Stolt över mig själv!

Måste bara berätta något som jag är väldigt stolt över! Vet ni vad jag gjorde igår? Jag hade sångsamling med barnen, tillsammans med Erica. Ja, det i sig är inget speciellt. Men JAG spelade gitarr på sångsamlingen!!! Jag är så stolt över mig själv. Till veckan ska jag gå och köpa mig en stämmare, och sedan sätta igång och spela ordentligt!

Tack Erica för att du lärde mig:)

Farväl!

Begravningen för mormor var idag.
Så otroligt fin!

Men vad jag kommer sakna lilla mormor!
Är glad att jag fick ha lilla mormor hos mig i 25 år.
Glömmer dig aldrig, du är saknad av många!

Onsdag 29e juni

Vilken underbart härlig dag jag haft!!! Varit ute precis hela dagen i det underbara sommarvädret. När jag slutade jobbet tog jag bilen raka vägen ner till Edet. Där mötte jag sedan upp Louise för en fika på cafét. Var verkligen inte igår jag träffade henne. Därefter åkte jag hem till Trollhättan. Mötte upp Petra och tog en promenad runt Spikön. Sedan gjorde även Rita oss sällskap och vi slog oss ner på Mejeriet.

Avslutade kvällen med att slå mig ner på min balkong nu i några minuter när jag kom hem. Men nu tänker jag nog vara inne resten av kvällen. Tänkte inte bli allt för sen i säng ikväll. Har en känsloladdad dag framför mig imorgon. Mormors begravning!


Kommentera!

Jag vill ha lite nya bloggar att läsa!  Och jag är nyfiken på vilka som surfar in på denna blogg varje dag! Därför tycker jag att ALLA som läser detta inlägget kommenterar med en liten rad. Kanske skriver ner sin egen bloggadress så jag får lite nytt att kolla på! Har testat detta förr, och då har kanske ett par stycka kommenterat, men man ser att flera kollat in under den dagen.

SÅ KOM IGEN NU:)

Tisdag 28e juni

ett riktigt tecken på att sommaren är här, är att "Allsång på Skansen" drog igång ikväll. Det av något är ju sommar! I år var det dags för Måns Zelmerlöw att ta över programledarrollen. Jag var skeptisk redan från första stund då jag hörde att det var han som skulle leda det. Och jag kan erkänna att jag var väldigt skeptiskt de första 20 minutrarna. Sedan ändrade jag mig. Han gjorde helt okej ifrån sig! Men det bästa i hela programmet var helt klart "Septembers" nummer. Vilken show hon bjöd på!

Sitter här och känner hur det stramar i hela ansiktet! Varit ute i stort hela dagen, utan att smörja mig en enda gång. Det är ett självförvållat misstag. Imorgon får jag & solkrämen bli bästa kompisar tror jag! Imorgon är förövrigt sista arbetsdagen innan helgen. Jag slutar 13 och återvänder inte till jobbet förrän på tisdag! Skönt med lite ledigt... igen! Tyvärr bjuder inte torsdagen på något roligt, utan då är det begravning för en av de finaste människorna! 

Måste faktiskt även visa mina små jordgubbsplantor som tar sig ute på balkongen. Haha!

Ser ni jordgubben längst ner till vänster?


Kär och galen!

Nostalgi. Läste precis att tv-programmet "Kär och galen" ska väckas till liv igen. Men istället för Lotta Engberg är det Sofia Eriksson som ska leda det. Jag hoppas samma låt är vinjett, för inget "Kär och galen" utan låten nedanför!



Minns att jag alltid kollade på det när det gick förr! En och annan tår med om jag inte minns fel. Jag & min mamma ör väldigt känsliga av oss;)

Måndag 27e juni

Jag fullkomligt älskar sommaren! Helt klart den bästa årstiden. Suttit med Petra på Strandgatan och fikat, samt tjötat en hel del. Finns det något bättre om somrarna att sitta ute på en härlig uteservering och njuta av solen! I love it!

 

Härlig bild från förra sommaren.

Ute vid Sandras stuga.


Söndag 26e juni

En dag på havet!









Det var en riktigt härlig dag på havet. Lite blåsigt, men det gick. Och om det inte vore för att jag  i slutet blev lika blöt om kläderna som man blir i Flumeride på liseberg, så finns det inte mycket att klaga på denna dagen! Nu däremot sitter jag och fryser så jag skakar! Blir väl så när man  får ett helt hav över sig! Nä, en varm dusch hade suttit fint nu!

Filmmys

Kan inte säga att jag gjort många knop idag. Trots att jag hade en lugn midsommarafton igår, har jag varit otroligt seg idag. Så nu kryper jag upp i soffan och kollar film, som jag skrev i det tidigare inlägget.

Imorgon hoppas jag att vakna upp till en solig och härlig dag. För planen är att vi ska ge oss ut med båten! Så håll tummarna att regnet håller sig borta.

Såhär såg det ut sist vi var ute i båten. Men jag tvivlar på att det är så varmt imorgon. Hoppas hoppas!

Midsommardagen

Denna kväll kommer spenderas med jordgubbar, choklad och film på SVT1.


Trevlig midsommar!

Hoppas alla har en mysig midsommarafton!

Själv firar jag hemma hos familjen!

En lugn midsommarafton. Precis som jag vill ha det! Nu blir det snart grillat. Och efter det blir det såklart jordgubbar och glass!


Torsdag 23e juni

Var riktigt härligt att vakna upp och inse att man har semester idag! Tog en lugn och härlig morgon. Var nog inte klar för att möta dagen förren efter klockan 12 någongång. Härligt!

Men efter det har jag hunnit med en hel del. Bland annat att kasta iväg en dammsugare, och även hunnit köpa en ny! Så det kan gå. Roligare utgifter har man definitivt haft. Nu sitter jag nere hos mamma & pappa en sväng. Fast mamma är på jobbet och pappa tvättar min bil. Så snällt! Ska alldeles strax rulla ner till Göta och hälsa på Ninne! Ha en fin torsdagskväll, så hörs vi kanske senare.


Onsdag 22e juni

Begav mig ut i affärerna tidigare idag, i hopp om att hitta en så kallad "Pippi-tröja" på Gina tricot. Men nej, de var slut. Tydligen slut i de flesta affärer. Får vackert vänta till vecka 28 då Gina i stan skulle få in det. Så jag passade på att tröstshoppa lite. En kjol från HM och en klänning från Vero Moda. Kan nog bli så att den klänningen får följa med mig på avslutningskvällen med kollegorna nästa fredag.


Gina Tricots pippi-tröja!

Mamma håller ju faktiskt på att sticka en till mig. och den tror jag blir jättefin när ( om;) ) den blir klar. Men det var som vi sa, det är skillnad på hemmagjord och köpt. Och jag kan väl ha två. Tänk, den hade ju varit perfekt att ha på sig om kvällarna när jag är i Nössemark om några veckor!

Förresten, nu har jag långhelg.... igen;)

Tjejvasan 2013?!

Sugen på en ny utmaning! Göteborgsvarvet var definitivt en utmaning i sig. Men tyckte ju inte det var värre än att jag anmälde mig till loppet 2012 bara dagarna efter jag sprang! Men jag måste erkänna att tjejvasan lockar stort. Fast den får jag nog satsa på till 2013. 1½ år har jag på mig att komma i form isåfall! Det kör vi på! 30 km på skidor borde väl funka?



Tror även jag fått med mig systeryster i detta! Fasen vad kul!

What are words

Måste bara dela med mig av en låt som jag bara älskar. Tror inte många kan ha missat den. Chris Medinas låt! Han och hans flickvän var nyförlovade och hade bara veckor kvar till bröllopet. Då råkade hon ut för en olycka och hamnade i koma. Ingen troddde hon skulle överleva. Men efter en månad vaknade hon mirakellöst upp ur koman. Denna olyckan gjorde att hon fick en väldigt svår hjärnskada. Denna låten skrev Chris Medina till sin fästmö! får rysningar varje gång jag hör den, så underbart fin låt! Och ja, jag erkänner, det är inte bara programledarna i Rix Morgonzoo som fält tårar till den. Det kan jag ju säga att även jag gjort, för den är så otroligt fin!

Chris Medina - What are words



Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I'll keep
'cause what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they're torn
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, they never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was saved
Just for me and I know I'm meant
To be where I am and I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by her side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they're torn
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, they never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I'll keep
'cause what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close

Tisdag 21e maj

Händer inte så mycket om dagarna för tillfället känns det som! Jobbar på och räknar ner till semestern! Fast det är faktiskt med blandade känslor. En del av mig vill inget annat än att få gå på semester och bara tänka på mig själv i första hand under fyra veckor. Att få göra precis det JAG vill:) Men en annan räknar ner dagarna med ett visst vemod. Min förskola ska ju som sagt stängas ner helt och hållet, och det är många avsked man ska ta. Vi har ju trots allt närmare 30 underbara barn hos oss! Usch, det är då man ska vara en stark förskolefröken och säga hejdå på ett bra sätt. Och ett bra sätt är alltså inte att bryta ihop totalt, haha! Så det ska vi allt försöka undvika! Men jag kan ju inte säga annat än att jag har haft en bra tid sedan mars förra året på denna förskola. Underbara barn, föräldrar och kollegor. Men kollegorna hoppas jag att jag får ha kvar i min umgängeskrets ett bra tag till!

Fast ja, bara man får ha sagt hejdå till alla godingar så ser jag fram emot 4 veckor ledigt!

Vad jag ska hitta på under dessa lediga veckor? Det ska hinnas med lite av varje!
  • Fallens dagar
  • En helg i Nössemark med tjejerna
  • Har ju lovat att dra ihop ett lisebergsbesök med vännerna med:)
  • Eventuellt en Ullaredstripp
  • Sol och bad förhoppningsvis?
  • Lindas 25årsfest får inleda semestern:)
  • ... och sedan ska jag bara njuta!
Men vill ni planera in något roligt så är jag som sagt ledig vecka 28-31, låter väl bra? :)

Måndag 20e juni

Måndag, och jag är helt slut. Dagen på arbetet spenderades med att packa packa packa. Vi stänger ju ner våran förskola helt och hållet nu om tre veckor. Det finns en hel del som ska packas vill jag lova. Idag betades personalrummet och målarrummet av i alla fall. De två värsta rummen. Men trött är man. Skönt att man bara arbetar 9.30-16 imorgon då=) Kan även meddela att jag har nio arbetsdagar kvar till semestern! Längtar!

Kvällen kommer spenderas som gårdagskvällen, framför en film, roligare än så blir det inte! Men jag är helt slutkörd så det låter som ett bra alternativ tycker jag! Köpte även två askar med jordgubbar förut med. Jordgubbar och glass ikväll kanske? :)


Jag älskar jordgubbar!
Såhär mycket jordgubbar jag klämt i mig hittils i år, så mycket har jag nog inte ätit någongång.
Flera gånger i veckan inhandlas dessa underbara bär!

Ser fram emot i sommar när jag & Petra ska plocka jordgubbar!

Kärlek på menyn

Avslutar kvällen med att vila ögonen på filmen som går på tv3.
"Kärlek på menyn"


Söndag 19e juni

Blev en riktigt lyckad kväll igår med tjejerna! Idag är man ändå relativt pigg efter att ha varit ute igår. Men jag höll vad jag lovade mig själv ändå. Att bara ha en slappardag inomhus. Det löftet gick lite lättare att hålla när man vaknar och regnet bara öser ner utanför fönstret, och har fortsatt med regnandet hela dagen.

Nu däremot ska jag med mamma & Jimmy en sväng bort till morfar och hälsa på. Men kan lova er att jag intrar soffan igen när jag kommer hem. Måste ju ladda upp för ännu en arbetsvecka. Eller det känns fel att kalla det för arbetsvecka då jag bara arbetar mån-ons. Semester på torsdag och midsommar på fredag!

Planerna för veckan är annars rätt så svaga. Tvätt är väl det enda som är helt bestämt. Kanske eventuellt träffa Sandra för en lunch på onsdag när jag slutat! Vet inte om det kanske blir en tur ut till båten. Mamma skulle svänga ut där någon dag efter jobbet och olja däcket. Jag erbjöd mig att hjälpa till. Det var inte så populärt, däremot fick jag göra henne sällskap och sitta på bryggan om jag ville, haha. Kan inte förstå varför hon inte tror jag skulle göra ett bra jobb på båten, jag menar, båtmänniska som jag är!

Måste faktiskt passa på att skryta med att jag vann bowlingen igår med! Vet faktiskt inte om det hänt tidigare;)

Lördag 18e juni

Sitter och inväntar Erica, Camilla och Frida!
Blir först några glas hemma hos mig, sedan middag och bowling på Buddys.
Sedan får vi se vad som händer.

Sitter och smuttar på Xide -Urban. Måste säga att det är en riktigt god sommarcider.


Smak av svarta vinbär.

Fredag 17e juni

Har semester idag. Ska alldeles strax ta bilen och rulla ner till edet. Väl där nere ska jag spendera några timmar i frisörstolen. Förändring på gång!

Onsdag 15e juni

Nyss hemkommen efter en trevlig kväll med Malin, Karin & Sandra. När jag åkte hem från jobbet idag kände jag mig mest trött. Men så kom det ett sms från Malin där hon frågade om vi inte ville komma dit nu ikväll. Visst ville vi det. Inte varje kväll man sitter och tjötar med goa tjejer över ett glas rosé mitt i veckan. Och god pannacotta fick vi med.

Nu däremot är jag hemma och ska packa det sista inför imorgon. Avslutningskväll på jobbet står på schemat bland annat! Och det blir tidig sänggång idag med. Klockan ringer 4.40. Härligt!

Detta kallar jag lyx i vardagen!

Tack Malin för en mysig kväll!


Tisdag 14e juni

Valde att lyssna på kroppen idag och var helt enkelt hemma från jobbet! Kände att det behövdes. Man är inte alltid på topp och ibland blir det bara för mycket. Men efter denna dagen så känner jag mig piggare och gladare igen. Imorgon återvänder jag till jobbet med den glädje jag hoppas jag brukar ha på jobbet! För man har ju trots allt det bästa jobbet ;)

Nu däremot ska jag släppa alla tankar och slappa framför en film som avslutning av denna dagen. Det blir Änglagård - tredje gången gillt!



Lite jordgubbar skulle sitta fint med. Får bli en sväng ut i köket först!

Träna igen!

Nu är det dags. På fredag drar jag igång med träningen igen. Har ju inte kommit igång sedan gbg-varvet. Var väl inte ens igång med den innan det. Funderar på ett jympapass eller spinningpass på fredag förmiddag. Får fundera vidare:)

Spinning var dock en evighet sedan. Senast var på 24timmars. Om jag inte minns fel var det i... februari???


Måndag 13e juni

Alla dagar kan inte vara toppendagar. Känner att jag har en mindre bra dag idag. Har alldeles för mycket runt omkring mig och tillslut rinner bägaren över och det mesta känns bara kaos. Men men, just nu räknar jag ner till min semester. Inser att jag behöver lite ledig tid mer än någonsin. Och idag känns beslutet att enbart jobba 3-4 dagar i veckan fram till den riktiga semestern börjar, som ett riktigt bra beslut. Man ska tänka på sig själv i första hand.

Sånna här dagar gör jag bäst i att bara vara hemma i lägenheten och gå och grejja med lite småsaker som behövs fixas till. Ibland kan man låta sitt sura humör gå ut över annat folk, och vet man om det själv, så kan man ju motarbeta det genom att bara vara ensam.

Brukar kunna få någon sån här dag emellanåt, när jag har mycket kring mig. Men vet även att jag imorgon förhoppningsvis vaknar med ett mycket bättre humör, och mer energi.

Man kan helt enkelt inte alltid vara på topp. Det är nog ingen här i världen. :)

Men men. Nu är det att samla krafter och bli en gladare Jenny igen! :)

Paris-klänningen!

Så, nu är jag redo att åka ner till Lilla Edet. Har på mig en av klänningarna jag köpte i Paris. Älskar denna!


Blogg-App??

Finns det någon bra App till iphone så man lätt kan blogga från mobilen?

Söndag 12e juni

Dags att blåsa håret och göra sig redo för att åka ner till Lilla Edet. I eftermiddag blir det lite kalas för pappa som fyllde år i fredags. 49 år! Säger grattis lite såhär i efterskott på bloggen. Men var ju faktiskt nere och firade honom lite i fredags när han fyllde!

Har nog glömt att berätta om vad jag ska göra på tisdag? Då ska jag direkt ner till edet efter jobbet. Dags för Carina att göra något med mitt hår! Och jag har bestämt mig. Först när min syster sa att hon tyckte jag skulle göra det, då var det blankt nej. Men nu har jag ändrat mig. Jag ska färga håret ljusbrunt. Jag skippar det blonda ett tag (även om jag sagt att jag aldrig ska färga bort det blonda).



Typ som Mischa Barton har på denna bilden, det tror jag skulle kunna vara något för mig.
Måste även göra något med min frisyr som jag börjar lessna på!

Lördag 11e juli

Nytt i garderoben


Klänning från Gina Tricot



Kjol från Cubus

Svensk verision av My Way

Efterlysning!

Jag skulle väldigt gärna vilja ha tag på texten till Bo Setterlinds verision utav Frank Sinatras "My Way".
Jag har letat och letat, men hittar inget.

Snälla, om det är någon som vet hur jag kan få tag på texten, hör av er!

Jag är alltså inte ute efter Peter Himmelstrands (?) text!

Fredag 10e juni



Ny i Ladies Night-gänget.
Kan ju knappast bli bättre!

Så årets uppsättning blir helt enkelt:

  • Martin Stenmarck
  • Brolle
  • Frank Andersson
  • Anders Timell
  • Thomas Järvheden

Längtar till 12.e november


Idas sommarvisa - minnen!

Finns det något finare än när små barn sjunger "Du ska inte tro det bli sommar"? Vi håller på med sommarsångerna för fullt nu på jobbet, inför avslutningskvällen! Många härliga sånger övas in. Men just den sången tycker jag är speciell. Idag kom det många känslor när vi övade den låten, för den fick mig att tänka tillbaka på midsommrarna jag firade när jag var barn. Då var vi alltid ute vid mormor och morfars stuga. Och runt tretiden (tror jag?) gick vi alltid bort till ett ställe där alla familjer och sådant som bodde runtomkring gick till. Där var det lekar och dans kring midsommarstången. Som avslutning samlade Jimmy (det var han som höll i hela firandet) alla barn vid midsommarstången. Han spelade gitarr och vi sjöng just den låten. Varför jag fick så många känslor just idag vet jag faktiskt inte. Men jag gissar på att det har att göra med minnen som kopplar mig tillbaka med tiden jag hade tillsammans med mormor.

Torsdag 9e juni

Jag har bestämt mig för att prioritera mig själv lite mer! Tänka på mig själv i första hand. Göra allt för att undvika stressen som allt oftare smyger sig på nu den senaste tiden. Jag vet sedan tidigare att jag inte kan hantera stress bra, och vill inte må som jag kan göra på grund av stress!

Så därför, från och med idag, kommer jag själv i första hand. Allt annat får komma som nummer två!

Det var bara det jag ville säga! Bloggandet kommer absolut fortsätta som det gör idag!

Lite shopping

Firade skatteåterbäringen med lite lite nätshopping. H&M är sidan där det klickades hem lite saker. Men jag kan tillägga att allt som allt gick det på strax över 300kr. Budgetshopping:)

Bikini

 

Ett vanligt enkelt linne, med lite volang upptill.

 

Jeanshorts som jag älskade från första blick!

 

En härlig sommarklänning

 

 


Nya jobbet

Idag var jag och hälsade på nya jobbet! Känns verkligen kanonbra! Tror verkligen jag kommer trivas där! Så det blir att återvända till hemkommunen för att arbeta... fast, jag kommer pendla;) Det är jag ju van vid! Nu blir det dessutom kortare pendlingssträcka än vad jag har idag till Uddevalla.

Har även beslutat mig för att lyxa till det lite. Eftersom jag kommer byta arbetsgivare till hösten så behöver jag ju göra mig av med mina kvarvarande semesterdagar. Antingen i ledighet eller pengar. Efter lite funderande fram och tillbaka har jag bestämt mig för att blanda det lite. Kommer ta ut någon semesterdag i veckan, vilket innebär att jag endast kommer behöva arbeta max 4 dagar i veckan. Ena veckan är det bara 3 dagar på grund av midsommar. Känns som ett bra beslut, då jag börjar känna att semestern är väldigt välbehövlig just nu! Jag är trött i huvudet, trött i kroppen, hela jag är trött. Så detta kommer bli underbart!


Onsdag 8e juni

Tänk att lilla Alvina blir 3 år idag!


Tisdag 7e juni

Idag är jag trött! Detta kan bero på att det dels var extremt jobbigt att somna igår kväll på grund av värmen. Och när man väl somnade, ja då sätter det igång att åska som bara den med. Usch... så timmarna med sömn inatt var inte allt för många.

Kvällen blir lugn. Ska fixa lite kvällsmat nu och bädda ner mig i soffan. Har lånat en film av Malin, som tydligen framkallar tårar! Jaja, jag får väl plocka fram en näsduk och vara beredd på att grina lite. Filmen jag talar om är "Hachiko - en vän för livet". Sett den?


Måndag 6e juni

Skönt med röd dag idag med. Ledighet gillar vi!

Sitter och kollar runt på lite resor... mest för skoj skull. Men helt ärligt, visst är man sugen på en liten sista minuten under semestern. Å andra sidan har jag ju Thailand i Januari att se fram emot. Så ja, det tåls att tänka på. Men är det någon som är sugen så kan ni ju hojta till;)



Visst mår man som bäst när man är utomlands?
Jaja om inte annat så är jag i paradiset om 225 dagar;)

1:a

Det blev SIMON som vann Big Brother 2011.
Enligt mig den värdigaste vinnaren!


A walk to remember

Har en riktigt slappardag. Det behövs efter en utekväll. Nyss kollat film, och ja... ibland är man allt bra känslig! Men "A walk to remember" är i alla fall en väldigt fin film. Får se till att hitta något som livar upp stämningen nu! Om 50 minuter är det ÄNTLIGEN dags för finalen i Big Brother. Heja Martin & Simon!


Så kan det gå!

Jag vet inte, men det känns som om min kamera hamnade i fel händer igår kväll? ;) Och då får dessa två flickor skylla sig själv!


Saknaden finns där alltid!

Idag är det på dagen tre veckor sedan jag fick ett telefonsamtal väldigt tidigt på morgonen. Åkte därefter till sjukhuset för att ta farväl av en människa som betyder oerhört mycket för mig. Tre veckor...

Av dessa tre veckor har det inte gått en dag utan att jag haft henne i tankarna. Denna gången känner jag att jag hanterar det på ett helt annat sätt! Men så kommer det vissa dagar, då alla minnen bara flyger på en. Då kanske en låt (som kanske inte ens har en koppling till mormor) spelas och tårarna bara flödar. Hade en stund här i morse då tårarna bara flödade och saknaden kändes enorm. Men samtidigt mitt i all sorg som jag bär på just nu, så kan jag komma på mig själv att sitta och le mellan tårarna, eller rent av skratta... för alla minnena som finns är väldigt bra och roliga minnen. Och dem hjälper mig att hantera detta!

Jag är glad att jag fick ha min lilla mormor hos mig i nästan 25½ år!

Vill än en gång påpeka att jag skriver mina "känslo-inlägg" mest för mig egen skull. Att kunna gå tillbaka och minnas!

Söndag 5e maj

Blev en riktigt trevlig kväll igår. Började här hemma med Sandra. Vin & ostbricka. Lite senare kikade även Malin och Amanda in. Det hela slutade med en utekväll! Riktigt kul! Var ett tag sedan jag var ute nu, så det var på tiden. Idag är man lite halvseg, men ingen större fara! Ska bara hoppa in i duschen så är jag redo att möta ännu en solig dag!

Ha en fin dag!

Lördag 4e juni

Oh vilken härlig dag jag haft hittils. Åkte med i mamma och pappas båt för första gången idag. Första gången för oss allihopa. Kan ju erkänna att jag var lite fundersam kring hur pappa skulle klara att komma ut från båtplatsen, att inte gå på grund, ja lite allt möjligt fanns det att oroa sig för. Men det löste han fint. Kan definitivt tänkta mig några fler turer i sommar. Däremot känner jag att jag brännt mig lite smått, men men!

Ikväll kommer Sandra hit. Dricker lite vin, äter ostbricka och har det gött. Senare kikar nog Malin & Amanda förbi med. Sedan får vi helt enkelt se vart kvällen slutar. Hade varit trevligt med en utgång!

Åkte förbi "vårat" badställe när mormor och morfar hade stugan.

Mitt smultronställe!

 


Härlig dag

Haft en riktigt härlig dag. Började med tvättning, vilket jag var i extremt behov av! Tvättkorgen svämmade liksom över. Lyckades tillslut lära mig de nya maskinerna nere i tvättstugan. Lagade även en god kycklingsoppa till middag. Riktigt gott!

I eftermiddags åkte jag, Malin & Jimmy ner till Ninne och hälsade på hos dem. Och därefter åkte vi hem till mamma och pappa och åt kvällsmat i form av grillat. Jag klagar inte.

Nu slappar jag framför Big Brother (såklart), sedan tänkte jag inte vänta allt för länge innan jag bäddar ner mig och fortsätter läsa min nypåbörjade bok: "Rätt åt dig". Hittils verkar den vara en riktig Jenny-bok. En riktig chick-lit!


Hjälte!

Var precis inne på aftonbladet.se och kikade lite. Läste då om en förskolelärare i Mexico som hamnade i skottdrama på arbetet. Utanför förskolan drabbade två gäng samman och det utbröt i en skottlossning, där 5 personer avled. Sorgligt. Men ljusglimten i den sorgliga historian är hur denna förskoleläraren hanterar situationen. Hon får alla barn att lägga sig på golvet. När alla barn, inklusive hon själv ligger ner berättar hon för dem vad som händer, men att ingen kommer skadas om de bara ligger stilla. Och så sjunger hon en sång för barnen. Vilket mod. Vilken förebild. Man kan inte låta bli att fundera kring om man själv skulle kunna hantera en sådan situation lika lugnt, när man har ett antal barn som du har ansvar för. All credit till henne.

Under tiden hann hon även spela in händelsen via sin telefon. Den finns på youtube. Vill inte lägga ut den här då jag tycker hela situationen känns väldigt hemsk, när barn hamnar i fara. Men söker man på "Martha Rivera Alanis" som hon heter, så hittar man det.

Jag hoppas att jag med ger barnen man har på förskolan en sådan trygghet! Även om det inte gäller just sånna extrema händelser. Den enda gången jag eventuellt skrämmer barnen är väl när en geting kommer för att attackera mig;)

Onsdag 1e juni

Nu har jag gått på långhelt. Så himla skönt. Slutade kl 13 idag, då blev det en sväng till Coop för att handla mat. Sedan hem till Sandra för en fika! Passade ju självklart på att busa lite med Wille med! Underbar unge det där. En riktig bil-kille!

Skön hemmakväll på ingång!

Nu kan man verkligen säga att sommaren är här förresten. 1.e juni. Första sommarmånaden. Som jag längtat!

RSS 2.0