Funkisdag


Torsdag 29e mars

Härlig torsdagskväll. Beger mig in i bokens värld (som tyvärr händer alldeles för sällan nu för tiden) och avnjuter en god kopp te, i väntan på kvällens "Big Brother".


Onsdag 28e mars

Jobb 6-13, lunch med brodern efter jobbet, för att sedan gå på en "utbildning" eller vad man ska kalla det mellan klockan 15-18. Nu är man sådär härligt mör i kroppen. Utbildningen på eftermiddagen var helt ok. Men som vanligt är jag för trött vid den tiden efter en hel arbetsdag, så jag tar in ungefär hälften. Som avslut fick vi se ett klipp från Youtube. Och jag kan rekomendera er, att om ni har sisådär 16 minuter till övers så kolla på det klippet här nedanför. Och även om ni tycker den verkar töntig, så se klart den, för det är i slutet poängen kommer.

Eftersom vi fick se den i ett utbildningssyfte så syftar jag ju på att alla barn behöver få bekräftelse och så vidare. Men visst stämmer det för oss vuxna med?


Tisdag 27e mars

Nu tänker jag kasta in handduken för idag. Sängen lockar väldigt mycket just nu. Ögonen går i kors redan och klockan ringer 04.40. Har en mindre härlig dag framför mig imorgon med. Först jobb 6-13 och sedan utbildning 15-18. Ja, lite får man klaga;)

Var i alla fall iväg på ett spinningspass förut, kändes lite sådär att gå in i en mörk sal när solen lyste ute. Men jag hade faktiskt sett fram emot ett ordentligt träningspass... att få koppla bort lite tankar (eller ja, i detta fallet, att koppla bort mycket stressrelaterat), och det funkade fint. Kände mig som en ny människa när jag klev av cykeln. Och för stunden så var allt vad stress heter borta.

Ibland önskar jag det fanns en knapp på mig själv som jag kunde trycka på, och all stresskänsla bara försvann. Det kommer och går liksom. Men det är betydligt bättre emot vad det har varit. Jag kunde ju må extremt dåligt bara av att känna att jag inte skulle hinna diska innan jag gick hemifrån. Såg bara en massa måsten. Det är borta nu... oftast. Jag blir bättre på att hantera det helt enkelt, men skulle vilja bli helt bra, så jag kan slippa sånna här dagar emellanåt.

Måndag 26e mars

Ännu en helg till ända. En bra helg! Gårdagen spenderades borta på friskis&svettis-huset. Först storstädning 10-13. Därefter familjejympan lite senare på eftermiddag. Avslutade med ett härligt schlagerpass! Kvällen avslutade jag, Malin & Amanda med våfflor hemma hos mig. Perfekt!

Nu däremot är måndagen här. Jag börjar inte förrän 9 idag, härligt!

Ha en härlig måndag allesammans!


Lördag 24e mars

Från att inte ha några planer alls denna dag så blev den rätt bra ändå! Började med lite sol på balkongen. Därefter mötte jag upp syster för en sväng in till stan. Först var tanken att jag bara skulle köpa kattmat. Men så kom Malin med den briljanta idén om att vi kunde köpa med oss något gott från Esspressohouse och sätta oss nere vid vattnet. Sagt och gjort, man kan ju inte låta detta vädret gå förbi oss. Så med varsin Islatte (som jag testade för första gången, SUPERGOTT), gick vi ner till vattnet och satte oss. Där satt vi en bra stund.

Därefter blev det en tur bort till Älvhögsborg för att kolla på de sista timmarna av 24timmars. För er som inte vet vad det är, så är det en spinningstävling, där man går ihop ett lag och ska hålla en cykel igång i 24 timmar, om man ska förklara det i en väldigt korthet. Vi hann även med en tur till Subway.


Fredag 23e mars

Fredag och jag slutade tidigt. Solen skiner och det är sisådär 16 grader varmt ute. Utemöblerna har fått flytta in på balkongen igen, och årets första kopp kaffe här ute smakar underbart!


Varför envisa man!

Strax innan 22 fick jag ett sms som
Innehöll en fråga om jag kunde ta öppningen på jobbet imorgon... Klart jag kunde det. Men VARFÖR ska jag då envisas med att kolla på dagens Big Brother?? Klockan ringer 04,30 imorgon. Jag vet ju av mig själv att jag behöver mer än 5 timmars sömn för att orka en dag! Jaja dags att sova. Klockan ringer om 5 timmar och 15 minuter.

Imorgon blir det mycket kaffe...,


Onsdag 21.e mars

Äntligen i hemmets trygga vrå. Jobbat mellan 09-20 idag. Men jag har allt kunnat njuta av solen ändå! Underbart jobb man har, då man kan vara ute varje dag. Tyvärr låter jag väl inte lika positiv kring det på vintern.

Sitter och inväntar dagens Big Brother-avsnitt, sen får det bli sängen! Go'natt!


Tisdag 20e mars

Idag gjorde jag besöket som jag skjutit fram tre eller fyra gånger. Nämligen det årliga besöket hos tandläkaren. Usch och fy vad jag bävade för detta. Skakade när jag gick in. Det finns två saker jag avskyr mer än allt annat: Flyga flygplan och besöka tandläkaren. Det är en väldig tur att min tandläkare arbetar på ett bra sätt med oss som är rädda. Hon kan det här med att lugna en. Och sedan ger hon en den tiden som krävs med, ingen stress eller så. Jag tror det hade gått 50 minuter när jag gick därifrån.

Så för alla som är rädda för tandläkaren kan jag tipsa om att gå hos en som är duktig på att arbeta med dessa personer. Nu är det ett år till nästa besök. Vi gjorde tillochmed upp en plan när de ska skicka kallelsen så jag hinner förbereda mig. Att få en tid två veckor fram är alldeles för kort tid för min del. Så nu testar vi detta och ser om det går bättre. Förhoppningsvis tar jag den tiden och INTE flyttar fram den;)

Kan ju även meddela att det gick finfint hos tandläkaren. Och tur var väl det, som jag oroat mig hela dagen. Inte haft tankarna på något annat. Vilket visade sig att inte vara så bra. I fortsättningen ska jag kolla en extra gång så jag sätter i kaffekannan när jag ska koka kaffe. För annars blir det lätt så att man har kaffe precis överallt. Jag lyckades med detta klantiga på jobbet tidigare idag. Och man blir allt bra arg på sig själv. I alla fall då. Även om alla andra mest skrattade åt det, så blir man arg på sig själv. Haha!

Skulle egentligen på ett spinningspass idag, men valde att boka av det, då det inte kändes som min dag idag;) Bokade in mig på ett på torsdag istället. Kanon!

Måndag 19e mars

Vilken härlig måndag det varit. Kändes lite tveksamt när det haglade som fasen när jag gick upp ur sängen imorse. Men vilket vårväder det blev sedan. Och visst har jag det bästa jobbet när det är sådana dagar. Började dagen med att jag & en kollega gick iväg med några barn i skogen där vi tillbringade hela förmiddagen. Sedan spenderades även hela eftermiddagen ute. Jag gillar´t.

Nu däremot ligger jag nerbäddad och kollar på "Familjen Annorlunda" och känner mig bara stressad, haha. 23 barn på jobbet är inga problem, men hade nog inte klarat av att ha sisådär 10 egna barn. Hej å hå.

Nu ska jag fortsätta min tv-kväll. Tog ett litet break då jag fick redan på att man kunde logga in på skatteverket och kolla på sin deklaration. Det hade jag väl i och för sig kunnat klarat mig utan om man säger så. "Tur" man pendlar till jobb, så det ger lite tillbaka i alla fall;)

Ha en härlig måndagskväll!

Söndag 18e mars

Lugn söndagsmorgon. Men ska snart börja göra mig iordning för att möta dagen. Ska iväg till en lekpark med Sandra och Wille om en liten stund. Alldeles för fint väder för att stanna inne.



Max är ute på äventyr.
Bild från förra våren:)

Ny klänning? Eller inte?

Kan inte bestämma mig om jag ska klicka hem denna eller inte?
Billig är den. 249kr på H&M. Sedan 25% rabatt på det.

Vad tycker ni?


Bild lånad från H&M

Lördag 17e mars

Lördag, efterlängtade lördag. Tråkigt väder utanför, vilket gör det helt okej att ha en städdag inomhus idag. En sån där riktigt städdag då man går igenom precis hela lägenheten. Känns som det var ett tag sedan jag ägnade en dag åt detta (och tur är väl det, för roligare saker kan man ju göra). Men det funkar, man får ge sig själv kaffepauser med jämna mellanrum. Något mer än så tänker jag faktiskt inte göra idag. Kollade igenom almanackan förut. Förra gången jag hade en helg utan några speciella planer var i början på februari. Annars har det varit fullt upp. Så en såndan helg kan nog vara behövligt.

Hoppas ni får en fin lördag, vad ni än hittar på.

Suck

Det är då själva FAN att flygbiljetterna ska vara så dyra den helgen vi tänkt åka iväg till Barcelona.
Och är den någorlunda billig så är det x antal byten med.

Jag hade verkligen sett fram emot detta...

Onsdag 14e mars

Blev träning idag efter jobbet. Var osäker in i det sista, på grund av denna förkylning. Men eftersom jag inte har ont i halsen och har kännt mig pigg idag så beslutade jag mig för att trotsa basiluskerna och köra ett pass. Måste säga att Malin fått ihop ett riktigt bra pass denna terminen.


Atjo prosit!

Har en förkylning som angripit kroppen... IGEN. Nackdelen med jobbet om man säger så. Kände mig helt febrig tidigare idag, men den biten är bättre. Däremot får jag nu leva tillsammans med min nässpray om jag ska kunna andas. Orken är sådär idag. Inget vidare alls faktiskt. Så därför tänker jag bädda ner mig resten av kvällen och bara vara. Inga måsten. Bättre att vila upp sig så man orkar arbeta hela veckan!

Samtidigt som jag försöker att vila, så har jag en trotsig katt som gör ALLT för att få uppmärksamhet. Ibland orkar man liksom inte....



Tur för henne att hon kan vara väääldigt go emellanåt med;)

Adidasjacka.


Denna hade jag väldigt gärna velat ha.
Älskar adidasjackor. Har två styckna som redan används flitigt.

Däremot är båda inköpta i Thailand, så äktheten vågar jag inte garantera. Men inget som syns.
Sitter och svär lite över att jag var så snål där nere att jag inte köpte med mig den rosa med.

Ja ja, 700spänn och den är min. Tåls att fundera på ett tag.

NightFlight

Gänget som innan satt upp shower så som "Svenska Hits", "Svensk schlager" m.m här i trollhättan, sätter nu upp en ny show: "Night flight". Denna har jag varit intresserad av att gå på, då jag var på deras förra show och hade skitkul! Passande nog så kommer de till kommunen jag arbetar (av alla ställen) och har en kväll för kommunanställda. Gissa om jag längtar till 4.e maj! ;) Vad kul vi ska ha, mina kollegor och jag!


Bloglovin

Ni vet väl om att ni enkelt kan följa era favoritbloggar?
Surfa bara in på www.bloglovin.se så är det bara att lista sina favoriter.
Vill ni följa min så söker ni bara på Jennyssen så hittaor ni den.

Hoppas hoppas

Det enda jag önskar mig just nu,
är att det kan gå min väg!

Det är min tur nu.
Så är det bara:)


Måndag 12e mars

Måndag, vilket innebär en ny vecka framför sig. Kan väl säga att veckan drog igång med dunder och brak. En ovanligt farfull måndag på jobbet. När klockan var nio var jag helt slut. Ska tilläggas att jag då bara arbetat tre timmar. Haha. Kan ju ärligt säga att när klockan slog ett kändes det väldigt underbart att få åka hem.

... eller hem och hem. Jag åkte vidare till en annan stad, och ett litet meeting där;) Vad det handlade om behåller jag för mig själv. Men nu är jag så trött så trött. All energi bara försvann liksom. Men det är ju inte konstigt kanske.

Just det, var ju på schlagerpass igår. Fyfasiken vad roligt det var. Förhoppningsvis kör de samma pass om två veckor igen. Då tänker jag vara där! Vem kunde tro att Sean Banan skulle vara perfekt att jympa till? :)


Söndagsfika

Man borde träffas oftare över en söndagsfika. Känns som ett bra avslut på en helg!


Söndag 11e mars

Visst blev det som jag trodde igår? Loreen vann. Nu hoppas vi det går bra i ESC för hennes del.

Ska alldeles strax bege mig ut på stan och möta upp vännerna för en fika på Strandgatan. Längesen jag var där nu. Vet inte om jag varit där sedan förra sommaren. Sedan blir det raka vägen hem för att få i sig lite mat. Och därefter väntar både familjejympa och schlagerjympa borta på friskis&Svettis. Härlig söndag! Blir ju inte värre av att det är världens underbaraste vårväder ute.


Förra året mötte jag våren i Paris!


Mellon ikväll!

Jag är faktiskt lite spänd inför kvällens resultat (schlagernörd som man är eller?). Även om det just nu känns självklart vem som  kommer vinna. Loreen är ju en klar favorit tydligen. Innerst inne hoppas jag på en annan vinnare, även om låten är bra, och säkert kan slå i resten av världen.

1. David Lindgren - Shout it out
En riktigt bra låt, som jag hoppas hamnar bland toppen. En riktigt partylåt tycker jag! Den sätter sig liksom på hjärnan direkt.

2.
Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern - Jag reser mig igen
En låt jag faktiskt skrattade åt i början, men som allt eftersom man hör den, växer mer och mer i mina öron. Helt ärligt, den är faktiskt bra!

3. Dead by April - Mystery
En riktigt bra låt, som är långt ifrån min vanliga musikstil. Men jag gillar den, den har något!

4. Lisa Miskovsky - Why start a fire
En väldigt "grå" låt om jag får säga mitt. Den fastnar inte alls hos mig. Tråkigt framträdande och tråkig låt. Kanske behöver jag höra den flera gånger för att ändra mig?

5. Top Cat - Baby Doll
Så jäkla härlig musik. Gillar sån där musik! Påminner mycket om gruppen "The Baseball". Känner bara massa glädje av sån musik.

6. Loreen - Euphoria
Helt ok låt, aningens överskattad om jag får säga mitt. Solklar favorit som vi säkert har en chans med i stooora finalen. Men ser helst en annan vinnare.

7. Ulrik Munther - Soldiers
Även detta en låt som växer för varje gång man hör den. Jag gillar den. Han gör den bra! Gillar munspelet som gör en del av låten med!

8. Björn Ranelid & Sara Li - Mirakel
Har inte så mycket att säga om denna låt, mer än att jag hade skämts om vi skickade iväg denna låten. Men innerst inne så tror jag det kan bli en stor skräll ikväll. Att folk som bara tycker melodifestivalen är trams, ringer och röstar på denna, och vips så är den denna som vinner. Nej nej nej!

9. Molly Sandén - Why am i crying
En så jäkla fin låt. Jag ryser varje gång jag hör den. Denna sätter sig direkt. Mollys inlevelse på scen gör nog ännu mera så man ryser. Denna får gärna gå vidare! Skulle hon vinna får hon ju även ta emot statyetten från exet sitt.

10. Danny - Amazing
Danny är Danny. Grymt framträdande. Även han en av favoriterna om man ska tro allt man läser. Men det är absolut en bra låt!

Så... den jag tror kommer vinna är Loreén.

Men... den/de jag vill ska vinna är: David Lindgren, Molly Sandén eller Danny.

Spännande!


Lördag 10e mars

Vilken härlig lördag! Jag sov tills jag vaknade. Åt en lugn och härlig frukost framför gårdagens "Big Brother"-avsnitt som jag missade, då jag spenderade kvällen i Göteborg nere hos Louise, även Malin var med. Blev en riktigt trevlig kväll, med middag på en mysig grekisk restaurang.

Solen skiner ute, jag funderar på att ta en kopp kaffe på balkongen kanske, medan jag väntar på att tvätten ska bli klar nere i tvättstugan. När tvättkorgen bokstavligt talat svämmar över, då är det verkligen dags att boka en tvättid.

Ikväll blir det en tur till Uddevalla, för att umgås med Erica, Camilla & Frida. Härliga gänget från förskolan jag arbetade på i Uddevalla. Kan verkligen sakna den tiden ibland, även om jag har det väldigt bra på jobbet nu med såklart. Ja ja, självklart ska vi kolla på finalen i melodifestivalen ikväll! Vad har ni för favorit? Jag återkommer med min lite senare. Eller jag har några olika faktiskt!

Unicef

Detta inlägget publiceras pågrund av att jag "Bloggar för varenda unge" hos Unicef"


Allt fler barn i slum och fattigdom när städer växer

Den traditionella bilden av fattigdom har tidigare ofta hämtats från en lantlig miljö. En ny rapport från UNICEF visar att det växande antal barn som lever i städernas slumområden hör till de allra mest utsatta och missgynnade.  De är berövade de allra mest grundläggande rättigheterna när det gäller hälsa, utbildning och utveckling.

När städerna växer glöms barnen bort, och allt fler tvingas bo i fattiga slumområden utan sjukvård eller skola. Hundratals miljoner barn lever på detta sätt idag.

Jag stödjer UNICEF genom att vara ”Bloggare för varenda unge”. Genom att publicera detta bidrar jag till att förändra utsikterna för dessa barn. Hjälp mig genom att gilla och sprida detta inlägg. Har du en egen blogg? Bli bloggare ”För varenda unge” här:  http://unicef.se/sprid-budskapet/bli-bloggare-for-varenda-unge och lägg upp detta inlägg du också!

UNICEF arbetar för att förbättra livet för barn som får sina rättigheter kränkta varje dag.  De arbetar tillsammans med myndigheterna för att bland annat stärka hälsovårdssystem, bygga ut skolväsendet, sociala skyddssystem och förhindra att barn hamnar på gatan eller i tvångsarbete.

Läs mer på UNICEFs hemsida: http://unicef.se/nyheter/allt-fler-barn-i-slum-och-fattigdom




Elizabeth Arden

När vi skulle åka hem från Thailand var jag på jakt efter EN enda sak i taxfreen på flygplatsen. Nämligen parfymen från "Elizabeth Arden", men doft av "Green tea". Älskar den. Har verkligen snålat på flaskan här hemma. Ett tag hade jag en ny flaska att byta till, men den "råkade" katten riva ner från badrumsskåpet så flaskan gick i tusen delar. Behöver jag säga att det stank rätt bra här i lägenheten då?

I vilket fall som helst så blev jag först lite besviken när jag insåg där i Thailand att man inte kunde köpa enbart parfymen, utan var tvungen att köpa ett paket med parfymen, bodylotion & duschcremé. Men parfymen ville jag ju ha, så vad skulle jag göra? Idag kan jag säga att det var värt varenda krona. Vilken underbar bodylotion. Kan verkligen rekomendera den. Doftar ljuvligt och känns så otroligt fräsch. Tips tips=)


John Blund kommer snart på besök

Blev en tur bort till morfar i eftermiddags. Alltid lika mysigt att sitta och prata med honom över en kopp kaffe. Uppskattar det.

Sitter och funderar på om jag ska tvinga ögonen hålla sig vakna fram till "Big Brother", som börjar om 1,5(!) timma. Eller om jag faktiskt ska lyssna på kroppen och krypa ner under täcket med en bra bok. Klockan ringer faktiskt 4.40 imorgon med. Sängen vinner nog!


"Big brother" får vänta tills imorgon tror jag bestämt!

tisdag 6e mars

Fick lite hastigt hoppa in och ta öppningen idag på jobbet, vilket resulterade i att jag slutade redan klockan 13. Det tackar man ju inte nej till, även om jag inte har gjort speciellt mycket sedan jag kom hem. Har en sån där trött dag. Tror aldrig jag kommer vänja mig riktigt vid att gå upp sisådär 04.40, haha! Men kör en likadan tur imorgon.

Hade planer på att åka och träna, men sedan kom jag på att jag ska träna imorgon istället, samt söndag. Kände att det får räcka. Kan vara skönt med en hemmadag, då jag ser i min kalender att veckorna bara flyger iväg med både det ena och det andra. En del saker är roligare än andra kan man väl säga. En del saker är mer spännande än andra. Har en spännande sak framför mig, som jag fick reda på idag... men det tänker jag ju inte skriva om här;)

Nu blir det kaffe och ett avsnitt av "One Tree Hill"

Andra Chansen- Melodifestivalen

Nu hoppas jag innerligt att Andreas Johnson går vidare till finalen i Globen!
Hejja Hejja.

Lördag 3e mars

Sitter och inväntar Petra & Johanna som är på ingång. Ska bli himla trevligt att träffa dessa töser, då det inte blir speciellt ofta. Johanna minns jag inte ens när jag umgicks  med sist (?!). Vi hängde ju ihop hela högskoletiden, i vått och torrt. Fanns alltid vid varandras sida. Sedan när vi fick det riktigt  tufft i slutet med vårat examensarbete (lååång historia, om ni inte redan hört om den så  behöver ni inte göra det heller, försöker förtränga den), så hade jag nog aldrig fixat det.

Men sedan när skolan är klar så splittras man. Även om man säger att det inte ska bli så, så blir det lätt så. Petra träffar jag inte heller allt för ofta. Men vi sågs över en fika för några veckor sedan. Jaaa, i vilket fall som helst så ska detta bli himla kul!!!

Tycker ju så himla bra om de där tjejerna:)


Jag & Johanna, under en av alla våra fester. Året var 2009:)

Fredag 2e mars

Sitter och dricker en kopp kaffe i hopp om att vakna till liv lite. Sedan jag kom hem (runt kvart över ett) har jag hunnit med två powernaps, inte min stil alls. Antingen har det att göra med att jag varit extra trött eftersom jag gick upp 04.40 idag. Eller så är det förkylningen som kommit lite sådär hastigt och lustigt som jag gör extra slö.

Men men, kl 18 ska jag iaf vara på Butlers för en bit mat tillsammans med lite friskis&svettismänniskor. Kul att träffa lite av det folket nu när man blivit aktiv i föreningen:) Men sent blir det då inte ikväll!

Ha en fin lördagskväll allesammans.

RSS 2.0