Dag 08 - Det här upprör mig

Det här upprör mig

Självklart finns det mycket som upprör en ibland. En del saker är värre än andra. Men något som gör mig riktigt upprörd är människor som gör barn illa på ett eller annat sätt. Det är för mig helt obegripligt och något jag aldrig kommer kunna förstå.

Gör detta inlägget kort!! För att verkligen visa hur detta upprör mig. Vill inte ens skriva om det.

Måndag 29.e november

Sitter och myser framför tv.n. Har en massa ljus tända och ligger nerbäddad under en filt. Vinterkvällar när de är som bäst. Helt underbart. Men är verkligen trött idag, så det får nog bli sängen tidigt.

Kan ni inte hålla tummarna för mig?
Vill inte skriva ut här vad det handlar om, men det är något jag verkligen vill. Eller ja, blandade känslor.
Men som sagt, håll tummarna:)

Harry Potter

Äntligen!
Ikväll ska jag se "Harry Potter och dödsrelikerna".

Tror den är riktigt bra!

Dag 07 -Min favoritfödelsedag

Min favoritfödelsedag

Det är faktiskt ganska enkelt att välja min favoritfödelsedag, även fast jag haft många bra. En del födelsedagar har firats på hemmaplan, några andra på bortaplan. I sälen har jag firat några födelsedagar, vilket är riktigt mysigt. Men den absolut bästa födelsedagen firade jag i år, januari 2010. I vanliga fall har jag mest snö och kyla när jag fyller år. I år hade jag sol och värme. Jag var i Thailand. Det kan bli lite mycket tjat om Thailand här ibland, men jag älskar landet och vill tillbaka, helst nu på direkten.

I vilket fall som helst så firade jag min 24årsdag ute bland Phi Phi-öarna. Vi gav oss av på morgonen och började vår resa. Jag hade verkligen sett fram emot den trippen. Det enda negativa var väl båten som skulle ta oss dit. Mådde extremt illa på ditvägen och kände väl att jag helst ville vända om. Men hemvägen gick bättre. Vi åkte runt till olika öar och njöt av den underbara naturen. Det är en födelsedag jag kommer bära med mig!

 


Flygvärdinnan ger sig iväg på party!

Nu ska jag alldeles strax ta på mig och gå ut och möta upp Malin & Victor, för att sedan promenera bort till Fredrik. Hoppas på en toppenkväll! Bjuder på en liten suddig bild. Jag & min kamera är inte alltid överens. Men i vilket fall... kan inte låta bli att känna mig lite som en flygvärdinna ikvällens kläder. Saknas bara att sätta upp håret i en knut;)

Ha en toppenkväll allesammans!


Dag 06 - Mina drömmar

Efter att utlämnat inläggen i serien "om mig" ännu en dag, tar jag nya krafter med det idag. Idag handlar det om mina drömmar.


Alla har vi väl drömmar i våra liv. En del drömmar är mindre och lättare att uppfylla. Andra drömmar kommer säkert bara att förbli drömmar. Men en dröm är en dröm, och de är till för att i alla fall försöka uppfyllas.

Just för tillfället så är jag nöjd med min tillvaro. Men självklart finns det drömmar. En av dem har jag berättat om under flera gånger här i bloggen, och det är att någon gång ta tillfället i akt, lämna sverige och arbeta på en svensk förskola utomlands. Om den drömmen kommer uppfyllas, eller förbli enbart en dröm, det kan jag inte svara på just nu.

En stor dröm däremot (som kanske i andras ögon låter som en liten dröm) som jag redan uppfyllt, är att besöka Thailand. Det är ett land jag velat besöka i många många år. Men efter att ha en flygrädsla utan dess like, så kändes den drömmen omöjlig. Trodde faktiskt aldrig att jag skulle klara av att ta mig dit. Är det jobbigt med flyg till Grekland, vad skulle jag då inte tycka om att flyga i 13 timmar. MEN, i Januari i år så begav jag mig till Thailand, och jag var så stolt över mig själv när jag äntligen steg av planet och andades thailändsk luft. Och jag kan ju även berätta det, att så som planen ser ut nu, så återvänder jag till Thailand i januari 2012.

Vad drömmer jag mer om? Jo, att någon gång få testa på att arbeta som lekterapeut på ett sjukhus. Att få hjälpa sjuka barn som har det svårt, som kanske inte kommer få lämna sjukhuset mer. Men att se till att de får en bra sjukhusvistelse känns viktigt. Eller i värsta fall, en bra tid, innan de går vidare till andra sidan. Det låter jättehemskt, men det känns som om jag vill göra något för dessa barn.

Jag hade också velat få åka till något fattigt land och se hur barnen lever där. Och få vara med och hjälpa till. Hade väldigt gärna velat åka med på en av Plans resor någon gång i framtiden.

Som sagt, drömmar är många. De kan vara roliga, jobbiga, underbara. Men i vilket fall som helst så är drömmar till för att försöka uppfyllas.

Lördag 27.e november

Sitter i soffan och fryser. Har frysit hela dagen. Fattar inte, alla element är på så det borde ju vara varmt och gott här inne. Ja ja, har paltat på mig mycket kläder i alla fall och ska värma mig med en kopp kaffe nu, innan det är dags att göra sig redo för kvällens roligheter. Födelsedagsfest för Fredrik, och vem vet, blir ju säkert utgång efter det. Hoppas på en trevlig kväll!

Snö snö och ännu mer snö!

Snöskottning av bil!

Fredag 26.e november

Gick inte så bra att komma till jobbet idag. Ska jag vara ärlig var jag skeptisk redan från början att ens sätta mig i en bil. Snön yrde från alla håll och det hade kommit en hel del under natten. Planen var att samåka med mamma, som jag gjort hela veckan. Smsade henne och sa att det var idiotiskt, men då var hon redan på väg, haha! Sen ringer hon och säger att hon är framme, men då hade hon kört fast här utanför. Oj oj oj. När vi väl var loss så begav vi oss mot uddevalla... trodde vi. Såg inte en meter framför oss. Snön yrde som sagt precis överallt. När vi kom till Båberg gav vi äntligen upp. Jag hade dock gett upp redan innan jag satte mig i bilen.

Ska snart bege mig ut tillsammans med Malin och skotta fram våra bilar. Lär ta tid.

 

Gatan utanför.

Men kan jag se rätt, börjar snön avta nu? Det har verkligen snöat sen i måndags kväll!


OnePiece

Jag älskar verkligen att gå runt i mjukiskläder hemma. Så fort jag kommer hem så åker jeansen av och mysbyxorna på. Tror att fler är som jag. Däremot har jag alltid varit anti mjukiskläderna från OnePiece - jump in. En sparkdräkt liksom... men vid närmare eftertanke kanske de är riktigt sköna? Sköna, men fula, haha. Inte direkt billiga heller. Dräkten nedandör kostar 1600 typ, herregud!

Vad tycker ni, skulle nu kunna äga en?

Bild lånad från hemsidan www.onepiece.no


Dag 05- min handväska

Var lite slapp med bloggandet igår. Därav missade jag helt "Om mig". Därför fortsätter jag med dag 5 idag, trots det är en dag för sent!


Dag 5, Min handväska

Har en del handväskor, men för tillfället är det en som används näst intill hela tiden. Köpte en i Ullared för några veckor sedan, men den hänger så fint i klädgarderoben på sin krog, och har aldrig sett dagens ljus. Kanske dags att byta till den.

I vilket fall som helst så är ju handväskan fylld med lite av varje. En vanlig dag (det vill säga när jag jobbar, shoppar, med mera) är den oftast fylld med följande:

 • Plånbok
 • Hem- och jobbnycklar
 • Almanacka
 • En bra bok (så jag har nått bra att läsa på rasten, om ingen annan har rast då).
 • Lypsyl (speciellt nu på vintern)
 • Nässpray (finns inget värre än att bli helt täppt och inte ha någon nässpray
 • Kam
 • Bilnyckel
 • Mobil
 • Läkerol
Ja, man kan väl i stort sett säga att min handväska ser ut som alla andras typ!

Torsdag 25e november

fy! Visst att det är mysigt med snö. Men nu har det snöat konstant i flera dagar, någon gång måste det väl ändå ge med sig tycker man. Hade varit skönt att vakna upp imorgon och inse att det inte alls snöar längre, och att vägarna är plogade och bra att köra på. Ja, drömma kan man ju. Fredag imorgon i alla fall... full fart mot helgen. Härligt.

Onsdag 24.e november

Hann bara hem och vända. Nu ska jag och syrran bege oss till Friskis för ett station/medelpass. Bara skotta fram bilen först!


Dag 04 - Min bästa vän

Tillrättavisande från förra inlägget så tar Malin examen i januari 2012 såklart, och inte 2010.

Min bästa vän

Jag har en del vänner som jag räknar som mina närmaste. Men det finns en som alltid kommer stå mig närmast och det är Sandra såklart! Ändå har vi "bara" kännt varandra sedan gymnasiet. Fast åren börjar plockas på i och för sig. Vi blir ju inte yngre direkt. Men under dessa år har vi hunnit vara med om en hel del! Men på topp ligger helt klart Spanien-resan vi gjorde 2005. Känns verkligen inte som det var för fem år sedan. Och en annan höjdpunkt är ju självklart när Sandra blev mamma till lille Wille. Underbart go liten kille ska ni veta.

Äh, jag skulle kunna babbla upp en himla massa minnen vi har tillsammans. Men Sandra är i vilket fall som helst en underbar vän och finns alltid där, i vått och tort!! Tack för att du finns!Dag 03. Mina syskon

Jag kommer byta dag på "Min bästa vän" & "mina syskon". Känns mer realistisk att beta av familjen i två inlägg på raken.

Jag är äldst i en syskonskara med tre "barn".

Jag har en lillasyster, Malin (22). Idag bor vi ett stenkast ifrån varandra. Ställer jag mig på balkongen så ser jag faktiskt rakt in i hennes lägenhet. Även hon satsar på att bli förskolelärare och är klar i januari 2010. Hon har hållt på en hel del med dans genom åren, och nu är hennes nästa mål att bli ledare på friskis&svettis. Kul att någon av oss fått det intresset!

Malin har alltid varit väldigt bestämd av sig och vet vad hon vill. Har hon ett mål så ser hon alltid till att uppfylla det. Sen att hon kan ha ett temperament utan dess like, det hör ju inte hit;) Och det temperamentet vet hon väl om att hon har! ;)

När vi bodde hemma var vi väl mest som hund och katt kanske. Men när vi blivit äldre så kommer vi helt klart bättre överens och kan hitta på saker tillsammans. I vår ska vi bland annat bege oss ner mot skåne för att bo på hotell och kolla musikal. Lite lyx i vardagen det. Nej, jag hade inte velat byta ut min syster mot något, även om hon har försökt bli av mig på lite olika sätt. Ett sätt är att skicka in mig till "Bonde söker fru". Ett annat är att försöka gifta bort mig i både Thailand och Grekland. Men det har inte gått så bra.

Sedan har vi då lillebror. Han är 18 år och är inte så liten längre. Jimmy pluggar samhällsprogrammet och tar studenten till sommaren. Lille Jimmy. Jag och Jimmy har en bra relation idag och ungefär samma humor. Ibland tror jag bara det är jag och han som förstår den. Idag bor Jimmy hemma hos mamma och pappa i Lilla Edet. Vart han hamnar när han flyttar hemifrån är oklart, men jag gissar nog på Trollhättan faktiskt. Det är nog även lite oklart med vad han vill jobba med. Ena stunden var det journalist, och sedan var det polis. Nu senast var det något helt annan, inom marknadsföring om jag inte minns fel. Jaja, i vilket fall som helst så tror jag det kommer bli toppenbra hur som.

Jimmy är även den personen som jag ska springa Göteborgsvarvet med nästa år. Det lär ju gå bättre för honom än för mig. Fast å andra sidan har han studentbal dagen innan. kan bli intressant.

Jag hair absolut underbara syskon! ! ! Och på fredag ockuperar de min lägenhet, för då ska vi kolla sjätte Harry Potter-filmen. Och på söndag går vi på bio och ser den nyaste:)


Dag 02 - Mina föräldrar

I "Serien om mig"har vi nu kommit fram till en viktig del i mitt liv, nämligen mamma & pappa.

Mina föräldrar

Många säger att deras mamma & pappa är de bästa. Och det tänker jag med göra. För jag älskar verkligen mina föräldrar väldigt väldigt mycket.

Min mamma är 49 år och jobbar idag på Uddevalla sjukhus. Hon arbetade i många år inom äldreomsorgen, hoppade sedan på högskolan och läste till sjuksyster. Och hon har verkligen kämpat för att komma dit hon vill. Jag är stolt! Mamma ställer alltid upp, oavsett vad. Hon har alltid funnits vid min sida. Utan henne vet jag till exempel inte om jag hade klarat högskoletiden vissa perioder när det var tufft. Tack.

Min pappa är 48 år och arbetar som många andra Edetbor på pappersbruket. Om jag inte minns fel så började han jobba där vid 16årsålder. Man säger ofta att har man en gång hamnat på pappersbruket så blir man kvar, och det stämmer säkert. Men istället för att bli kvar inne i fabriken bland maskiner och stohej så har pappa verkligen kämpat. Han har jobbat hårdare än många andra, och gör det än idag. Han har kämpat sig upp och är idag förman. Och jag har förstått på folk som jag pratat med, att pappa är en väldigt omtyckt chef. Det glädjer mig.

Mamma & pappa har alltid funnits vid min sida och gett mig världens tryggaste uppväxt. Hade inte velat byta ut er mot något. Ni har gett oss så mycket som inte ens går att beskriva. Jag har många fina minnen med er. Varje sommar vi tillbringade i dalarna under vår uppväxt har betytt väldigt mycket, även om ni kanske inte tror det:) Många av mina finaste sommarminnen är därifrån. Höjdpunkten på veckan var när vi fick handla leksaker, hehe.

Alla de veckorna vi tillbringat uppe i Sälen tillsammans är också något jag älskar. Nu ska vi snart upp igen. Denna gång blir det bara vi tre! Ser fram emot att åka längdskidor med er (eller med mamma, pappa åker ju ifrån oss. Det gör väl mamma med egentligen;))

Utan er hade jag inte varit den jag är idag!Kortet på mamma är taget i Thailand i början av detta året. Och bilden på pappa är väldigt väldigt gammal. En ung pappa. Kan vara så att det är från Dalarna:)

Dag 01 - Presentera mig själv

Först ut i "serien om mig" är en enklare presentation av mig. Alltså lite mer om vem jag är.

Presentation av mig själv.

Som säkert alla vet så heter jag Jenny. Är en tjej på 24 år, men fyller 25 i januari. Är uppvuxen i det lilla samhället Lilla Edet. Växte upp där tillsammans med mamma, pappa, och mina två småsyskon (som idag inte är så små längre). Nämner inte så mycket mer ingående om familjen, då de kommer nämnas i senare inlägg.

Under åren som gått nere i Lilla edet så har jag fått dela min uppväxt med 3 hundar. Pyret var först ut, men tyvärr var jag rätt liten när vi hade henne, och minnena är därefter med. Men en collie var hon i alla fall. Sedan hade vi Titti, som var världens snällaste lilla vovve. Tyvärr finns hon inte med oss idag. Hon var en shetland sheepdog. Och idag har vi våran älskade Max. Han är en 6årig liten krabat som är full i bus.

Man hör ofta väldigt dåligt om Lilla Edet, men hur det är är, så har jag många fina minnen därifrån. Grundskolan spenderade jag på Fuxernaskolan, där jag kom till att träffa många bra vänner. Tyvärr flyttade många åt olika håll, men de som står en närmast håller man kontakten med i ur och skur. Träffade två vänner i Edet som jag fortfarande har kontakten med. Vi lärde känna varandra i förskoleklassen, så vi har några år på nacken. Linda och Anna!

Efter att ha gått ut nian så började jag gymnasiet i Trollhättan. Hotell&restaurang. Kände väldigt snabbt att det inte var något för mig, men idag ångrar jag inte den tiden ändå. Vi hade roligt under tiden, och jag träffade många härliga vänner. Bland annat min allra bästa vän: Sandra.

Men studenten kom, och verkligheten med den. Av en slump skrev jag in mig som vikarie inom barnomsorgen i Lilla Edets kommun och det  ledde tillslut till min framtid. Jag kom in på lärarutbildningen här i Trollhättan och fokuserade mig på att bli förskolelärare. Hösten 2006 startade jag utbildningen. I januari 2010 tog jag examen därifrån och arbetar idag som förskolelärare i Uddevallas kommun.

I December 2006 flyttade jag även från Lilla Edet. Bosatte mig här i Trollhättan i en liten etta (som nu är uppbytt till en tvåa). Idag bor jag tillsammans med mina två katter, Alva & Alvina. Trivs väldigt bra med mitt liv just nu!

Det var lite om mig i korta drag.

 

 

Jag Nyår 08/09

'

En rolig sak!

Idag känner jag mig trött och sliten. Ingen aning om varför, var ju bara hemma igår kväll. Men tänker i vilket fall tillåta mig ha världens goaste dag utan några måsten. Håller på att tvätta i och för sig, och småplockar lite här och var. Men passar även på att sitta i soffan med en filt om mig och köra "One tree hill"... avsnitt efter avsnitt.

Hittade förresten en rolig sak på en blogg jag läser lite då och då. återkommer om det senare. Eller nä, jag kan lika gärna berätta om det nu. Och hoppas på att flera hakar på.

Dag 01 - Presentera mig själv
Dag 02- Mina föräldrar
Dag 03 - Min bästa vän
Dag 04 - Mina syskon
Dag 05 - I min handväska
Dag 06 - Mina drömmar
Dag 07 - Min favoritfödelsedag
Dag 08 - Det här upprör mig
Dag 09 - Det här får mig att må bättre
Dag 10 - Det här får mig att gråta
Dag 11 - Mina rädslor
Dag 12 - Min favoritplats

Man tillägnar alltså ett inlägg till vardera rubrik, en om dagen. Den listan jag hittade hade 30 st olika. Men många av de rubrikerna vill jag inte dela med mig av på bloggen, eller så kändes de väldigt ointressanta.

Bloggen jag hittade det på var HÄR

återkommer snart med första inlägget!

Lördag 20.e november

Hur jäkla underbart är inte detta?? Lyssna och njut.

Jay Smith - Like a prayer


Fredag 19e november

Äntligen helg igen! Sitter och kollar Idol och möts av en hårdrockskille tolka Madonnas hit "Like a prayer". Vinnande koncept! Magiskt!!!

Harry Potter och hemligheternas kammare

Nästa helg ska jag äntligen få se den nya Harry Potter-filmen. Denna gång tog det alldeles för lång tid innan den kom. Näst sista  filmen. Ikväll kollar jag på "Harry Potter och hemligheternas kammare". Den andra filmen i raden. Känner att jag måste vara lite upptaderad innan jag ser den nya.


Soft Kitty

I förmiddags fick jag ett samtal från min kära syster, som listat ut att jag var hemma och var sjuk. Samtalet började med sången "Soft Kitty". Fattade ingenting vad hon höll på med först. Antagligen för att jag aldrig sett "The Big Bang Theory". Men tydligen ska man sjunga denna om någon är sjuk. Lyssna och njut... eller inte!


Onsdag 17.e november

Ligger hemma idag, helt matt i kroppen av denna förkylning som dragits över mig. Men ja, det går väl åt rätt håll, men kände ändå att jag behövde vara hemma idag. Annars kommer jag aldrig bli helt frisk. Och imorgon ska jag vara på jobbet mellan 7.15-20. En jäkla tur jag trivs med mitt jobb, hehe!

Måste bara dela med mig av ett underbart citat från igår. En mamma ska hämta sitt barn och vi står och småpratar lite.

Mamman: Har du barn?
Jag: Nej, det har jag inte...
Barnet som leker på golvet: Jo, fröken, du har ju oss.

Att jobba med barn ger så mycket tillbaka! Kommer aldrig vilja byta yrke.


Jag är Wanted

Igår började jag läsa följande bok:Tror den är riktigt spännande och fängslande. Bara man kommer in i den.
Den handlar om en kille (hans Alias är David Larsson). Han har gjort en del del kriminellt. Inga små brott direkt. Nu har han bytt livsstil och lever gömd i Thailand. Han har nämligen ett pris på sitt huvud så att säga. I denna bok berättar han sin historia. Intressant och försöka förstå hur kriminella tänker.

Jag ser fram emot en spännande läsning.

Måndag 15e november

Bloggtorka. Eller det beror nog på att jag är superduperförkyld (igen) och mest känner för att sitta i soffan och stirra rakt fram på tv.n. Morgon och kväll är som vanligt värst, och imorse när klockan ringde 04.45 ville jag bara dra täcket över huvudet och somna om. Men ICKE... jag drog mig iväg till jobbet, och det lär jag få fortsätta med resten av veckan. Lite förkyldning stoppar en inte. Även om det känns som om den knockat mig. Men denna veckan är fullspäckad på jobbet, så jag har verkligen ingen tid till att bli sjuk.

Imorgon får vi besök av en fotograf till jobbet, vilket innebär att det är dags för oss att ta kort:) Det är första gången jag medverkar på en sådant kort som lärare, det ni;) Innan har man varit elev. Men som det ser ut nu så är det en fröken med en röd näsa som kommer medverka på kortet! Haha.

Detta är typ jag;)

Jaja, i det stora hela så mår jag ändå rätt bra, om man då bortser från förkyldningen, som just nu medför andnöd, haha. Och jag tänker fortsätta att vara relativt pigg för veckan bjuder på en hel del. Imorgon kommer jag befinna mig på jobbet mellan 8-18 typ. Onsdag är det vanlig jobbdag, sedan på eftermiddagen kommer Sandra hit. Men det ser jag ju såklart inte som något speciellt jobbigt och krävande. Och på onsdag ska jag både ha utvecklingssamtal, APT och föräldramöte. Härligt. Varför ta det lugnt liksom?

Nu ska jag fortsätta kolla på "Fotbollsgalan" på tv 4. Jag tror jag ska bli fotbollsfru faktiskt. Japp!

Söndag 14e november

Grattis pappa, på fars dag!

Världens bästa pappa!

Lördag 13e november

Väntar på att den sista maskinen med tvätt ska bli klar. Men under tiden ser jag faktiskt till att göra lite nytta med. Har haft hur mycket papper som helst inne i olika påsar i mitt sovrum, sedan flytten. Mycket papper som ska slängas. En hel del papper från skolan, som jag inte kommer behöva mer. Anteckningar och sådant. Man kan inte spara på allt. Så utgallringen har börjat.

Under tiden har jag självklart igång Spotify. Satt och klickade runt lite och det slutade med att man blev lite nostalgisk. Början av tonårstiden i ett nötskal, för just nu spelas denna skiva:

Tror inte jag var ensam tjej att lyssna på denna skiva när den kom. Levde nog för dessa grabbar under en tid, haha! Och lyckan var gjord när jag fick se dem live i scandinavium.


One tree hill

Jag älskar tv-serien "One Tree Hill". Den har något speciellt. Har boxarna av säsong 1-6 här hemma. Har börjat kolla från början och befinner mig just nu på säsong 2. Såg idag att man kunde boka säsong 7 på cdon.com, och kan ju lova er att jag inte var sen på att klicka hem den. Så i slutet av denna månaden kommer den hem hit. Tror inte ens jag sett klart säsong 6 (tappat bort mig lite den sista tiden i min "One Tree Hill"-värld, i know). Så nu har jag mycket härligt framför mig!!


Fredag 12.e november

Helg igen. Känns som det är måndag och fredag mest hela tiden! Vaknade upp med ordentligt halsont. Och det har suttit i hela dagen. Vilket senare tillökades med huvudvärk och ordentlig frossa. Så direkt när jag slutade jobbet 13.30 åkte jag raka vägen hem och har legat i soffan sen dess. Så kan det gå! Hoppas på att vakna upp mycket piggare imorgon. Tyvärr är detta en nackdel med att jobba på förskola. Både barn och personal är lite halvkrassliga just nu.

Så som det ser ut nu blir det en lugn, men go helg! Vad ska ni göra? :)

Torsdag 11:e november

Trött

Åkte till jobbet strax efter 8.00 imorse och var hemma 20.30.

Är så trött och slut i huvudet just nu, så väljer att bädda ner mig och sova.

Bloggar bättre i helgen:)

Tisdag 9.e november

Brrr, riktigt ruskigt väder ute. Snön yr ner och jag är glad att jag kom hem hel från jobbet. Vissa delar av vägen var helt okej medans andra delar var kaos. Fy! Skönt att jag har helt nya vinterdäck på min bil. Flera bilar som precis hade kört av vägen såg man med. Och en bil som bara kanade baklänges ner för en backe. Hmm, men enligt SMHI ska det inte snöa imorgon och jag hoppas de hinner fixa vägarna lite bättre. Hoppas kan man ju alltid.


Funderar på att sätta på lite go musik och ta hand om diskberget i köket. Lika bra att göra det innan det växer sig ännu större. Men först ska jag äta en clementin. MMM, äntligen är clementin-säsongen här. Det är väl det enda positiva med denna årstid. Varje vinter tänker jag samma sak: "Nu skulle man bo i ett varmare land och bara njuta"... men nej. Nu bor jag i sverige. Suck. Enda gången vintern är riktigt härlig är när man åker till fjällen! Då vill man ju verkligen ha mycket snö. Åker förresten dit om några veckor, närmare bestämt 15-19 december!

Söndagskvällen

Sådär, nu tar jag kvällen! Suttit och förberett mig inför medarbetarsamtalet med chefen på tisdag. Nu blir det att fixa lite kvällsmat och mysa framför tv.n!

Besökt farfar

Var som sagt nere en sväng hos mamma och pappa förut. Det bjöds på kalkon till middag. Underbart gott verkligen. Älskar kalkon! Malin var också med nere, men vi stannade inte så länge. Men det var i alla fall trevligt att komma ner dit en liten stund!

På vägen hem besökte vi kyrkogården. Jag har bara varit hos farfar en gång, och det var innan hans namn kom på plats med. Nu tyckte jag det var dags igen, så jag frågade Malin om hon ville åka med, och det ville hon. Varför jag inte varit där mer än en gång innan vet jag inte... jag har nog innerst inne tyckt att det har varit jobbigt. Men idag kändes det inte jobbigt, utan mer som att jag hälsade på farfar bara... svårt att förklara, men det kändes i vilket fall bra. Men jag saknar verkligen farfar riktigt mycket just nu.

Malin har haft denna bild i sin blogg. En bild som föreställer Malin som liten och min älskade farfar. Jag tycker denna bilden visar hur glad han är över att vara farfar. Några år senare blev han även morfar. Och hans barnarn har alltid betytt mycket för honom.

 

Saknar dig!


Söndag 7e november

Spenderat morgonen i soffan. Ingen stress alls. Några avsnitt av "One tree hill" (börjat plöja igenom det från början, älskar serien, även om jag missat sista säsongen), ätit en god frukost och fått i mig ett par koppar kaffe. Nu är man nyduschad. Så ska ställa mig och blåsa håret, för att sedan ge mig ut i kylan och traska bort till bilen. Har nämligen tänkt att åka ner till familjen i Lilla Edet idag. Äta kalkonmiddag. Hur gott låter inte det? Återkommer mer sedan!

Lördag 6.e november

Kvällens filmval. Svårt!Sex and the City 2


EllerAllt för min systerSvårt val. Vad känner jag för ikväll? Vill jag se en bra komedi är det helt klart "Sex and the city 2". Den bjuder på många skratt, det vet jag redan. Och vem älskar inte de fyra underbara tjejerna i filmen. Man kan liksom inte få nog av dem. Men sedan har vi "Allt för min syster". Har läst boken, och om inte jag minns fel så rann tårarna både en och två gånger under läsningens gång. Och filmen ska tydligen vara väldigt bra med för den delen. Bra men ledsam. Hmm, får fundera vidare en stund till!

Eminem

Nostalgi. Sitter och lyssnar på Eminems album "The marshall mathers". Lyssnade en del på honom förr... nu tillhör hans musik inte alls den musiken jag lyssnar på. Men hans äldre låter är faktiskt bra!

Favoriterna från det albumet är nog:

 • The way I am
 • Remember me?
 • I´m Back
 • Stan
Även om det kanske inte alltid är texter som jag kan stå för så är det dessa låtar som spelats mest hos mig ikväll=)

Fredag 5.e november

Har tillbringat denna fredagen nere i Ullared, tillsammans med mamma, pappa & Jimmy. Shit vad folk det var. Gick knappt att röra sig inne på Gekås, men det hindrade inte oss. Jag fick shoppat en hel del. Bland annat gardiner till både vardagsrum & kök. En lampa till fönstret i köket blev det med. Ett antal koftor som jag ska mysa i nu i vinter. Hittade även tavlor till vardagsrummet, fyra styckna tillochmed. Ja, jag har helt enkelt köpt lite av varje. Men blev ändå inte så dyrt jag räknat med... 1500:- (plus lite till som mamma & pappa bidrog med, TACK). Lyckades även springa på två personer ur serien "Ullared". Nämligen Ola-Conny & Morgan. Ola-Conny slet borda vid sin brödavdelning, och Morgon stod och plockade upp hårspray... för den som är intresserad.

Bild lånad från http://gekasullaredbloggen.blogspot.com

 

Håller på att packa upp allt som köpts idag, men funderar på att ta lite paus för att få i mig lite kvällsmat. Känner att det behövs. Får bli några varma mackor. Och sedan när Idol drar igång så laddar jag med fruktsallad & grädde. Mums!

Ha en toppenkväll!


Torsdag 4.e november

Denna dagen började bra. Gick upp strax efter 8.00 för att göra mig redo inför en frukost på stan. Mötte upp Sandra & lille Wille utanför esspresohouse där vi sedan avnjöt en härlig frukost. Sedan tog jag mig en sväng in på Åhlens och kom hem med tre fina ljuslyktor som nu är placerade på tv-bänken. Passade även på att hämta ut ett paket som legat och väntat på mig ett tag. Det innehöll boken "Elsas värld".

Hmm, är sådär stolt över mig själv just nu. Insåg ju att det snart var dags att beställa en ny almanacka. Köper alltid min ifrån www.personligalmanacka.se. Allt gick enligt planen. Valde fotografier som skulle pryda utsidan. Designade insidan och klickade hem den och betalade direkt. Allt bra så långt, tills jag inser efteråt att jag skrivit fel adress. Skulle skriva gatunumret 9a, men på något sätt blev det 91. Ja ja, mailade nu och hoppas det går att fixa.

Nu ska jag fortsätta med min städning och tvättning. Senare kommer mamma hit på en kopp kaffe, och sedan drar vi oss till friskis&svettis för ett pass.

eeenergi!

Sitter just nu och lyssnar sönder låten "Stuck on replay" med Scooter. Jympapasset jag var på i måndags hade denna som sista låt innan avslappningen. Vilken energi man fick av den. Tillochmed JAG fick det... då är det inte illa.


Onsdag 3.e november

Onsdag och jag har redan tagit helg. Underbart. Har semester imorgon och på fredag.

Strax efter att jag kom hem förut, så kom Sandra och Wille hit. Oh, sötare unge får man leta efter. Han och Alvina blev riktiga bundisar. Alvina gick och strök sig mot Wille. Och Wille sprang efter henne för att klappa. När jag kom ut i hallen så låg Alvina på rygg och Wille satt och klappade henne på magen. Hur sött låter inte det?

Jag & Sandra var även och fikade hos Malin och kollade in hennes och Victors nya lägenhet. Skitmysig lägenhet verkligen.

Nu blir det bara att ta det lugnt resten av kvällen och njuta av ledigheten!!!

Måndag 1:e november

Dags att bege sig bort till Friskis&Svettis för ett medelpass i gympa. Enligt syster ska just detta pass vara riktigt bra. Vi får väl se!RSS 2.0