Skändad - en överlevares berättelse

Nu ska jag krypa ner under täcket och läsa lite. Började på en ny bok igår kväll: "Skändad - en överlevares berättelse" som är skriven av Khady Koïta. Påhittade böcker i all ära, men det är något speciellt med verklighetsbaserade böcker. Detta är nog en sådan bok man helst önskar denna tjej hade sluppit att skriva. På baksidan av boken står följande:

"När Khady Koïta var 7 år renades hon. Hon fördes till en hydda och hölls nedtryckt mot en bastmatta medan en kvinna stympade hennes kön med ett rakblad. Vid fjorton års ålder blev hon bortgift med en betydligt äldre släkting och flyttade från Senegal till Paris.

I Frankrike väntade ett helvete. Hon tvingades leva instängd i en liten lägenhet, stå ut med täta och svåra graviditeterm fysisk och psykisk misshandel och ständiga våldtäckter. Hon var en fånge i sitt eget liv.

Tillslut använde sig Khady av sin starka livsvilja och överlevnadsinstinkt och slog sig fri. Efter en lång strid fick hon äktenskapet upplöst och frigjorde sig från de traditioner som så strakt präglat hennes liv. "

 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0