaren. Shopping, vin, mat, tjejsnack... ja men allt som en bra helg ska innehålla. Tack tjejer!

Nu däremot är man tillbaka i vardagen. Måndagen har redan gått och jag kände mig inte alls utvilad när klockan ringde 04.40 imorse. Kändes som mitt i natten. Men en powernap när jag kom hem från jobbet, och sedan orkade jag med en storrensning i mitt kök.

Nu inväntas Big Brother, och sedan blir det sängen. Go´natt!

Lördag 21e april

Har det gott tillsammans mer Sandra, Sofia och Malin! Härlig lördag!


Fredag 19e april

Äntligen fredag! Känns otroligt skönt då denna vecka har varit mastig.

Sitter hemma hos mamma & pappa nu. Ska bli bjuden på laxmiddag här ikväll. Kan man ens tacka nej till det? Därefter blir det att åka hem och bara slappa, som man oftast gör på fredagskvällar. Blir nog både "Let´s dance" och Big Brother ikväll. Samt förbereda inför resten av helgen, som ska spenderas med världens bästa tjejer (Även om några av dem kommer saknas).


Ella & Elvira

Idag på jobbet visade en kollega till mig, ett youtubeklipp som hon hade fått se på ett möte. Kolla på filmen nedan och bara njut. Visst är den otroligt fin. Kärleken mellan denna lilla flicka och den stora hästen.




Torsdag 19e april

Känns som om det varit en lång dag. Eller en tuff dag kanske man ska säga. Lång arbetsdag och en trött och sliten Jenny, är ingen bra kombo=) Men klockan blev tillslut 18 och jag fick åka hem. Fick även gjort första utvecklingssamtalet idag för denna terminen. Känns alltid segt innan man kommer igång med dem, men så fort första samtalet är klart så rullar det på bra. Så nu är ett avklarat, bara 10 kvar;)

Nu ska jag sitta kvar här i soffan och kolla på ett program om skönhetsoperationer i alla former. Gör ont bara jag kollar på alla dessa sprutor i ansiktet;)


Shoppingsug

Fick hem H&Ms sommarkatalog idag. Och vad ska man säga... det fanns mycket fint i den. Väldigt mycket fint.
Min lilla önskelista:


Endast 29.50! Vilket fynd!


Helt underbar tröja, för 249.-


Sommrig klänning, 99.-


Denna blev jag totalt kär i. Självklart ska den vara slutsåld då:( 199.-


Ännu en härlig sommarklänning, 149.-

Under tiden jag la in dessa bilder, hann jag faktiskt klicka hem den svarta klänningen med mönster. Linnet högst upp, fast i en annan färg. Och klänningen längst ner, fast i blått. Härligt!

Ja, jag skulle ju som jag sagt innan, ha shoppingförbud detta året. Förutom nödvändiga saker. Men jag nöjer mig med att inte handla lika ofta istället. Förr var det minst en leverans från H&M tex, varje månad. Nu är det faktiskt andra leveransen för i år. Och för inga stora summor alls. Stolt över mig själv:)

Bloggare för varenda unge

Texten nedanför publicerar jag här, eftersom jag är "Bloggare för varenda unge", genom UNICEF.
Jag är glad att jag kan göra lite nytta. Genom att jag publicerar detta nedan och "pingar min blogg" som det heter, så får 95 barn vaccin. Vill du med hjälpa till så läs inlägget här nedanför.


Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj



Foto: © UNICEF/Asselin


Onsdag 18e april

Nu har jag arbetat inom förskolans värld i över två år (vart tar tiden vägen) och har fortfarande inte vant mig vid att klockan ringer 04.30. Eller jo, det går bättre och bättre att komma upp på morgonen. Börjar tillochmed se det som lite mysigt när man kollar ut genom fönstret på morgonen och det är mörkt i vart enda fönster mitt emot, det är tyst i lägenheterna runt omkring, och så vidare. Man kan faktiskt säga att det ´känns som det bara är jag och tidningsutdelaren som jag möter varje morgon då jag börjar tidigt, som är vakna. Däremot, när jag slutar klockan 13, så går ögonen i kors. Håller jag mig inte sysselsatt måste jag få sova. Och det har jag gjort nu. Blev någon halvtimma i alla fall, här hemma hos mamma & pappa. Ska tillbaka till jobbet om en liten stund, för lite planering. Välkommen till en förskollärares liv. Om man lyssnar på många andra så leker vi ju bara hela dagarna;)

Alldeles strax kommer det upp ett inlägg för "Bloggare för varenda unge". Håll utkik.


Tisdag 17e april

Jag hade nog lätt kunna leva på jordgubbar. Jag är en sån människa som lätt kan betala 40 spänn för ca sex st jordgubbar när de kommer ut i butikerna:) vågar jag säga hur lycklig jag blev idag när Ica maxi sålde 1 kg jordgubbar för inga pengar alls i stort sett!! Lycka! Men nu längtar jag efter de svenska jordgubbarna!


Söndag 15.e april

Ännu en helg till ända. Jag har precis bäddat ner mig under täcket och ska bläddra i den nya "Friskispressen". Se om man hittar några bra träningstips!


Tack!

Får ju faktiskt tacka mamma och pappa för ljuslyktorna nedanför, då jag fick de av dem:) så tack!


Lördag 14e april

Dagen började bra. Vi åkte ut till "Mangolia" i grästorp där vi åt buffé och firade morfar som fyllde i veckan. Så elva personer var vi som avnjöt en god lunch där! Passade även på att kika i deras lilla affär. Blev några ljuslyktor rikare, som ni ser på bilden nedan. Dessa ska placeras i vardagsrummet.

Nu under eftermiddagen däremot har jag mest legat i sängen och soffan. Har en huvudvärk som är värre än värst! Suck! Jaja, det blir en lugn lördagskväll för min del!


Let´s dance

Ligger helt utslagen på soffan och slökollar på Lets dance. Och inser att dem lika gärna kan lägga ner hela serien för denna säsongen, för vinnaren är väl redan klar? De gånger jag har sett så har han utklassat resten totalt!


Fredag 13e april

Tur det är fredag, för jag är såå trött, trots att vi bara arbetat fyra dagar denna veckan. Men i vissa perioder har man mycket som ska göras. Så har vi det just nu... är det inte det ena så är det det andra som ska göras. Varför inte lägga på lite utvecklingssamtal som ska dra igång nästa vecka. Hej och hå!

Men men, nu skjuter jag allt jobb åt sidan över helgen. Istället bäddar jag ner mig i soffan och slappar hela kvällen.


Ha en härlig fredagskväll.


Tisdag 10e april

Trodde inte man kunde vara såhär trött. Kollade på klockan sista gången inatt strax efter 01.30. Och klockan skulle ringa 04.30. Härligt. När jag slutade kl 13 lockade sömnen kan jag meddela. Blev en lunch med broder, sedan hem till mamma och pappa (ska tillbaka på apt kl 18, så stannar i Edet tills dess). Har nu sovit i över en timma, men vet inte om jag tycker det hjälpt så mycket. Tror jag kokar en kopp kaffe och fortsätter att ligga på soffan. Känns som om vädret tillåter det!


Måndag 9e april

Måndag och röd dag. Underbart. Men denna långhelgen har gått alldeles för fort. Men än har jag denna dag kvar att njuta av, vilket jag tänker göra!

Har hunnit med att fått bytt mina vinterdäck till sommardäck nu på morgonen. Det tackar vi pappa för. Nu är det bara att hoppas att snön kommer hålla sig borta!

Ha en härlig måndag! :)


Instagram

Har nu även skaffat mig Instagram.
Heter inte helt oväntat Jennyssen

Så nu finns jag att följa även där!

Påskgodis

Man blir aldrig för gammal för påskgodis!


Glad påsk!

Hade en supermysig kväll igår tillsammans med Malin, Sandra & Karin. Kvällen bjöd på lite Tapas, lite gott att dricka och en massa massa tjöt! Precis som det ska vara. Nu ska jag alldeles strax bege mig mot bilen och rulla ner till edet. Glad Påsk allesammans.


Såhär gott hade vi det igår kväll!

Proppmätt

Nyligen hemkommen från Ronnums herrgård, där vi avnjutit en god påskbuffé som avslutades med ett härligt efträttsbord. Inte helt fel. Nu ligger jag nerbäddad och försöker samla krafter till en myskväll med tjejerna.


Fredag 6e april (Långfredag)

Var ju på bio igår och såg "Hungerspelen". Trodde ju verkligen inte det var en film som skulle falla mig i smaken, men den var faktiskt riktigt riktigt bra, så den kan jag rekomendera starkt. Längtar redan på uppföljaren.



Idag blir det en fullspäckad fredag. Börjar med påskfika hemma hos Sandra om ett pa timmar. Därefter ska jag ut till Ronnums herrgård tillsammans med familjen, farmor & morfar. Och därefter blir det en mysig kväll tillsammans med tjejerna, hemma hos Malin.

Torsdag 4e april

Äntligen långhelg. Slutade klockan 13. Av någon anledning var jag ju tvungen att besöka Ica på vägen hem. Samma sak gjorde resten av alla som befann sig i Lilla Edet vid den tiden, suck!

Ska göra mig iordning. Ikväll blir det bio. "Hungerspelen".

Ha en trevlig skärtorsdag!


Onsdag 4e april

Idag är en sån där dag då jag är riktigt riktigt glad.
Tänk vad ett telefonsamtal kan betyda ibland.




Sjukt goda

Mmm, godaste chipsen för tillfället.
Farligt goda faktiskt.


Måndag 2e april

Måndag, och denna dagen har varit så som måndagar brukar vara. Hektiska. Man märker att barnen inte varit på förskolan på ett par dagar... om man säger så;)

Tänker i alla fall inte göra många mer knop idag. Tänker äta en god kvällsmat och sedan ligga i soffan hela kvällen. Och det är en bra tv-kväll idag, vilket är toppen.

20.00 En dokumentär om Zlatan. Har höga förväntningar på denna efter att ha läst boken om honom.
21.00 30 grader i februari
22.00 Big brother

Ja ni ser, min tv-kväll är räddad.

Bästa boken på väldigt länge.

Efter att ha läst boken så gillar jag Zlatan, haha!


Söndag 1e april

Såg nu att inlägget jag skrev igår inte kom upp, förutom rubriken då. I vilket fall som helst så hade vi Funkisdag borta på friskis&svettis igår. Detta innebar att vi började eftermiddagen med att prova på fem olika träningspass, där varje pass var ca 30 minuter. Först blev det till att ge sig ut och springa för min del. Ve och fasa. Det är verkligen inte min grej. Men jag känner att det fungerade bättre att springa med en grupp. Därefter hann vi andas i sisådär fem minuter innan de blev till att klättra upp på spinningscyklarna och spinna i en halvtimma. Redan här var mina ben helt slut.

Därefter blev det till att testa på min systers jympapass: Jympa bas med lite inslag från familjejyman. Detta var uppskattat av alla. Inte ofta vuxna människor kryper runt på golvet och leker mullvadar under sina träningspass;) Efter jympan vandrade vi in på gymmet. Mitt första besök där, och det blev cirkelgym, vilket faktiskt var riktigt kul. Träningsdagen avslutades med flex (rörlighet) där det verkligen känndes att man tränat mycket under dagen, aj aj aj. Därefter blev det middag och fest. Avslutade kvällen på Butler´s dansgolv.

Imorse kom jag knappt ur sängen. Låg på soffan hela morgonen och tyckte synd om mig själv som hade träningsvärk deluxe. Men jag kan säga såhär, efter att även ha varit iväg på familjejympan idag, så är det ett under om jag kommer upp ur sängen till morran;)

På tal om familjejympan, så blev det påskjympa idag. Det är ju inget nästa vecka då friskishuset är stängt på söndag, pga påskdagen. Jag & Malin gick in för påsktemat. Även påskharen kom på besök och delade ut lite godis.

 

Förresten, har ni blivit lurade idag? Jag har klarat mig fint från den biten:)


RSS 2.0