Årsresume juli-december 2009

Då fortsätter jag min lilla årsresume!

Juli.
Juli inleddes med några riktigt varma dagar. Så varmt är vi inte vana att ha det. Och eftersom jag tillbringade många dagar inne på fabriken på jobbet, så kan jag meddela att vi hade det ännu varmare. Vissa dagar kände jag att jag verkligen svimmar snart... men man får göra det bästa av situationen och vi drack mycket vatten för att orka dagarna. Fast det var varmt som i en ugn vissa dagar så roade jag & Tanya oss på jobbet på bästa sätt.

I juni hade jag även en vinkväll tillsammans med Sofia, där hon visade bilderna från hennes och Björns Thailandsresa, och jag kan ju lova er att jag längtade ännu mer till Thailand efter att ha sett dessa bilderna. Speciellt till Monkey Beach. Älskar apor, haha. Denna kvällen avslutade vi på Butlers, som under detta året blev mitt nya favoritställe i stan. Lipz har man tröttnat rejält på! Men det blev mer party, och detta nere i Göteborg. För en gång skull jobbade jag inte då det var dags att fira Lindas födelsedag. Hade en riktigt rolig kväll med förfest hos Linda och sedan utgång. Kom hem till henne igen när det började ljusna ute.

Den 15.e juli var jag på sverigepremiären av "Harry Potter och halvblodsprinsen". Som jag längtat efter denna film. Jag är nog en Harry Potter-nörd när det gäller filmerna. Böckerna har jag inte läst...än. Men det kanske man borde göra? I alla fall... denna filmen innehöll mycket mer humor än vad de andra har haft, och folk har haft olika åsikter kring detta. Från min sida så gick det hem med mer humor... man fick sig några goa skratt.

Något annat som inträffade i Juli var Trollhättans höjdpunkt (?), nämligen Fallens dagar. Det blev fest två dagar med vännerna. Hade två toppenkvällar tillsammans med de bästa. Först förfest här på fredagen och sedan begav vi oss ut på stan. Men innan vi gick ut fick jag mig ett trevligt samtal från Sandra, som hade gått och blivit mamma till lilla Wille, som valde att titta ut den 17.e Juli. Världens sötaste lilla pojke som jag ser fram emot att få följa i hans utveckling. Lördagen blev det förfest en trappa upp, hos Victor, och sedan utgång på stan igen. Jag säger som jag säger alla år om Fallens dagar. Det är kul när det börjar, men det är riktigt skönt när det är över med.

Något annat som hände i juli var att jag besökte mitt smultronställe, mormor och morfars stuga, för allra sista gången. Nu är den stugan såld och det är självklart att jag kommer sakna denna gula stuga, då jag praktiskt taget är uppväxt där om somrarna.

I slutet av månaden begav jag mig upp till Stockholm för att tillbringa några dagar hemma hos min kusin Caroline. Det blev självklart en hel del shopping, som det brukar bli när jag åker dit upp. En av dagarna åkte vi även ut till skärgården, Sandhamn. Det kändes som en äkta "skärgårdsdoktorn-ö". Jättemysigt.



Augusti.
I början av månaden fick jag träffa lille Wille för allra första gången. Och han gick rakt in i hjärtat på direkten. Sötare charmtroll får man leta efter. Denna månaden hann jag även med två familjeutflykter. En gick till Liseberg där vi spenderade dagen med att åka lite karuseller (som man brukar göra där) och självklart spela på hjul. Jag lyckades kamma hem stjärnvinster på filmhjulet, något Malin inte alls tyckte var kul eftersom det inte var hon som vann. Den andra utflykten gick till Borås dhttp://publishme.se/699716/entries/article/new/jurpark, haha. Och det var tillochmed min idé. Man var alltid där när man var liten så jag tyckte väl det var dags att återuppleva barndomsminnen. Det var trevligt, och hos Aporna hade jag kunnat sitta hur länge som helst och kollat. Jag & apor alltså...

Den 15e augusti drog friidrottsVM igång med dunder och brak. När jag inte var på jobbet och slet, så spenderades mycket tid framför tvn där jag följde friidrotten. Och vem kan ha missat Usain Bolts framgångar? Vilken skön människa... många tycker nog att han var alldeles för mycket, men jag gillar hans spexande! Go Bolt!

Sedan var det dags för Edets stolthet (?), nämligen Edetfestivalen. Hade en toppenkväll på fredagen. Kul att träffa alla man inte träffar annars. Under den helgen kommer nämligen i princip ALLA edetbor som inte bor kvar, de kommer hem den helgen. När jag vaknade upp på lördagen mådde jag INTE bra. Kom inte upp ur sängen förrän kl 17. Var först förvånad över att jag var så bakis, men visade sig sen att jag faktiskt hade gått och blivit sjuk. Så lördagen för mig tillbringades i soffan, inget festande för mig inte. En annan kul sak var att tjejerna i klassen bokade våran kryssning. Det var kul så länge det varade. Tillslut blev det hela inställd, men det är sådant som händer.

September.
Denna månaden bjöd på lite av varje. Bland annat mycket mycket c-uppsatssrivande. Mitt liv kretsade kring det helt enkelt. Jag levde i stort sett tillsammans med Johanna. Skriva skriva skriva och sedan lite läsa läsa läsa. Det var mycket annat som kom i kläm på grund av all den tid som uppsatsen tog. Men de flesta av kompisarna förstod varför man kanske inte var lika närvarande som man brukar. Tack!

Denna månaden lämnade jag även telenor-träsket och blev kund hos tre. Det bästa valet jag någonsin gjort. Allt velande Telenor har hållt på med så var det otroligt skönt att kunna lämna dessa bakom sig. Varenda gång Telenor nu stoppar en på gatan och vill försöka få mig som kund är jag såååå sugen på att säga precis vad jag tycker om dem. Nej, tacka vet jag Tre.

Även denna månad blev det en liten familjeutflykt. Brukar bli sådana denna tiden på året. Denna utflykt gick först till Grebbestad... men det märktes att vi var där när säsongen var över, för det var helt öde där. Istället åkte vi vidare till huvudmålet, nämligen Tanumstrand där vi skulle fynda lite i deras sportbutik som hade storrea. Och lite fynd blev det, bland annat ett all-väderställ som är perfekt när man arbetar på förskola. Eller när man ska jobba på förskola i framtiden, kanske man ska säga.

Det blev även en bio denna månad. Nämligen premiären av "Flickan som lekte med elden". En toppenfilm helt enkelt. Både böckerna och filmerna i Stieg Larssons triologi är ju helt och hållet underbara. Det var jag & Malin som gick på denna bio. Jag & Malin hamnade även i Ullared denna månaden, för att shoppa loss lite. Härligt. Och sjävklart så fyllde Malin 21 år denna månad.

Oktober.

I oktober firade vi farfar som blivit 75 år. Och när jag skriver detta så är det med ett leende på läpparna eftersom jag har världens finaste och bästa farfar. Det är som sagt tufft det vi går igenom nu, men huvudsaken är att farfar får en bra sista tid nu. Älskar min farfar och kommer alltid att göra det! När vi ändå är inte på far-föräldrar så kan jag gå över till morföräldrar. Min mormor blev sjuk denna månaden och det var det jobbigaste jag gått igenom (iaf ditills, då visste jag inte vad som skulle hända med farfar). Skolan och livet i övrigt fick ta lite stryk. Det var många känslor och tårar som kom under denna tiden. Men idag är mormor relativt pigg och befinner sig i hemmets trygga vrå. När vi ändå är inne på dessa tråkiga saker så inträffade en trist sak till. En dödsolycka på pappersbruket som gav min många tankar och funderingar....

Nu till något roligare...Jag, Petra & Rita bokade biljetter till Magnus Betnérs show här i Trollhättan, som är i februari. Och Petra hade sin 25årsfest med Hollywoodtema. Riktigt kul att få klä upp sig lite extra!

Höjdpunkten denna månaden var helt klart Ladies Night. Hade verkligen en superduperkväll med alla tjejerna som var med. Repris nästa år hoppas jag!!!



November.
Denna månaden började med bowling med en del från klassen. Efter bowlingen blev det mat på Buddys. Hade en kanontrevlig kväll verkligen. Men det var många som skippade utgången denna kväll. Skolan hade väl helt enkelt tagit kål på oss...

Denna månaden var vi iväg på 5-kamp tillsammans med tjejerna i klassen. Det var Petra som hade fått detta av oss i 25årspresent. Skitkul var det verkligen. Och kvällen avslutade vi med music-quiz på Butlers. Hur trevligt som helst.

Resten av månaden bestod mest av skola och praktik. Men sedan vaccinerade jag mig emot den fruktade svininfluensan. Men fyfasen vad dålig jag blev av det vaccinet. Fick en släng av influensan som biverkning. Minns faktiskt inte ens när jag mådde så illa...

December.
Inledde månaden med praktik. Min slutpraktik. Var verkligen blandade känslor när jag lämnade barnen sista dagen. Det är ett helt underbart ställe som jag kommer sakna massvis.

Månaden bjöd även på att julkänslan kom alldeles för sent, en twinrix-spruta inför thailand, bio: Luftslottet som sprängdes, och fest med de bästa på juldagen.

Men denna månaden har min farfar fått den mesta tiden i mina tankar. Vissa perioder i livet är självklart tuffare än andra.

Det var min resume. Hoppas nu att ni får en toppenkväll när ni firar in det nya året. Jag kommer fira tillsammans med kompisarna hemma hos Fredrik. Det blir middag och fest!

Postat av: Lena

Va kul o läsa om ditt år! Så borde jag också, kul o ha en översikt sådär.

Hoppas att 2010 blir bäst någonsin och att vi ses i London!

Puss o kram

2010-01-05 @ 11:18:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0