En ica-affär i Stockholm

Nu har klockan blivit så mycket, att det är dags att sova om man ska upp 04.30, men innan det tänkte jag dela med mig av kassören på ica som jag lovade er. Och när ni läser detta, så måste ni tänka att han låter som han går på överenergi hela tiden med.

En dam framför oss ska endast köpa Pringles.

Kassören: Så du ska hem och äta pringles du?
Damen: Mmm
Kassören: Jag har väl egentligen ingenting att säga om det.
Damen:
Kassören: Tycker du att jag är jobbig?
Damen:
Kassören: inte, vad bra!

Sedan är det dags för oss att lasta upp det vi ska handla. Det vill säga brödet som heter "Äntligen", och en hel del frukt

Kassören: Oh bröd, Äntligen! (Samtidigt höjer han brödet upp mot taket)
Jag: Mmm
Kassören: Och sedan ska ni ha lite frukt, men det har jag väl inget speciellt att säga om. Oj, ännu mer frukt, fast jag har väl egentligen ingenting att säga om det heller. Oj, kiwi. Du har 4 st här. Fyra för 12kr, fem för 10kr.
Jag:
Du kan ta det som det är, jag orkar inte springa och hämta en till
Kassören: Men jag har redan slått in det så ni får det för 10. Det var väl snällt av mig?
Jag: Ja, tack
Kassören: Vill ni ha kvitto?
Jag: Ja det kan vi ta.
Kassören: Då kommer det där (pekar på skrivaren till kvittot)... Eller det hoppas jag i alla fall, för det brukar det göra. Annars vet jag inte vart det kommer någonstans (Här börjar han kolla sig runt vart kvittot annars skulle kunna komma).

När vi står och packar så är det nästa kunds tur, då kommer:

Kassören: Och här var det naturgodis, inte riktigt lika nyttigt som frukt, men nyttigt...

Snacka om att jag har skrattat åt detta!

DN-galan

Min kväll räddades av DN-galan på tv. Är det något jag kan spendera tid framför tv.n med, så är det friidrott. Tycker det är jättekul att kolla på! Mycket gör nog att jag själv höll på med det under många många år. Därifrån har man många fina minnen. Kan sakna den tiden ibland faktiskt! Man åkte lite överallt för att tävla. Och visst hade vi roligt?!

I alla fall, nu har jag precis fått i mig lite kvällsmat. Funderar på om jag ska koka mig en kopp te och krypa upp i soffan. Hoppas på att kunna somna tidigt ikväll igen!

Denna helgen kommer inte bjuda på något speciellt eftersom jag arbetar hela helgen. Men imorgon är jag bjuder ner till familjen för att grilla. Det tackar jag då inte nej till. Kan ju hoppas regnet håller sig borta, men sist stoppade det inte pappa. Då fick jag ett mms av mamma där pappa stod och grillade under paraplyet.

Nej, te var det ja...

Fredag 31:e juli

Första arbetsdagen på denna arbetsperioden avklarad. Kändes som tiden bara sprang iväg, det gillar vi. Och maskinerna har även fungerat bra. Inte ofta de gör det en hel dag, men idag så!

Regnet öser er ute, så jag tänker väl inte göra allt för mycket. Man är alltid otroligt trött efter första förmiddagen. Så det får bli jag och en bok. Det tycker jag låter som en bra idé. Ska städa badrummet i alla fall, lite nytta måste man göra!

Ändrat!

Dagarna i föregående inlägg är nu fixade och rätt! Tack för påpekningen.

Mamma: Du kommenterar i mitt namn & mailadress, antagligen bara för jag har kommenterat från er dator. Men det kan man ändra;)

Anonym: Tackar för kommentaren, men roligare om du vågar stå för vem du är istället:)

Torsdag 30:e juli

Nu är jag hemkommen från några underbara dagar i Stockholm! Har varit där under ledigheten för att umgås med min kusin, Caroline, som bor där uppe. Drar en liten redogörelse för vad jag har haft för mig där uppe:

Måndag: Begav mig upp till Stockholm efter att ha vaknat till liv efter jobbet. Stannade till i edet innan vi begav oss ner till gbg för att sätta mig på tåget mot våran huvudstad. Tyvärr fick jag åka det sega tåget som tar närmare 5 timmar. Men jag försökte roa mig på bästa sätt. Sov lite, läste lite, lyssnade på musik. Sedan ringde Sandra med, och det kändes väldigt kul att prata med henne:) Hon hade nätt och jämt kommit hem från BB. 

Jag var uppe i storstaden väldigt sent, och blev då uppmött av Carro. Vi åkte hem till henne och åt lite kvällsmat och tjatade en massor. Var ett tag sedan vi sågs! 

Tisdag: Denna dag stod shoppingen på schemat. Jag ÄLSKAR verkligen att shoppa när jag kommer till stockholm. Så vi åkte ut till Skärholmen och deras shoppingcenter. Måste medge att jag faktiskt höll i pengarna rätt bra denna gång. Blev lite tröjor, smycken och en jättesöt klänning från VILA. Den får nog åka på nästa helg, då jag ska ut med lite tjejer från klassen! Och när man åker till Stockholm hör det väl till att i alla fall se minst en kändis. För mig blev det Viktor Åkerblom Nilsson ute i Skärholmen.

När vi shoppat klart begav vi oss till Ica för att handla lite gott för kvällen. Där möttes vi utav en väldigt speciell man i kassan. Haha jag skrattar bara jag tänker på det. Kanske får dela med mig av detta i ett eget inlägg om ni är intresserade;)

I alla fall, kvällen spenderades med varma mackor till kvällsmat och sedan varm fruktsallad (ginos heter det väl tror jag). Satt och slöade framför filmen "Mamma Mia". Gillar verkligen den filmen.

Onsdag: Blev tidig uppstigning. Idag skulle vi ut till skärgården. Närmare bestämt Sandhamn. Strax över två timmar tog båtresan dit! Jättemysigt ställe. Minns ni serien "Skärgårdsdoktorn"? Det kändes precis som man befann sig mitt i den serien. Ännu mer kändes det som det när ambulanshelikoptern kom och hämtade folk... tre gånger. Usch, läskigt! Men vi hade i alla fall en jättemysig dag, och mat blev det på seglarklubben. Ska det vara så ska det vara;) Kvällen spenderades med sällskapsspel.

Torsdag: Åkte hem med tåget redan vid 11. Nu blir det slappande resten av kvällen. Klockan ringer halv fem till morran!

Onsdag 29:e juli

Hemma hos Carro igen efter en heldag i Stockholms skärgård! Blir ingen stor upptadering här. Lovar er en utförlig uppdatering om min vistelse här, när jag kommer hem imorgon istället!

God natt

Nu är jag framme i Stockholm. Blev ju ett vanligt sj-tåg och inget x2000, så resan tog nästan exakt 5 timmar. Men den varvades med musik, bra bok & sömn. Nu är det sovdags. Imorgon väntar shopping. Ha det gott!


Måndag 27:e juli

On my way to Stockholm!

Söndag 26:e juli

Nu ska jag gå och vila någon timma. Jobbar inte hela natten idag, utan slutar nog redan vid 02.00.. skönt. Så egentligen ska jag väl inte behöva vila, men det är lika bra. Natten till idag flöt på bra på jobbet... förutom att jag lyckades radera en hel order i datorn, sånt som händer ;)

Imorgon åker jag till Stockholm. Ska bli riktigt skönt. Planen ser ut som så att den ena dagen satsar vi på shopping. Och den andra dagen åker vi till Sandhamn med Cinderellabåten om jag fattade det rätt. Resan dit tar 2 tim 15 min. Ska bli mysigt! Så blir jag off här på bloggen så vet ni varför... men det är nog inte helt omöjligt att snylta lite på Carros dator!

Planering utav min packning

Idag har jag ägnat mig åt väldigt viktig planering... nämligen packningen till min Stockholmsvistelse. Och det som går att packa redan nu är nerpackat. Har satsat på att inte behöva tusen ombyten i klädväg som jag brukar ha med. Jag känner mig rätt, jag kommer inte hem därifrån med en shoppingpåse direkt. Så nu har jag planerat packningen så att jag ska få med mina shoppingfynd hem. Förra sommaren slutade det faktiskt som så att jag fick köpa mig en extraväska i Stockholm för att få hem allt... oops. Det ska inte behövas i år.

Nu ska jag sova några timmar så att jag orkar med nattpasset!

Lördag 25:e juli

Nu har jag vaknat till liv efter nattens jobb. Var en rätt lugn och skön natt på jobbet, det gillar jag! Vågar man hoppas att det blir samma inatt, njaa, skulle inte tro det. Då har vi alldeles för mycket tur.

Nu är i alla fall tvätten i full fart. Ska även sätta mig och betala in mina räkningar, så det är gjort innan jag åker iväg till Stockholm på måndag. Och sedan får det väl bli dags att laga mat. Måste bara berätta... Läste i tidningen i morse att årets "Stjärnor på slottet" eller vad det nu heter, ska spelas in på Thorskogs slott. Det ligger typ i Lilla Edet, där jag kommer i från. Nämnde detta i telefonen när jag ringde hem till mamma förut. Det lät såhär typ:

Jag: Förresten, årets stjärnorna på slottet ska spelas in på Thorskogs slott.
Mamma: Jag vet (suckande). Pappa har redan varit där...
Jag: Va, vad då varit där?
Mamma: Ja, varit där och kollat.
Jag: När då?
Mamma: Imorse (suckande)

Min pappa är nog den mest nyfikna person som finns... och jag tror i ärlighetens namn att detta inte var första gången han åker förbi det slottet för att se om han får en skymt av dessa stjärnor. Min pappa i ett nötskal, haha!

Aj!

Säger bara en sak:
Fyfan för visdomständer

Fredag 24:e juli

Dagen har hittils tillbringats ute vid stugan.... för allra sista gången. Är i princip uppvuxen där om somrarna. Mina bästa sommarminnen kommer helt klart därifrån. Självklart kommer jag alltid bära med mig dem i hjärtat. Finns så mycket man varit med om där ute... promenaden i trollskogen, lilla Vm, kojan, krabbfiske, bad, midsommarfiranden, övernattningar, krocket, ja jag hade kunnat fortsätta. Men idag var vi där för att kolla om det fanns några saker vi ville ha innan det försvann.

Kan ju inte säga annat än att jag kommer sakna mitt smultronställe!


Torsdag 23:e juli

Tackar för tipsen om kattmaten! Får se om jag kör på det! Men då börjar de gnälla tidigare på kvällen för att de inte får mat då. (De äter nämligen bara två gånger per dag, annars blir de lite väl tjocka mina små sötnosar)

Idag kör jag sista eftermiddagspasset, och sedan är det bara tre nätter kvar innan friveckan. Jag börjar känna nu att min kropp inte gillar att jobba 5-skift faktiskt... konstant trött. Ändå tycker jag det är värt det! Både för pengarna och alla lediga dagar i sträck man får. Och fredag natt ska vår avdelning, grannavdelning & vår käre elektriker äta massa tacos, så vi klarar oss allt!! Lite roligt får man se till att ha på jobbet med!!

Nu börjar det bli dags att hoppa in i duschen och göra sig redo för att möta dagen!

Imorgon åker vi förresten ut till stugan för kanske allra sista gången?? Den är såld! Så vi ska ut och kolla om det finns lite saker som vi kanske vill ha. Måste medge att det känns väldigt konstigt att inte kunna åka ut dit fler somrar. Det är ju mitt lilla smultronställe... som nu kommer bli någon annans smultronställe! Wierd!

Kattproblem

Vill ni veta en sak? Jag har en väldigt enveten katt! VARENDA morgon när hon börjar bli hungrig börjar hon välta ner filmer & skivor jag har i min bokhylla här i rummet. Hon ger sig verkligen inte förrän jag går upp och ger katterna mat. Ibland, när jag tycker det är alldeles för tidigt försöker jag ignorera henne. Man behöver liksom inte äta frukost halv fyra på morgonen. Men tidigt imorse flög jag verkligen upp... då var det inte filmer eller skivor hon välte ner, nej nej! Nu gav hon sig på en prydnadsgrej som stod i hyllan istället, som gick i tusen bitar!

Ingen som har ett tips på hur man ska få henne att sluta med detta???

 
Alvina & Alva.
Alva (den stora på bilden) är problemet i fråga:)


Onsdag 22:e juli

Sitter här hemma och försöker få gjort lite viktiga saker, som att till exempel fylla i mina csn-papper. Börjar snart bli dags att äta lite lunch innan man åker till jobbet. Jobbar 14-22 idag. Skönt att förmiddagspassen är över.

Som vanligt under arbetsperioden finns det inte så mycket att skriva, det får ni stå ut med!

Tisdag 21:e juli

Haft en dag på jobbet som inte ens är värd att nämnas, därför gör vi inte det heller. Om bara alla maskinerna ville fungera som jag vill!

Nu är matlagningen i full gång i alla fall. Klart om en kvart ungefär. Testar en räk- och champinjonpaj. Spännande. Hoppas den blir god.

Måndag 20:e juli

Imorse vad jag segare än segast kan jag lova er. Var ju iväg igår kväll för att kolla fyrverkerierna med Malin & Louise. Jag var inte hemma förrän närmare midnatt. Och självklart stensomnar man ju inte direkt heller. Så det blev inte många timmars sömn innan klockan ringde 4.30. Att jag överlevde dagen var ett under. Och inte blev det bättre av att Tanya kommer in vid kl 8 och säger att de får åka hem om de vill, pga haveri på en maskin som kommer ta lååång tid att få igång. Varför bytte jag linje för? Jag kunde fått komma hem tidigt, haha! Fast å andra sidan var det jag som tjänade pengar! Så jag ska inte klaga. Var en rätt okej dag på jobbet, lagom med krångel!

Nu har jag precis mumsat i mig min fantastiskt goda köttfärssoppa, och nu inväntar jag mamma & Jimmy som ska komma hit en sväng. Är riktigt sugen på kaffe, men det får vänta tills de är här antar jag!

Ikväll är planerna att det ska bli sängen tidigt. Känns som jag alltid planerar det, men likt förbaskat hinner klockan bli alldeles för mycket innan John Blund besöker mig!

Bildregn

Här kommer det utlovade bildregnet

Dag 1, förfest hemma hos mig!

1.  2.    3.   4.

5.

1. Fredrik är redo för lite fest
2. Malin, Karin & Sofia
3. Såhär glad blir man när man får en ritkigt bra nyhet
4. Jag med två riktigt goa tjejer:)
5. Ute i öltältet... tror Karin spillt lite;)

Dag 2, förfest hos Victor

1.   2.   3.   4.

5.   6.   7.   8.

1. Girlsen
2. Sofia
3. Karin
4. Björn & Victor
5. Rikard
6. Fredrik dricker drink med slev
7. Jag deltog faktiskt i att bygga pyramiden, utan att rasa det!
8. Sötnosar

Självklart kan man klicka på alla bilder, så blir de större

Harry Potter

När jag var på nya "Harry Potter"-filmen i onsdags, så visades samtidigt en dokumentär på femman, där man fick följa med bakom kulisserna på den nya filmen. Ville väldigt gärna se den *HP-nörd*... Men missade ju den som sagt. Men jag hade tur. Reprisen går just nu på kanal 5, vad passar bättre en dag som denna när man är lite seg efter helgen än att bädda ner sig och kolla på den då? :)

Söndag 19:e juli

Sådär då, då var Fallens dagar-09 till ända. Det är kul när det börjar, men rätt gott när det är slut. Jag är nog verkligen ingen tvådagars-människa längre. Men trevligt har jag haft. Och bra mår jag idag, förutom tröttheten då, men den kan jag stå ut med.

Började kvällen med en förfest uppe hos Victor då, för att sedan bege oss in mot stan. Efter många turer slutade det med att jag & Karin valde att gå in på Butlers. Ja hej och hå, eller hur... vet inte hur de kan ha fått släppa in så mycket folk. Det var folk precis överallt. Man kunde knappt vända sig. Efter en liten stund valde vi då att lämna Butlers för att bege oss hemmåt. Skönt att det inte blev en allt för sen kväll. Grannen hade efterfest och jag hade besök när jag kom hem. Men fick snabbt hjälpa honom till rätta ut på stan igen för att leta upp sina vänner. Nu låter det som om jag hade besök inne i lägenheten när jag kom hem, men riktigt så var det inte. Han stod faktiskt utanför!

Idag blir det inte många knop gjorda! Jag ska kolla tv, köpa pizza, läsa och bara gotta mig. Ladda upp mig inför jobbet imorgon! 04.30 typ ringer klockan.

Har inte lagt in helgens bilder i datorn än, så de får komma i ett eget inlägg lite senare!

Lycka!

Igår kväll fick jag ett väldigt trevligt samtal från min allra allra bästaste vän, Sandra!


Grattis Sandra & Fredrik till er lilla pojk!


Lördag 18:e juli

Trött, tröttare, tröttast! Nej så farligt är det faktiskt inte! Känner inte av alkoholen ifrån gårdagen för fem öre! Så det är gott. Sedan att man kanske inte är jättepigg, är en annan femma. Började i alla fall kvällen här hemma hos mig! Lite vin och snackande. Sedan begav vi oss ut på stan! Hamnade lite här och var.

Avslutade kvällen nere hos Louise med henne och Malin & kebab! Mums!

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning för att möta dagen! Ikväll blir det självklart party igen. Får passa på när det för en gång skull händer något här i Trollhhättan. Lägger ut bilder från helgen imorgon!

Fredag 17:e juli

Blev en lång sovmorgon idag med. Underbart!

Nu har "Fallens dagar" kommit till Trollhättan. En folkfest som pågår torsdag-söndag. Så ikväll och imorgon blir det party! Det får helt enkelt bli en tvådagars... orkar man det tro? Jodå, det gör man allt!

Om några timmar ska jag i alla fall möta upp mamma & pappa för en sväng på stan och kolla läget, och umgås lite med dem. Sedan blir det raka vägen hem och göra sig iordning inför kvällen. Solen är framme idag, så ikväll tänkte jag köra på min nyinköpta klänning:


Sjunga i bilen

Är ni med sånna som kan skratta lite åt folk som sitter helt ensamma i bilen och sjunger med i låtarna som spelas på radion. Visst är det lite kul om man kollar i backspegeln och bakom är en bil, vars förare sjunger och diggar för fullt. Jag kan skratta rätt gott åt sånt. Jag har aldrig tänkt att jag själv gör så...

.... tills idag. Satt i bilen påväg hem till Trollhättan igen efter familjebesöket i Lilla Edet. Satte i en skiva i cd-spelaren och Andreas Johnsons låt "A little bit of love". Jag sätter genast igång att digga med lite försiktigt. Tillslut kommer jag på mig själv sitta och sjunga högt som f*n! Jag hade bilar både framför och bakom, och hur mycket mötande bilar som helst... Någon måste ha sett mig och fått ett lika gott skratt som jag brukar få...

... Jaja, jag erkänner, jag är en bil-sjungare!

färdigstädat

Har både tvättat och städat klart nu! Skönt! Nu är kaffet på kokning. Blir ett avsnitt av "Sex and the city" till kaffet. Sedan är det nog dags att hoppa ur myskläderna och i kläder man kan gå ut i. Åker ner en sväng till edet och hälsar på familjen. Tjingtjjong!

Torsdag 16:e juli

Blev sovmorgon idag! Gick inte upp förrän 10.30, och för mig är det att sova väldigt länge. Men jag klagar inte, kändes som om jag behövde det idag! Nu är jag igång med tvätten för fullt, skönt när det är klart. Ska väl snart bege mig ut i köket och försöka mig på en pastagratäng. Hittade receptet på tasteline.se. Malin gjorde den igår och sa att den var god, så vi får hoppas på det!

Har även klickat hem lite böcker, då jag insåg att jag knappt har nått att läsa efter "Luftslottet som sprängdes", som jag håller på med nu. Det blev dessa böcker:

1.    2.    3.    4.

1. "Marley och jag: Livet och kärleken med världens värsta hund"
Jag har sett filmen och älskade den. Det bjöds på både skratt och tårar, vilket jag hoppas boken med kommer göra! Hur dum denna hund än är, och hur korkad den än är, så visar denna på hur man kan fästa sig vid ett djur! Ser fram emot att läsa den.

2. "En shopaholics bekännelse"
Även denna har jag sett som film, för inte alls så längesedan. Riktigt charmig! Har hört att denna bokserien ska vara bra, så kände att det var dags att ge sig in i den nu! Finns en rad böcker i serien, det gillar vi!

3. "Skändad - en överlevares berättelse"
Handlar om en flicka som varit med om både det ena och det andra. Könsstympning, våldtäckt, bortgifte mm. En dag får hon nog och slår tillbaka. Jag gillar att läsa verklighetsbaserade böcker, det kan jag inte sticka under stolen med. Tyvärr är det oftast dessa som är hemskast!

4. "En förtjusande man"
En av mina favoritförfattare är utan tvekan Marian Keyes. Hon skriver på ett sätt som fångar läsaren! I alla fall mig! Jag blev hur glad som helst när jag såg att det fanns en bok jag inte läst. Gillar man chiklit så är hennes böcker att satsa på!

Onsdag 15:e juli

Hello!!

Har haft en toppendag idag. Sov till typ 12 efter nattpasset. Kan ju erkänna att det verkligen tog emot att gå upp då, så jag snoozade i närmare en timma. Underbart. Sedan var det bara att hoppa in i duschen och bege mig in mot stan för att möta upp Alexandra. Det var verkligen kul att träffa henne igen. Senast vi sågs var ju på hennes bröllop i april. Fanns mycket att prata om. Och nu ska vi även peppa varandra att komma igång med träningen igen.... efter sommaren:) Efter mat/fika på "Strandgatan" samt lite shopping i stan så begav vi oss hem till mig en stund.

Nu ikväll har jag ju då varit och kollat på "Harry Potter och halvblodsprinsen".... Kan säga att jag tycker den höll måttet. Jag var inte alls besviken. Kändes som om denna film hade lite mer komiska inslag än vad det brukar vara... kanske lite för mycket vissa stunder ibland... men vad gör det, jag skrattade ju i alla fall. Nu får jag vänta i 1½år till nästa kommer. Long time!

Trallvänligt

Sitter och slökollar på "Allsång på skansen" nu innan det är dags att hoppa i jobbkläderna. Alexander Rybak är med idag. När jag fick veta att han skulle vara med i allsången hoppades jag innerligt att det skulle vara då jag var i Stockholm, men tyvärr. Redan innan han kom in på scenen kände man stämningen där. Söt kille, trallvänlig låt, eurovisionvinnare, pratar norska så man inte kan fatta nått typ... underbart!


Kebabgryta & syskonträff

Nackdelen med att jobba natt är att man blir så jäkla seg hela dagen när man vaknat. Ska väl inte tala för alla som jobbar natt, men i mitt fall är det så. Tar det dygn innan jag blir människa igen typ. Känner att det snart får bli ett par timmars sömn så jag orkar med min sista natt nu. Man vet aldrig hur arbetspassen blir heller... ibland har man nästan ingenting att göra, bara sitta och bevaka maskinerna (den turen har man väldigt sällan) och ibland hinner man knappt sitta ner 5 minuter på ett arbetspass typ. Spännande att se vad denna natt har att erbjuda.

Malin (lillasyster) kom hit förut och skulle låna en sak. Det slutade med att hon stannade här och fick mat. Kebabgryta blev det till middag idag. Trevligt trevligt. Men nu har hon precis gått hem och jag ska väl ta tag i att göra någon nytta här hemma... eller nått!

Morgondagen kommer bli toppen. Klockan 06.00 stämplar jag ut och har fem dagars ledigt, hur skönt är inte det? Strax efter 14 ska jag möta upp Alexandra i stan och gå och äta någonstans. Henne har jag inte träffat sedan hon gifte sig i april. Och på kvällen blir det bio, Harry Potter (!!!) med mamma, Malin, Jimmy & moster. Great!

Tisdag 14:e juli

God morgon på er! Ja, jag får faktiskt säga så, för jag har bara varit vaken någon timma. Denna natten på jobbet kändes som den gick hur snabbt som helst. Men det ska man väl inte klaga över. Nu har jag bara en natt kvar och sedan är jag ledig fram till på måndag. Underbart!

Nu ska jag snart sätta igång att laga lite mat. Blir min underbart goda kebabgryta idag. Har varit sugen på den i flera dagar! Har ett stort diskberg med som jag borde ta tag i, innan jag börjar med maten!

Ni med abonnemanget 3 i er mobil!

Åkte iväg till Willys förut, för att handla lite till maten, samt mat till nattskiftet. Kommer hem och ska börja laga maten. Laxfile i ugn.... inser då att mitt ugnsfolie är slut. Då var det bara att bege sig snabbt upp till konsum i regnet. Visst är det irriterande när man missar typ hälften när man är iväg och handlar?

Jaja, nu är snart maten klar åt mig, och sedan blir det nog slappa. Måste se till att sova några timmar med så jag orkar vara vaken hela natten. Brukar ha lite svårt för det när det är första natten. Tillslut går ögonen i kors. Men på nått sätt så har nattpasset sin charm, fråga mig inte vad. Men förhoppningsvis är detta sista sommaren då jag jobbar skift, och det är skönt.

Håller förresten på att kolla ut nytt abonnemang! Har ju sagt upp mitt som jag har nu, pga att jag varit riktigt missnöjd med det. Funderar på att skaffa 3.... tycker det verkar bra, och har ett bra pris. Ni som har 3, är ni nöjda?

Måndag 13:e juli

God morgon!
Jag har kännt mig på otroligt dåligt humör det senaste, vilket inte är speciellt konstigt!! Nu är måttet rågat och man orkar inte ta hur mycket skit som helst. Tyvärr klarar inte en del personer av att stå upp till deras yttranden, vilket jag tycker är otroligt frustrerande. Säg inte en sak, som du inte sedan kan stå för!

Jaja, sommaren är snart slut. Åter till verkligheten då. Ska man behöva känna så? Att man inte vill ha kvar sommaren?? Att man bara vill få jobbat klart???


Färdigjobbat

Hemma!
Nu blir det "Sex and the city"-marathon
&
Ben&Jerry-glass!

Söndag 12:e juli

Idag är jag trött, sur & irriterad! Nog om det!

Nu har jag bara ett eftermiddagspass & två nattpass kvar, innan det är dags för frivecka igen. Underbart! Det bästa med att jobba som jag gör, är våra friveckor. Och just nu är den mer välkommen än någonsin!

Sömnen har det blivit lite sådär med  inatt. Fest hos grannen.... men så fort det hade lugnat sig så somnade jag otroligt skönt och sov hela natten. Hade nog behövt ett par timmar sömn till känner jag, men det får bli en annan gång helt enkelt!

Tänker ta mig en kopp kaffe nu och hoppas på att jag snart blir på bättre humör!


Harry Potter

På onsdag lyckades vi få biljetter till sverigepremiären av "Harry Potter och halvblodsprinsen".
Trodde det skulle vara omöjligt att få till den dagen, många som vill se den. Men vi lyckades.
Äntligen, som jag längtat efter denna filmen!!!

Lördag 11:e juli

Tog mig en ordentlig sovmorgon idag. Tyckte att jag förtjänade det. Jag brukar inte ha ont av att jobba helger, eftersom jag bara gör det under 3 månader varje år, men då jobbar jag tre av fem helger med. Igår när jag gick på eftermiddagsturerna över helgen så kände jag att jag verkligen inte vill jobba denna helgen. Fråga mig inte varför, för det var inget annat planerat eller så heller för den delen. Antar att det var att jag bara ville kunna ligga hemma och känna att det var helg! Jag jobbar ju en hel del nu under sommaren så... Det som lyfte upp gårdagen var väl att Milan hade med massa kallskuren mat & potatissallad. Man tackar!!

Idag känns det väl lite bättre, men hade fortfarande velat kunna vara hemma denna helgen! Idag får trösten bli pizza på jobbet. Fick höra igår att PM (en avdelning på jobbet) tänkte köpa det imorgon, och självklart är vi inte sena att nappa på det.

Jaja, man kan inte alltid ligga på topp!!! Nu har jag två eftermiddagar och två nätter kvar, innan jag är ledig fem dagar. Ska bli underbart. Nu ska jag hoppa in i duschen!

Fredagsmys? Nej!

Åh idag tar det verkligen emot att åka och jobba!
Känns som om alla andra kan vara hemma och ha fredagsmys!
Att jobba så många helger som jag gör är det värsta med mitt jobb!

Fredag 10:e juli

Regnet öser ner utanför fönstret, allt känns bara grått och mulet idag! Fast ändå mysigt. Efter den värmeböljan vi haft kan det vara rätt gott med lite regn, då man kan fixa saker inomhus, utan att få dåligt samvete. Vet dock inte om jag har så mycket att fixa här inne idag. Inget brådskande i alla fall. Kanske blir till att koka kaffe och krypa upp i soffan och läsa den tredje delen ur Stieg Larssons triologi: "Luftslottet som sprängdes". De två första böckerna har varit kanon, så jag hoppas denna med är det!

Annars händer det inte så mycket idag. Jobbar mellan 14-22. Har eftermiddagspasset hela helgen, så mig lär ni inte se så mycket av!

Stockholm snart

Insåg precis att det "bara är 18 dagar kvar tills jag beger mig upp till Stockholm, för att spendera 4 dagar hemma hos min kusin, Caroline. Det har blivit en tradition att jag åker dit varje sommar. Är helt underbart att komma upp dit, bort från vardagen här hemma!  Kan lova er att det kommer bli shopping! Bjuder på ett par kort när vi åkte ut till Stockholms skärgård förra sommaren. Minns inte vart vi åkte, men jag är sugen på att testa att åka till en annan plats i år... Så underbart fint är det där!





Vem vet, kanske blir det ett kärt återseende för "Allsång på skansen"?

Torsdag 9:e juli

Idag mina vänner finns det verkligen inget spännande att skriva om. Jobbade mellan 6-14. Åkte på en stor omställning av maskinerna som drog ut bra på tiden. När jag väl kommer hem inser jag hur jäkla trött jag verkligen är. På något sätt orkar jag att fixa lite mat, men sedan var det bums i säng. Har lyckats sova två gånger sedan jag kom hem från jobbet! Nu får jag helt enkelt se till att hålla mig vaken resten av kvällen, annars lär jag aldrig somna inatt.

Så jag begav mig bort till Hemmakväll och köpte på mig lite lösgodis, och även Ben&Jerry-glass. Verkligen inte ofta jag unnar mig den glassen, men just idag kändes det helt rätt. Blev till att pröva en ny smak, nämligen denna!

Visst ser den god ut!

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt mitt påbörjade "Sex And The City"-marahon:)

December Boys

Har precis kollat på "December Boys". Daniel Radcliffe (Harry Potter) spelar en av huvudrollerna. Denna filmen ska tydligen vara hans första långfilm efter Harry Potter. Vet inte om det stämmer, men vet inte hur han kan gå från en supersuccé som Harry Potter-filmerna till denna. Visst, den var väl fin och så, men inte alls i hans klass. Besviken.

Nu ser jag i alla fall fram emot den nya filmen med Harry Potter. Snart snart snart! Då blir det till att pussla ihop så att jag, Malin, Mamma, Jimmy & moster Monica kan gå på den samtidigt. Det har vi alltid gjort. Och traditioner ska man hålla.



Hissgardin

Försökte ge mig på att sätta upp hissgardinen i köket förut ändå. Eller jag ägnade den en titt i alla fall. Tyvärr såg det lite för komplicerat ut för min del som knappt äger en skruvmejsel ens. Om jag ska vara riktigt ärlig så är den skruvmejseln som legat här hemma, den är pappas! Och nu har han nog tagit tillbaka den.

Så, mamma, om du läser detta (vilket jag vet att du gör), så är du välkommen hem hit någondag och hjälpa mig med gardinen;) Måste kolla bara om jag behöver någon speciell gardinstång. Tror jag borde behöva det eller?

Nu blir det i alla fall film!

Onsdag 8:e juli

Imorse blev det till att gå upp innan tuppen igen! Ny jobbperiod drog igång. Kan väl säga att det har krånglat en hel del idag, men värmen har inte varit så farlig, så man har ju överlevt i alla fall.

När jag kom hem blev det mat, för att sedan stensomna i soffan. Ooops, så kan det gå. Men det behövdes nog eftersom jag inte sov så bra inatt. Bara låg och vred på mig, fram och tillbaka. Segt!

Har även hunnit med att sola, samt göra lite ärenden på stan. Min nya gardin till köket har jag varit och hämtat ut. Vet dock inte om jag kommer orka sätta upp den idag. Kanske, kanske inte. Det är ingen brådska!

Film!

Hmm, har beslutångest. Ska jag börja kolla på filmen "Flirting with forty" nu, som går på tv3. Den är slut vid 23. Jag ska upp vid 04.30 imorgon. Men å andra sidan kommer jag inte somna innan 23 ändå, hur mycket jag än vill ju! Det får bli film!

Sommarchoklad

Det har ju varit sånt ståhej kring Marabous sommarchoklad med jordgubbsmak.
Jag provade den häromdagen, och hade väntat mig något väldigt speciellt...
Den var god, men inte så mycket mer.
Vad tycker ni?


Irriterad

Aah, nu sitter jag mest här och är grymt irriterad! Ville ju så gärna ha det där namnsmycket! Tror ni de tar mitt kort när jag ska betala? nej!! Alla kort funkar typ, utan just mitt! Åhhh!

Irriterad

Aah, nu sitter jag mest här och är grymt irriterad! Ville ju så gärna ha det där namnsmycket! Tror ni de tar mitt kort när jag ska betala? nej!! Alla kort funkar typ, utan just mitt! Åhhh!

Tisdag 7:e juli

Ooops, så kan det gå. Vaknade väldigt tidigt idag, redan 6.30. Hur jag än försökte gick det inte att somna om, så strax efter klockan 07.00 valde jag att gå upp i stället och äta frukost, för att sedan grovstäda och rensa här hemma (allt för att det ska gå fort när man väl ska flytta, haha). Men gick inte som jag ville, näre jag satt i soffan och åt frukost och kollade på "Sex and the City" så stensomnade jag, och vaknade typ 9.30. Så nu ska jag göra mig redo för dagen och sedan bege mig till Willys och handla mat innan jag tar mig an lägenheten.

Tv4 hedrar Michael Jacksson mellan 14.10-23.40 idag. En heldag alltså. Jag är sugen på att se en serie om deras familj som är i två delar under dagen. Undra om jag ska ta mig tiden till det? Ja det ska jag faktiskt, är ju faktiskt ledig idag!

Sökt jobb

Nu har jag sökt mitt första riktiga jobb som förskolelärare!
Känns faktiskt lite coolt! Håll tummarna!

"Carriehalsband"


Har funderderat ett tag på att skaffa ett så kallat "Carrie-Halsband".
Ni vet ett sådant som Carrie har i "Sex and the City".
Nu har jag bestämt mig för detta:
´
Gillar den enkla stilen på halsbandet. Och inte så dyrt som de andra jag sett.

Måndag 6:e juli

Klockan är typ 12 och jag har faktiskt redan hunnit med att:
* Tvätta (har sista maskinen i torktummlaren nu)
* Städa den andra garderoben som jag inte hann med sist
* Har även hunnit med en powernap redan, haha!

Nu ska jag sätta igång och skriva inköpslista. Men kommer nog inte iväg till Willys idag, utan tar det imorgon. Idag åker jag ner till edet istället och träffar familjen och får hjälp med mitt cv. Vädret är kasst ute idag med, så jag kanske kan dra igång mitt "Sex And The City"-marathon idag. Har lånat boxen av Linda.... igen. Måste nog köpa mig den någongång.

Nu blir det att lägga in lite ren tvätt i garderoben, och sedan skriva inköpslistan!

Filmtajm

Sitter och kollar på filmen som går på 5.an: Little girl lost: The Delimar vera story. Verkar vara en helt okej film. Lite skrämmande att den är verklighetsbaserad bara. Handlar om en liten flicka som tros dö i en eldsvåda. Men sex år senare är mamman säker på att hon hittar sin dotter.... i en annan familj. Alltså att dottern blivit kidnappad. Hmm... Längre har jag inte kommit i filmen.

Känner att det får bli sängen när filmen är slut. Imorgon blir det tvättstugan, handla på Willys och även åka ner till mamma & pappa och få hjälp med mitt cv så jag får in min ansökan någon gång.. Segare människa än mig får man leta efter tror jag:)

God natt!

Söndag 5:e juli

JAG ÄR TRÖTT! Hade en riktigt bra kväll igår nere i gbg. Började med en förfest hemma hos Linda, med bara en massa tjejer. Längesen man var på en sån fest, och visst är dem roliga!!! Sedan begav vi oss in till stan och hamnade på "Parken". Dansade och roade oss hela natten. Och på något sätt missade jag & Linda sista bussen, så det fick bli en promenad hem. Det hann tillochmed och bli ljust ute innan vi hade kommit hem.

Sov väl cirka 4,5 timme inatt, så jag är inte speciell pigg! Soffan lockar väldigt mycket just nu faktiskt. Ett par avsnitt av v ä n n e r kanske skulle vara på sin plats. Nyss kommit hem efter en promenad med Louise med. Så idag är jag faktiskt ingen äkta soffpotatis som jag brukar vara dagen efter.


Kort från igår, på bussen in till stan

Får även passa på att säga grattis till Linda, som fyller 23 idag!!!

Lördag 4:E juli

Gårdagens tjejkväll, som förövrigt slutade med bara mig & Sofia, blev toppen. Satt hemma hos mig och drack vin och åt ostbricka, samtidigt som vi kollade på Sofias & Björns bilder från deras resa! Kan ju meddela att jag ser ännu mer fram emot Thailand nu! Senare på kvällen begav vi oss till Butlers för att dansa all night long... eller i alla fall fram till klockan 2, då det stängde! Men kul hade vi!!!

Idag har jag väl mått lite si så där. Tror man blir mer bakis när det är varmt inne... haha. Jag har bott framför fläkten idag!! Imorse när jag vaknade så kändes det som det åskade inne i mitt huvud, och just vid det tillfället undrade jag hur fasen jag skulle klara av att åka till Göteborg idag! Men, nu när man varit uppe ett tag är det mycket bättre,och snart ska jag laga lite mat. Väskan är packad och snart hoppar jag in i duschen. Ikväll blir det att fira Linda som fyller 23 imorgon!


Tack Sofia för en riktig trevlig kväll!

Fredag 3:e juli

Efter en helvetesnatt på jobbet, där alla maskiner troligen fått värmeslag, så är jag äntligen ledig fram till onsdag nu. UNDERBART! Detta firades med en tur till Nordkroken med Sofia & Emelie. Sedan kom även Sandra & Pernilla dit. Blev dock inte där så länge, det började åska och dåna som jag vet inte vad. Och är man lite rädd för åskan så är man helst inte ute då.

När vi hade släppt av Emelie hemma hos sig begav jag & Sofia oss till ICA och köpte på oss kex och ost. Det blir nämligen ost & vin för vår del ikväll. Mumsigt! Sedan får vi se vad kvällen bjuder på, antingen utgång eller bara sitta hemma hos mig och tjöta!

Nu får det bli lite mat, sedan ska jag nog vila en timma. Sov inte så mycket efter nattpasset idag. Ha en trevlig fredag!

VARMT

V A R M T! Trots denna värme så har jag sysselsatt mig med att städa idag. Fråga mig inte varför. Känns som jag rinner bort just nu. Om två timmar börjar jag jobba med. 8 timmars arbete kvar till ledigheten! Gött! Som det ser ut nu så åker jag tillbaka till min gamla avdelning inatt. Men vi får se. Kan vara skönt att köra lite på 12.an med. Man saknar faktiskt den avdelningen lite, vilket kan bero på att det är mycket svalare där inne, haha! nu är det dags för lite kvällsmat!

Torsdag 2:e juli

Trots att jag sov alldeles för få timmar efter nattpasset så är jag fortfarande pigg. Får försöka sova om ett par timmar, så jag orkar jobba inatt. Kommer kännas hur skönt som helst imorgon bitti klockan 06.00 när jag lämnar fabriken bakom mig och veta att jag kommer vara ledig fram till onsdag morgon. UNDERBART.

Jag hade planerat att åka hem till mamma & pappa och sola idag på deras altan. Men när jag vaknade såg jag att mamma hade skickat ett sms om att lillebror hade magsjuka, så jag valde att stanna hemma :P Begav mig ut och gjorde lite ärenden istället, bland annat ett bankärende, en sväng till Willys, sedan vidare ut till överby och köpte en sak inför lördagens födelsedagsfirande för Linda, och även kattmat. Har även fyndat... 7 dvd-filmer för endast 200 kr. Sånt gillar jag. Vet bara inte när dessa ska hinnas ses :P

Nu ska jag städa klart köket, sedan vila! Värmen tar kål på mig idag. MEN jag klagar I N T E :)

Onsdag 1:e juli

God morgon på er! Klockan är 20.00 typ, men jag får säga så ändå eftersom jag nästan precis har vaknat. Har sovit lite eftersom jag jobbar natt!

Dagen har spenderats vid Lyckorna i Ljungskile. Solat och haft det gött. Det blev jag, Malin och Tomas som åkte ut. Enligt SMHI skulle det ha regnat idag, så jag var glad när jag vaknade och såg solen. Då fick man tagit vara på denna dagen! Riktigt varmt idag. Fick bli en promenad till Coop förut, där jag inhandlade lite glass. Fläkten är i full gång och nu vet jag inte vad jag ska göra för att få det svalare i lägenheten. Detta är sjukt vad varmt det är här just nu. Orkar ju inte göra någonting här hemma.

Jaja, jag ska inte klaga! Imorgon när jag vaknar så åker jag ner till edet och lägger mig ute på mamma & pappas altan för att sola några timmar. Älskar verkligen detta vädret när man kan ligga ute och sola med en bra bok! Och imorgon kan har jag bara en natt kvar att jobba, sedan är det FRIVECKA! Längtar. Tror denna helgen kommer bli toppen med.

RSS 2.0