Fredag 29 juni

Ännu en vecka avklarad. Och det har varit en tuff vecka på massor av sätt. Jag & Lotta hade avslutningsaktiviteter med barnen, eftersom vi båda kommer lämna våran nuvarande arbetsplats, för att börja på en annan förskola tillsammans, en förkylning som gjort mig helt matt, glada besked som följts av mindre glada besked, som tillslut blev glada besked igen... ja jag säger då det. Väldigt skönt med helg i vilket fall som helst.
 
Imorgon är det dags för bröllop! Hoppas verkligen att regnet håller upp. Just nu ser det ju inte ut som det, men men.
Det är ju långt ifrån mig själv som ska gifta mig imorgon, ändå stressar jag med alla förberedelser inför morgondagen. Vill inte ens tänka på hur stressad jag skulle vara om det var jag som skulle gifta mig, haha. Men nu är jag nog någorlunda klar, så nu får det bli tvn en stund innan det är dags att sova.
 
Imorgon blir det fullt ös igen. Malin kommer över och fixar håret innan jag ska iväg. Det tackar man för!
 
 

UNICEF

Följande inlägg publiceras för att jag är "Bloggare för varenda unge" hos UNICEF. Bli det du med. 
Då bidrar du på ett smart och enkelt sätt till UNICEF. När jag fick förfrågan av den ansvariga för "Bloggare för varenda unge" om jag ville delta i detta, fanns det liksom inget att fundera på. Självklart.

 
 
 
 

1,5 miljoner barn riskerar att dö av undernäring i Västafrika

Som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas värst. Läget är i akut i Sahelområdet - Tchad, Burkina Faso, Mauretanien, Mali, Niger, Nigera, Kamerun och Senegal.

UNICEF finns på plats och gör allt de kan för att förhinda en svälkatastrof. UNICEF behandlar barn mot undernäring, vaccinerar, ser till att det finns rent vatten, levererar förnödenheter och ser till att familjer får rent vatten, sjukvård och skola.

Men UNICEF behöver din hjälp för att förhindra att fler barn dör. Ge en gåva nu på unicef.se/sahel. Har du en blogg? Hjälp till att sprida insamlingen genom att lägga upp den här informationen på din blogg också! Besök unicef.se/sprid-budskapet/blogga-for-sahel för att hämta material.

Tillsammans gör vi skillnad!

 

Foto: © UNICEF


Tisdag 26 juni

Idag kom sommaren tillbaka. Helt underbart. Spenderat dagen utomhus (såklart). Syns i ansiktet om inte annat. Älskar sommaren. Nu kan man bara hålla tummarna för att den kommer att stanna.
 
Känns som om denna vecka går i ett, men det är väl alltid kul att ha saker att göra. På lördag kommer höjdpunkten: BRÖLLOP! Och jag har allt klart inför bröllopet. Kläder, val av smink, stylisten bokad;) Nu är det bara att invänta lördagen.
 
 

Rock of ages

Blev en bio ikväll. "Rock of ages". En riktigt härlig musikalfilm. Rekomenderar den varmt om man gillar sådana filmer. Under vissa stunder satt man tillochmed och rös pga musiken. Se den:)
 
 
 
 
 
 

Sommar på andra sidan jordklotet

Börjar tröttna på att det bara regnar hela tiden.
Ska den enda sommarn i år vara den jag upplevde i januari??
 
 
Thailand Januari 2012.

Vill tillbaka till Thailand... helst idag! Saknar landet! Saknar folket!

För att inte säga för mycket: Drömmar är till för att uppfyllas! Vill man så kan man!

Lördag 23 juni, dagen efter midsommar

Då var midsommar över för i år. Hade en jättemysig midsommar tillsammans med ett härligt gäng vänner. Dagen bjöd på sill-lunch (dock ingen sill för mig), nubbe (dock knappt någon nubbe för mig, inte min grej), midsommartårta, rosévin, kubbspelande som gick åt skogen för mitt lag, grillat, regn, glass & jordgubbar, promenad i ösregn, spela TP... ja det var en härlig midsommarafton.
 
Trots att det inte blev sådär fasligt mycket alkohol för min del, och trots att vi inte gick och lade oss sådär jättesent, så har jag tillbringat hela dagen i soffan, sedan jag kom hem i förmiddags.
 
Tror jag fortsätter med detta resten av kvällen!

Torsdag 21 juni

Långhelg! Härligt! Hoppas alla får en underbar midsommarhelg.
 
Åkte in till Boströms (edets ica-affär) efter jobbet idag. Det gjorde nog hela edets befolkning med vid samma tid. Fyy vad bilar överallt. Tillslut fick jag knött in min lilla bil i en lucka, så var det bara att gå in och armbåga sig fram... nä, så illa var det kanske inte. Men nästan. Rätt som det var, när jag går där i mina egna tankar, så fastnade ögonen på något som jag letat efter lääänge. Hade faktiskt gett upp letandet. Men helt plötsligt stod det bara där.
 
Nöt-créme på burk. Kan ju knappast bli bättre.
 
Tänk vad ett sms kan värma. Fick ett sånt härligt sms nu alldeles för en liten stund sedan, från världens bästa kollega (och vän såklart)... Nu längtar jag ju bara ännu mer efter allt som komma skall!!!

Torsdag 20 Juni

Åh, vågar man hoppas på att sommarn verkligen är påväg nu? Idag har det varit riktigt skönt. I alla fall under dagen. Nu under kvällen blev det en tur till Oleray´s med Sandra. En bit mat och en cider fick det bli. Men njaaa, det blev faktiskt kallt på uteserveringen, så vi flyttade in! Men gärna lite värme nu under midsommarhelgen!
 
Hur ska ni fira midsommar? Själv ska jag fira med ett gäng härliga vänner! Mysigt!

Lyckan när man hittar det man finner...

Pff, kaoset i klädgarderoben är nu ett minne blott. Ibland krävs det att man verkligen ska leta efter något för att man ska göra ett ordentligt röjande. I detta fallet så hittade jag inte det jag sökte. Däremot fann jag det i sovrummet istället. Så klänningen är åter hittad, och jag kan koppla av på nytt. Tror det får bli en stooor kopp te i soffan.

Kanske borde inviga denna fina kopp som jag fick av några barn idag!


Måndag 18 juni

Många tankar i huvudet, många intryck! Så känns det efter första dagen på nya förskolan. Kommer ju vara där hela denna veckan! Men oj vad bra det kommer bli. Så känns det verkligen! Ser fram emot hösten!


Dagens fundering är hur en klänning bara kan försvinna. Av någon anledning skulle jag plocka fram den redan igår. Den ska användas på ett bröllop om två veckor. Men den är liksom puts väck. Kvällen kommer spenderas med att rensa i klädkammaren. Någonstans MÅSTE den ju vara... eller??

Lite shopping

Blev lite nätshopping såhär på kvällskvisten!

Jag som verkligen var ett freak av One tree hill, har fortfarande inte sett säsong 8. Skandal.


En av mina favoritförfattare. Kul med en oläst bok från favoriten.


Läste den första boken "Jag är Wanted". Då måste jag nästan läsa denna med.



Förhoppningsvis har jag em härlig dvd-box och tre härliga pocketböcker att se fram emot. Blir det en regning semester så har jag i alla fall att göra.

Söndag 17 juni

Ägnat denna söndag till att tvätta. Inte roligt alls, men skönt när det är klart! Finns lite mer kläder att välja på då! Annars har jag mest bara varit hemma och grejat med lite av varje. Unnat mig att försvinna in i bokens värld en stund. Ja, helt enkelt bara haft en skön söndag.

Känner mig faktiskt redig som gav mig ut på en löprunda med! Den blev inte lång, endast strax över 3 km. Men jag är nöjd att börja någonstans. Har inte varit ute alls efter göteborgsvarvet (ja, jag var ju knappt ute på någon runda innan det heller), och jag har fortfarande en stortå som inte vill fungera som jag vill. Den la av under göteborgsvarvet. Får väl se om den rättar till sig snart.

Nu blir det kvällsmat och uppladdning inför en ny arbetsvecka. Bara fyra arbetsdagar... jag klagar inte. Och denna veckan ska jag vara på den nya förskolan och jobba. Kommer hinna med både att fira midsommar med dem, samt vara med på deras familjekväll. Det blir nog bra detta. Ser fram emot hösten nu!

Ha en härlig söndagskväll!

Göta kanal Rock

Åh, Brolle kommer till Trollhättan 18 augusti. Ljuger ju om jag säger att jag inte är sugen på att gå dit. Även om de övriga artisterna kanske inte tilltalar mig sådär jättemycket. Men Brolle.... en av sveriges bästa artister om ni frågar mig!

Bild från ttela.se

Lördag 16e juni

Har blivit en del mobilbloggande det sista. Nu när jag loggade in här via datorn såg jag att sidan är helt omgjord. Ja ja, jag ska nog lyckas med att få upp detta blogginlägget ändå!
Var iväg och hälsade på Sandra förut. Blev en tur med Wille (Sandras son på 3 år) till lekparken. Den killen gillar att gunga! Själv insåg jag att man nu för tiden snabbt blir illamående på en gunga, haha. Åldern tar ut sin rätt! Därefter tog jag och Sandra oss en tur till Överby där det blev lite shopping. Jag fick med mig lite saker hem från Body Shop. Som jag tidigare nämnt så älskar jag denna butik.


Nu har lägenheten fått sig en omgång med damsugaren. Jag ska alldeles strax åka ner till edet och besöka familjen. "Kalaskyckling" stod på middagsmenyn. Jo jag tackar!


Torsdag 14 juni

Ännu en härlig dag till ända. Mötte upp lillebror efter jobbet idag. Blev att luncha på "Kinan". Gott! Därefter gjorde jag som alltid när jag öppnat på jobbet. Åkte hem och sov en sväng, haha! Börjar man bli gammal när man måste sova middag för att orka en dag?

Därefter fick jag i stort sett tvinga mig bort till Friskis-huset. Ville nog helst ligga i soffan och slappa framför tv.n! Men icke! Ska jag få en bra tid på Midnattsloppet så måste benen få arbeta. Idag blev det spinning. Längesen sist. Funderar på en löprunda till helgen. Har faktiskt inga planer alls för denna kommande helg... förutom en tvättid.

Go´natt på er. Klockan är inte ens halv tio, men jag behöver sova. Mycket som händer nu innan semestern!

Sommarplågan 2012

Vågar nästan lova att denna är en av de låtarna som kommer spelas flitigast i sommar.
Sommarplågan 2012?


Onsdag 13 juni

Något bra måste man gjort på jobbet, när man får såhär fina hejdå-presenter från barnen och deras föräldrar!


Måndag 11 juni

Sitter och kollar Sverige-Ukraina, som säkerligen nästan hela sverige gör ikväll. Just för tillfället ser det sådär halvmörkt ut, men men, vi får väl se. Ska absolut inte säga jag är en sån där fotbollstoka som sitter och hoppar och studsar i soffan direkt. Men tycker ändå det är spännande att se.

Annars har jag inte gjort speciellt mycket mer än att jobba idag... Börjar inse att det går mot sitt slut på min nuvarnade arbetsplats.  Har denna veckan, samt två till, kvar på den förskolan jag är på idag. Nästa vecka ska jag vara på den nya. Idag åkte även ett brev upp till föräldrarna där jag tackar för detta året. Usch... inser att det faktiskt går mot sitt slut.

Men men, ny plats, nya möjligheter. Eller vad säger man?

Nu återgår jag till att kolla på Zlatan och hans gäng!


Söndag 10 juni

Supermysig kväll igår! Men det är det ju alltid när tjejerna ses. Gott bubbel och tjejsnack kommer man långt på! Tack tjejer för en mysig kväll!

Idag blir det kalas hela dagen lång. Pappa blir 50 idag! GRATTIS världens bästa pappa!


Fredag 8 juni

Började helgen med en tur ut till överby. Nya blommor till vardagsrumsfönstret stod på shoppinglistan! Därefter var tanken att åka hem och sova någon timma. Ett måste för mig när jag öppnat på jobbet, men nej, det var inte ens att tänka på. Student i stan. studentflaket precis överallt, speciellt nedanför mitt sovrumsfönster! Men det gör ingenting alls, så roligt att höra deras glädje! Och som vanligt, när känslo-Jenny är i farten så kommer nästan tårarna, haha! En kopp kaffe senare och jag hoppas jag fått den energi jag behöver för att orka resten av dagen!

Har en födelsedagskatt i lägenheten idag. Lilla alvina blir 4 år!


Torsdag 7e juni

Idag besökte jag äntligen passet på friskis, med en av mina favoritledare. Det är nog över ett år sedan jag var på hans pass. Jäklar vilket pass. Redan några låtar in i passet hade jag en nära-döden-upplevelse, haha. Nä, i detta fall skyller jag på att kroppen sa ifrån tidigt, vilket säkert tyder på en förkylning på g eller så. Men det hindrade inte mig när det gällde resten av passet. Men det kommer garanterat kännas imorgon!

Nu däremot ska det sovas. Klockan ringer 04.40.


Onsdag 6e juni, nationaldagen!

Från att knappt ha några planer alls för denna dag, så blev det en rätt härlig dag ändå! Startade dagen med en lunch på strandgatan tillsammans med syster. Testade även på latte med smak, vilket typ aldrig händer annars. Kan rekomendera cocos-latte.


Cocos-latten var inte att leka med.

Under kvällen blev det även en tur ner till Edet där mamma bjöd på Tacos. Riktigt smarrigt.

Nu blir det till att ladda om inför två arbetsdagar till, innan det är dags för helg igen.

Träningssko, vilken?

Pff, när det kommer till att köpa träningsskor så är det en hel djungel för min del. Vad ska man ha? I vilket fall som helst så inser jag att det är dags att köpa nya träningsskor nu, då jag aldrig prioriterat detta, vilket då har lett till att dessa skor jag har nu, har hängt med alldeles för länge. Ingen dämpning kvar alls.

Många pratar om Asics skor? Sedan finns nike, adidas... ja det finns massor.


Tycker desa från Asics är riktigt snygga. Fast vet inte om jag vill ha så höga skor? Nej, det får nog helt enkelt bli en tur in till Team Sportia inom den närmaste och få lite råd och hjälp.

Är det någon som har tips på bra skor, så säg till!

Måndag 4e juni

Äntligen, nu är jag helt slut... ska alldeles strax slå mig till ro med en film, innan det är dags att sova.

Känns som om jag hunnit med lite av varje idag. När jag slutade jobbet så hämtade jag upp lillebror, sedan åkte vi och åt pizza. Den satt fint den. Därefter åkte jag hem. Och ja, jag trodde verkligen bilen mådde bra igen, efter att den var inne på verkstaden förra veckan. Men tji fick jag. Förra gången kände den ju för att lägga av mitt i en rondell. Idag valde den att lägga av i en korsning med trafikljus. Den väljer verkligen sina ställen. Så efter att ha ringt verkstaden, så bestämde vi att den ska in dit till morran igen. Man måste älska att vara beroende av bil ibland... suck. Ja ja, än så länge så rullar den ju på bra igen bara man startar om den. Men ändå...

Har även hunnit med en tur bort till Friskis&Svettis, där jag värdade på ett härligt medelpass. Så nu, nyduschat och precis fått i mig lite kvällsmat, så väljer jag att krypa ner i soffan och kolla på filmen "Dear John"? Ni som sett den, bra eller dålig?



Tror tillochmed det kan bli en liten fruktsallad och vaniljglass till filmen.

Söndag 3 maj

Blev en trevlig kväll på Butlers igår. God mat och dessert! Även nått glas vin och en drink. En lagom kväll!

Idag ska jag inte ha lika trevligt. Tvätta står på schemat. Funderar på om jag kanske ska orka mig bort till Friskis på ett träningspass ikväll? Men som sagt, funderar bara på det, får se!


Lördag 2e juni

Grattis kusin till studenten igår:) alltid lika roligt att få fira en nybakad student! Måste ju även passa på att gratta ännu en Sofia, fast till examen på högskolan! :)

Ikväll blir det en bit mat och nått glas vin på Butlers, tillsammans med Malin och eventuellt Sanna!

Nu däremot ska jag fortsätta njuta av min kopp kaffe och en bit choklad från den ena chokladkakan nedanför. Kan verkligen rekomendera denna choklad.riktig god! Köpt i en liten chokladbutik nere i Göteborg!


RSS 2.0